Sayfa 154/981 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: Viop LVIII

1. bende eyt liyim. sistemin battığı falan yok. sgk nın devletten aldığı destek git gide düşüyor. Çünkü aylık bağlanma oranı 2008 sonrası çok düşük. popülizm yapmasalar sistem artıya bile geçecek. sağlık kısmını zarardan çıkartsınlar, önemli olan o.
    ben 8300 gün ile emekli oldum, çatır çatır yüksekten primimi de ödemişim, maaş şuan için gayet yüksek. ileride geriye gelir muhtemelen ama zaten halen çalışıyorum, bes de yaptım.
    kamuda deli gibi israf var, kitler, kamu bankaları devasa zararlar etmiş. ne kadar danışman var bilen yok, kaç lira yandaşlara ihale ile dağıtılıyor bilen yok ama suçlu eyt li yani. küfür etmemek zor valla..
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Varsa Yanlış algıyıda düzeltelim ,Kimsenin emekli oluşuyla alakalı bir dert problem elbette yok
    Helali hoş olsun ..bu ekonomik koşullarda böyle ikramı kimse geri çevirmez ,kimse devletten daha zengin değil
    Verdikleri maaş da kaydeğer birşey değil zaten
    Burda siyasetin popülüzim uğruna sınır tanımayışı ,sgk sistemindeki çarpıklıklar ,adaletsizlikler eleştiriliyor
    En azından kendi adıma

3. Kademeli çıksın ilk ben başvurucam foruma da gelip zoruna gidenin borusuna gitsin ben de artık siyasetçiler gibi EYTliler gibi ayrıcalıklı sınıfa geçtim çatır çatır hak yiyorum dicem.

Mandrada abim gibi delikanlı olun canımızı yiyin. yok hak yok gak. geç abi. ayağıma geldi oturdu ben de çaktım burası türkiye bitdi gitdi.

4. Gayet delikanlıyım ve genç emekliyim, sanırsam sizinle de meslektaşım. sıkıntı yok benim açımdan.... Mesela bir soru sorabilirim konudan bagimsiz. Ben bu deli gömleği giymiş ülkede yaşıyorum, parayı burada harciyorum ve geyik yapiyorum. Yetişmiş eleman olarak neden Haymana da yaşarsınız ve özellikle yasamadiginiz ülke için oy kullaniyorsunuz? Bu hak mı? Kullanmıyorsanız istediğinizi yazabilirsiniz.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eyt bana da vuruyor ama devlet memuriyetinde emekli olmanın bir cazibesi yok.
    geçen sene yapılan seyyanen zam sonrası çalışan ile emekli arasında maaş uçurumu oldu.
    sağlık sorun teşkil etmezse, şahsen çalışmaya devam etme tarafındayım.
    bu işin doğrusu pirim gün sayısı olmalıydı.
    25 sene 9000 gün pirim ödeyeni yaş şartı olmadan bir şekilde emekli edebilmesi lazım sistemin.
    hükümetin tercih meselesi bu sosyal güvenlik politikası.
    şimdi en düşük 12.500 olmuş maaş, bu hususta da adaletsizlik var. daha çok pirim ödemiş olan ile daha az pirim ödeyeni aynı sepete koyuyorlar.
    Açtığım pozlar beni bağlar, benim aklım bana ancak yetiyor.

6. petkm zirvesine gelmiş ve reklamcıları piyasaya çıkmamış...

bu sefer gidecek demektir...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

eytdeki hata böyle bir beklentinin oluşmasıydı..

beklenti olunca bukezde e hakkımızı vermedi oldu..

geçmişte de olmuş bu hata.. şimdide oldu.

yani hiç bir ülkede 36-40 yaşında emekli olunmamalı..

oy için beklenti oluşturursan vereceksin mecbur...

8.  Alıntı Originally Posted by manif Yazıyı Oku
    eyt bana da vuruyor ama devlet memuriyetinde emekli olmanın bir cazibesi yok.
    geçen sene yapılan seyyanen zam sonrası çalışan ile emekli arasında maaş uçurumu oldu.
    sağlık sorun teşkil etmezse, şahsen çalışmaya devam etme tarafındayım.
    bu işin doğrusu pirim gün sayısı olmalıydı.
    25 sene 9000 gün pirim ödeyeni yaş şartı olmadan bir şekilde emekli edebilmesi lazım sistemin.
    hükümetin tercih meselesi bu sosyal güvenlik politikası.
    şimdi en düşük 12.500 olmuş maaş, bu hususta da adaletsizlik var. daha çok pirim ödemiş olan ile daha az pirim ödeyeni aynı sepete koyuyorlar.
    zaten sorunlardan biri o. emekli olduğunda yüksek maaş ve iyi bir hayat standartı sağlamıyorsa sistem kim sisteme girsin, sistemde kalsın. emeklilik konusu çalışmanın motivasyonu olacaktır. çalıştıkça prim günü arttıkça ciddi maaşta yükselmeli ki sağlığı falan elveren çalışsın. 9000-10000 çalışma süreleri gayet normal süreler. Sistemi öyle kurgulayabilirler ki millet prim gününü arttırma derdinde olsun.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 154/981 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •