ISYAT İş Yatırım Ortaklığı
Alıntı:
Originally Posted by
Serkan74
sayın ctugrul, durum hiç dediğiniz gibi gözükmüyor.
1 Ocak 2018 varlık değeri 240.156bin TL
26 mart 2018 varlık değeri 245.258bin.
toplam getiri %2.12 3 ayda 5 mil getiri sağlamış 240mil'ken. şimdi temettü verdi sermaye kaldı 215 mil. aynı performansı gösterse 9 ayda 13.5 ~14 mil daha gelir gelir toplam 19 mil kar yıllık bu da % 8 gibi bir oran yapıyor. %40 iskontolu olduğunu düşünsek %13.5 getiri sağlamış olur. bu da çok düşük bir orandır. geçen yıl bu oran %20 civarındaydı ve .82'den fiyat oluşmuştu.
eğer bu performans böyle giderse çok düşük rakamları görebiliriz. ya da yükselmeye geçmesi uzun zaman alabilir. kasım aylarını bulabilir.
Alım için fırsat kolluyorum ama hiç acelem yok. Bu yıl geçen yıla hiç benzemeyecek.
Sayın Serkan74,
Ben durum belirtmedim zaten. Durum iyidir de demedim. Öyle olduğunuda düşünmüyorum.
Hedeflediği %13,70’i sene başı toplam portföy büyüklüğü üzerinden gerçekleştirmeyi başarabilirse ortaya çıkabilecek rakamı söyledim.
Henüz ne kadar kar edebileceğini söylemek için erken. Ocak’tan Mart’a yürürken 5 milyon kar etti. 30 dağıttı 215m kaldı. Portföyünün içeriğine bakmak lazım detaylı ama Sadece sabit getiriye bağlasa en kötü 9 ayda %9 alır. Oda 19-20 milyon kar demek. Bu sene dağıtacağı 12-13 kuruş olur. Ben henüz incelemedim ama yaptığı yatırımların dağılımını inceleyen varsa daha iyi bir öngörümüz olabilir.(Hisse, Viop, Eurobond vb dağılımları)
Sabit getiri beklentisi üzerinden hareketle yani 12-13 kuruş beklentisi ile Hisse alım fiyatı olarak temettü için benim gözümde 0,80 ve üzerinden yatırım yapmaya değmez.
Kağıdı iyi izlemek lazım. Hisse başı net aktif değer 0,49’lara gelmeden ve 0,49’a geldiğinde hisse fiyatı 0,81 belki 0,82 ve altında değilse bu kağıda yatırım yapıp yapmamayı iyi düşünmek lazım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi