Yüksek kârda yaptığı günleri de gördük kılını kıpırdatmadı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Yüksek kârda yaptığı günleri de gördük kılını kıpırdatmadı.
Dayı nerde bu bilançoya el atsa
paralar buharlasmasın ...
Tablolara göz atıyorum negatif bir şey gözüme çarpmadı şimdilik. Faaliyet raporunuda okumak lazım. Konsolide hakkında fikir verir..
Yarın istediğiniz kadar alttan alıp çeyizinize saklayabilirsiniz
bilanço gelmiş bi inceleyelim bakalım ağa ne yapmış paraları
özsermayesi 70 milyondan 103 milyona çıkmış
benim beklentim daha iyi bir özsermayeydi beğenmedim
iştıraklerinin fiyatı 40 lıradan 10 liraya düşünce sanal karlar eriyip gitti tabi
Kasa para dolu ve borç yok. Faiz ve kur riski taşımıyor. Özsermaye karlılığı iyi. Bu durum bu kağıdın en sevdiğim tarafları.
O fiyattan bile satamıyacağı için daha da düşer
defter değeri 162 olmuş bakalım bundan sonra nasıl oyunlar göreceğiz ağadan
durum o kadar karamsar degil heralde..gerci yarın belli eder..
ben 15 milyon cıvarı kar bekliyordum yanıldım
prenses 30 bekliyordu obenden 2 kat daha kötü :kahkah:
prenses sen bir sahile git deniz havası al iyi gelir :)
bilanco iyi gelcek olsa 2 lere cekmisdi coktan cakallar
Genel kurul olur mu?
Adam tam bir ş.. siz... Ara dönemlerde seykm ve ideas ın değerini yükselterek sanal kar yaratıyor.. 31/12 döneminde kağıtların değerini düşürerek yüksek kar beklentisiyle kağıda girenleri düdüklüyor.. S...siz P.çleri Koruma Kurulu na para mı yediriyor ne yapıyorsa manipülasyondan falan ceza yemiyor.. manipülasyon yaptığı bu kadar açıkken bedelli sermaye artış takebine olumlu yanıt bile geliyor.. hatta bilanço bildirimi uzatma bahanesiyle mal çıkma operasyonuna bike çanak tutuluyor.. karın bu seviyeye düleceğini öngörememiz de bizim salaklığımız.. her şey ortada esasında.. 25 milyon kot olarak satın alınan SEYKM in 2017 itibarşyke maliyeti 2,81 ve 2017 kapanış fiyatı 8,8.. sonuçta seykm hisse fiyatınüzeribden 2017 karı 30 milyon civarında oluşuyor.. 2018 itibariyle muhasebe işlemleri gereği maliyet 8,8 den ele alınıyor, seykm in 2018 kapanışı 2,80 lerde olduğu içün 22 milyon civarında zarar yazmış.. 2018 itibariyle IDEAS tan elde edilen 15 milyonluk hisse değerleme karı da böylece uçup gitmiş.. bu arada bedelliden gelen paraları 31/12 de %20 faizle vadeliye yatırmış.. 31/12 ye kadar 26 milyon tl yi naptığı mechul.. sonuçta 1 ay daha hisseyi 1,10 bandında tutacak.. ilk çeyrekte ise IDEAS ı 20 ye çıkararak elde ettiği sanal karla yaklaşık 15 milyon civarında kar açıklayacak ve yeni kekleri bulacak.. her şeye rağmen kar rakamı yaklaşık 2 milyonda kalsa bike 2017 nin karı olan 30 milyon hala geçmiş yıl karlarında dağıtılmayı bekliyor.. uzun vadede ister istemez iyi rakamlara gidecek ve bu karı dağıtmak zorunda.. 32 milyonun %20 sini dağıtmak zorunda alınan karar gereği..
