Gerçekten bugün çok sağlam durdu satışlar sürekli karşılanıyor. Satıcı bitince anında 7 üstüne atar
Printable View
Gerçekten bugün çok sağlam durdu satışlar sürekli karşılanıyor. Satıcı bitince anında 7 üstüne atar
ne yazık ki olumlu davranışlarının tümünü bir kenara attı ...pek iyi durmuyor...artık hayırlısı olsun...bence yeni alacaklar olumlu işaretleri görmeden almasınlar...speğin ekmeğine yağ sürmesinler..
Pek sağlam durduğu söylenemez.. Al-sat çılarda ne var ne yoksa dökmüştür ama niyeti ne kadar daha dökmek, altında destekleyici haberler var mı onlara bakmak lazım. Bu hisse neden bu kadar agresif çıktı, temelsiz ise işimiz yaş.. Temelli ise bu hareketler normal.
daha aşağıda 6,20 desteği var..eğer orayı da aşağı kıracak olursa 6,00 psikolojik destek seviyesi var..bakalım bu düzeltme nereye kadar sürecek ?? işlem hacmini yakından takip ediyorum...düzeltmenin bitmesi için gerekli işlem hacmi miktarına hala düşmüş değil...bana göre burdan olumlu işaret gelmeyinceye kadar almak isteyenlerin beklemesinde ben fayda görüyorum...
son maliyetim 6,84 idi hissenin düzeltmeye girdiğini görmeme rağmen bir türlü elim stop loss satışına gitmedi...hisseye aşk bu olmalı...:kahkah:
Dagete aski bambaska .....
Dagete puslu havalari sever..sikmayin caninizi..:drunk:
Geliyor gönlümün efendisi :) 1 kademe yukarıya sevinir olduk :yahoo:
26 haziran günündeki hareket ...........................3 temuzdaki hareket
32,288 milyon tl işlem hacmi ve 5,29 zirvesi.....32,372 milyon tl işlem hacmi ve 7,15 zirvesi..
15,719 milyon tl...............................................1 6,152 milyon tl
10,719 milyon tl................................................ 12,636 milyon tl
TEPKİ ALIŞI............................................. ..........??????? BU GÜN
arkadaşlar iki düzeltme süreçlerini karşılaştırdım...düzeltme günü ve sonraki günlerdeki işlem hacimleri miktarları birbirine çok çok yakın...geçmiş tekrarlanacak olursa bu gün tepki günü olabilir...bakalım böyle olacak mı ??
özelikle zirve yaptıkları günde birindeki işlem hacmi 32,288 milyon iken diğerinde 32,372 milyon tl olmuş...bu kadar benzerlik gerçekten de hayret vericidir....
Sn. Keko çok düzgün ve yerinde tespitleriniz var. Bugün tepki verip vermemesi hiç önemli değil ama çalışmalarınız ve tespitleriniz harika.
dostum bu teknik benim tekniğimdir hisselerin düzeltme vakitlerini ve düzeltme süreçlerinin ne zaman bitebileceğini tahmin ediyorum...bu güne kadar bir çok hissede bire bir gözlemlemişimdir...neredeyse her hissenin kendine özgü bir işlem hacmi istatistiği var...geçen gün ihlasların düzeltme sürecinin sonlarına geldiğini arkadaşıma söylediğimde ve ertesi gün gerçekten de tepki verdiklerinde arkadaşım da hayretler içerisinde kaldı..
yakın geçmişte arkadaşıma sürekli ona bir şeyler anlatıyordum ama beni pek takmıyordu...son öngörüm ve diğer söylediğim bir kaç hissedeki öngörümden dolayı artık bana bir internet cafeye gidip bildiklerimi ona anlatmaya ikna edebildim...
aselsan tıpır tıpır hergün gidiyor..gün içi düzeltmesini yapıp..soluksuz yukarı hareketini sürdürüyor...Hadi dgate sana güvenimiz tam güvenimizi sarsma...sn spek yap şu numaranı..
