Bahçeli: (Seçim tarihi) Mayıs ayında bu işi bitirelim -NTV
Printable View
Bahçeli: (Seçim tarihi) Mayıs ayında bu işi bitirelim -NTV
Forumlarda in cin top oynuyor. Acaba ben hergun yazdığım icinmi bana öyle geliyor. Birkaç gündür yokum. Ne olmuş Karadeniz'de gemilerimi batmış forumcularin. Ytd
Sert düşenler daha kendine gelemeden ön saflarda yine yerini aldı. Adamsın.. ytd
Günaydın, sağlıklı günler.
Bana göre al-tut dönemi sonlanıyor(yada sonlandı mı demeliyim). Ama ben tutmaya devam edenlerdenim. Umarım trenden zamanında inebilirim. Bakalım nereye kadar zorlayacaklar. Halka arzlar düşüşte önemli etkendi diye düşünüyorum. Ama sanki borsanın buralarda devam etmesini de sağlayabilirler. Yoksa kim halka arzlara girecek
Seçim sürecinin sonucu ne olursa? Şirketler ne olur?
Evet sürülecek zaman ama yora yora!
Ayrıca seçim haricinde emtialarda normallesmesme, Çin'de açılmalar ile piyasaya can verme, buna binayen ülkeler arası faaliyetlerin ivmelenmesi haliylede piyasada canlanma ile şirketler için her ne kadar enerji maliyetlenmeleri olsada satış tonajlarinda artış ile cirolarin artışı daha bir olası. Ytd
sevgili forumdaşlar, çok acaip zamanlardan geçiyoruz. ve hakketden zor zamanlar. Kaçak dövüşen bir grup var ve bir çok şeyi goruyorlar, elleri bizden sağlam. ellerinde de korkunç para var. ve para fiyatı çizer bunu unutmayın. herkes riskini ayarını yapsın. kendi kararını versin ve çok dikkat etsin. Elimde şişe ve sahol var. sahol da şişeyle eşitlenirse ondan da çıkarım. şu zamanda ben sizden farklıyım arbitaş harici girmemeye çalışıyorum. Dolarda bir atak olacak nasıl yansıyacak kestirmek zor. belki bahane eder dolar zenginiyiz der, belki dolar çok çıktı ayvayı yedik derler. falan filan. ytd.
Spenc Dostum,seçim ve seçim sonunu ben hiç iyi görmuyorum kendi firkirlerimdir kimse bana bakmasın.
reis alırsa çok sıkı acaip tedbirler gelebir. muhalefet gelirse enkaz devraldık derler yine sıkıntı.
enf ortamında çokda ucuz kalabiirz faizler artarsa riske ne gerek var diyebirler. yani varoğlu var :) ytd
tahtacı ben olsam, malı satmak çin sert yukrı yapar sonra basardım. geçen yaptıkları gibi :)
ama şunu unutmayın Borsa daki mal satılmadıktan sonra kar kar değildir. 20 günde çıkardığını 3 günde geri alır. tavşan gibi kalırsın.
Neyse çok olumsuz konuşuyorum. tıp sustum :) ytd
Şimdi son surece bakalım.
Kredi kullanımını ucuzlattilar faiz düşürerek, konut vs. Akabinde ne oldu? Sert bir şekilde bir hafta boyunca hisseleri geri düşürdüler. Hem bankadan kredi çekip hisse alanları, hemde mevcut hissede olanları oldukça bu sert düşüşle yiprattilar.
