Sayfa 313/996 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Çin 'den aşı getirmek için de bir iş adamımıza ihale vermişiz. Yani biz gidip direk alamıyoruz, sen al getir devlete sat demişiz.

https://odatv4.com/saglik-bakanini-y...-28122033.html
    Sener Sen bir filminde, doyuramadim diyordu ya hani, o hesap iste.

2.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    Diğer bir yanılgı da herkes dünyada dolar bolluğu var zannediyor
    aksine dolar kıtlığı var, peki dxy neden değer kaybediyor diyebilirsiniz
    dünya ticaretinin önemli ölçüde daraldığı bir ortamda rezerv paraya satış gelmesi gayet normal
    borsalar çakılmaya başlayıp altın düşüp ve dolar endeksi yükselirken daha iyi anlaşılacaktır..
    Zamanı?

Ya böyleyse? 1983 den beri düşüyor, ya 10 yıl daha düşerse. Muhtemelen haklı olmuş mu olacağız? FED Başkanı borsalar çok değerli yorumu yapınca, Trump; spekülasyon yapıyor aşağıdan mal toplayacak diye tweet attı adama. Ayılarla Boğaların savaşı, şimdilik yanıltılmış boğalar, haklı ayıları sopalamış görünüyor. Saygılar.

Alıntı Originally Posted by komando Yazıyı Oku
    Millet gidip parasını dolar olarak çekmek istesin ve bankalar ödeyemesin galiba böyle bir şey olsa çok mutlu olacak bazı insanlar var...

Rezerv para birimi dışında hangi ülkede bu olay olsa aynı durumda zaten piyasa kitlenir, bunda sıkıntı yok. Sıkıntı bunun yaşanmasını isteyen zihniyet.

Sen dolar almışşın 4 ten olmuş 8 sen bunu tl ya da dolar olarak çekmek istediğinde problem yaşarsan gel konuşalım. Ama böyle bir durumun yok zaten böyle bir paran da yok o ayrı...ya vermezse diye ağlamanın bir anlamı da yok sanki.

İşte merkezde şu rezerv var yerleşikte şu rezerv var bu o kadar saçma bir tartışma ki....hangi merkez bankasının rezervi haklından daha fazla örnek verir misiniz?

1000 doları çekemeyen arkadaş cidden size inanmıyorum o bankanın adını verin yarın arayıp konuşmak istiyorum hangi şube olduğunu da söyleyin birlikte ifşa edelim!

Ben yıllardır bankalarla içli dışlı çalışırım en zor zamanlarda bile gün içinde istediğim şeyi alırım aldım da hiç sıkıntı yaşatmadılar..

bana gelsin o mt kasada para yok yarın gel desin hadi bakalım?

Bazı durumlar maalesef adamına göre, 10 dolar için bugün git yarın gel derler, sizden sonra giden çantada 250 bin dolarla ayrılır.

Ülke bizim arkadaşlar, kötü de olsa iyi de olsa....insanları gaza getirecek söylemlerden kaçının... tavsiye tabi uyan uyar uymayan kendi bilir burası nede olsa bir forum. arkadaş olma derdinde değil bildiğim şeyleri paylaşma sizin gibi değerli hergünü burda geçen sürekli bilgi paylaşan insanların fikirlerinden yararlanma derdindeyim.

Ben 10 kişi için maaş versem bana burda paylaşılan bilgileri paylaş desem aylık 30 bin tl giderim olur. burda bedavadan bu bilgileri alıyorum.

Misal bugün 2.2k mevduat bağladım eğer o arkadaş halk bank 18.5 veriyor demeseydi hiç halk bankasını aramaz 17 den bağlardım. Gittim 18.5 den bağladım bedava bilgi işte bu forumu bundan seviyorum
    Şimdi sizin yazdıklarınızda bir paradoks var.Bankalar güvenlidir,herkes parasını istediği zaman çekebilir diyorsunuz,ama herkes parasını çekmeye kalkarsa elbet çekemez diyorsunuz.Yani o paraların aslında bankada olmadığını kabul ediyorsunuz.Sen istediğin zaman paranı çekemezsen gel o zaman konuşalım diyorsunuz,zaten paran da yoktur deyip sıkıntılı bir ifade de bulunuyorsunuz.Herneyse bir kaos durumunda banka paramı vermezse sizi bulup ne konuşacağız ne diyeceksiniz misal ben onu da anlamadım.Ha o iş imkansız diyorsanız yakın tarihte iki kez yaşandı,yunanistanda ve güney kıbrısta oldu.Güney kıbrısta belli bir meblağın üstünde paralara kesik bile atıldı,bankalar ödemeyeceğiz dedi.Bizde de 2001 de batan bankalardaki tüm mevduatlar ödenmedi.Yani bankalardaki paralara güven tam olmalı cümleniz yanlış.Bilgi almak için burdayım diyorsunuz ,karşı argumanları tatsız durumları istemekle banka batsın ülke kötü duruma düşsün diye düşünmekle suçluyorsunuz ,bunlar yanlış.Bankacılık sistemi anlattığım gibidir,güven konusu anlattığım çerçeve için de mümkündür,ama asla elinizdeki cash paranın güvencesi bankada yoktur,bankalar batabilir,güvenceniz de 150 bin liralık mevduatla sınırlıdır.Bu miktarda benim bildiğim 20 yıldır değişmedi,niyeyse.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300

Bedava bilgiyi seviyorsanız o bilgiyi verenleri de kötü niyetle suçlamamanız lazım.Ben yıllardır doların aslında yüksek seviyede olmasının milletin hayrına olduğunu düşünüyorum,bunu yazıyorum,söylüyorum,sanki doları baskılamak mantıklıymış akıllıca bir işmiş vatanseverlikmiş gibi argumanlar ileri sürülüyor.Aslında saçma sapan bir şey,dolar cari açığın sıfırlandığı noktaya kadar artmak zorundadır,vatanın milletin hayrına olan durum budur.Diğer şekil gavurları zengin eder.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Ejderha yüreği olmasa da birkaç yürek yiyip de yazmış adam .

7. Bugün birisi ile iddiaya girdim. Türkiye de yerli milli aşı üretilse bile asla ama asla genelde kullanılmaz diye. Çünkü bu aracılar komisyon ve nema yemeye o kadar alışmışlar ki ithal aşıyı getirtip parayı kırışmadan o karı komisyonu kolayca cukkaya indirmeden asla rahat edemezler. Ben malımı çok iyi biliyorum dedim.

Düşünsene her sene 5 milyar$ lık Covid aşısı ithal etsen, %10 komisyonla komisyon alsan, 500 milyon$ dolar para eder. Arada tonla haybeci bundan nemalanır. Bu sebeple yerli ve milli aşı olayı tamamen hayal oldu artık. Artık nereden kaç kere ithal aşı getirirsek, defalarca tekrar tekrar ithal edeceğiz. Bunların gözü doymuyor paraya. Yerli ve Milli aşı üretilse kullanılsa bunlar bu kadar komisyonu nemayı gizli örtülü alıp kırışamazlar, olay Cengiz in olayındaki gibi hemen ifşa olur.

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Sener Sen bir filminde, doyuramadim diyordu ya hani, o hesap iste.

Vay bizim doholde de spek varmış.Valla allah razı olsun baya para bıraktı o spek bana.Şimdi hakkını vermezsem olmaz.Ama 950 milyon lotluk şirkette spek ne bileyim hakikaten tam kumarhane bizim borsa.

Sayfa 313/996 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •