61,908
1.52
50,600
1.51
80,799
1.50
30,500
1.49
22,900
1.48
115,860
1.47
63,513
1.46
2,750
1.45
3,700
1.44
1,550
1.43
1.53
2,961
1.54
41,343
1.55
26,927
1.56
45,989
1.57
25,150
1.58
53,948
1.59
118,330
1.60
65,645
1.61
16,165
1.62
31,561
Printable View
61,908
1.52
50,600
1.51
80,799
1.50
30,500
1.49
22,900
1.48
115,860
1.47
63,513
1.46
2,750
1.45
3,700
1.44
1,550
1.43
1.53
2,961
1.54
41,343
1.55
26,927
1.56
45,989
1.57
25,150
1.58
53,948
1.59
118,330
1.60
65,645
1.61
16,165
1.62
31,561
ben senin ile aynı fikirde değilim dostum....bana göre temel herşeydir...
borsa hayatımda bu yıl ile birlikte 12, yılım oluyor...geçmişte topiklerde sık sık söylemiştim burada da söylemekte herhangi bir sakınca görmüyorum...bu süre zarfında iki defa sermayemi sıfırlamış biriyim...o vakitler bende hisselerin tüm hareketini speklere bağlardım...topiklerde falan hisse şu kadar kar açıklarsa şuraya çıkar dediklerinde onlara gülerdim...
acemilik yıllarımızda iki sermaye kayıp ettik..sonrada teknik analiz öğrendik....o bilgi ile artık kayıp etmemeye başladık...daha sonra da temel analizci bir dostum ile özelden görüştük...kendisi şimdikini 10 bin tl si sermaye ile günümüzün milyon tl lerine varan sermaye artşından söz etti ve bana özelikle temeli tavsiye etti...onun söylediklerini iyi düşündüm...gerçekten de söyledikleri doğru idi..
teknik ile bir hisseden %10 kazanıyorsak başka bir hissede kazandığımızı veriyorduk...sonradan temel de öğrenmeye başladık...bu sayede tüm zararlarımı çıkardım ve şu anda kardayım da dostlar...
ben herkese temeli sonra da tekniği tavsiye ediyorum....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1526fd2760.jpg
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben borsayı şunlardan ibaret görüyorum....temel analiz, teknik analiz ,takas analizi,cesaret ve kısmet...bazen kısmetiniz de yok ise ne kadar bilgili olursanız olun kazanamıyorsunuz...:)
arada bir kademe fotosu atarsanız seviniriz dostlar...şahsen ben derinliği göremiyorum....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c73bb7bfb.jpg
arkadaşlar elimdeki lotlar bir kademedeki lotlar miktarındadır...alışlarımı bu gün yapmış olsayım bir iki kademeyi yukarı doğru kaldırabilirdim.....:kahkah: bu tahtada artık kendimizi yavaş yavaş küçük spekçik olarak görmeye başladık...:kahkah:
piyasanın dikkatini çekebilmesi için yani reklam için hissenin bir iki gün agresif çıkması lazım...gerçi mal toplandıktan sonra ve hisse güzel yerlere çıktıktan sonra genelikle reklamlar başlıyor..şu anda toplama dönemleridir...bunu da babaların yapması lazım...bizim gibi ky lar tek seferde ihtiyacını alır ve bir kenara çekilir...:)
cuma günü %8 çıkış yaptığı gün tam olarak 12,8 milyon tl civarında işlem hacmi yapmış....normal stabil olduğu günlerde 1,5-2 milyon tl civarlarında işlem hacmi yapıyormuş gensaş...şu ana kadar baktığımda şu saat itibari ile 0,8 milyon tl işlem hacmi oluşmuş...yani işlem hacmini düşürüyor görünüyor....bu tür işlem hacmi düşüşlerini sevdiğimi söylemek isterim...
hisse bu tür işlem hacimleri düşüşleri ile dinleniyor...bu gün veya yarın bu işlem hacmini önceki günler gibi 1,5-2 milyon tl lere kadar düşürmesini bekliyorum....bu tür dinlenmelerden sonra genelikle hisseler olası bir çıkış için kendilerinde güç bulurlar...
Ortaklık payına düşen kar şu oluyor ; diyelim ki sen gentaş olarak a şirketinin %60 hissedarısın. Bu şirketi bilançonda tam konsolide ediyorsun. A şirketinin karı 10m ise , senin hissedarı olmadığın %40 lık dilime düşen 4m karı toplam kardan düşerek ana ortaklık payına düşen kara ulaşmış oluyorsun. Umarım anlatabilmişimdir. Sağlıcakla...
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d07caba2e2.jpg
tamam dostum anladım...çok teşekür ederim...demek ki gensaşın bir kısmı başkasına ait....toplu halde baktığımızda şirketin kar yapabilme potansiyeline bakmış oluyoruz...ama ana ortaklık payına baktığımızda patronun ve ky ya düşen miktarı görmüş oluyoruz...
bu bağlamda şirketin açıkladığı 31 milyon küsür kardan patrona ve bize düşen miktarı 27 milyon tl oluyor...:)
sanırım bu sefer doğrusu oldu....:)
topiklerde ky ların yardımlaşması çok güzel...birbirimize çok şey katıyoruz dostlar...katkısı olan herkese teşekürler....:)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cf66fb7111.jpg
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar bırakın by lar toplasın şunu..sabır ile bir toplasınlar sonrası çok daha güzel olacak...bu arada şirkete de bir meail atmıştım hala cevabı gelmedi...gelirse burada paylaşırım...
Spek hisseyi kontrol altında tutuyor. Gunlukculer iyi tokatliyor.
GALİP olmadan zor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c445eade7d.jpg
Yukari çekip gidici izlenimi verdikten sonra Kademe doldukça veriyor.
