Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Kraft heinz bu aralar çok riskli sanki yaa, tamam alma fýrsatý veriyor gibi de düþüþ bitmedi gitti anlamadýmnakite bekliyorum þu an nasdaqa ne alsam diye bakýyorum
![]()
Bugün bi genel kurulda yurtýþý borsalarla ilgili bir arkadaþla konuþtum.
Gedik Yatýrým'ýn %20 temettüden vergi kestiðini söyledi.
Yarýn Finans Invest ile tekrar konuþucam. Olmadý Genel müdürlüðe gidip üst yönetimle konuþmayý talep edicem.
Forumda Finans Invest'te hesabý olanlar kaç kiþi??
Ona göre karþý tarafa bilgi vericem.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
[QUOTE=Trade Shark;3320742]Bugün bi genel kurulda yurtýþý borsalarla ilgili bir arkadaþla konuþtum.
Gedik Yatýrým'ýn %20 temettüden vergi kestiðini söyledi.
Yarýn Finans Invest ile tekrar konuþucam. Olmadý Genel müdürlüðe gidip üst yönetimle konuþmayý talep edicem.
Forumda Finans Invest'te hesabý olanlar kaç kiþi??
Ona göre karþý tarafa bilgi vericem.[/QUOTE
benim hesabým var ama daha alým yapmadým .konuþursanýz sevinirim.
ABD de Bayer e ceza kesmiþler
Evet arkadaþlar, vergi olayýný netleþtirdim.
1- QNB Finans Invest ve Gedik Yatýrým ile görüþtüm..
Önce Londra Saxocapital'a mail attým. Onlar cevap bile vermeden maili QNB finans'a iletmiþ
Finans,Temettü oranlarý %30 kesintisine müdahale edemiyoruz dedi.
Gedik''e sorduðumda çifte vergilendirme anlaþmasý var direk %20 kesiliyor dedi.
2-Vergi dairesi Grup müdürlüðü ile görüþtüm (Yabancý menkul kýymet bölümü)...0212 453 88 25 Tel.
Çifte vergilendirme anlaþmasý kapsamýnda "Mukim" (yerleþik) olunan ülke hangisiyse oradan vergi iadesi alýnýr dedi.
%20 vergi kesintisi olanlara doðrudan vergi çýkacak dedi.
%30 vergi kesilenlere bu %10 luk fazla kesinti Türkiye'de Vergi Dairesi tarafýndan iade edilecek dedi.
Fakat Amerikan vergi dairesi IRS'den alýnacak belgenin Türkiye'de konsolosluktan onaylatýlmasý gerekmekteymiþ.
Madde 123 bu konuyu anlatýyor.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.4.193.pdf
Örnek
Bu açýklamalardan sonra kurum deðiþtirmeyi düþünmüyorum
Gedik yatýrýmýn 12 USD para çekme komisyonu olmasaydý Türkiyede 2. hesap açmaya uygun kurum olacaktý.
Þartlar deðiþirse Virman yapýlabilir tabiki..
Son düzenleme : Trade Shark; 29-03-2019 saat: 18:06.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri