Ben mail attım dönen olmadı. Teşekkürler bilgi için. Elden ele gezdiriyorlar sayılı malları. Bakalım nereye kadar idare edecekler.
Printable View
Şirketlerin çoğu olumlu haber yerine olumsuz haberleri verirler bu neredeyse kural haline gelmiştir buradaki amaçları sanırım kışkırtmadan kaçınıp spekülasyonun önünde durmak içindir.
ancak bazı şirketler ki bunlar azınlıktır habire olumlu olacak cek cuk diye diye haber pompalar borsa işte
bizimki sessiz ve derinden gidiyor denizaltı gemisi gibi denizaltılar savaşta denizin üstündeki gemilerden çok daha iyi iş yaparlar denizciler bunu çok iyi bilir, sabırlı olunursa zaten üç aylık bilançoda bu görülebilecektir .
Arkadaşlar merhaba şirketi 5,44 de incelemeye alıp ufak bir miktar alım yaptım. İncelediğim şirketlerde önce sembolik alım yaparak inceleyeme devam ediyorum. Faydalanan olur diye biraz bilgi aktarayım.
-Şirketin ihracat yapısı dolayısıyla satışları döviz ile olduğundan kurdan dolayı şirket avantaj sağlıyor.
- Ayrıca şirketin döviz fazlasıda bulunmakta.
-Şirket satışlarını son 5 senede ortalama %30 oranında arttırmış. Son 3 senede oran daha da yukarda.
-Ortalama yüzde 19 bir brüt kar marjıyla çalışıyor. Buna oranla net kar marjı düşük. (Son senelerdekini dikkate almayalım değerleme kazancı yazdığı için net karda bir ilizyon söz konusu)
-Son senelerde yaptığı kapasite artışına ek 2020 yılı içerisinde de bir kapasite artışı söz konusu. Bu önümüzdeki dönem olumlu yansır.
- Ve uzun suredır satısta olan 55 milyon değerinde( Değeri biraz yüksek biçilmiş) bir arsa mevcut. Bunun satılması halinde hisseye çok olumlu yansıyacağını zaten herkes farkındadır. (Ben analizimi kısa vadede satılmayacağı üzerine yaptım)
-Finansal borç/özkaynak oranı çok makul. ( Bu kriz döneminde önemli)
-Finansal gider/net faaliyet karı da aynı şekilde.
-likitide ve cari oranlarında sorun yok
-Tarihsel ortalama fk sı 10 seviyesinde şuan fk iskontolu.
-Önümüzdeki dönem satışlara göre net kar marjını üst seviyelere (değerleme kazancı hariç) çekerse ihracat yapısı dolayısıyla şirkete olumlu bakıyorum.
Herkese bol kazançlar.
Arkadaşlar merhaba ACSEL'in temettü verme tarihi bellimi? Teşekkür ederim.