haklısın hocam sustum...
Printable View
Hocam sizi kırdıysam kusura bakmayın,ama müsade edinde 2008 den beri forum 2011 den beride egeen forumunda olan biri olarak bazı insanlara bazı yazılanlara bazı şeylere tepki olarak bazı şeyler yazalım ama değilmi.
Yıllarca forumda egeenin kan emici haramzadeleriyle,forumda yapılan manipülasyon spekülasyon yapan kişilerle uğraştım uğraşmayada devam edeceğim.
Mesala kişi yorum adı altında elindeki hisseleride forumdaki insanlara afişe ediyor,foruma yeni katılan insanların bazısıda vay bu üstad birşey biliyor diye atlıyor ve yanıyor,yazık değilmi peki bu insanlara.
Patron yeni fabrika inşaatı, taşınma vs. ile uğraşırken başka işlere, özellikle sermaye artışı gibi işlerle uğraşmak istemiyor herhalde. Yıl sonuna doğru taşınma işleri bitip işler yoluna girince yani seneye sermaye artışı işlemlerine odaklanacak belki de..
Hele bir şu ay bitsin, krediler ve teminatlar kapansın. Bagacaazzz 😏
Verdiği 92 tl temettü aldığı 487 tl.
Şimdi bu işte kan emici haramzadelerin kesin parmağı yoktur,haberleri bile yoktur değilmi,onlar tahtayla hisse fiyatıyla ilgilenmiyordur değilmi,serbest piyasa o yüzden müdehale etmiyorlardır öylemi.:notr::notr:
Bir söz var,verdiği paraya bak öptüğü dudağa bak.
Elektronik ortamda toplantıya katılan pay sahipleri görüşlerini ve sorularını elektronik
ortamdan yazılı olarak gönderebileceklerdir. Genel kurul toplantısında pay sahiplerince
sorulan ve ticari sır kapsamına girmeyen her soru doğrudan genel kurul toplantısında
cevaplandırılacaktır. Sorulan sorunun gündemle ilgili olmaması veya hemen cevap
verilemeyecek kadar kapsamlı olması halinde, sorulan soru en geç 15 gün içerisinde
Yatırımcı İlişkileri Bölümü tarafından yazılı olarak cevaplanır. Genel kurul toplantısı
sırasında sorulan tüm sorular ile bu sorulara verilen cevaplar, en geç genel kurul
tarihinden sonraki 30 gün içerisinde Yatırımcı İlişkileri Bölümü tarafından ortaklık İnternet
sitesinde kamuya duyurulacaktır.
Bu fiyatlarda hacimsiz at oynatıyorlar...
İhtiyacım olmadığı sürece sorun yok.
Biraz ironi biraz gerçek.....
İtici üslupla yazdım doğru ama PATRON taaa baştan bu işin içindeymiş demek ki....
Babatolien sonuna kadar haklı .....
Artık EGEEN in KONYA ve ÇİMBETON dan gram farkı kalmadı.....Artık EGEEN de 58 F/K larda ....
Ualn patron sen var ya .....
Allahtan zamanında çıkmışım....
Ben EGE EN den 2023 12 aylıkta 2 milyar tl kar bekliyordum.....Çünkü EGEEN yıllardır DEVA HOLDİNG in en az yarısı civarı hatta bazen DEVA dan dahi yüksek kar açıklardı.....DEVA 2023 te 3.6 milyar kar yapmasına rağmen EGEEN 600 milyon civarı kar açıkladı....
EGEEN bir bedelsiz değil BİLANÇO hissesiydi.....Ama PATRON bilançolarla oynuyormuş şerro çocuğu..... :rtfm:
Şimdi üstad egeen 2014 de eskiyi modernize etme ve ek yatırım yapma kararı aldımı,aldı.?
Bu olayı şöyle özetleyelim.
Hoca'nın canı et yemek ister. İki okka et alarak eve bırakır ve karısına akşama pişirmesini söyler. Hoca gün boyunca, akşama yiyeceği etin hayalini kurar, iştahı kesilmesin diye o gün öğle yemeği bile yemez. Aksilik bu ya, o gün öğle vakti Hoca'nın evine karısının akrabaları misafirliğe gelirler. Kadıncağız akrabalarına karşı küçük düşmemek için, Hoca'nın getirdiği eti onlara yedirir. Nasreddin Hoca akşam üzeri, eve gelip iştahla sofraya oturur. Ama önüne sade suda pişmiş bulgur pilavı konur. Hoca hem bozulur, hem de şaşırır:
– Et yemeği nerede, diye sorar.
Kadın, eti akrabalarına yedirdiğini söyleyemez. Bahane olarak:
– Kedi yedi, der. Hoca bu bahaneyi yutmaz. Hemen odanın bir köşesinde yatmakta olan kediyi alır, tartıya vurur. Kedi tam iki okka gelir.
Hoca, öfkeli bir sesle:
– Bak, hanım der. Kedi tam iki okka çekiyor. Ben de sana iki okka et bırakmıştım. Eğer bu iki okka çeken, kedi ise, et nerede? Yok, tarttığım et ise, kedi nerede!
1-Bilanço düşüşü yaşandı
2-Endeks düşüşü yaşandı
3-Bedelsiz gelmemesi düşüşü yaşandı
4-Patron satışı düşüşü yaşandı
5-Temettü düşüşü yaşandı.
6- Kar satışları düşüşü de yaşandı sayalım.
7-Bayram öncesi klasik düşüş de yaşandı.
Bundan sonra düşerse aıs.
En son rogliç beyin yaptığı hesapla ilk çeyrek bilanço fk hesabı yapmaya çalıştım.
Rogliç bey vuk ta açıkl*****n iki katı kar gelebilir demişti.
448 milyon diyelim. 448 milyon /787bin (hisse adedi çeyreğini aldık.) =569(Hbk)
Fk=13000/569=22, 84
Fk=22.84
Bu hesapta bir hata mı var 😅
Kuşlu siteden alıntıdır.tam anlamıyla bizim haramzadeleri anlatmışlar
Tahtacı oyuncu ve malum kurum anlaşırlar.
Tahtacı: kötü bilanço yolla, mal almam gerekiyor.
Patron: tmm
Tahtacı: bilerek kötü haber at
Patron: tmm
Tahtacı: onayı biraz geciktirin
Kurum: tmm
Patron: tahtadan avans gerekiyor.
Tahtacı: tamam biraz hisse sat bana
Patron: milyon lot dönüştürür.
Piyasa bu arada dökülür..
Tahtacı: 5x - 10x vs götürür. Ceza yok bir şey yok.
Taban serisi olur taban yok. Mal çıkılır
Kurum: avansı yükseltin şikayet arttı.
Tahtacı: tmm tmm
Detayları başka bir zaman yazarım. Yancılar var, höstad tayfası, satın alınan kalemler, vs vs
Bu kısa bir durum. Bu piyasada kazanmak gerçekten zor. Çünkü her şey onlardan yana.
"Paranla şeref kazanma, şerefinle para kazan ki; paran bittiğinde, şerefinde bitmesin."
Yukarda yazılanlar. Senaryo üzerinedir. Gerçeklik ile bir ilgisi yoktur. :)
Gerçeğin senaryolaşmış hali. Patron tahtacı ikilisi olmadan böyle bir operasyon kolay kolay çekilmez. Operasyon olduğu çok açık. Çok yazık çok...
Bunu f/k'ya bağlayanlara da şaşırıyorum hala. F/K'sı 1000 üzerinde olup bu kadar düşmeyen var.
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yıllar önce alacam deyip almayanlar.SATIŞ da.
Bu şirketimiz için kıstas alınacak bir durum.
Patron şirket hisselerim talep görmesin,çıkmasın der.
Yatırımı bile gevşek gevşek haberlerle koca 1 yıl öteledi.YUH patron.:vk:
Şirkete inanan tüm küçük yatırımcıları tokatlıyan bir patronumuz var.
Bari tahtayı kendi halinde bıraksa oda yok.
Bfren yada Konya bizim kadar tokat yemedi çıktıkları halde.
Fk ve defter değeri olayıda bu tahta bağlamında yalan olur.
İşin özü patron ve avanesi piyasa bozucu işlem yapmışlardır.Nokta.
