Fatih Altaylı yorumluyor: 15 Temmuz tiyatro mu?
https://www.youtube.com/watch?v=RnP2VpxuTH8
Printable View
Fatih Altaylı yorumluyor: 15 Temmuz tiyatro mu?
https://www.youtube.com/watch?v=RnP2VpxuTH8
adam acımamış...
15 Temmuz-15 soru. Önce şu soruları yanıtlayın, öyle konuşalım.
https://www.youtube.com/watch?v=f7K1Ly2gAH0
:drunk::drunk:
artı açılış ama iğne bar attı.. bakalım kalıcı olacakmı.
:drunk:
12.815 kısa yazdım. Gelebilir.
Islemsiz long devam
2 gün önce yazdığım gibi Ekstra bir kriz çıkmadığı sürece 2000 puanlık yukarı hareket başlattı
11500 12200 civarı hedefler....
Kapanan topic de kalmış yazı...
İslemsiz long devam
1100 puanı geldi bile
Yonca ne yapıyor böyle. Al, ertesi gün sat. Kar.
Bakır ve demirde düşüş
Bakır fiyatları, Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler ve çoğu küresel antrepolarda artan stokların etkisiyle düştü. Demir cevheri de yatırımcılar Çin'deki önemli toplantıdan teşvik sinyali beklerken geri çekildi
VİOB (vadeli borsa endeks'i) niye Çıkartılmıştı var mı hatırlayan?
VİOB döviz bazlı kredi kullananlara zorunlu kılınan bir hadge aracı idi, ama günümüzde unutuldu :kahkah:
Koç Holding Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl işletilmesi için yapılacak ihaleye teklif vereceğini açıkladı
Koç Holding A.Ş. (#KCHOL) tarafından 16 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı İhalesi hakkında açıklama yapıldı.
Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine yönelik olan ihaleye katılacağını açıkladı.
BİST100 tarihi zirvesi 11186
https://i.hizliresim.com/8xbs2kv.PNG
Dayı biz de askerlik yaptık biz de çalışdık biz de köööppppek gibi yardırdık bana dio ki s..git 65 yaşında emekli ol sana dio ki al baba hazır para. 43 yaşında.
Adalet mi lan bu bize diolar ki siz de isteyin :D biz istesek bize kim ödicek. Size niye biz ödüyoz. Çocuk yok çocuk çalışacak adam yok. Zoruna gitmesin dua et suriyeliler türkçe öğrensin maaşlı işe girsin çalışsın sana SGK ödesin tek yolu bu. Allah uzun ömür versin afiyet bal şeker olsun bize vursa biz de çakardık ama hakkımız vs demeyin ne hakkı ya. Yok ben öyle bekliodum da soradan değişti de psikologim bozuldu.
Bırakın ya, deyin ki burası Türkiye tam ayağımıza oturdu yapıştırdık bitsin gitsin.
Bu başlığı şu anda 77 kişi okumaktadır. (8 üye ve 69 ziyaretçi)
akcay, Ayasofya 2005, el turco, mustaf2231, nosfecagri, pit, suheyl, TIFIL
ülkede herşeyden soguttukları gibi burdanda soguttular insanı...
eyt bu ülkeye yapılan en büyük ihanetlerden biridir ,olmayan parayla genç emekli kitle yarattılar
üstelik prim gün sayısı için göbeği çatlamış mevcut emeklilerin hakkını gasp ederek
9000 gün ödeyenle 3650 günle emekli olan arasında neredeyse fark kalmadı
Ne için ? oy uğruna ,..Bir işe de yaradımı hayır.. yine kaybettiler ..gerçi bu genç emeklilik geleneği çoban sülüye kadar dayanır bu işin babası mucidi muhteremin kendisidir
Aktüeryal dengeye göre felaket durumdayız
Olması gereken 4 çalışana 1 emekli ,bizde 1.5 çalışana 1 emekli
Sürdürülebilir değil
Umarım bir gün Yunanda olduğu gibi maaşlar tırpana uğramaz , olursa da beni şaşırtmaz
*AK Parti/Güler: En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye yükseltiyoruz
en düşük alana % 100 çok prim ödeyene yok , nerede adalet dedikleri....
ihtiyarlar gene kaptılar 2.500 er tl yi
e asgariciler avuç mu yalayacak onların başı kel mi
Merhaba cemaat bol kazanclar...
İyi ki emekli olmuşum. Çatır çatır yiyeceğim, bol bol Suriye li gelsin de maaşımı ödesin. Eyt candır.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kasımda muhtemelen Sarı kafa başkan
Ordan Meksikalıda gönderir
Suriyeli Afkan Meksikalı çalışşın goyinler
devletin malı deniz :kahkah:
yiyin a.q çatır çatır
Hıammmınaaaaa. Suriyeliler bize bakmak için mi geliyormuş la:he:
Boşuna sövüp duruyormuşum gündilere. Gelsinler lan hepsi gelsin. :oleyo:
bize zenciler lazım onlarınki bize daha iyi gelir
bakmaları
bakmaları
Aynen dediğim gibi karın ağrısı emekliliği rüyasında bile görememesi...
Kademeli emeklilik çıkınca en başta kendisi başvuracak ama haberi yok...
bende eyt liyim. sistemin battığı falan yok. sgk nın devletten aldığı destek git gide düşüyor. Çünkü aylık bağlanma oranı 2008 sonrası çok düşük. popülizm yapmasalar sistem artıya bile geçecek. sağlık kısmını zarardan çıkartsınlar, önemli olan o.
ben 8300 gün ile emekli oldum, çatır çatır yüksekten primimi de ödemişim, maaş şuan için gayet yüksek. ileride geriye gelir muhtemelen ama zaten halen çalışıyorum, bes de yaptım.
kamuda deli gibi israf var, kitler, kamu bankaları devasa zararlar etmiş. ne kadar danışman var bilen yok, kaç lira yandaşlara ihale ile dağıtılıyor bilen yok ama suçlu eyt li yani. küfür etmemek zor valla..
