Valla o ilaç ne mübarek bişeymiş, her derde deva annadığım kadarıynan.:oleyo:
Printable View
Hkm bey kızmayın ya biraz bizim ülkemizde tüm meslekler sıkıntı gercekten. Kendi mesleğimi düşünüyorum neler neler var. Burada ki inanın herkesin mesleğini ele alsak hepsi elimizde kalır. benim tek sağlıkçılar da sevmediğim konu malesef bazılarının sırf menfaati için mumesillerin istediği ilaçları gereksizde olsa yazması. Yoksa brnimle muhteşem ilgilenen muhteşem aile hekimlerine gördüm acil doktirlarida gördüm. Hatta bir tane aile hekimim vardı ya ben artık odadan çıkmak isterdim sanki çocuğu gibi bana en az yarım saat tavsiyede bulunuyordu. Hatta bir keresinde artık odadan çıkmak için yirtindim ve yarım saati geçti bir çıktım millet kapıda cık cıkliyor. Diyemedim de doktor bırakmadı diye başıma öne eğip ayrıldım.
Biraz eskiyi bilirim.
Keşke bilimsel temelde uzmanlaşma yolunda ilerlendiğini görseydim bu yıllar içinde.
İhtisas alanı olarak daha çok para kazanma odağı ile çevresini şekillendirmekte.
Para kazanmak kötü bişey değil de, neyi paraya tahvil etiğiniz işte o önemli.
Hey allahım ben doktor olduğum halde geçen ay gittiğim kulak doktoru doktor olduğumu bile bile bana muayene esnasında onlarca hata yaptı,o adamı adam yerine de koymam insan yerine de.Ama bu genel gerçeği değiştirmez bizde doktor kalitesi dünya ortalamasının çok üstündedir.Gereksiz şeyler yazılmasın lütfen.Bu ara arzu etmem ama acil bir durum olursa o insanlardan medet umacaksınız.Eleştiri tartışma zamanı değil,şimdi sağlıkçıları onore etme zamanı.Saçma sapan tekil örneklerle bir meslek grubunu suçlamayın.Bana atfen yazmayın bu konuyu uzatmayalım.
Hani burada YMMlere laf atılıyor diye (ortada hakaret aşağılama yok) benim tepki göstermeme benziyor.
Sn hkm. burada hemen herkes doktorlar ve sağlık personeli hakkında birşeyler söyleyecek kadar tecrübeye sahiptir.
gerek yok bu alınganlık ve sert tepkiye