hayır ilk olmayacak.ülkemizde 1970 li yıllarda benzeri veya aynısı -şu an için bilemiyoruz- uygulanmış.Culpable sağolsun önceki sayfalarda linkini vermiş.
Printable View
Bu kadar acele etmeyin 1-2 gün geçsin açıklananların altını ne kadar doldurucaklar ,
yarın döviz bürolarının önünde satan mı , alanmı çok olacak :)
kafamdaki rakama gelirse sattıklarımızı yerine koyma tarafında olucam.
Dev kamu açığı oluşacak enflasyonu iki ayrı etkeni olan döviz ve faiz etkenini birleştirme operasyonu hazinenin ödeme itibarına bakar olay eğer itibar sağlanmazsa bak sen dışarıdan gelen sınırlı olur icerdeki yatan dolarları toplama operasyonu olur ancak.
:) yıl başına 10 kaldı fena geçiyor aralık ayı herkes 2021’i konuşacak.. biz ky ler yine küçük pastalarda kaldık.
Örtülü faizin daniskası… dolar bozup mevduata konacakmış para..
Veli geldi 100.000 dolarını bozdu koydu mevduata.. 1 sene sonra koyduğu parayı yine 100.000 dolar olarak çekecekse niye koysunki dolar kuru düşerse bızduğu seviyenin altında sadece teşekkür var arkadaşa.. ama dolar artarsa zararı devlet vercek..
Öle mi yanlış mı anlamışım?
hahahah iyiydi bu...ben sevmem özgür demirtaşı...ama yazdığı ne anlama geliyor merak ettim...öğrendim ama...buna benzer bişeyler yapılmış geçmişte ama bir süre sonra tüm borç hazinenin üstüne kalmış...falan filan...yurtdışından işçiler bilmem ne herkes akın akın döviz getirmiş...tabii bunun geri ödemesi var...iş getirmekle bitmiyor...
Herkes stoğunu yaptı. Yeni mallar yeni kurdan gelir ise enflasyon mecburen düşer.
Bugün dayanamayıp ucuz kalmış bilgisayar alacaktım iyi ki almamışım.
Ülke yanıyordu.
Bu modeli getirmek zorunda kaldılar
Bide bunun sarsıntıları çıkınca
Yenisi devreye girer..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsanlarin hepsi ekonomist değil, dişinden tirnagindan artırdığını dövize altına yada faize yatırıyor. E doğal olarak inancı gereği faizle işi olmayan veya faiz kazancı yaşanan enflasyon oranında faiz kazancı olmayan, ve son zamanlarda hergun artan dolar/altına yatırmak ve alım gücünü korumak istiyor. Bu insanların Allah yardımcısı olsun.
E benim suçum ne şimdi,faize para yatırmiyorum,zorla faizcimi olalım.
Hani Nas?
Yarın bu durum nelere gebe bilemiyoruz.
Devlet olarak biz bu aradaki farkı ödeyeceğiz, devletimizin gelirlerinden gidecek bu para, nereye kadar gider muamma. Yabancı parasını bozacak ve kendi ülkesinde sıfır faiz yerine burda %14 faiz alacak döviz inide geri alırken bir fark olmayacak. Ülkemizin tüm tasarrufları buraya akacak.
Aklıma ilk gelenler bunlar, İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Allah herkesin yardımcısı olsun..
Bir aciklama ile 128 milyar ne oldu sorusuda tarihe karisti
128 milyar dolari p..c edenler odedigin vergileri p...c edenler
Yastik altindan cikip sisteme girecek dolari p..c etmiyeceginin garantisi varmi ?
sisteme giren paralar 5 li ceteye odemeye gidicek MB bas bas paralari leylaya mi oynuyacak ?
Biz neden bankada bile mevduat tutmayip banka kasalarina ucret oduyoruz ?
Gecenler kasadan 50bin$ aldim sonra lazim olmadi banka subesinde idim[kasa diger subede]1 geceligine dahi olsa yatirmadim arabanin torpidosunda gezdi aksam ben eve gelinceye kadar
Dusun arabanin torpidosuna bile bunlardan daha cok guvenen kisiler kalkip bu zirva icin sisteme girermi ?
Ya arkadaşlar anlamıyorum ben sizi
Şimdi iyi diyonuz güzel diyonuzda aylardır sanki dolar 18 idide borsada dolar karşılığı hisseleri arasında uçurum oldu ?
Benmi anlamıyorum yanlışmı hesap yapıyorum ?
geçen hafta bu dolar kaçtı ?
geçen haftada pazartesi yine bu fiyattaydı. arada uçurum yok ki.x
xxxxx bir hisse geçen hafta pazartesi 0,85 cent ise bugün 86 cent karşılığı
arada uçurum yok
inovatif bişey değil yani...bir de böyle iri iri kelimeler etmez mi bu forumda hasta oluyorum yav :he:
4,5 dan millete dolar bozdurmaya çalışan adam...inovatif ha?
döviz bazlı olan eregl krdmd kozaa gibi şirketler yarın tabana gömülür...
GÜNCELLEME - Dolar/TL'deki düşüş yüzde 33'ü buldu -AA
- Döviz kurundaki güncel seviyeler eklendi
İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası başlayan sert düşüşünü sürdürürken yüzde 33'ü aşan değer kaybıyla 12,2756'ya kadar geriledi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.
