İki yada üç sayfa geride var arkadaş'im,bugün yorumlandı.
Printable View
Teşekkürker...
Güzel arkadaşlar, dostlar, Roma' lılar...
Aranınca bulunsun diye
#"Hisse adı": Hisse adı :notr:
"KOU" : Vadesi,
"Periyot" : Grafik varsa hangi periyot olduğu...
Rahat bulunsun diye "etiket" koyuyorum.
Daha iyi önerisi olan varsa öyle yapalım.
Arama pratik değilse, başka yöntem mi bulalım?
Önerisi olan var mı?
https://i.ibb.co/phyvyTH/forum.png
Bence gayet pratik
Bir suredir foruma bakamamistim, cumartesi kotu havada 50 sayfa okumak iyi geldi acikcasi.
Sn. Obblomovv uygun oldugunuzda ov xau/usd inceleyebilirmisiniz?
selamlar,
Ticarette ana mantık şöyledir; ”Malı Ucuza Al, Ederine Sat.”
Peki bu strateji uygulanabilir mi?
Serbest piyasada ortamında yatırım aracının ucuz mu yoksa pahalı mı olduğunu anlamak kolay değildir. Hatta tespit edilse bile kazanç çok uzakta olabilir.
Örneğin borsada X hissesinin temel ve teknik parametrelere göre ucuz olduğunu düşünelim. Peki bu hisse neden bu kadar ucuzlamıştır?
Sebepleri
Hisse ile ilgili temel sorunlar vardır. Örneğin rakipleri ile mücadele edemiyordur veya bulunduğu sektör cazibesini kaydediyordur. Yönetim, şirketi iyi yönetemiyordur. Birçok temel neden olabilir. Bu durumlarda bu hisse ne kadar ucuz görünürse görünsün alınmaz.
Slogan, ya da doğru formül olarak okuyun, şu olmalıdır: ”Doğru yatırım aracını tespit et; doğru zamanda al, doğru zamanda sat/ağırlığı azalt veya yükselt”.
https://paratakipcisi.com/en-iyi-yatirim-nasil-yapilir/
Siteniz hayırlı olsun.
Elinize/emeğinize sağlık.
Belli ki iyi emek harcamışsınız.
Ancak aşağıdaki yazı(nız) sorunlu gözüküyor:
https://paratakipcisi.com/son-5-yili...yatirim-araci/
"Sonuç ve Değerlendirme
Son 5 yılın şampiyonu Altın. Ancak…
Son 1 yılda makro ekonomik verilerde meydana gelen bozulmanın faiz ve bono/tahvili popüler hâle getirdiği dolayısıyla trendin bu araçlardan yana olduğu aşikâr olsa da uzun vadede bu trend dönecektir. Bu faiz oranlarıyla kredi arzının ne durumda olduğunu başta bir yazıda açıklarız ama şu kadarını söyleyelim, bu oranlarla ne vatandaş ne de kurumlar kredi çekebiliyor. Bu da tabii ki harcama ve yatırımlara dolayısıyla da büyümeye negatif etki ediyor.
Kısacası mevcut mevduat ve kredi faiz oranları sürdürülebilir değil.
Dövizdeki dolayısıyla altındaki bu inanılmaz rakamlar da sizi aldatmasın, getirinin çoğu yine son 1 yıldaki bozulmanın sonucu. Grafikler 2018 başına kadar neredeyse yatay, volatilite son derece düşük.
“O zaman doğru cevap nedir?†diye soranlara kapanış cümlesiyle cevap verelim.
Yapılan sayısız bilimsel araştırmaya göre ülke farkı gözetmeksizin en iyi getiri sağlayan yatırım aracı, açık ara borsadır. (En garantisi demedim.)
"
1-Verileriniz; Türkiye gerçekleri ve kabul edilebilir düzeyde doğru.
2-Lakin çıkarımınız enternasyonel:
"Yapılan sayısız bilimsel araştırmaya göre ülke farkı gözetmeksizin en iyi getiri sağlayan yatırım aracı, açık ara borsadır."
3-Hangi bilimsel araştırmalar? Atıf, veri, link yok.
Eee karşılaştırdığımız bütün veriler TRY tabanlı ve Türkiye' ye ait istatistiklerdi...
Çıkarım nasıl bu kadar genel oldu o vakit?
Sonuç;
Bu güzel yazı, son paragrafta buruk bir tad bırakıyor ağızda.
Elinize sağlık yeniden.
Merhaba.
Siz orta vade demişsiniz ama...
Ben mevzuyu yıllık grafik üzerinden anlatmayı tercih ederim.
