Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Tek bir ülkenin internet üzerinde bu derece baskýn hale gelmesi bence “game changer’ olarak sýnýflandýrýlacak bir durum. Düþünsenize BTC blok zincirini bile yeniden yazabilirler eðer blok zinciri kaydeden bilgisayarlarýn 50%’nin daha fazlasýna sahip olurlarsa.
Bilgi bizim çaðýmýzýn en deðerli emtiasý sayýlabilir. Bunun altyapýsý enerji ve iletiþim aðý desek kimse itiraz etmez herhalde. Çin’in yükseliþi kulaða ürkütücü geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Bu TOGG niye bu kadar espiri konusu ediliyor anlamýyorum.
Bu dönem o kadar çok devleti onlarca milyar dolar zarara sokan iþler yapýldý ki.. TOGG yanýnda çok küçük kalýr bence.
Devam ettirip geliþtirebilirlerse, halen umut olduðunu düþünüyorum.
Þayet gerçekten BYD ya da baþka Çinli firmalarda gelecekse, bunlarla iþbirliði bile yapýlabilir, Know-How, ortak üretim vs..
Ya da tamamen devredilebilir ki bence bu yapýlmazsa daha iyi olur.
Lokasyon olarak bence Manisa'dan daha iyi bir yerde...Gemilerle Karadeniz ve Eðe denizine ulaþýmý çok daha kolay... Liman vs. gibi lojistikte sýkýntýsý da yok.
Umarým Çinlilerle iyi bir anlaþma yapýlýr.
Bu tabi boþ bir umut, yapýlan iþlere bakýnca pek gerçekçi bir umut gibi görünmüyor ne yazýk ki.
-"Bu TOGG niye bu kadar espiri konusu ediliyor anlamýyorum."
...
-"Bu tabi boþ bir umut, yapýlan iþlere bakýnca pek gerçekçi bir umut gibi görünmüyor ne yazýk ki."
Kendi sorunuzu negzel cevaplamýþsýnýz.
Kafasýnda hayaller kuran, kurmak isteyen vatandaþýn, gerçeklerle...
Umudun, gerçeklikle karþýlaþtýðý yer... Maalesef...![]()
bir araba fabrikasýnýn, rantabýl olmasý için, tahminimceayda 10-15.000 araç satmasý gerekir (çok mu oldu )
senede 150.000 diyelim
dünyada 80 milyon araba çeþidi varken, kim gelip TOGG alacak ?
yollarda 1 dene bile togg görmedim.
bazý belediye baþkanlarýnda var, birde o dombýra furyasý ile alan birkaç kiþide.
ne oldu boþa fabrika, hep zarar hep zarar
Türkiye'ye yatýrým yapan markalarýn ÇÝN'den ithal ettiði otomobillerin tümü gümrük vergisinden ve ilave gümrük vergisinden MUAF olacak..
Yani BYD üretimden önce ithal ettiði modellere ek %50 vergi ödemeyecek.
Hibrit otomobillerin hazýrlanan kanun teklifiyle ÖTV oraný %80'den..%30'a inecek.
2026'dan itibaren yerli üretim avantajý da gelecek...
ÇÝNLÝLER iyi anlaþma yapmýþ.!
Yer Ýmleri