düzeltme süreçlerin sonunda işlem hacmi çok çok düşer...o sırada hisseler gördüğü en dip fiyattan hızlıca yukarılara zıplayıp günün ağırlıklı ortalaması civarında kapanış yaparlar...bu bağlamda yarım saat önce 6,28 den 6,42 lere kadar zıplaması çok hoşuma gitmişti..ama olumlu olması için şu anda 6,39 ağırlıklı ortalaması civarlarına çıkması lazım...mümkün ise üzerine çıkması en güzelidir...
işlem hacmi şu anda 8 milyon tl ye yaklaşmaktadır..gün sonunda galiba 10 milyon tl civarlarından kapanış yapacak...gönlüm bu miktarın 3-5 milyon tl lere düşmesinden yanadır...
işlem hacmi yüksek olduğu sürece hissenin aşağı inme marjı yüksek olacaktır...o yüzden de yüksek hacimli düşüşler çok tehlikelidir o durumlarda hisselerin çok aşağı inmeleri mümkün oluyor....bunun mantığı şudur : yüksek işlem hacmi olduğu günlerde alışa gelenler hisse fiyatı bir miktar aşağı indiğinde bu sefer stop loss satışları yapmaktadırlar...onlardan alanlar da hisse aşağı inince onlar da stop los satışları yaparlar...hisse bu şekilde stop loss satışları ile aşağı iner...
ama işlem hacmi düşük ise belli bir düşüşten sonra düşüşler az bir lot desteğiyle bile aşağı düşüşleri durabiliyor..o yüzden de düşük hacimli düşüşlerin marjı çok azdır...düşük hacimlerin yaşandığı günlerde az lotla hissenin düşüşü durduğu gibi az miktarda lotla hisse yukarı da çıkabiliyor..işte bu çıkış hissede yukarıya doğru zıplama olarak görülüyor.(ki bu görüntüye ben çok değer veriyorum ).eğer işlem hacmi hala yüksek ise oluşan zıplamalar da başarısız oluyor....
indeks bu gün 7,84 ü görüp hızlıca 8,00 ın üzerine çıkmıştı şu dakikada ise 7,99 fiyatındadır..ağırlıklı ortalaması 8,01 seviyesindedir..şu anda düzeltme süreci konusunda indeks daha avantajlıdır...ama ne çare ki çıkışlarda da datagate indeksi doğrudan etkilediği gibi düşüşlerde de doğrudan etkiliyor...
eğer datagate ile doğrudan bağı olmasaydı indeksin düzeltme sürecinin sonlarına yaklaştığını söyleyebilirdik...ama ne yazık ki datagatedeki düzeltme bitmeyinceye kadar indeksin de bitmeyecek görünüyor...ama gönül ister ki indeks olumlu davransın ve abisi datagatenin düşüşlerini de durdursun...bunu yapacak gücü olur mu bilemem..ama şu anda indeks daha iyi durumdadır...
zaten düşüş miktarlarından da belli oluyor...datagate %4,4 ekside iken indeks %2,21 eksidedir...
en çok düşenlerde ilk 5 deyız.gün sonu 6 nın altına inmez umarım.
Bugün ve ptesi sert tepki vermezse yani tepki geçikirse bence stoplar çalışır ve 5.85 inebilir. Geciken tepkilerde yeni satıcılar birikir
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herşey mümkündür dostlar...agresif çıkan hisselerin düşüşleri de ne yazık ki agresiftir...görüyorsunuz iki günde %10 düştü....yanlız nereye kadar düşebileceğini işlem hacmine bakarak ben söylemek isterim..ama bu günkü işlem hacmi hala yüksek dolayısı ile yarın da düşüş yapacak görüntüsü var...6,00 önemli destektir...ondan önce 6,20 desteği var ama şu anki görüntü burayı aşağı kıracağını bize düşündürtüyor...
yarın duruma bakarız...umarım ki yarın sakinleşir...bağırsaklarını şu anda boşaltıyor...çakal güya sağlığına kavuşacak...neyse yapacağını yapsın...sonrasında umulur ki tekrardan çıkar...