Önce yıllıkta dikkatimi çeken bir değere atıf yapayım sonra orta vade öngörümü de ekleyeyim:
#Xau/Usd(Gold-Altın), Vade:KOU, Periyot: Yıl+Ay
Önce yıllık grafiği bi koyalım. Çünkü uzun vadeli trende ilişkin ipucu orada...:
https://i.ibb.co/cv0bKxT/altin.png
Ichimoku Tenkansen dikkati çekmek istediğim(grafikte turuncu gösterge).
Bu gösterge ilgili periyodda 9 barlık (yüksek+düşük)/2 değerini ifade eder.
Yukarıdaki grafikte yeşil okları bulursanız, demek istediğimi anlayacaksınız.
Neyse gelelim mevzuya.
1527.70 Fibo seviyesinin üstünde tutunamamış şimdilik. Ama grafiğimizin "Yıllık" olduğunu unutmayalım.
En son söylenmesi gerekeni en başta söyleyeyim.
İşaret fişeği yıl sonunda 1483.79 USD altında veya üzerinde oluşudur bence.
Yıllıkta bu seviye üzerinde kapanış "uzuuuun bir trendin habercisi" sayılabilir ve grafiğe Fibo uzatma seviyelerini eklemek için, yani eski zirvenin aşılabileceği zaman gelmiştir. Yine bence!
Bu referansla:
Kalan 3 ayda aşağı yönlü bir harekette 1.411,75 ilk destek, 1.358,69USD ikinci destek olacaktır.
Daha kısa vadede ise 1.521 seviyesi üzeri yukarı yönlü ataklara, 1.470 altı desteğe doğru çekilişlere neden olabilir.
Örneğin 1.411...
Haftalıkta ise 1.476 üzerinde kaldığı sürece yeni ataklar dener diye düşünüyorum.
Peki olumlu senaryoda hareket biçimi ne olur diye bir senaryo kurgularsak...:
Yaklaşık Fibo seviyesine de denk gelen, kanal üst bandını yukarı kırarsa, eskisinin 300 USD genişlikte olduğunu düşünürsek... Aşağıdaki 2. kanal içerisinde harekete devam eder sanırım...:
https://i.ibb.co/rQRmm5x/altin1.png
Velhasılı Yıllık kapanış önemli...
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Altın ile ilgili yazıyı başka bir yazar yazdı. Onun adına konuşmak istemem ama aslında bende size katılıyorum:)
Kendisiyle bu konuda yaptığım konuşmada kendisini savunmuştu tabi haklı yönleri de vardı.
Yazı ile ilgili geri dönüşleri mutlaka değerlendiriyordur. (Kendisi biraz altını sever etkisinde kalmış olabilir.)
Geri bildirim iyidir doğru, kişinin emeklerinin boşa gitmediğini, değer gördüğünü, olumlu da olsa olumsuz da olsa verilen çabanın eleştirilmeye değer bulunduğunu gösterir.
Marifet iltifata tâbidir demişler.
Adam hacı olur mu gitmekle Mekke'ye,
Eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?
Ben de bir taş çekmek isterdim tekkeye, ufak da olsa bir katkım olsun isterdim ama İçimoku'yu bir Japon dövüş sanatı sanıyordum forumda görene kadar.
Bu saatten sonra da derviş de olamam zaten. Kısaca takipteyiz, okuyoruz sessiz çoğunluk gibi. Okuyoruz da yazılanlara göre işlem yapmak, eyleme geçmek, riks almak başka iş. O, başka bir dersin konusu.
Eğerle meğer evlenmişler, keşke adlı çocukları olmuş.
Abi uzun yaşamın formülünü bulan uzmanlardan;
Keşke değil. İyi ki de....
İyi ki deyince
Olumlu dan görüyomuşun yani 3 bantta
Ama bilmek te mühim
Mesela kim bilir
İnternete bakmadan Madam Jospina hanfendinin hangi Sırp kralın kızı olup , tarihte çığır açan kimin anası olduğunu?
ilgi bilgi silgi
Keşke iyiki hakiki
:ok: Eyvallah Oralet reyiz.
Biz senin zaten kendine has katkılarını seviyoruz.
Zaten bir başkasının aklıyla işlem yapmak...
Akıllıca olmaz.
Mesele daha çok pekiştirme.
Diyelim kafanda bir enstrümana dair bir fikir var, ikinci bir görüş arıyorsun.
Gerçi bizim KY bunu da yanlış yapıyor.
Aldığı, alacağı pozisyona uygun olanları filtreleyip, geri kalanı yok sayıyor.
