Reis tek rakamlara gelecek diyorsa gelecek...mevduat bitmiştir...
Printable View
Reis tek rakamlara gelecek diyorsa gelecek...mevduat bitmiştir...
Doğru.
Bu fonların özelinde incelemedim ama sonucu aynı olur, evet.Alıntı:
Batarsa fon fiyatına yansır diyorsunuz fon fiyatına yansırdan kastınız aşağıdaki fonlarda oldugu gibi bir dalgalanmadan mı bahsediyorsunuz?
http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OSD veya http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FYO
Doğru anlamışsınız ancak bunun basit mantığı şu: Her tür fon, birer hisse senedi gibidir. İçinde (bono veya eurobond veya altın veya hisse veya elektrik veya damızlık hayvan) olması bunu değiştirmez = Kısa vadede 8'den alıp, 10'dan satmak istersiniz. 7'den satarsanız ana para kaybınız olur. 9'dan satarsanız da para kazanırsınız. Buradaki sonucun faiz eşleniğini kendiniz hesaplarsınız. Ancak fon fiyatı düştü diye aynı yere gelinceye kadar beklemek çok da doğru bir strateji olmayabilir. Fonlar her gün alınıp satılıyor sonuçta mevduat gibi bir vadesi yok.Alıntı:
Ayrıca diyelim böyle bir düşüş oldu böyle bir düşüşte bizim ana paramızda eriyor mu yoksa sadece faiz mi alamıyoruz? Ana paramızın eridiğini bilmiyordum b tipi fonlarda yada kısa vadeli fonlarda. Sanırım linkteki osmanlı menkul durumunda bir düşüş olursa 1 ay boyunca ana paramız erirse boşa yatmış olacak paramız 1 ay sonra da eski haline dönecek fon yükseldigi için. dogru mu anladım ?
Fon dediğiniz şey; bono fiyatlarının ağırlıklı ortalama fiyatı. Fiyatlar düşerse, fon fiyatı da düşer. Her gün sık karşılaşılan bir şey değil elbette; çünkü bizdeki özel sektör borçlanma araçları Batılı muadilleri gibi ciddi hacimle işlem görmüyor. Bu nedenle de borç sahibi firma genelde piyasa yapıcı gibi aynı bileşik faizden geri alabiliyor. Ancak bu bir "zorunluluk" değil.Alıntı:
Ayrıca parayı 0 kayıpla istedigimiz zaman çekemiyoruz derken. misal ben tacirler özel sektör borçlanma fonu aldıgımda bunu çekerken ne gibi kayıplar ödüyorum stopaj dışında ? kısa vadeli standart b tipi fonlarda her zaman kayıpsız çektim. bu durum özel sektör olunca degişiyor mu ?
http://www.businessht.com.tr/piyasal...arm-mi-veriyorAlıntı:
Son olarak bonosunu ödemeyip batan şirketler var bunu gördük demiştiniz. Böyle bir durum ne zaman oldu ve hangi şirke ayrıca hangi aracı kurumun fonundaydı öğrenebilir miyim ona göre araştırayım.
Reis bu sürecin sonunda, faizle cebelleşmenin donkişotluk olduğunu da öğrenecek, iş işten geçmiş olacak bu arada. Faizler tek rakamlara gelmezden önce oy oranının tek rakamlara gelmesi daha muhtemeldir. (Bknz. 2002 seçimleri. DSP, MHP ve ANAP, hepsi meclis dışı kaldı.)
para piyasası fonlarının (eski adı likit fon) aynı mevduat gibi dümdüz sabit getirileri vardır, anında da bozabilirsiniz.
ben ihtiyacım olabilecek bir miktar parayı bu tür fonlarda tutarım.
bu fonlarda düşme riski yoktur. uzun vadede getirisi yüzde on stopajı da düşünseniz bile mevduatın çok az altında kalır.
örneğin mevduat yıllık yüzde net yüzde on üç ise bu fonların iyileri yüzde 12-12.5 arası getirir. bu da sanırım yönetim gideri vb. nedeniyle
tefastan geçmiş fiyatlarını/grafiklerini inceleyebilirsiniz.