Arkadaşlar günlük alıcı ve satıcıları atabilir misiniz? Teşekkürler.
cuma günü 12,8 milyon tl işlem hacmi oluşmuş idi dostlar..normal şartlarda normal seviyelerine inmesi için en az iki üç gün geçmesi gerekiyor...ancak bu şekilde stabil dönemdeki işlem hacmi yakalanabiliyor...
şu anda yukarı çıkıp inmesini ben toplamaya yoruyorum...fiyat kendilerine yaklaştığı anda bu hissede kısa vadeli alanlar satıp çıkmak istemektedirler...malum cuma günü en yüksek 1,59 görüldü ve buralardan almış olanlar kurtulmak maksadıyla satıp çıkmak istemektedirler ki bunu da ben normal görüyorum...
iki üç gün içinde kısa düşünenler (bunlar alırken hissenin tavan tavan gideceği hissine kapılıp kısada kazanmak isteyen yatırımcılardır ) çıkacaklardır...şu anda işlem hacmi 2,5 milyon tl civarıdır...gün sonunda ancak 3-3,5 milyon tl olur...büyük bir ihtimalle yarın normal düzeyi olan 1,5-2,00 seviyeleri yakalanır...o vakit de hisse rahatlar..rahatladıktan sonra olası çıkışların önü artık kesilmeyecektir..buda hisseye prim getireceğine inanıyorum..
işlem hacmi çok yükselen hisselerde eski seviyelerin yakalanması en az 2-3 gün sürer dostlar...normal şartlarda 5-6 iş günü sürebiliyor...cuma günü gensaş ile birlikte güzel prim yapan kutpoya da bakıyorum hemen hemen oda aynı durumdadır..oda hem eksidedir hem de işlem hacmini düşürme çabasındadır..
yani sıkıntı yok dostlar..bu gün acaba genpaz ın satışları olacak mı ?? en çok bunu merak ediyorum...gerçi bilançoya 15 gün kala satışlarını kesmiş idi...devamı gelir mi bilemem...
hisselerdeki düşüşü gören endeksin %2 düştüğünü sanacak...bazı hisseler çok agresif düşüyorlar..oysa endeks %0,20 artıda...çok ilginç...gentaşımız da 4 milyon tl ye yakın işlem hacmi yapmış ve hafif eksidedir...sıkıntı yok dostlar bakalım nasıl davranacak ??
gentaş hafif eksili kapattı...işlem hacmi 3,9 milyon tl oldu...düşmesi olumsuz ama işlem hacmini düşürmesi ve hala da 1,50 nin üzerinde duruyor oluşu olumludur..tahminlerime göre yarın düzeltme sürecinin bitmesi gerekiyor...işlem hacmi yarın 1,5-2,00 milyon tl olmasını bekliyorum...
Patronlar neden tas koyuyorlar anlamiyorum. 1.56dan alimlar baslar gibi oldu bi baktim 52-53 finans 161 bin satmis. Yatirim filan dedikleri herhalde uydurma olsa gerek. Alperdem bile bunlsrla basacikamamis. Sebebi anlasiliyor. Sirket buyuyor. Belki yedi-sekiz sene sonra 40-50 milyon dolar kar eder bir yapisi olur. Herhalde kimseye yedirmek istemediklerinden kalitelerini ortaya koyuyorlar.
Laminatçı, werzalitçi, plakacı, panelciymiş ya la bunlar.
http://666kb.com/i/dodaa7k1fce90wxn5.jpg
Yüzey bizim işimiz
Bu sembol niyeyse tanıdık geliyor. Fibo?
http://666kb.com/i/dodab7i3smbkfgdap.jpg
Allah benzetmesin hortuma da benziyor yaw. töbe töbe
sn keko bu hisse kısa vadede süründürür gerçekten..ancak uzunda iyidir her sene toplamda %20 bedelsiz ve temettüsü vardır..yaptığı tek şey bedelsiz ve temettüden sonra eski fiyatına gelmektir ötesi beklenmez..hakettiği yer burası değil elbette bi gün hakettiği yere de gelecek o yüzden ben 7 sene sonrası için topluyorum ölmez sağ kalırsak ancak o zmaan bişeye benzer bu..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostum sizin gibi sabırlı ky lara gerçekten de çok hayranım...bende bu kadar sabır yok dostlar...ben tek hisseye her daim tek fiyattan fuul girerim...ya herro ya merro diyorum...gentaşa da bulaştık bakalım...şu anda topiğe baktığımızda bir dokun bin ah işit modundadır...hisseler sonunda temel ederine gider ama gitmeyen her gün sabırsız yatırımcılarda sıkıntı oluşur...ben bunu alırken aselsan arasında seçim yapıp buna gelmiştim...aselsan alsaydım şu anda %8 civarı karda olacaktım...:kahkah:
ama gentaşında bu gün düzeltmesini ve dinlenmesini tamamlamasını bekliyorum...bu arada 17 gün öncesine kadar bile 2,2 milyon adet hisse satan ganpaz dan şu ana kadar herhangi bir satış haberi gelmemesi güzel...takasları paylaşan arkadaşların da verdiği bilgilerden bu hisseyi almaya başlayan kurumların olması da sevindirici...bu hissede patron faktörü ne kadar etkili bilmiyorum..
Şirket kendine güvenenleri boş çıkarmadı , alın size kar dedi.
Bu bilanco ile boyle hareketler,
Patronun ne mal olduğunun gostergesidir
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun guclu duruyor,
Guzel hareketlerle ,1,60 uzeri atarsa bu hafta iyi
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu genpaz dediğiniz kim arkadaşlar?
kademeler nasıl dostlar ?? bir foto lütfen...:)