18000 den 13000 e düşmüş klasik egen hareketi pandemidede yaşadık daha öncede .6 lot ilave aldım bugün beklerim.
https://i.hizliresim.com/1fht9k0.jpg
Honore daumier tablosundan fırlamış gibi iki avukat GK girer. Bu avukatlar tevdi edilen temsilcileri temsil eden paylar için buradadır. Bu pay toplamı 99.807 dir.
https://i.hizliresim.com/6b5o4os.jpg
morningstara bakalım ilginç değilmi! ordada iki major fonun toplam miktarı 99807.. yaklaşık 60 bini yıllardan beri duran vanguard fonuna ait 60 bin ve yaklaşık 40 bini MSCI fonlarına ait miktar.. Vanguarda ait lotlar yaklaşık 15 yıldır duruyor. MSCI fonlarına ait lotlar da bu levelde olduğu sürece duracak..
Her iki hesap Citi de yerleşik..
Anlık takaslara baktığımız zaman ise citide toplam lot sayısı 101 bin.
ne çıkarılabilir peki.
Aynı yerleşkede yani citide hedge fonların sadece bin lotu var. Hatırlanacağı üzere 18400 zirvesine kadar olan süreçte 130 bin lotları vardı. sabit olan 100 bin 130 bine çıkmıştı 18400 zirves,ne giderken. 30 binlik opreasyon. operasyon londra merkezli bofa global iş info üzerinden yapıldı.kustular tabi sonradan..
Bir çok çıkarım yapılablir. Bir çok ders çıkarılabilir bunları siz değerlendirin artık hep aynı oyun hep aynı operasyon.
Listedeki en ilgi çekici isim Black Rock !..
bu günlerde BTC EFT lerinin öncüsü olarak dünyanın en büyüğü olduğunu belgelemekle kalmadı BTC deki regülasyonların da öncü belirleyicisi oldular. Gerçekten korkulası bir güç . Arkasında dünyanın en büyük 11 ailesi var. Ve ABD borsasının EN büyük kısmının sahibidir. Amazon Microsft Apple Vanguad Ibm ATT büyük firmaların nerde ise değil hepsinde büyük hissedar olarak yönetim kurulundalar. Çok grift bir yapıya sahip.
Egeen deki dip oluşumu bitti galiba. Spek/Patron ikilisi diyor ki !..
Patron/Spek ortaklığı o kağıtlarınızı bana vermezseniz kağıdı götürmem diyor Tahtada !.
Satış tarafına 300 - 500 lot luk takozlar konuyor ve kaldırılıyor.
Close-UP yaparak baktım 12720 TL ve 13020 Aralığı alım için uygun gibi duruyor !..
Al diyor Gözlerim ama mantığım bekle aşağısı var diyor...
Cuma günü Fed faiz konusu gündemden düşünce1.5 ay sakin geçer haftaya not arttırımına odaklanacak herkes.
Dip NoT : TT doğru demiş bu sebeple Alark hissesindeki yatırım iyi uyku çekmemi sağlıyor !..
Damlaya damlaya göl oluyormuş derler. 12850 den 5 tane daha alındı. 12650'ye gelirse 5 tane daha alınacak. Her 200 Tl inişte 5 tane daha alım yapacağım.
Fiyat olarak aralık ayına döndük. Enflasyon bazlı bakarsak o günden beri hissede olup da trade yapmadan sabit bekleyen herkes %25 civarı zararda. Mayıs Enflasyonu da ortalama 3 gibi gelse kümülatif olarak yaklaşık %30 eder... 3 gündür trade ederken alım fiyatını yukarıda tutuyorum, ne olur ne olmaz diye ama hep daha aşağı iniyor.. Mübarek tahtacı, patron, robot, bıyıklı her kimse kazandırmak için uğraşıyor. Çok ilginç.
Son 10 gündür ne de güzel "olumsuz" KAP atıyorlar. Neredeyse her gün, sektirmeden 😀
Bugünkü bilgi ile "bedelsiz"cilerin döküldüğünü tahmin ediyorum.
Artık bizbize yolumuza bakarız. Yeni pohpohçular gelene, pazarlamacılar sosyalleştirene kadar sakin sakin takılırız.
Temettücüler uyanık şimdi alıp yarın yatınca kar edecekler!24 yıldır aynı aracı kurumlar yatmadan işi bitiriyor!
