Bence yöneticileri abartmayın. 42,5 tl maliyetle Park mavera sertifikası tutuyorlar
Şimdi örnek vereceğim beni anlayacaksınız. Zamanında hisse oranı yüksek ve içinde bir sürü de hisse vardı. O zaman Isyat'a bakış açım farklıydı. Çünkü içinde Asels, Alkim, Tupras v.s bir sürü hisse vardı.
Sonra ne mi oldu, o hisselerin kötülerini mükemmel zamanlamayla sattılar. Geriye Isgsy gibi mükemmel! yatırımlar kaldı.
O zamanlardan kalan Isgsy alış maliyeti şimdiki Bilançodaki gibi 1,49 değil, küsüratını tam hatırlamasam da 2 lira üstüdür. Şimdi raporlarda 1,49 görünmesinin sebebi fiyatların yıl sonu bilançoasuna göre yazılmasıdır.
Bu 2,5 milyonluk Isgsyyi taşımanın zararını hesaplamak isteyen hesaplar. 2012 ye kadar hesaplamaya gerek yok, son 3 yıllık değer kaybı bile %25ten fazladır. Zaman maliyetiyle Son 3 yıllık kaybı %50den fazladır.
Şirketin cezbedici tarafı yönetim başarısı değil, yönetim aksine başarısızdır, geçen yılki kazanç %10 civarıdır ki bu büyüklükte bir sürü fon var yıllık %20-25'ten fazla kar eden.
Yatırım yapmamın tek sebebi şirketin cezbeden tarafı NAD'a göre iskontolu işlem görmesi.Öyle olunca o NADa göre %10, bizim alış fiyatımıza göre oluyor %17-18, bu oran da fena sayılmaz.
Yer İmleri