https://resmim.net/f/15BRRO.png
karar yerinde ya yukarı yada aşağı....
Printable View
https://resmim.net/f/15BRRO.png
karar yerinde ya yukarı yada aşağı....
Ahaa!!! gelmez diyorlardı geldi. Demekki soda da düşüş daha bitmemiş.
2. Pazarlama dönemi başlıyor. Koş sevim koş.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sen ve senin gibilerin hala bu kafada devam etmeniz ve insanlıktan nasibinizi almamış olmanızı görünce, burada yazmama kararımın ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor.Sadece bir grafik atıp SODA da bir hareketin olabileceğini belirttim.Bu bile sana ağır gelmiş besbelli.Hani imamoğlunun gündemde bir ata sözü var.Lafa bakarım lafmı diye birde adama bakarım adammı diye o hesap yani.
SODA FIBONACCI DESTEK ve DİRENÇLERİ - 12.11.2019
https://i.resimyukle.xyz/f1yARL.jpg
Fibonaççi falan anlamam, o konuda hepsine kirginim. Soda'nin icinden gectigi şu zor gunlerinde hic birisi destek olmadi hisseye. Madem o kadar biliyosunuz 2-3 mn lot alin da görelim boyunuzun ölçüsünü. Destek boyle olur, rakam vermekle olmaz. Fibonaççi yeni sanirim bu âlemde, pek duyulmamis biri. İtalyan olabilir. Alman rsi, ingiliz bolinger ve abd li macd daha cok taniniyor. Surekli hisselerle ilgili hedef, sayı falan verirler, goruyoruz orda burda.
Ben fibonaççi skilaççi anlamam arkadaş. Sodanin Sodadan baska dostu yok. Moza, Berkmeriç, tamtam, muzaffer, alp bile cekip gittiler. Gavur fonlar bile gittiler yav kala kala emekli amcalara kaldik. İtfaiyeci Mustafa bile gitti. Yazik oldu.
Bu mevzuuya biraz mesafeli, felsefi yaklaşmakta fayda var. Öncelikle biz neden duruyoruz? Neden gitmiyoruz? Ne demiş okurken içime adeta soda serpen Paolo Coelho 'Gitmeye değer yerlerin kestirmesi yoktur'. Belki de kestirmesi yoktur bizim de gitmek istediğimiz yerlerin. Kim bilir. Bazen sadece gitmek istersin gidince her şeyin düzeleceğini hissedersin. Ama bu sadece bir his. Hislerin aslında pek karın doyurmadığını da yaşayarak öğrendik. Gitseydim mesela, deseydim ki TEKFEN taş gibi kağıt. Zaten taş beton işinde. Soda olmuş 5 lira 20 kuruş TEKFEN 26 Lira. Oraya sabit. Ya 26'dan bineydim Tekfen trenine...
Bendeki sıkıntı şundan ibaret : 'Herkesin başını alıp gidesi vardır ama aklındakileri sığdıracak valiz bulamaz.'
Sir AbduRRafet Dişikaplan'dan alıntıdır.
Asagilama amacli: https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Tweeter
Gece bi.git... yazdın. Sonra utanıp silmiş, bu seferde insanlıktan nasip almamak ile sucluyorsun ayıp degilmi, yaşına başına uyuyormu ? Hiç yakıştıramadım sana ne ayıp.
Şişe 6 kademede 32 milyon lot, 150 milyon hacim. 45 de 7.5 milyon satış, 4.5milyon alış oha diyorum başka da bişey demiyorum
[IMG]http://i.hizliresim.com/1pWyA1.png[/IMG]
Bu topikte dalga geçmeyi sevenler var biliyorum ben bu tür konuşmalardan hoşlanmıyorum kimseye böyle konuşmam bunu da bu güne kadar ki yazılarımdan anlaşılmıştır diye düşünüyorum...
Geçen haftalarda çarşamba hareket olabileceğini yazdığımda ti ye alanlar oldu olsun önemli değil bu topikte sayın 666, sayın nasuh ve dün verdiği değerli bilgiden dolayı sayın obblomovv var bu kişilerin varlığından ötürü yine de bıkmadan bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim... Çünkü ben bilgi paylaşmanın bizlerin kazanmasında önemli olduğunu düşünüyorum...
Konuya gelecek olursak yine bugün işaretli mumu oluşturmak için spek kendini yıttı ve sonunda başardı... Tabi bu mumum anlamı daha önce işaretlediğim kısımlarda görüldüğü gibi kısmen bugüne göre aşağı yada yukarı sert hareket demek daha önce bunu 10 kademe ile yapmıştı yarında olacak diye bir şart yok ama aynı davranışı sergilemesi beni şaşırtmaz...
Arkadaşım linmişsın ama çarşambaları atraksiyon oluyor'u bilgi diye sunuyor, bununla ilgili de ti ye alınmıyorsan asıl orada problem vardır. Sen adam gibi bilindik yada bilinmedik bir bilgi sundun da öylemi ti ye alındın, çarşambaları atraksiyon heryerde herzaman alay konusudur, şahsi alma.
Bunu son kez anlatmaya çalışacağım ben çarşambaları atraksiyon olur her çarşamba olacak demiyorum... bu cuma da olabilri başka bir günde ben böyle şeylere takılmam hatta saçma bulurum... Şunu anlamıyorsunuz oluşum geçen de salı oldu bugün de yine oldu dolayısıyla ertesi gün çarşamba oluyor bu perşembe olsaydı cuma bir hareket olabilir diyecektim neden anlamak istemiyorsunuz spek bunu salı günleri yapıyorsa benim suçum ne ya... açın grafiğe bakın adam özellikle bugünü seçiyor iki haftadır böyle... belki haftaya başka bir günü seçer...
