Duyduðum kadarýyla tcmb 6.tür faiz için çalýþýyordu. Ýsmi erken likidite penceresi. Gülmeyin. ELP ile bankalar gün içinde GLP saatinden önce kapatmak þartýyla saatlik borç alabilecekler, böylelikle GLP nin saat 16.00 da açýlmasý sorun olmayacakmýþ. Zira þu an bankalar saat 16.00 ya kadar ne faiz ödeyeceklerini bilmedikleri için biraz kötümser davranýp azda olsa bir önceki AOF den daha yüksek maliyet yapýyorlarmýþ.
ELP tüm vatana millete þimdiden hayýrlý olsun. Forumda GLP için farklý itfa deðerleri görünce acaba ELP li GLP ile ELPsiz GLP birbirine mi karýþtý da farklý rakamlar çýktý dedim.
Önümüzdeki haftalarda bu yaratýcýlýkla NGNEOKLP olarak 7. faiz çeþidinide bekleyebiliriz. (Ne Geç Ne erken orta karar likidite penceresi)
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Akademik anlamda ekonomi bilgisine sahip deðilim. O yüzden bazen saçma sorularda soruyor olabilirim. Sn dowjones'a da sabýrlý cevaplarý için teþekkür ediyorum, kendisinden epey bir bilgi öðrendim. Ancak belirttiðiniz dolar alýrým opsiyonu ile ilgili düþüncem þu ki, ben prensip olarak sabit getirili enstrumanlarla , deðiþken getirili ana para garantisi olmayan enstrumanlarý þahsi olarak kesinlikle birbirlerinden izole ediyorum. Bu benim þahsi stratejim. Mevduat dýþýnda yaptýðým bazý yüksek riskli yatýrýmlar da var ama bunlarý hem bu tür zamanlarda toplam portföy içindeki oranýný düþük tutuyorum (%10-%15) hem de sabit getirili enstrumanlara kesinlikle eklemlemiyorum.
Dediðim gibi bu þahsi bir tercih, ama bu tür bir prensibi benimsemeyenler için söylediðiniz gibi tcmb'nin mayýs sonuna kadar koyduðu resmen bir put opsiyonu var ve bu traderlar açýsýndan mutlaka speküle edilecektir. Ama unutmayýn ki bunu siz ve ben görebiliyorsak görebilen çok fazla sayýda insan olabilir. Ve bu grup sayýca arttýðýnda mutlaka bizden biraz daha fazla bilgiye sahip daha kurnaz* bir alt grubun iþin içine dahil olma ihtimali artacaktýr. Benden ne kadar daha iyi olduðunu bilmediðim bir cepheyle kapýþma ihtimalini her zaman riskli bulmuþumdur.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Odea 3.90 170 bin usd baðlandý. - Bazý arkadaþlar sormuþ: maslak þubesi
Fiba 13.30 150 bin tl baðlandý
Fiba 12.75(brüt) kiraz 80 bin tl kondu.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri