guzel kaynak, bunlara bi danismak lazim, ben soruyorum simdi kendilerine bakalim donuslerini size yazarim
Printable View
Arkadaşlar şu listeyi inceleyen ya bir dividend yield sıralaması yapan ve Kenon Holdings hakkında bilgisi olan var mı ? :)
https://www.dividend.com/dividend-st...er=desc&page=1
Bu nedir arkadas ya daha dun Next Era energy aldik bu gun firladi .. hey masallah elimi neya atsam ucuyor
Velhasil baba bu isi biliyo))
düşsünde alalım .
Borsaların bu kadar düştüğü bir günü artıda kapatan hisse bulmak zor iş tebrikler. Temettüsü de güzelmiş. Bu tip su, doğalgaz, elektrik tarzı şirketler resesyonlardan da çok etkilenmezler bildiğim kadarıyla.
Bu arada amerikanvergisi.com sitesinden bilgi alabildiniz mi ?
zamanim oldukca hisse secip liste yapiyorum
misal Divident Kings diye listem var , begendigim hisseleri PE sine bakiyorum sirketin pazarina bakiyorum, ileride ne olur ,
misal o listede su firmalar var JNJ, Disney, Next Era ,Daimler, Nestle , Inditex,..etc...
elime para gectikce listeden kafama gore aliyorum, cokta oyle kafa patlatmiyorum, listeye bakinca goreceginiz gibi bu firmalar zaten canavar , yuzlerce milyar dolar sevyesinde profesyonel yonetiliyor , divident vermeside guzel
Merhabalar sayın forum üyeleri,
Epey zamandır uğraştığım bir konu hakkında tam bir çözüme ulaşamadığım için bilen kişilerden yardım istiyorum. Nasdaq daki hisselerin intraday 1 dakikalık barlarının o,h,l,c ve hacim bilgilerini excele atarak üzerinde çalışma yapmak istiyorum. Pek çok şey denedim ama bir sonuca ulaşamadım. Bir türlü excele çekemiyorum verileri. Bana bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır acaba? Saygılarımla.
slm,
bi kaç dolar karşılığında şu site sağlıyor > https://eoddata.com/default.aspx
Sadece o mu spk
SPUTNIK TÜRKIYE - 17 Dakika Önce
SPK, 'hisse senetlerine spekülatif etki' şikayeti üzerine JP Morgan hakkında inceleme başlattı
Sermaya Piyasası Kurulu, JP Morgan hakkındaki spekülasyon hareketini inceleyeceğini bildirdi.
SPK'dan yapılan açıklamada şunlar kaydadildi: "22.03.2019 tarihinde JPMorgan Chase & Co. tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı içeriği nedeniyle başta bankacılık hisseleri olmak üzere Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören hisse senetleri üzerinde spekülatif etki yarattığına yönelik olarak Kurumumuza iletilen şikayetler çerçevesinde, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Hocam çok sağolun, site açılıyor ama içindeki bağlantılara giremiyorum. Teknik bir mesela sanırım onunla uğraşıyorum. Ama bu siteden hisselerin dakikalık verileri çekilebiliyor gibi. İşimi göreceğini düşünüyorum. Bağlantıyı sağlayabilirsem tekrardan bilgilendiririm sizi. Sağolun
Hocam çok sağolun, site açılıyor ama içindeki bağlantılara giremiyorum. Teknik bir mesela sanırım onunla uğraşıyorum. Ama bu siteden hisselerin dakikalık verileri çekilebiliyor gibi. İşimi göreceğini düşünüyorum. Bağlantıyı sağlayabilirsem tekrardan bilgilendiririm sizi. Sağolun
Portföyü aşağıdaki gibi oluşturdum arkadaşlar, fırsat buldukça alıma devam ediyorum bakalım, görüşünüz nedir, düzenli temettü geliri ve yine temettüyü yatırıma çevirmek için sizce mantıklı mıdır? Ekleme ya da çıkartma tavsiyeniz var mı?
KO, EVT, ATVI, T, AAPL, ADBE, AMZN, O
Kraft heinz bu aralar çok riskli sanki yaa, tamam alma fırsatı veriyor gibi de düşüş bitmedi gitti anlamadım :( nakite bekliyorum şu an nasdaqa ne alsam diye bakıyorum :)
Bugün bi genel kurulda yurtışı borsalarla ilgili bir arkadaşla konuştum.
Gedik Yatırım'ın %20 temettüden vergi kestiğini söyledi.
Yarın Finans Invest ile tekrar konuşucam. Olmadı Genel müdürlüğe gidip üst yönetimle konuşmayı talep edicem.
Forumda Finans Invest'te hesabı olanlar kaç kişi??
Ona göre karşı tarafa bilgi vericem.
[QUOTE=Trade Shark;3320742]Bugün bi genel kurulda yurtışı borsalarla ilgili bir arkadaşla konuştum.
Gedik Yatırım'ın %20 temettüden vergi kestiğini söyledi.
Yarın Finans Invest ile tekrar konuşucam. Olmadı Genel müdürlüğe gidip üst yönetimle konuşmayı talep edicem.
Forumda Finans Invest'te hesabı olanlar kaç kişi??
Ona göre karşı tarafa bilgi vericem.[/QUOTE
benim hesabım var ama daha alım yapmadım .konuşursanız sevinirim.
ABD de Bayer e ceza kesmişler
Evet arkadaşlar, vergi olayını netleştirdim.
1- QNB Finans Invest ve Gedik Yatırım ile görüştüm..
Önce Londra Saxocapital'a mail attım. Onlar cevap bile vermeden maili QNB finans'a iletmiş:)
Finans,Temettü oranları %30 kesintisine müdahale edemiyoruz dedi.
Gedik''e sorduğumda çifte vergilendirme anlaşması var direk %20 kesiliyor dedi.
2-Vergi dairesi Grup müdürlüğü ile görüştüm (Yabancı menkul kıymet bölümü)...0212 453 88 25 Tel.
Çifte vergilendirme anlaşması kapsamında "Mukim" (yerleşik) olunan ülke hangisiyse oradan vergi iadesi alınır dedi.
%20 vergi kesintisi olanlara doğrudan vergi çıkacak dedi.
%30 vergi kesilenlere bu %10 luk fazla kesinti Türkiye'de Vergi Dairesi tarafından iade edilecek dedi.
Fakat Amerikan vergi dairesi IRS'den alınacak belgenin Türkiye'de konsolosluktan onaylatılması gerekmekteymiş.
Madde 123 bu konuyu anlatıyor.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.4.193.pdf
Örnek
https://resmim.net/f/8xsLFY.jpg
Bu açıklamalardan sonra kurum değiştirmeyi düşünmüyorum
Gedik yatırımın 12 USD para çekme komisyonu olmasaydı Türkiyede 2. hesap açmaya uygun kurum olacaktı.
Şartlar değişirse Virman yapılabilir tabiki..
Sayın Trade Shark, benim anladığım yurtiçi kurum bile kullansak stopajı her halükarda ABD kesiyor. Gedik muhtemelen Amerika merkezli bir kurumla çalıştığı için W8 form doldurtup stopajı 30 dan 20ye düşürtmüş. Ayrıca size verilen örnek sanki kurumlar vergisi için gibi geldi bana. İade ya da ek vergi durumları şahıslar için gelir dilimine göre değişecektir.
Ben beyannameyi birkaç gün önce verdim ve temettü stopajını mahsup etmedim :( Onlarca makale, özelge vb. okudum fakat yurtdışında ödenen vergiyi konsolosluk veya benzeri bir kurumdan onaylatmadığımız veya apostilletmediğimiz(yine yurtdışında) sürece kullanabileceğimizi düşünmüyorum. Yasa çok açık bir şekilde mahsup için kullanacağınız belge onaylı değilse kabul etmem diyor. Verdiğiniz numarayı arayıp özellikle bu konuyu sormak lazım aslında.
Bu durumda benim temettünün yarısı vergiye gitti. Ufak bir meblağ olduğu için çok dert etmedim ama bu işin yasal bir olurunu bulmadığım sürece de temettü veren hisselerden uzak durmayı düşünüyorum.
Benim stopaj ile ilgili elimdeki belge "Form 1042-S : Foreign Person's U.S. Source Income Subject to Withholding" olarak geçen IRS belgesi. Belgede yıl içinde elde edilen toplam temettü geliri ve stopaj yazıyor. Stopajı kesen kurum olarak da aracı kurumun adı yazıyor. Sizin elinizde nasıl bir belge mi var acaba?
Editinize istinaden:
Amerika’dan alınmış bir belgenin “apostille” şerhini Amerikan Büyükelçiliğinden veya Amerikan Konsolosluklarından alabilir miyim?
Amerika’dan alınmış bir belgenin “apostille” şerhi sadece belgenin verildiği eyaletteki yetkili makamlardan alabilirsiniz. Amerika’da apotille şerhi alabileceğiniz yetkili makamların eyalet bazındaki listesini burda bulabilirsiniz.