Konuşmasında, ekonomideki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." dedi.
Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini aktaran Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi.
Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.
Açıklamalar öncesinde 18,3674 ile zirvesinden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası başlayan hızla düşüşünü sürdürdü ve yüzde 33,2 değer kaybederek 12,2756'ya kadar geriledi.
Dolar/TL, saat 23.00 itibarıyla 13,3910'dan işlem görüyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ağa herkes burda kuru konuşuyor ancak ben enflasyon kafasındayım kimse farkında değil bence ama adam enflasyonu sabitledi yav...
Zirve noktası belli oldu KISA BİR SÜRE İÇİN ASLINDA..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gram altın ne olur yarın ?
seans kapanışına 15 saniye kala aralık vade long oldum , nisanda şort pozum vardı , şimdi aralık long, nisan şort
zarar eder mi ? yarın ?
Olur mu yav kervt 4.2 dolar 9 tl iken dolar 17 oldu kervt 5.8
Eeeee..
Dolar 13 kervt 4.8 mi olacaktı mesela iyide dolar 8.3 lerde iken kervt 4.86 idi o ne olacak..
Özetle dolar bazlı döviz bazlı borçlanan mndrs gibi şirketlere çok iyi oldu bu durum...
Hadi çık işin içinden çok mu değişmiş az mı.
Sadece matematik..
Ort ya göre uzaklık [emoji6]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arada 2 sefer sat ve yerine koy yaptim onlari saymiyorum
22.76 dan eregli aldim[13.35den dolar bozdurdum] yani eregli =1.70$
ereglide hedefim 2.5-3$ di
eregli kapanis 31.5/kur13.3= suan 2.35$
2.35-1.70=0.65$ bana gore guzel para
Keske eregli 38 olsun o esnada dolarida 10 a dusursunler . borsada islem yapacagim diye bir kural yok 3.5$ a eregliyi satiyorsan bir gun gelir firsat verir yada baska bir hissede firsat yakalarsin
millet malı götürmüş dolarda ben öyle anladım. 12 lerden :he:
badeva gibi aldım bende bir kısım.
Bu olay bundan sonra açılacak hesaplara uygulanacak gibi sanırım. Yarından sonra millet tlye geçip kur 9 tl olursa hiç şaşırmam.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eşeği kendileri kaybetirdi şimdi kendileri buluyor.
Doları yükselten kim ise bence o düşürüyor.
Bir sorum var benim şimdi çok tersten hesabım patladı tüm param mi gitti yoksa daha üste para yatırmam gerekiyor mu?
dolar 18 e cikmis 10 a dusmus
parasini tl de tuitan %50 ezilmis dolarda tutan %20 ezilmis
sonucta hepimiz eziliyoruz :)
dun aksam merak edip bakmistim simdi buna gelen zamlar ha dolari olana gelmis ha tl si olana gelmis ikisinede kol boregi :)
dolar fiyati dusttu diye yarin bunun fiyatida %40 dusecekmi ? tabiki hayir ama dolar 13 den 15 e gittiginde %10 ve uzeri zami sanada banada gecirekceler :)
Habertürk de Ziraat bankası genel müdürü var. Sistemi anlatıyor. Ama kim dahil olacak bu sisteme ben anlayamadım.Mantıklı gelmedi bana
Benim önerim her gün Saat 11:00'da döviz alım ihalesi yapılsın, Saat 11:30 da alınan döviz yine ihale ile satılsın.
Aynısını öğleden sonra 15:00 ve 15:30 da yapabilir.
Alıcı ve satıcının buluşması ve gerçekçi fiyat gerekir.
Borsada devre kesici olduğunda veya sabah akşam pay piyasasında oluyor.
Kur fiyatı güvenilir olmaz ise bu dövize endekli mevduat tutmaz.
Yarın aldığın ekmek eski fiyatına döner ise, peynirin, sütün, yumurtan v.s. 2 ay önceki fiyatlara döner ise sevinin kardeşlerim.
Onlar yerinde kalacak bunuda asla unutmayın. O zaman bende sevinicem
Arkadaşlar 5 tane altın alım açtım malum sabah çok zararla açacak sadece ben olan paramı mı kaybedicem, yoksa benden eksi görünen rakamı da yatırmami isterler mi?
bir şekilde şapkadan tavşan çıktı (tüsiad sağolsun) ve XU100/USD'yi uçurumun kenarından aldılar. bence herkesi uçurumun kenarından almış oldular. boru değil 12 yıllık destek. bugün bi ara 1,12 falan gördü.
umarım bir daha 1,25 cent görmeyiz.
Bence asıl sorun şu. İyi Geceler
https://youtu.be/8Jrxp66SScc
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Habertürk te TBB başkanı konuşuyor. Mevduat a vadeli para yatiriyorsun ,vade sonunda faiz getirisi dövizden düşük ise döviz getirisi üzerinden verilecek. Faiz getirisi yada döviz hangisi yüksek getirisi ise o verilecek.
Yeni ürün sadece hanehalkı için geçerli olacakmış. Tüm bankalar için kur farkını hazine verecekmiş.