Dahası da; aslında bu mesele yabancı bir ülkeden aldığın silahla savaşa girmek gibi.
Eskiden yazıyordum, atıyorum: "kanal desteği 8.75(+5kr/gün)" hani ekranı yoksa bile takip edebilsin insanlar diye...
Ama etmiyor ki. Tüyo arıyor bizim vatandaş genel olarak.
Mesele "kar suyu kaçırmak!"
Örnek olsun diye söylüyorum. X hisse düşebilir/çıkabilir diye, mantıklı bir gerekçe ile birisi bir şey söylüyorsa,
bakış açını değiştirip, başka biçimde bakabilmek için motive olabiliyorsan,
-"Ulan bak böyle de olabilir!" diyorsan ne ala.
Ehehehe senin de sağlığına Moruk hocam.
Eskiden bu kişisel gelişim meselelerini salakça bulurdum.
Değil abi. Bir(sayıyla 1) insanın işine bile yarıyorsa "kısmi" doğrudur.
Plasebo(Türkçe' de böyle mi yazılıyor emin değilim.) yararını yok sayanın Allah belasını versin.
Abiler, kardeşler, bacılar,
Herifçi sağlam analiz yapmış, çok iyi. Ben beğendim. Moruk müdürüm şerh koymazsa baskıya verelim hemen yazıyı.
http://www.kuzeyekspres.com.tr/butun...ek-17777yy.htm
Şöyle TAVAN,,,,TAVAN giden kağıt olsada alsak.Tansiyonumuz hiper olana kadar seyretsek yükselişini:halay::yahoo::bravo::wave:
Valla bi "Tavuk Çiftçiliği Maliyeti ve Gerekenler" başlığındakiler değil ama...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17067&page=412
(Keşke burada da "gizli bkz" olaydı be ya.)
Özetle: Zaten yazının neredeyse bütünün oluşturan alıntı bir bakış açısıyla doğru...
Amirim yazıyı hızlıca gozetledim adam haklı ama alıcağı yok
Valla son Nobel i 2000 yılında artık duning Kruger etkisine nobel verdiklerinde bıraktıydim takibi .
İkinci el araç alırken uyaniklik edip memurdan Prof subay doktordan alan arkadaşlar aslında onun bi şantiye aracı olabilicegi ihtimalinide her ihtimale nazır göz ardı etmesinner madem.
Parmak arası terlik tarz olarak rahat değil
Ama şu baş parmağı bi delikten içeri sokar gibi bi terlik modeli var hastasıyım En rahatı o Bu terlik var ama Az var piyasada Bim de denk geldi geçen bi tane edindim
Sn obblomovv benim watsap harici medyaya kapalıyım.oda iş icabı.bende 47+1 im.fazla genç sayılmam yani.yinede almasamda yükselen kağıdı seyretmek güzel:cool:
Ben o 40 bin küsür takipçileri olan ve hemen herkesin tanıdığı tuittır "üstad"larından biriyle 2-3 yıl önce takıştım.
Aracı kurum ekran görüntüsünü paylaştı, tanesi 1 lira olan ZORTSA senedinden 2 mn lot almış ve 5 gün sonra 1.10 dan tamamını satarak 200 bin lira kar etmiş güya ve ne dediysek o triplerinde bir twit atmıştı.
Yayınladığı alım satım ekran görüntüsünü aldım, şop programıyla rakamların yerini değiştirip "ne tesadüf ben de 5 mn lot alıp sattım, 1 mn lira kazandım" yazdım. Şoplu dekontu da attım.
Ne demek istiyosun bilader yalancı mıyız biz dedi.
Senin gönderdiğin dekont gördüğün gibi 2 dk da şoplanıp rakamları değiştirilip yayınlanabilir, seninkinin de öyle olmadığı ne malum, foto gösterme video göster, aç yatırım hesabını, video olarak çek, kar zarar, alım satım ekranını bize yolla" dedim.
Eneeeeeeee, onlarca takipçisi salvo atışa geçti bana, zor kaçtım. :he:
Bunlar çete amk.
Fazla mal göz çıkarmaz.olsunds çamurdan olsun.he he ki ji
Bizde BIST bağımlısı olmuşuz.artık dokunmuyor.
Yutup'da şeherden köye dönmüş bir taife var, bu sayı sürekli artıyor. Eskiden köylülük ayıp, fakirlik göstergesiyken artık işler tersine döndü.
Ama sorun şu ki köye yerleşmek bile para yav. Peeeeeeh.
Oblo reyiz sen Dardanel'in kırsalında mısın, ilçede misin, bu yaka mı karşı yakada mısın?