evet haklısınız galiba .işyat beter olsun 20 lerden mallanalım :)
Printable View
Dün yayınlanan rapora göre işyat'ın portföyünde bulunan pay miktarı:
Ek 17799
Yanlis hatirlamiyorsam personelinin maliyeti de yillik 2 milyonn lira civari bir para.
Daha cikmayi dusunmuyorum ama yedeklerdeki kar bitince ne yapacaklar merak etmiyor da degilim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kalvin borsada değeri 1 in altında olan kağıtda bedelli olmaz manasızdır.Keşke kağıt 1 in altındayken bedelli yapsa da katılmasak iş bankası mecburen hisse başı 1 den para koysa sermayeyi artırsa.Bedelli olsa senin maliyet misal 0.91 ya maliyet otomatik olarak 0.85 e düşer bedelliye katılmazsın olur biter.Biraz derinlemesine düşün anlarsın matematiği.
yanılıyorsun hakem dostum 1 tl nin altında bedelli olur 2 yolu var bunun .1 yol : eş zamanlı sermaye artırımı ve azaltımı // 2 yol: normal bedelli artırımı ki işyat için spk buna hiç sorun yaratmaz çünki 5 yıl üst üste temettü vermiş olmasından dolayı.// 1 yol borsada kuruşluk kâğıtların tercih ettiği bir yöntemdir ( birko bunlardan biri birtane daha biliyorum ama ismi aklıma gelmedi ).kısacası oluyor.
kalvin şimdi 1 lotu 0.82 den alıyoruz 160 milyonluk sermayede lot başına 0.82 vererek alıyoruz .yüzde yüz bedelli yaptı sermaye 320 mil yon oldu bedelliye katılan birinin lot başı maliyeti kaç olur.Ben katılmadım maliyetim 0.82 160 milyonluk şirket 320 milyonluk özsermayeye sahip oldu kardamıyım zarardamıyım