Mobilden ing e-turuncu $ hesabı açtım,
Önceden hiç swift vs. tecrübem yok.
Bir yakınım başka bir bankadan borcunu gönderecek, acemiye anlatır gibi minimum masrafla nasıl halledebilirim yardımcı olur musunuz dostlar?
morgan stanley ayı marketi bekliyormuş. %20 düzeltme kaçınılmaz diyor. ben olsam kısa giderdim faizde.
Sorularımı tek tek yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Aklımda soruların hepsi aydınlandı. Ayrıca fonlarında bir nevi hisse senedi olduğunu ögrenmiş oldum. Tefastan inceledigim kadarıyla benim aldıgım fonlar yıllardır dalgalı hareket yapmamışlar hatta istikrarla yükselmiş. misal "tacirler yatırımın fonu" geçen 1 senelik süreçte de yüzde 15,40 civarında para kazandırmışlar. mevduattan çok daha iyi bir oran ve istedigimiz zaman çekmeside cabası. o nedenle ben açıkçası şu aşamada mevduattan ziyade fon tercihi yaparım. ama dediginiz gibi zor bir ihtimal olsa da iyi yönetilmeyen fonlar bazen dalgalanabilir. inceledigim kadarıyla en çok bankaların fonları ziraat hsbc yapıkredi vs çok dalgalı seyrediyor. ancak gedik yatırım, tacirler yatırım, osmanlı menkul vs gibi aracı kurumların fonları nerdeyse 0 dalgalı ve sürekli sabit getiri ile çalışıyorlar. bu durumda siz ne dersiniz fonlara geçmek mantıklı olmaz mı hocam ? misal tefas taki tacirler fonunu incelerseniz 0 kayıpla sürekli yukarı yapıp yüzde 15.40 kazandırmış geçen sene
evet tefastan bir kaç fon inceledim ama genelde banka aracı kurumları ziraat hsbc yapıkredi vs yüzde 12-12,40 civarı veriyor. ancak şu an gördügüm kadarıyla özellikle tacirler ve osmanlı menkul un fonları ve diger aracı kurumların fonları bankalara göre daha çok veriyor. inceldigim kadarıyla geçen sene tacirler yüzde 15,40 kazandırırken gedik yatırım 13,30 kazandırmış. bunlar mevduatlara göre daha mantıklı geldi bana. hemde 0 kayıpla. tabi bu senede aynısı olacak diye birşey yok ama yinede bu fonlardan biraz almayı düşünüyorum.
Kurum batmazsa fonun tamamı asla batmaz.
Fonun %1 - %2 varlığını yatırdığı yatırım batarsa, o kadarlık kısmı zarar eder.
Fonlar 30-60 arası farklı bileşene yatırım yaparlar. Dolayısı ile tek bir varlık battı diye fonun tamamı asla batmaz. Kardan zarar eder. Kurum batarsa fon batabilir.
Fonlardaki ilk sıkıntı yüksek yönetim ücretidir. İkinci büyük sıkıntı fon yönetiminin becerikli olmamasıdır. Üçüncü büyük sıkıntı çok riskli varlıklara yatırım yapmasıdır.
Bunları iyi yöneten fonlar var. İyi yönetemeyen fonlar var. KAP sitesinden fon hakkında her şeyi öğrenip kendi kararınızı kendiniz verin. Kimsenin ipi ile kuyuya inmeyin. Kendiniz inceleyin kendiniz karar verin.
Son haftalarda özellikle yatırım fonları öne çıkarılıyor, Fonlar profesyonel kuruluşlarca kar amaçlı oluşturulmuştur. Burada fazla zamanı olmayanlar, parası çok ama finansal öngörüsü eksikler vb. kişiler avlanır. Eğer piyasanın kokusunu alma beceriniz varsa ona göre fon almalısınız. Örnek ; Altının artacağını öngörüyorsak Altına dayalı fon alırız. Dövizin artacağını varsayarsak Yabancı Para fonu alırız. Şimdi geriye dönerek bakalım. Altın fonu yerine direkt altın alsak, fon yönetim gideri ödemesek, Dolar artacak diye döviz fonu alacağımıza dövizin kendisini alıp, satsak.
