14.70 þekerbank temdit
Yazdýðým yazýlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir Saygýlarýmla
14.70 þekerbank temdit
Yazdýðým yazýlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir Saygýlarýmla
enparada ufak artýþ var.46 14.10 3 ay14.25
Banka rotatif kredilerinin 27-28 i gördüðü, ihtiyaç kredilerinin 1.80 le verildiði ortamda biz hala 15 mevduat faizi alabilirmiyiz onun peþindeyiz. tasarruf yapmak dýþýnda ne suçum vardýda böyle cezalandýrýlýyorum anlamadým
Dün ekonomiyi yakýndan takip eden biraz da aykýrý bir tip olan bir tanýdýðýmla yaptýðým sohbette herkesten farklý olarak o TCMB'den bir faiz arttýrýmý beklemediðini, tam tersine hükümetin alacaðý aksiyonlarla faizleri düþüreceðini tahmin ettiðini söyledi. Ben de ne aksiyon alacaklar da düþürecekler, piyasalardaki sýkýþýklýk aðýrlýklý yurtdýþý yatýrýmcýnýn parasýný ülke dýþýna çýkarmasýyla ilgili deðil mi dedim. O da tam da o noktada aksiyon alacaklar, bence OHAL'i kaldýrýp yurtdýþý yatýrýmcýnýn kafasýný rahatlatacaklar, ardýndan da erken seçim kararý alarak seçimden hemen sonra da kamu harcamalarýný daraltacaklarý mesajýný verecekler yatýrýmcýlara, bu da hem kuru rahatlatacak hem de faizleri en azýndan mevcut seviyede tutmalarýný hatta düþürmelerini saðlayacak dedi. Ben çok anlamam bu iþlerden, ama bu iki konuda siyasi aksiyon ve hükümet bu aksiyonlarý sadece ekonomiyi düþünerek alýr mý bilmiyorum. Hepimizin çoluðu çocuðu var, onlara yaþanacak bir ülke býrakabilmek en öncelikli konu benim için, üç kuruþ az ya da fazla faiz almak daha sonraki mesele.
ben açukcasý MB artýrsa bile biz mevduat yatýrýmcýsýnýn enflasyona yem yapýlacaðýný düþünüyorum. anladýðým kadarýyla örtülü bir baský var ve mevduata belli bir tutarýn üstünde faiz verilmesi istenmiyor. kurun düþeceði yatýrým ortamýnýn iyileþebileceðinide inanmýyorum. bu aþamada dövizede girmek içinde çok cesur deðilim. zamanýnda powerpcyi dinlemek lazýmmýþ. TL de kalan tek tük keleynaklardan biride benim galiba
Yer Ýmleri