Duyduğum kadarıyla tcmb 6.tür faiz için çalışıyordu. İsmi erken likidite penceresi. Gülmeyin. ELP ile bankalar gün içinde GLP saatinden önce kapatmak şartıyla saatlik borç alabilecekler, böylelikle GLP nin saat 16.00 da açılması sorun olmayacakmış. Zira şu an bankalar saat 16.00 ya kadar ne faiz ödeyeceklerini bilmedikleri için biraz kötümser davranıp azda olsa bir önceki AOF den daha yüksek maliyet yapıyorlarmış.
ELP tüm vatana millete şimdiden hayırlı olsun. Forumda GLP için farklı itfa değerleri görünce acaba ELP li GLP ile ELPsiz GLP birbirine mi karıştı da farklı rakamlar çıktı dedim.
Önümüzdeki haftalarda bu yaratıcılıkla NGNEOKLP olarak 7. faiz çeşidinide bekleyebiliriz. (Ne Geç Ne erken orta karar likidite penceresi)
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Akademik anlamda ekonomi bilgisine sahip değilim. O yüzden bazen saçma sorularda soruyor olabilirim. Sn dowjones'a da sabırlı cevapları için teşekkür ediyorum, kendisinden epey bir bilgi öğrendim. Ancak belirttiğiniz dolar alırım opsiyonu ile ilgili düşüncem şu ki, ben prensip olarak sabit getirili enstrumanlarla , değişken getirili ana para garantisi olmayan enstrumanları şahsi olarak kesinlikle birbirlerinden izole ediyorum. Bu benim şahsi stratejim. Mevduat dışında yaptığım bazı yüksek riskli yatırımlar da var ama bunları hem bu tür zamanlarda toplam portföy içindeki oranını düşük tutuyorum (%10-%15) hem de sabit getirili enstrumanlara kesinlikle eklemlemiyorum.
Dediğim gibi bu şahsi bir tercih, ama bu tür bir prensibi benimsemeyenler için söylediğiniz gibi tcmb'nin mayıs sonuna kadar koyduğu resmen bir put opsiyonu var ve bu traderlar açısından mutlaka speküle edilecektir. Ama unutmayın ki bunu siz ve ben görebiliyorsak görebilen çok fazla sayıda insan olabilir. Ve bu grup sayıca arttığında mutlaka bizden biraz daha fazla bilgiye sahip daha kurnaz* bir alt grubun işin içine dahil olma ihtimali artacaktır. Benden ne kadar daha iyi olduğunu bilmediğim bir cepheyle kapışma ihtimalini her zaman riskli bulmuşumdur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Odea 3.90 170 bin usd bağlandı. - Bazı arkadaşlar sormuş: maslak şubesi
Fiba 13.30 150 bin tl bağlandı
Fiba 12.75(brüt) kiraz 80 bin tl kondu.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri