[QUOTE=rxpu;197010]Þahsi fikrime göre bankalarýn þu an mevduatý fiyatlarken baktýklarý tek oran aþaðýdaki AOFM. Tabiiki bankalara dilekçe ile lobi faaliyeti yapmak psikolojik olarak bize güç verir, ama inanýn 100 bin kiþi de toplansak þu aþaðýdaki oran 50 bazpuan düþsün bankayý hayýr 50 deðil 40 düþsün þeklinde ikna edemeyiz. Tl nin sahibi merkez bankasýdýr o ne derse o olur. Biz ve bankalar inatlaþýrsak ancak TL nin deðerini düþürebiliriz ama faiz oranýyla tcmb izin vermedikçe pek oynayamayýz.
TCMB nin bu gücüne karþý yapýlabilecek tek lobi döviz lobisidir. Bankalar genellikle bizlerden çok daha organizedir.Þahsi fikrime göre dövizi kullanmadan TL kapalý döngüsünde dilekçe vererek TL faizine etki edemeyiz. (bileþik kaplar prensibi)
Sn.rxpu , sizin yazýlarýnýz kaliteli olduðu için ilgiye izliyor ve yararlanýyorum. lakin , çok uzun yazdýðýnýzdan benim anafikrimi kaçýrmýþsýnýz. Elbette dilekçe ile faiz yükseltilemez. benim bahsettiðim yüksek orandan faydalandýrýlan üst limitin artýrýlmasý. yani 50 bin deðilde 100 bin tl. ye kadar 13 verilmesi.... iyi akþamlar.

Yer Ýmleri