6,20 destektir demiştik biraz önce orayı gördü...umarım oradan tepki verir..hiç olmazsa o desteğin biraz uzağına çıkabilse iyidir...aksi halde orayı aşağı kırabilir..tıpkı dün 6,57 den kapanış yaparak 6,50 desteğini tehdit edip kırdığı gibi yapmasın...6,35 civarlarından kapatabilirse seviniriz...
bu işlem hacmi miktarı ve şu andaki fiyatı (6,25) hiç hoşuma gitmedi...bu görüntü ne yazık ki daha da aşağı düşecek görüntüsü veriyor...datagate her an süpriz yapıp herkesi ters köşe yapma potansiyeli var...eğer süpriz yapmazsa durum pek de iyi görünmüyor...
ıhlgm da bir ara 1,58 i görüp düzeltmesini 1,36 ya kadar yapmıştı...ne yazık ki agresif çıkan hisselerin tümünün düzeltmesi bu şekilde....en çok düşenler listesine baktığınızda geçenlerde en hızlı çıkan hisselerin olduğunu görürsünüz....bu tür hisselerin düzeltmeleri bittiğinde yine en sert çıkan hisseler olacaklar..
endekste geçen gün yaptığımız yorumda 99-101 bin aralıklarının direnç olacağını ve ilk etapta endeksin oraya ulaşmasını beklediğimi söylemiştim...şu anda burayı gördükten sonra hafif eksiye geçmiş olduğunu görüyoruz...ilk dirençlerde endeksler de hisseler gibi davranıp eksili olabiliyor...yakında bana göre 101 binler görülecektir...
geçen hafta yabancıların çoğu şu anki kelepir fiyatlarından hisselere doluştular...bu fırsatı kaçırmayacaklardır..bu bağlamda datagatenin bu düzeltmesini de normal görmek lazım...
Ufaktan destek attık bakalım
yarın alsaydın bence daha iyiydi...olumlu işaretler oluşmayıncaya kadar ben alım yapılmaması gerektiğini bu gün söylemiştim...seans içinde zaman zaman buna yeltendiyse de başarılı olamadı...
işlem hacmi 10 milyon tl oldu...dün bu miktar 12 milyon tl idi...bu gün %5 düştü..kapanış fiyatımız 6,26 oldu...bu günkü kapanış ne yazık ki yarın için bize pek de umut vermiyor...dün de benzer bir kapanış olmuştu...gün içinde gördüğü en dip fiyatın hemen yanı başında bir kapanış yapmıştı...
eğer süpriz yapmaz ise bu haliyle yarın tekrardan düşüş yapacak görünüyor...umarım yarın artık bu düşüşlerini sonlandırır..yarın tekrardan yakından takip edecez...
Tam uzun vade hissesi, kısa vade girenleri çok fena çarpıyorlar, günlükçülerede sabah en yüksek fiyattan satıp akşam en düşük fiyatlardan geri alıyorlar
bu hisse hala elimdedir ve bir çeşit bile bile lades oluyoruz...nedense bazen inatçılığım tutuyor...bu aralar illa ki satmayacam diyorum..orta ve uzunda hisse güzel çıkış yapacaktır ama kısada ne yazık ki trade yaparak lot sayımız artırma imkanından mahrum kalıyoruz...bir topikte çok yorum yaptığımda hisseye de aşık oluyorum...hisseyi sattığımda biraz suçluluk duyuyorum...:kahkah:
artık yapacak bir şey yok iyi günde de kötü günde de birlikte olacaz...ama tavsiyem siz aşık olmayın..şartlar uygun olmayıncaya kadar bence destek atmayın..umudum yarın 6,00 ı aşağı kırmadan düzeltmesini tamamlamasıdır...
endeks ise yarın cuma olması nedeniyle bir miktar eksili olabilir..ama önümüzdeki haftadan itibaren endeksin de düzelmesini ve çıkışlar yaparak ilk etapta 101 bini test etmesini bekliyorum...umuyorum ki datagate de yarın düzeltmesini bitirir ve haftaya çıkışlar yaparak girer...
datagatenin daha ne kadar düşeceğini hala net olarak kestiremiyoruz...sadece bazı göstergelere bakarak bazı tahminlerde bulunabiliyoruz....dediğimiz gibi ne olacağını bize yine datagate söyleyecek...
