Sener Sen bir filminde, doyuramadim diyordu ya hani, o hesap iste.
Printable View
Zamanı?
Ya böyleyse? 1983 den beri düşüyor, ya 10 yıl daha düşerse. Muhtemelen haklı olmuş mu olacağız? FED Başkanı borsalar çok değerli yorumu yapınca, Trump; spekülasyon yapıyor aşağıdan mal toplayacak diye tweet attı adama. Ayılarla Boğaların savaşı, şimdilik yanıltılmış boğalar, haklı ayıları sopalamış görünüyor. Saygılar.
https://i.imgur.com/LiV748b.png
Şimdi sizin yazdıklarınızda bir paradoks var.Bankalar güvenlidir,herkes parasını istediği zaman çekebilir diyorsunuz,ama herkes parasını çekmeye kalkarsa elbet çekemez diyorsunuz.Yani o paraların aslında bankada olmadığını kabul ediyorsunuz.Sen istediğin zaman paranı çekemezsen gel o zaman konuşalım diyorsunuz,zaten paran da yoktur deyip sıkıntılı bir ifade de bulunuyorsunuz.Herneyse bir kaos durumunda banka paramı vermezse sizi bulup ne konuşacağız ne diyeceksiniz misal ben onu da anlamadım.Ha o iş imkansız diyorsanız yakın tarihte iki kez yaşandı,yunanistanda ve güney kıbrısta oldu.Güney kıbrısta belli bir meblağın üstünde paralara kesik bile atıldı,bankalar ödemeyeceğiz dedi.Bizde de 2001 de batan bankalardaki tüm mevduatlar ödenmedi.Yani bankalardaki paralara güven tam olmalı cümleniz yanlış.Bilgi almak için burdayım diyorsunuz ,karşı argumanları tatsız durumları istemekle banka batsın ülke kötü duruma düşsün diye düşünmekle suçluyorsunuz ,bunlar yanlış.Bankacılık sistemi anlattığım gibidir,güven konusu anlattığım çerçeve için de mümkündür,ama asla elinizdeki cash paranın güvencesi bankada yoktur,bankalar batabilir,güvenceniz de 150 bin liralık mevduatla sınırlıdır.Bu miktarda benim bildiğim 20 yıldır değişmedi,niyeyse.
Bedava bilgiyi seviyorsanız o bilgiyi verenleri de kötü niyetle suçlamamanız lazım.Ben yıllardır doların aslında yüksek seviyede olmasının milletin hayrına olduğunu düşünüyorum,bunu yazıyorum,söylüyorum,sanki doları baskılamak mantıklıymış akıllıca bir işmiş vatanseverlikmiş gibi argumanlar ileri sürülüyor.Aslında saçma sapan bir şey,dolar cari açığın sıfırlandığı noktaya kadar artmak zorundadır,vatanın milletin hayrına olan durum budur.Diğer şekil gavurları zengin eder.
Bugün birisi ile iddiaya girdim. Türkiye de yerli milli aşı üretilse bile asla ama asla genelde kullanılmaz diye. Çünkü bu aracılar komisyon ve nema yemeye o kadar alışmışlar ki ithal aşıyı getirtip parayı kırışmadan o karı komisyonu kolayca cukkaya indirmeden asla rahat edemezler. Ben malımı çok iyi biliyorum dedim.
Düşünsene her sene 5 milyar$ lık Covid aşısı ithal etsen, %10 komisyonla komisyon alsan, 500 milyon$ dolar para eder. Arada tonla haybeci bundan nemalanır. Bu sebeple yerli ve milli aşı olayı tamamen hayal oldu artık. Artık nereden kaç kere ithal aşı getirirsek, defalarca tekrar tekrar ithal edeceğiz. Bunların gözü doymuyor paraya. Yerli ve Milli aşı üretilse kullanılsa bunlar bu kadar komisyonu nemayı gizli örtülü alıp kırışamazlar, olay Cengiz in olayındaki gibi hemen ifşa olur.
Vay bizim doholde de spek varmış.Valla allah razı olsun baya para bıraktı o spek bana.Şimdi hakkını vermezsem olmaz.Ama 950 milyon lotluk şirkette spek ne bileyim hakikaten tam kumarhane bizim borsa.