Kaynak: https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citi...rvices-tr/faq/
Merhaba,
Örnekte rakamlar düz olacak şekide yazdım. (bireysel yatırımcı için)
Açıkçası %30 'daki iadenin nasıl alınacağını sordum Vergi Dairesine. Beyanname kapsamına girmiyorun.
Dediğiniz beyannamede indirirken de bile kesileb %30 için aynı prosedür uygulanıcaksa çok saçma bir prosedür.
Aracı kurumdan alınan imzalı ekstrenin işe yaraması lazımdı.
işcep üzerinden işlem yapan var mı acaba? Yurtdışı piyasalarda işlem yapma fonksiyonuna giriş yapabiliyor musunuz?
%20 veya %30 kesintiyi düşebilmek için prosedür baya uğraştırıcı. %10 luk fazla kesinti iadesi de dahil buna
beyanda sadece aracı kurum ekstresini imzalı olarak kabul etse süper olacaktı.
Olmadı Maliye Bakanlığı'na yazarız. Vergi veriyoruz, ilgilenip düzeltsinler bi zahmet.
%20 kesilirse yurtdisinda burada ilave vergi cikar.
%30 kesilirse yurtdisinda burada muhtemelen iade cikar ozellikle indirim konusu yapabileceginiz giderler (egitim, saglik, bagis yardim v.s) varsa.
Syg,
Ben hala yurtisindaki kesintinin mahsub edilebilmesi icin araci kurumdan alinan ekstrenin yeterli olacagini dusunenlerdenim.
Cok mu safim acaba? :)
%20 keserlerse burada ilave vergi cikar ve devletimiz bunu bayila bayila alir.
%30 keserlerse burada iade cikar ve o zaman isler karisir..
Syg,
Bu gibi ihtilafli durumlarda defterdarliktan gorus istemek lazim bir yazi ile...
Normal vergi dairelerindeki memurlarin dunyadan haberleri yok.
Syg,
abi keşke düşündüğümüz gibi olsa..
grup müdürlüğündeki adam "IRS imzalı onaylı belgenin ABD konsoloslugu onayı imzası alınarak beyana iliştirilmesi gerekiyormuş."dediğinde şok oldum.
İadesini geçtim. %30 kesildiğini belirtilen aracı kurum imzalı ekstre istese süper olacaktı.
Berat Albayrak'a tiwitter'dan yazayım kanunu 213. maddesini değiştirsin:)
Eğer maddeyi değiştirirseniz Türkiye'ye döviz girişi artar diyeceğim:)
2019 yılı için geçerli tablom
https://resmim.net/f/MkwBnC.jpg
Londra'dan alirsak hisseleri orada stopaj yokmus..
Eminim ki bir suru ABD sirketi Londra'da da islem goruyordur..
Bu sekilde hepsini burada beyan ederiz, yok mahsub ettik edemedik, vergi cikti, iade cikti derdi de olmaz.
Ayrica Brexit surecinde ucuzladi orasi bildigim kadari ile...
Ne dersiniz?
Syg,
İngiltere konusu enteresanmış detaylıca araştırmak lazım. Gerçekten 0 stopajla bilindik hisselere yatırım yapabilirsek güzel bir çözüm olur. Gerçi Trade Shark'ın yazısından QNB finans Londra Saxocapital ile çalışıyor ve %30 stopaj kesiyor şeklinde anladım.
https://financialhorse.com/withholding-tax/ adresinde birkaç yöntemden bahsetmiş incelemek lazım.
2-3 gündür açılmıyordu. Bu sabah kontrol ettiğimde açıldı.
Bu arada genel olarak herkesin düşüncelerine ihtiyacım var; vergi olaylarından dolayı aklım iyice karışmış durumda.
Henüz yolun başında, 27 yaşındayım. 5-6 aydır aylık düzenli alımlar yapıyorum ve temettü emekliliği hedefim var. En az 15-20 yıl sürecek muhtemelen. Aylık birikimimin %50'sini Türk hisselerine, %50'sini ABD hisselerine ayırıyorum. Al-sat yapmıyorum, tek amacım temettü geliri yaratmak.
Sizce %100 Türk hisselerine kaysam mı? Yoksa aynı şekilde devam etmeli miyim?
https://www.londonstockexchange.com/...nd-issuers.htm
Su listeden goruyorum ki tum dunyadan sirketler Londra'da kote...
Londra'dan alsak sadece capraz kur biraz kafa karistirir belki ama bi de stopaj kesilmiyorsa mahsup isi belge yonunden cok kolaylasir...
Hatta aile efradina paylastirir bir kisim temettuyu beyanname disi bile birakiriz.
Limiti gecen kisim da 15-35% arasi vergilendirilir ve vergisi temis temis burada odenir.
Syg,