Yahu TYPHOON, kimse seni tiye almiyor pek de... Muneccim gibi o gun gidecek bu gun gidecek demek yani.. Yazi tura atsan ayni is. Tahtaci Citi'nin gelip 1.5 milyon lot mu alacagini biliyordu? Yok. Gunlerle ilgili bir deneme yap istersen, para sok bak gorursun.
Ben hissede 5 sene temettu gunlerini, 2 gun oncesini, 1 gun sonrasini... hepsini cikardim. Sonuc ne idi: Temettu tokadi atiyor serefsiz.
Yani son 5 sene temettuden onceki gun satip temettuden sonraki gun geri alirsan karda oluyorsun.
Tamam dedim, ben de satacagim bu sefer. 5 sene oyle olmussa simdi de oyle olur elbette.
Hisse ondan onceki 5 senenin aksine bu sefer tokat atmadi, gitti! Satmamistim.
Niye satmamistim peki?
Cunku ihtimallerde ondan onceki elin nasil geldiginin bir onemi yok.
10 kere kirmizi gelse, 11. sefer de kirmizi gelme ihtimali hala %50. Senin "Cok kirmizi geldi, bu sefer siyah gelecek", ya da "hep kirmizi geliyor, streak yakalamis, bu sefer de kirmizi gelecek" diye tahmin yurutmenin bir anlami yok. Hala %50 ihtimal.
Borsa ezbere para kazandirmaz. Anlatabildim mi?
Bu topikte dalga geçmeyi sevenler var doğru da çarşamba günü formasyonunu da böylece literatüre bir Sodacı katmış oldu. :evil:
Salı sallanır, Çarşamba çarşafa dolanır. Çarşamba günü özel halk günü, perşembe kadınlar matinesi, her ayın ilk pazartesi zararına satışlarrrr. Spekten direkt halka, aracı yok, komisyon yok, simsarlar yok. Fabrikadan halka, hepsi iyi marka. Daaaas Sodäää. Yeşil ok da bi yandı mı ver elini Yalova, Cenova, 6, 36.
Kalıcı atraksiyonlara odaklanın fındık fıstıkla ugrasmayin. Çoğu hissede atraksiyon var zaten. Endekste cosmadi bir turlu, cosunca faiz maliyet zaman kavramları ön plana çıkıyor bunda. Bakalım bu seferde aynı olacagmi. Bundan önce kaç kez olmuş bakalım bu seferde olacagmi. Kedi kaymag yiyor mu? Sokakta anket yapmışlar 1000 kişiye sormuşlardir belki, hep böyle mi olmuş diye. endekse göre ters gidermi düz mü gider. Çarşamba mi endeks mi hangisi bakam.
https://resmim.net/f/o0JuV0.png
bugün artıda. bu şekilde kapatması iyi, devamı gelir inş......
Gelir sorun yok, yavaş yavaş herşey tadında kontrollu. Hem birazdaha cukkalanalim diğerlerinden diyecem ama Digerlerininde dinlenmeye hakkı var. Tahtaciya selam olsun taaaa buralardan.
https://resmim.net/f/AbUYFn.png
dolarda son durumda böyle...
Dolar MB değişiklik yapmadığı sürece durum belli. Dolayısıyla durum belli. Hedef verdikleri veriler öyle ya da böyle tutuyor, durum belli. Çoğu şirket bilancolarindan para pozisyonları durum belli. Belli çizmeye gerek yok. Asıl çizik ben sana söylerim. Durum belli. Ytd.
Tahta yapıcının yeterince mallanmış ve dip çalışmasını bitirmiş olmasını umuyorum.Kısa vadede öncelikli olarak 6 tl makul bir hedefleme gibi duruyor.Bilanço döneminin bitmesiyle dikkatler yeniden bu tahtada toplanabilir.Geçmişte olduğu gibi günlükte +%4 lük kalın yeşil bir mum hedefi görünür kılabilir.Malum kariyerinde %4 üzeri günlük mum hemen hemen yok gibidir.Neredeyse bir aydır yaptığı ileri geri hareketlerle 6 ya ulaşması yerine tatlı bir gapla yol katetmesini isterim.
Sn mtk güzel düşünceleriniz var, katılıyorum. Gap i karistirmasaydiz daha iyi olabilirdi. Çünkü gap yapacak atraksiyon olmayabilir ekstra birşey olmadığı surece, bundan önceki gaplarda döviz, yatırım vs gibi ivmeler söz konusuydu. Gapsiz gupsuz yola devam etsin dileyin.Ama yorarak yapsın bunu ki hazmedilsin tüm kademeler. Ytd
13.11.2019 destek direnç tablom
https://i.resimyukle.xyz/T7VCIW.jpg
biraz önce soda yatırımcı ilişkilerinden hande hanım ile tekrardan görüştüm...şu anda ürettikleri soda külünün favok kar marjının %25 olduğunu amerikadaki yatırımın ise kar marjının şu anki fiyatlar ile favok marjının %50 olduğunu söylediler...yani anlayacağımız o iş çok karlı...diğer konuştuğumuz konular ise sülüsyon yöntemi ile yapılan üretimin diğer yöntemlerden daha avantajlı olduğuydu..
maliyeti en yüksek üretim sentetik üretim yöntemi ,maliyeti düşük olan doğal soda külü üretimi en ucuz üretim yöntemi ise sülüsyon yöntemidir..
bu bilgi burada kalsın belki ihtiyacı olan kullanır...