Anadolubank 13.00 veriyor bilgilendirme amaçlı aradılar ,düz swaplı da 13.40 duymuşlar başka bankaları araştırın daha iyi oran alırsınız kesinlikle Ayrıca dolar 3,75 euro 2,00 imiş.
Printable View
Neyse işte 7 lira imiş.bu fiyatlarla sizi yüzde 19 da kesmez..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiba 150.000 tl, 32 gün, 12.95 ile bağlandı.
Sn rxpu daha mb 11.75 i kullanmaya başlamadı belki oranlar neden artıyor ..Bi bilginiz var mı
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn rxpu,
Dolar şu anki 3.60 spot seviye bana uygun geliyor, 1 ay sonrası için 3.55'den Dolar alırım opsiyonu tercih etmiyormusunuz?
Dolar 3.55 altına sarkması durumunda alış yaptığınızda faiz getirinizdeki %12 stopajda size kalıyor, belki bu artı stopajdan dolayı alışınız 3.54 gibi olabilir.
Dolar sevmeyenler için tabii riskli ama bana getiri maksimizasyonu için bu seviyelerden alınanilecek bir risk gibi geliyor.
Tabii bunlar benim düşüncem..
enflasyonla ilgili bir yazı yazıldığında dikkat ediyorum hep enflasyonun düşük olduğunu ispatlama çabası içine giriyorsunuz halbuki benim öyle bir amacım yok ! kendi aldığım ürünlerin fiyatını söylüyorum ithal muz ve ''amasya'' elmasının fiyatının 3 ay önce ne olduğu ve şimdi ne olduğu çok kolay netten araştırabilir ! ayrıca herkes aynı marketlerden alışveriş yapmıyor yaşadığı semte göre bile fiyatlar değişir en ucuzunu alabileceği market belki yaşadığı semtte yoktur yada çok uzaktır ! ucuzu bulmak istediğinde yol parası benzin parası harcayacaktır ve gene ürün nerdeyse aynı fiyata mal olacaktır !
Vakıf temdit edildi. 42 gün 12.40 oran. Küçük ölçekli bankaların 13 vermesi gayet doğal.
3.55 değerininin bana cazip gelmesi opsiyonun gerçekleşmesi durumunda Dolar alış rakamının ilave stopaj ve opsiyon primi düşünüldüğünde 3.53 ve altında olabilecek olması , yani Merkezin reeskont geri ödemelerindeki sabitlediği kur değeri, merkez bence mayıs sonuna kadar kurun buranın altına düşmesine izin vermeyecektir.
Tabii traderlarda bu hesabı yapıyordur, muhtemelen 3.55 için yazdırılan opsiyonlara çok az prim vereceklerdir
Bugün alınan mevduat ve swap oranı varmı?
Oranlarda artış varmı ?
Enpara hemen tepki verirdi artırmamıs henüz p.tesi oranlar 0.25-0.50 artar max.oranlar13.50 olur.
AKBANK dolar 100k temdit 35 gün %3,10 bağlandı..
bir ay evvel %3,25 idi.sanki mevduat oranlarında dolarda düşüş tl de biraz artış var..
Fiba 13.30 özel müşteri tl
Odea 3.90 usd
Miktar nedir acaba?
Discovery Elite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni Müşteri Kampanyası
ICBC 12.50
İsteyen için bugün Odea 1 milyon ve üstüne 13.40 swap oranı vermiş.Taşımalı Abank- Odea 13.90 civarı oluyormuş.
Teşekkürler
Discovery Elite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
400k rodeo 12.75 32 gün temdit.
(başka bir işim çıktığı için eft yapma imkanım olmadığından bu seferlik kabul etmek zorunda kaldım) :vk:
Yoksa eturuncu ile pazartesiye-salıya kadar bekleyecektim.
imkanı olanlara eturuncu gibi kanallardan günlükte biraz beklemekte fayda var
rodeo swap 13.50, usd temdit 3.50
Burgan swap 13.15 yapmış bugün için..
Bilginize.
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 11.75 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 33.1 MİLYAR TL
Syg,
Bendeki bilgi, GLP den bankaların bugün kullandığı miktar 49.3 milyar Tl.
burgerden bugün dolar oranı alan var mı?
Duyduğum kadarıyla tcmb 6.tür faiz için çalışıyordu. İsmi erken likidite penceresi. Gülmeyin. ELP ile bankalar gün içinde GLP saatinden önce kapatmak şartıyla saatlik borç alabilecekler, böylelikle GLP nin saat 16.00 da açılması sorun olmayacakmış. Zira şu an bankalar saat 16.00 ya kadar ne faiz ödeyeceklerini bilmedikleri için biraz kötümser davranıp azda olsa bir önceki AOF den daha yüksek maliyet yapıyorlarmış.
ELP tüm vatana millete şimdiden hayırlı olsun. Forumda GLP için farklı itfa değerleri görünce acaba ELP li GLP ile ELPsiz GLP birbirine mi karıştı da farklı rakamlar çıktı dedim.
Önümüzdeki haftalarda bu yaratıcılıkla NGNEOKLP olarak 7. faiz çeşidinide bekleyebiliriz. (Ne Geç Ne erken orta karar likidite penceresi)
Akademik anlamda ekonomi bilgisine sahip değilim. O yüzden bazen saçma sorularda soruyor olabilirim. Sn dowjones'a da sabırlı cevapları için teşekkür ediyorum, kendisinden epey bir bilgi öğrendim. Ancak belirttiğiniz dolar alırım opsiyonu ile ilgili düşüncem şu ki, ben prensip olarak sabit getirili enstrumanlarla , değişken getirili ana para garantisi olmayan enstrumanları şahsi olarak kesinlikle birbirlerinden izole ediyorum. Bu benim şahsi stratejim. Mevduat dışında yaptığım bazı yüksek riskli yatırımlar da var ama bunları hem bu tür zamanlarda toplam portföy içindeki oranını düşük tutuyorum (%10-%15) hem de sabit getirili enstrumanlara kesinlikle eklemlemiyorum.
Dediğim gibi bu şahsi bir tercih, ama bu tür bir prensibi benimsemeyenler için söylediğiniz gibi tcmb'nin mayıs sonuna kadar koyduğu resmen bir put opsiyonu var ve bu traderlar açısından mutlaka speküle edilecektir. Ama unutmayın ki bunu siz ve ben görebiliyorsak görebilen çok fazla sayıda insan olabilir. Ve bu grup sayıca arttığında mutlaka bizden biraz daha fazla bilgiye sahip daha kurnaz* bir alt grubun işin içine dahil olma ihtimali artacaktır. Benden ne kadar daha iyi olduğunu bilmediğim bir cepheyle kapışma ihtimalini her zaman riskli bulmuşumdur.
Odea 3.90 170 bin usd bağlandı. - Bazı arkadaşlar sormuş: maslak şubesi
Fiba 13.30 150 bin tl bağlandı
Fiba 12.75(brüt) kiraz 80 bin tl kondu.