Şu an itibarıyla BIST genel bir operasyona maruz kaldı. Hem de ince mühendislik hesaplarıyla. Bankalar ve BIST 30'daki bir kaç hisseyi yükseltmek suretiyle BIST'i 10000 üzerine taşıdılar.Borsa rekorlara doymuyor manşetleri atıldı.
Gerçek şu ki BIST 100 veya diğerlerindeki hisselerin neredeyse üçte ikisi 6500-7000 aralığındaki fiyatlar.
Çok kişi son birkaç ay içinde eğer yeni hisse almışsa en az yüzde 40 zararda. Eğer eski hisseleri muhafaza etmişse portföyü en az yüzde 40 düştü.
Uzun vadeci ky zaten bekliyor. Kısa vade alsatçıların da çoğu vurgunu yedi. Onlar da bu zararı çıkartmak için bir müddet beklemek zorunda kalacak.
Yeni halka arzlar da eskisi gibi değil. Bunlara giren ky'de vurgun yemekte. Onların parası da bekleyecek.
Böylece ky'nin parası bir süre istese de istemese de borsada çakılı kalacak. Satsa epey zarar edecek. Satmasa beklese hem zarar gördü hem de enflasyon darbesi yiyecek. Sıfır faizli BIST bankacılığı... Bu kafayla ky borsadan soğuyup kaçacak ...
SPK bu göz göre göre soygun düzenini seyretmekte. Onca piyasa bozucusu, tezgah, maniplasyon var seyrediliyor.
Ayrıca hergün BIST'e halka açılan şirketler var. Batmaktan kurtulmanın aracına dönüştü halka açılma ...
Portföyün ne kadar düştüğü ile ilgilenmek hatadır portföydeki egeen adedi ne kadar arttırabildiniz buna odaklanmak lazım . Bakış açısı bu yüzden önemli. Zaten bu şekilde düşündüğüm için 17000 üzerine yarısını verdim 13000 Kırılınca geri alım programı çalıştırdım. Patron/Spek ortaklığına da haber verdim satışa mal koyun aşağı basın ki rahat rahat alalım. Patron bu gün bana verdiğin o güzel Egekızlar için teşekkürler. 19200 Üzeri sana geri veririm sıkıntı yok.
Dip NoT : Fiyat değil ADET Önemlidir !..
Diğer bir şekilde söylersek : Borsada sadece nitelik değil nicelik de önemlidir !..
Sixth Avenue Express - Jörg Hegemann + Stefan Ulbricht (youtube.com)
Üstadım bende mermi bol mesajım Patron/Spek Ortaklığına. Bende basit hesap çalışır 17 K dan satıp 13 K dan almak ciddi olaydır. 1940 dan sattığım ve 11.6 dan aldığımda da aynı senaryoyu seyrettim. Bu saatten sonra 3 e 5 e bakmam fk nın ve Pd/dd inin 3 ve 6 ay sonraki regresyon grafiği bu günkü gördüklerimden farklı şeyler söylüyor. Zaten topu topu 5 kağıda bakarım kağıt düşerse lafım aynıdır ve fırsat geldi ayağıma derim. Benim gölge endex bana egeen ucuz diyor gerisi beni bağlamaz. Azdan az çokdan çok gider patron düşünsün ben satar alırım farkı cebime koyarım. Aynı onun yaptığı ve hep tavsiye ettiğim gibi. 19200 Ekim gibi görürüz yoksa bana çok mal kaptırır bu spek. Beklerim bendeki zaman patronun sahip olduğundan fazla. Ben hedef fiyat asla koymam karlılık verileri benim için iyi ise toplarım. Alark Clebi TTrak froto Egeen benim şirinlerim .
Bol kazançlar ortak. Saygılar ,
Temettü sonrası fon satışları yemek de nasipte varsa kısmet der katlanırız. :evil:
12997.5 da 900 lot satış konmuş ... :evil:
Egeen tam alsatlık hisse ...
An itibarıyla BIST 50'de tek eksi hisseyiz. BIST 100'de de iki eksi hisseden biriyiz.
Ayrıca bugün üsüste 7 gün süreyle eksi kapatmış bir hisseyiz. OHAL yok, pandemi yok, savaş tehdidi veya küresel bir tehdit yok. Yedi gün üsüste... Çok istisnai bir durum.