bu haberi nasýl atlamýþ...
þaþkýným
https://x.com/ajans_muhbir/status/18...R5zwRVbO8_Paeg
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Emeklilik mevzuunda aðzý olan konuþuyor…
Bu mevzuda aklý selim taraftarlarýnýn þöyle bir handikabý var:
VIOP forumu olduðundan cevap yazdýðý adamýn 2 kuruþluk istatistik/grafik vb. okuma yeteneði olduðunu, önüne konan her veriye kanmayacaðýný, sorgulama yetisi olduðunu falan sanýyor.
Adamlar lolilop gibi vermiþ aðýzlarýna çalýþan/emekli sayýsý diye bir rakam…
Yahu:
1999 öncesi 5040 prim günü ile emekli olan %60 aylýk baðlama oraný ile emekli olmuþ.
2008 sonrasý 9000 prim günü ile emekli olan %50 aylýk baðlama oraný ile emekli olmuþ.
3-5 nöronu olan anlar ki, emeklinin daha çok prim ödedikçe aldýðý aylýk düþmüþ!
Emeklinin sisteme maliyeti de, ödediði prime oranla maaþý da ebesinin örekesine kadar düþmüþ.
Çalýþan/Emekli diye ideal bir rakam varsa da 1999 da hesaplanan rakamla ayný deðil.
Yine sadece 2 nöron daha çok prim ödeyenin daha az aylýða talim ettiði, bu sürecin önceden planlanmýþ ve yýllardýr süren bir emekliyi daha az maaþa mahkum etmek üzere kurulduðunu bilir.
+1-2 nöronu daha olan da SGK’ nýn açýlýmýn “Sosyal Güvenlik Kurumu” olduðunu,
SGK’nýn tek gider kaleminin maaþ ödemesi olmadýðýný,
Saðlýk giderleri kaleminde, bazý yazarlarýn çok sevdiði Suriye’lilerin sistemin üzerinden geçtiðini:
(Resmi Saðlýk Bakanlýðý verileri: “Suriyelilere yaklaþýk 97 milyon poliklinik hizmeti verilmiþken 3 milyonun üzerinde yataklý tedavi hizmeti sunulmuþtur. Yataklý tedavi hizmetinin yanýnda 2,6 milyon ameliyat gerçekleþtirilmiþ, 754 bin Suriyeli bebeðimiz saðlýk tesislerimizde hayata gözlerini açmýþtýr.")
Bakan Koca: Ayrým yapmaksýzýn göçmenlerin saðlýk ihtiyacýna iliþkin ortak bir yol izlemek hepimizin asli görevi (aa.com.tr)
https://www.aa.com.tr/tr/saglik/baka...orevi-/2537978
Ezcümle bir tek prim ödeyen mi keriz? Fýrsatý olan sistemden çýkmaya çalýþýyor elbet.
“Emekliler sisteme yük” diyen bakanýn, partisi seçim kazanacaðým diye çýkarmýþ ilgili yasayý.
Yine ayný parti, “bana prim ödeme kardeþim” anlamýna gelecek biçimde emekli maaþ dengesini bozmuþ…
Sen gelmiþ 3 kuruþ alan vatandaþa, aðzýnda “Çalýþan/Emekli” lolipopu ile býdý-býdý ediyorsun.
Bu sistem sürdürülebilir deðil elbet. Ancak sürdürülebilir olmamasýnýn sebebi, emekli de, primini ödeyen vatandaþ da deðil. Ýlgili parti, açýkça "bana prim ödeme", ödesen de havaný alýrsýn diyor.
"Biz bunlarý memleketin baþýna bela ettik, sokaða çýkýp demokrasiyi savunun. Ölürseniz þehit, olmadý gazi olursunuz..." Ýle ayný kafa... Vatandaþ mý çözsün her sorunu mnk?
Ayrýca...
Teheyyy… Genelde de memleket dýþýnda yaþayan “vatanseverlerden” çýkýyor bu modeller.
Hele bi “uzaktan vatan sevme vergisi” gelse þu modele… Göreceðiz sevgilerinin gerçek nedenini…
Al bu da oran/orantý:
![]()
Emekli demiþken aklýma geldi,
Bizim meþhur konu komþu tüm mahalleli sakinlerinden bir abimiz eyt den 6 ay önce emekli olmuþtu,
Çalýþmadan çatýr çatýr 2 ay maaþ yiyemedi, emekli maaþý bir ayý getiremediði için yeniden çalýþmaya baþladý.
Adýmýz emekli
Ama
Herkes yine çalýþýyor
Bu nasýl emeklilik yahu![]()
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Bu adamý görünce dayanamýyorum...FÝNOM yine havlamýþ...
Ulan 69 kere dedik..varsa ÖNGÖRÜN YAZ....kuyruðunu kýstýrýp kaçtýn..10 TANE arkadaþ açýkladý.
31 kere dedik....ÝMZADAKÝLERÝ...sana SORDUK.cevap yok..senin teknik dediðin 2 paçavranýn içine tükürürüm..
10 tane sinyali.AÇIK VE NET olarak buraya yaz.stoploss belli olsun..bunun 7 si tutsun bu foruma bir daha yazmam.
Geçenlerde dedin..BURANIN ALTINDA KAPANIRSA AÞAÐI KANALA GEÇER...3 tane 5 daklýk kapanýþ yaptý..ne yapmalýydýk?
O zaman zamaný söyleyeceksin..
Boþuna sana GE..Z. demiyorum..Yüzlerce insana ÜST DÜZEY MAT-FEN öðrettim..kiþilerin muhakeme-zekasý hakkýnda net düþüncem olur.
benim fino geldi sahibi çaðýrdý hazýr havlarken þu cuma günü sana sorduklarýmýzý bir cvp la ama gür havla dansöze gibi kuyruðunu aramadan![]()
Yer Ýmleri