Eğer bu sert bir düzeltme olduysa, dokulenlerden de mali aldilarsa, hele ki bilanço süreci ve akabinde temettü açıklamaları olacak hemde seçimden önce olacak bu durumlar, tahtacı sen olsan da olmasan da tek mantık var. Yukarı almaları lazım. Bistten ziyade şirket ve sektorsel olarak almaları lazım, Tabi bu benim fikrim aman diyim. Ytd
Acemi biri olarak yaklaşık 10 gün önce epey zarar edenlerden olduğum halde bu şişe cama güveniyorum..Tabi ki kimseye yatırım tavsiyesi vermiyorum, benim kendime hayrım yok :) Zarar ederek de çıkmayacağım,tavuğumu çalanın cülüğünü yerim :)
Ha illa bugün bu işler olacak diye birşey yok indikatörler ne diyor? 100 günlüğe degenler 50 günlüğün üstüne attı hatta 20 günlüğünun üstüne çıktı bazıları. Bilancoya daha bir çok mum çubuğu var seçime daha çok mum var.. sirketlerin asıl amaci kar yapmak ve önümüzdeki süreçte şirketlerin kendi faaliyet alanları ne durumda olacak bence o daha önemli. Seçim süreci ve etkileri elbette önemli ama faaliyetler daha önemli.. ytd
yazdıklarından anlaşılan ortam çok karışık
seçim sürecinde aslında bir belirsizlik yok, sonuçta eskiden olduğu gibi koalisyon nedeniyle yeniden seçime gidilmeyecek
sonrasında hükümetin ekonomi politikaları önemli
çin de normalleşme süreci fed para politikasında gevşeme rusya-ukrayna hattında normalleşme filan ayrıca bist in tl bazlı yüksek görünsede dolar bazlı ucuz olması falan filan aslında ortam çok karamsar değil
tabi büyük oyuncuların ekonomiyi nasıl okuduğu daha önemli
Seçim öncesi ve sonrası türbülans haricinde, şirketler için piyasalar yukarıdaki yazdığım sebepler dahilinde bence de karamsar değil. Fed in faiz indirimleri söz konusu da olacaktır ve daha bir can suyu verecektir diye ekliyim.. ytd
33 e kadar basarlar zannettim ama olmadı.. Ama hala basabilecekleri ihtimalini cebimde tutarak ekstra yedek akçe biriktiriyorum.. Şimdilik minik alımlarla devam.. Uzun vadeci geçmişi olan biri olarak hisseyi çok sağlıklı ama yorgun olarak değerlendiriyorum.. İyi akşamlar ortaklar.
Endeks değişikliklerinde BIST 25 sokmuşlar.. ytd
Hisseler bırak yamulmayi, tombul kuş turkisairlenes onlara inat zirve yeniledi. Ytd
Dow kafam kadar boşluk bırakmış. Bugün kapanırsa yeşil çubukla haftaya iyi başlayan bizde güzel kapatırız diye umuyorum.. ama ytd
Doğalgaz ve kömür fiyatları geçen yıl Rusya, Ukrayna savaşının patlak vermesiyle gördüğü zirvelerden ciddi geri geldi ayrıca navlun ücretleri de son dönemde oldukça düştü bu üç kalem küresel bir şirket olan Şişecam için ciddi maliyet unsurları, yılbaşı itibarıyla doğalgazda %13 indirim yapıldı ve önümüzdeki aylarda bir ihtimal devamı gelebilir. 2022 de artan ürün fiyatlarının karlılığa ve dolayısıyla hisseye olumlu yansımalarını gördük bu sene ise düşen maliyetlerin olumlu etkisini görebiliriz.
Şuraya bir "GÜNAYDIN" koyayım...
Gelen olur belki...
Günaydın, Şişe'nin bendeki yeri "bitmeyen yatırımları, göre ucuz çarpanları ve her portföyde olması güldürmese de öldürmeyen rolü"
Yıllıklı tahmini veriler ve anlık fiyat ile Karlılık vs iyiye gidiyor .
Bence Fiyatımız en az 20% Aşağıda !
https://i.hizliresim.com/4vac6nw.png
Erdgass hc da tecrübelerini aktarmış emeğine sağlık, dediği hususlarin satışlar karşılığı da desteklemesi gerek ayrıca emtialardaki ( kül vs) durumlar ayrıca satış tonajlari önemli. Sadece eldeki döviz pozisyonu sebepli kur son çeyrekte yıla göre stabil kaldı geçen senenin son çeyreğini kiyaslamazsak. Hayırlısi bakalım. Soda külüne dair son ceyrekle ilgili bir şey denk getiremedim paylaşmalık. Ytd
Tünaydın, şişe(44,38) ve saholları(44,22) verdim ben veririr vermez 44,50 ye atak yaptı keratalar ama tekrar aşağı geldiler :)
endex de 5550-5600 arası satış bekliyorum, gelirse benimdir, gelmezse sizin :)
Ben biraz dinleneyim, herkese bol kazançlar dilerim. ytd
Akşam olmadan bizim olsun o zaman 😉 ytd