Zamanı olmayan ve takip edemeyen için evet fon gayet mantıklı. Altın veya dövizden direkt 5 birim kazanacaksa, fon yoluyla 2- 3 birim kazanır. Ama kazanır.
en iyi teklif hazineden 6 ayda 1 ödemeli senelik %2.40 2 yıl vade.
ayrıntılar: https://altin.hazine.gov.tr/
Halkbank
500k usd 4,35
3000k tl 15
Temdit
32 gün
vergi konusunda bir sorum var, şu konuyu bilen var mı:
menkul sermaye gelirlerinin vergisinden sağlık giderleri ve sağlık sigortası primleri düşülebiliyor mu?
evet düşülüyor.
son sayfadaki örnek formda var.
syg.
http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf
Arkadaşlar size bir sorum olacak...aylık 4200 tl kira geliri olan bir dükkanı 900 bin tl ye satmak mantıklımı?
14.70 şekerbank temdit
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
enparada ufak artış var.46 14.10 3 ay14.25
Banka rotatif kredilerinin 27-28 i gördüğü, ihtiyaç kredilerinin 1.80 le verildiği ortamda biz hala 15 mevduat faizi alabilirmiyiz onun peşindeyiz. tasarruf yapmak dışında ne suçum vardıda böyle cezalandırılıyorum anlamadım
Dün ekonomiyi yakından takip eden biraz da aykırı bir tip olan bir tanıdığımla yaptığım sohbette herkesten farklı olarak o TCMB'den bir faiz arttırımı beklemediğini, tam tersine hükümetin alacağı aksiyonlarla faizleri düşüreceğini tahmin ettiğini söyledi. Ben de ne aksiyon alacaklar da düşürecekler, piyasalardaki sıkışıklık ağırlıklı yurtdışı yatırımcının parasını ülke dışına çıkarmasıyla ilgili değil mi dedim. O da tam da o noktada aksiyon alacaklar, bence OHAL'i kaldırıp yurtdışı yatırımcının kafasını rahatlatacaklar, ardından da erken seçim kararı alarak seçimden hemen sonra da kamu harcamalarını daraltacakları mesajını verecekler yatırımcılara, bu da hem kuru rahatlatacak hem de faizleri en azından mevcut seviyede tutmalarını hatta düşürmelerini sağlayacak dedi. Ben çok anlamam bu işlerden, ama bu iki konuda siyasi aksiyon ve hükümet bu aksiyonları sadece ekonomiyi düşünerek alır mı bilmiyorum. Hepimizin çoluğu çocuğu var, onlara yaşanacak bir ülke bırakabilmek en öncelikli konu benim için, üç kuruş az ya da fazla faiz almak daha sonraki mesele.
ben açukcası MB artırsa bile biz mevduat yatırımcısının enflasyona yem yapılacağını düşünüyorum. anladığım kadarıyla örtülü bir baskı var ve mevduata belli bir tutarın üstünde faiz verilmesi istenmiyor. kurun düşeceği yatırım ortamının iyileşebileceğinide inanmıyorum. bu aşamada dövizede girmek içinde çok cesur değilim. zamanında powerpcyi dinlemek lazımmış. TL de kalan tek tük keleynaklardan biride benim galiba
Alternatifbank eski müşteri 350k 14,25 kavga dövüş
Tl faizleri sabit kalmaya döviz hergün artmaya devam ediyor.
şimdi baskın seçim de var muhtemelen biz tl cilere hayatta faiz verilmez
defter işletmek için şubeye uğradım,MT tamam seçim var TL faizleri düşürecekler dedi,çüşş dedim.bana diyor sen yırttın,bakalım göreceğiz.
Denizbank ÖB 62-90-120 gün 14.80 bağlandı