eğer endeks haftaya yukarı yönelirse ve datagate de düzeltmesini bitirirse ??? datagatenin olası çıkışlarında bu sefer 7,15 direncinin aşılmasını ve 8,50-9,20 aralıklarına ulaşmasını bekliyorum...bakalım nasip ne olacak ???
aslında sanki birileri sabahtan açıktan satıp akşama yerine koyuyor izlenimine kapılıyorum..malum traderler hem olumlu endekste hem de olumsuz endekste kazanmayı amaçlıyorlar...zaman zaman hisselerin düşüş yapacağını anlıyor olsam bile şahsen bu güne kadar hiç bir zaman açıktan sattığım hisse olmamış...benim hoşuma gitmeyen bir şeydir açığa satış...ama ne yazık ki piyasanın da gerçeğidir bu...
Keko bey, durumun pek sıkıntılı galiba, yarın Cuma dediğinize göre, gerginlik çok... Son 10 gün yazdıklarınızı baktım.devamlı umut pompalamıssın, umarım dedikleriniz gerçek olur. Ancak yorum yazarken, günlük takaslarda çıkan kurumlarada bakınız... Hısseyi 18 lere taşıyanlar, Her gün satış yapıyorlar, sizler hala 18.00 hayali ile bekliyorsunuz... Hissenin patronu hissenin değeri 6-7 tl arasıdır diyor, yatırımcı inanmıyor. 18 i gördü diyor... Borsacı şunu bilmeli, bunca hissede sadece 8-10 tanesi büyük primler yapabilmekte... Denk gelinirse altın vuruş olabilir.... Bunun olabilmeside şirket içinden haber alabilmek veya hisseyi taşıyacak gurup ile yakınlık olması gerekiyor... Dolayısı ile bu ilişkiler yoksa vurdun %20. vedalaş... Sanki hissemi yok.... Borsada hiç fırsatlar bitmezki... Slmlar umarım beklediğiniz rakamlara ulaşırsınız... Ytd
Yarın derken pazartesi demek istediniz herhalde.insallah 6.20 aşağı kırmaz kırarsa 6 5.85 de biraz daha alıp bekleriz .ytd
http://fs5.directupload.net/images/180706/g3hobgez.jpg
aylık takas.
not:
bir arkadaşımızın isteği üzerine koydum.
bize hisse çok biliyorum ama ne yapacaksın kalbimizi zalimin birine verdik....:) bu arada ben cuma dediysem de veya bazen yarın dediysem de siz sonraki iş günü olarak anlayın...ben stresli değilim dostlar...iş yerimde yoğunum emin olun bazen günleri karıştırıyorum...:) zaten yorumlarıma iyi bakarsanız aslında hiç de stresli olmadığım anlaşılabiliyor...ben hisselerin inip çıkmalarına çok alıştım...stresli olsam bilinçsizce ona buna saldırırdım...:kahkah: veya herkesi alıma çağırırdım...ama dikkat ederseniz şartlar olgunlaşmadan almayın diyorum....sanırım bu güne kadar topiklerde bunu söyleyen olmamıştır..yani hem hissede olacaksınız hem de almayın diyeceksiniz...:kahkah:
burada fazla yorum yapıyorsam biraz da topikteki arkadaşlar için yapıyorum...ben zaten az çok neler olabileceğini tahmin edebiliyorum...bir de bu hissenin bu düzeltme bittikten sonra tekrardan çıkacağına inanıyorum...hep birlikte izleyip göreceğiz...
Ne demek istediğini anlıyoruz syn keko devam...
Lanet olsun şu içimdeki dgate sevgisine, sayın kekom sizin gibi bende aşık oldum, duramadım bi 10k daha yapıştırdım portföye, 50 yi geçmeyim dedim ama destek mestek derken bakmışız 10k daha almışız, bu gidişin sonu 100k ya uzanır sana diyim, bir yandanda tırsıyorum, gene 4 lere düşerse diye ama hedefimiz çok yüksek sonuçta....ytd....