Zaten dipte kar düşük gelse ne yazar,yarın bi silkeleme olur,dökülenleri toplar,bu kâğıtta maliyeti düşük olan adam yok,bir kaç gün sonra durulur,istediği kadar doldurunca da yürür gider,önemli olan hırsızlık var mı,para *** olmuş mu,iştiraklerden yazılan kar zarar rakamları fiktif,bunun gerçeğe dönüşmesi için iştirakteki payını satması lazım,bilanço beklentisiyle girenler yarın zararına satış yapacak,%5 üzeri bi düşüş olması muhtemel,bu tahtada göya olan yabancı alımları da hikaye,tamamına yakını bıyıklı,ben bu kağıdı alırken toplu olması ve önceki yaptıkları operasyondan daha büyük bir operasyona hazırlandıklarını düşündüğüm için aldım,yoksa piyasada alınacak bi dünya kağıt var...
Yarın bulanık suda balık avlayacakları kesin,kar patlaması gazıyla alınan 500.000 civarı kısacı var,onun en az yarısı dökülür altta alıcı olmayınca emanetler gerçek sahibine geri döner,yeterli satış gelmezse tahtayı yukarıya çekmesi de ihtimal dahilinde,sonuçta az da olda kar eden,pd/dd oranı düşük,ortalama maliyetlerin yukarıda olduğu bir senet var,ellerindeki kağıdı dağıtmak olsa amaçları yukarı çekerler,diğer iştiraklerinde neler yaptıkları ortada,ah vah edicek,panikleyecek bir durum benim açımdan yok,tabi gaza gelecek de...
topiği çok karamsar gördüm batmadık neticede
Dayım bedelliye katıl sonra böyle bi kâr açıkla çok görmüyorum tabi elindekileri satmayı beceremedi beceriksizler kimdemişse becerikli diye onun taaaaa
Cümleten hayırlı akşamlar , hayırlı kazançlar dilerim..çok ciddi bir düşüş olacağını düşünmuyorum şahsen..yarın 1.15 rakamını takip edeceğim onun altini umarım ki sarkmaz ( beklemiyorum) ..
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani şu adamı hep çözdüm diyorum, ama yine hamleyi eksik yapıyoruz.
O bilanço oyununu anlayıp tüm malı 1.2X üstünde vermedik ya ona yanarım.
Tesellimiz en azından tüm kandırmacalara rağmen sattıklarımızı yerine koymamış olmamız, daha dayıya yaklaşacak maliyetlerimiz:)
Gel bakalım ağa nereye kadar gelecen, bekliyoruz.
Şakası bir yana, arkadaşları uyarmaya çalışıyorum bu tahta hakkında. Ne sahibi, ne de tahtacısı sizin bildiklerinizden değildir, not edin.
Eyvallah dayım.. seykim den satın alınan oay toplamını yanlış yazmışım doğrusu bedelsizden önce aldığı 5 milyon lot için var olan maliyetini kastetmiştim.. bedelsizden sonra 9 milyona çıksa da maliyeti değiltirmeyeceği içün bedelsizin bir önemi yok.. IDEAS taki payı 2 milyon lot zaten.. kar ve zarar elindeki lotlardan hesaplandığı içün tüm sermayeyi değil sadece HDFGS nin oayını ele aldım.. esasında karın bu olacağı kabak gibi açıkmış.. basit bir muhasebe uygulamasını gözden kaçırınca yanıldım.. sonuçta bu şirketin kar veya zararımın çoğu seykm ve ideas ın fiyat değişiminden kaynaklanan fiktif karlar.. 2017 itibariyle seykm in karını realize ettiğinde 2018 içğndeki fiyat düşüşlerinin direkt zarar yazacağını görmeliydik
Garip şekilde olumsuz algı yaratmayı balarıyor hisse sahibi.. geçen sene 37 milyon kar yazıyor.. kar, bu sene 1,7 milyona inince ben de dahil herkezin morali bozuluyor.. halbuki geçen sene 18 milyon, bu sene de 18 milyon kar yazsa vay be diyeceğiz.. sonuçta dağıtılacak kar rakamı aynı olmasına rağmen psikolojisini bozmayı başariyor adamın