Varsa Yanlış algıyıda düzeltelim ,Kimsenin emekli oluşuyla alakalı bir dert problem elbette yok
Helali hoş olsun ..bu ekonomik koşullarda böyle ikramı kimse geri çevirmez ,kimse devletten daha zengin değil
Verdikleri maaş da kaydeğer birşey değil zaten
Burda siyasetin popülüzim uğruna sınır tanımayışı ,sgk sistemindeki çarpıklıklar ,adaletsizlikler eleştiriliyor
En azından kendi adıma
Kademeli çıksın ilk ben başvurucam foruma da gelip zoruna gidenin borusuna gitsin ben de artık siyasetçiler gibi EYTliler gibi ayrıcalıklı sınıfa geçtim çatır çatır hak yiyorum dicem.
Mandrada abim gibi delikanlı olun canımızı yiyin. yok hak yok gak. geç abi. ayağıma geldi oturdu ben de çaktım burası türkiye bitdi gitdi.
Gayet delikanlıyım ve genç emekliyim, sanırsam sizinle de meslektaşım. sıkıntı yok benim açımdan.... Mesela bir soru sorabilirim konudan bagimsiz. Ben bu deli gömleği giymiş ülkede yaşıyorum, parayı burada harciyorum ve geyik yapiyorum. Yetişmiş eleman olarak neden Haymana da yaşarsınız ve özellikle yasamadiginiz ülke için oy kullaniyorsunuz? Bu hak mı? Kullanmıyorsanız istediğinizi yazabilirsiniz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
eyt bana da vuruyor ama devlet memuriyetinde emekli olmanın bir cazibesi yok.
geçen sene yapılan seyyanen zam sonrası çalışan ile emekli arasında maaş uçurumu oldu.
sağlık sorun teşkil etmezse, şahsen çalışmaya devam etme tarafındayım.
bu işin doğrusu pirim gün sayısı olmalıydı.
25 sene 9000 gün pirim ödeyeni yaş şartı olmadan bir şekilde emekli edebilmesi lazım sistemin.
hükümetin tercih meselesi bu sosyal güvenlik politikası.
şimdi en düşük 12.500 olmuş maaş, bu hususta da adaletsizlik var. daha çok pirim ödemiş olan ile daha az pirim ödeyeni aynı sepete koyuyorlar.
petkm zirvesine gelmiş ve reklamcıları piyasaya çıkmamış...
bu sefer gidecek demektir...
eytdeki hata böyle bir beklentinin oluşmasıydı..
beklenti olunca bukezde e hakkımızı vermedi oldu..:)
geçmişte de olmuş bu hata.. şimdide oldu.
yani hiç bir ülkede 36-40 yaşında emekli olunmamalı..
oy için beklenti oluşturursan vereceksin mecbur...:drunk::drunk:
zaten sorunlardan biri o. emekli olduğunda yüksek maaş ve iyi bir hayat standartı sağlamıyorsa sistem kim sisteme girsin, sistemde kalsın. emeklilik konusu çalışmanın motivasyonu olacaktır. çalıştıkça prim günü arttıkça ciddi maaşta yükselmeli ki sağlığı falan elveren çalışsın. 9000-10000 çalışma süreleri gayet normal süreler. Sistemi öyle kurgulayabilirler ki millet prim gününü arttırma derdinde olsun.
Valla işte tüm bunlara kızıp gittim, 3 sene filan oldu.
Oy moy kullanımyorum, herkes dalgasına baksın banane. Bence de hak mak değil şov sadece.
Kullansam ne değişecek muhalefet de iktidar da EYT destekledi desteklemeyen olsa ona verirdik :D O zamanlar TR de idik herhalde.
şimdi tv'de konuşuyor adam, izliyorum. dediği bir şey var doğru, yaş ilerlediğinde pirimin daha dolmamışken, işsiz kalanların durumu da sıkıntı.
bir yakınım 7-8 sene önce isveç'teki bir firmadan teklif alıp oraya yerleşti. daha işbaşı yapmadan, ilgili sendikaya üye yaptılar. sonra işbaşı yaptırdılar. sendika olayı bizde bittiği için, işveren istediği gibi at koşturuyor. özel sektörde çalışanların Allah yardımcısı olsun.
An itibarıyla hacim fena değil
Akşama mehdi mi gelir başkan mı gelir
Emlak sen bilirsin kimin geleceğini :)
Valla kadın başına 2.1 çocukta nüfus devam ediyor.
Şu an Türkiye 1.5 lerde. Çok geçerli iki soru sormuşsunuz.
1. Şu anki gençler bırak 65, hiç emekli olamayacaklar bu demografi devam ederse.
2. Olurlarsa şimdilik Afgan ve Suriyeliler geliyor, onlar da göründüğü kadarıyla çalışmıyor ve entegre olamıyorlar. Devletimiz de dil vs öğretmiyor kayıt altına almakta bile zorlanıyor. Yani şu anki gelen kişiler sisteme sadece yük, ama kimse gelmezse de durum 1. de yazıldığı gibi.
Düşündüğün şeye bak abi. O zaman da zimbabvelileri çağırırız onlara da onlar bakar.:he:
https://youtu.be/zNvW-HF-Ggw?si=syGtd2PSLcy6QBdF
inlekşın poynt dicek mi diye bekliyorum.
Haymanada gözüme kestirdiğim bikaç yer var inflekşin poynt diyen olursa direk paraları dışarı kaçırıyorum bundan sonra böyle.
bıyıklı yabancı dediğin benim dayı