Haydı patron 1.3 istiyoruzzz biz fena alıştık
Printable View
Haydı patron 1.3 istiyoruzzz biz fena alıştık
işlem hacmi ve hissenin hareket marjı iyicene daraldı...şu an için buna seviniyorum...bakalım tahta yapıcı neler yapacak ?? şu saat itibari ile sadece 814 bin işlem hacmi oluşmuş...gün sonunda ancak 1,5-2 milyon tl işlem hacmi olacak görünüyor...tam da tahmin ettiğim gibi süreç işliyor...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa65088501.jpg
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissenin patronu canı ne zaman isterse o zaman hareket ettirir hisseyi.adam psikopat.fk 5 e indi.kar cok güzel fakat patron sorunlu bir adam.baska hisse olsaydı coktan iki tavan cekmisti.bu adamın sirketini borsadan cıkarmak gerek.lüzumsuz bir hisse.yatırımcısına düsman bu adam.
Biraz ucuzlat 1.5 altına cekte biraz daha mallanalim. Nasılsa yükseltmiyon.
Bu fiyata ne satarız ne alırız.
çekmiyo numissiz
Cuma takasını gören varmı? Yabancı durumu nasıl?
gentaşta düzeltme süreci hemen hemen tamamlandı diyebilirim...hisse 1,51 i aşağı kırmadı..işlem hacmi de şu saat itibari ile 1,3 milyon tl civarı...hissede in cin top oynuyor....neredeyse terkedilmiş havası var...işte hissenin dinlenmesi için olması gereken buydu...artık topiğin de sakinleşmesi gerekiyor...
bu gün sürecin sonuna geldik...artık bende bir kenara çekileyim ve topikte sesizleşsin...bu süreçten sonra tekrardan yukarı hareketlenme bekliyorum...şu anda hisse neredeyse dip yapmış oldu..
Bu yorumumdan yarım saat sonra hisse 1,56 yı görecek şekilde hareketlendi...önümüzdeki dirençler 1,59 1,62-64 dirençleridir...buraları geçilecek olursa 1,81 defter değerine kadar direnç yok..sonrasında 2,00 2,50 3,00 gibi dirençler söz konusu olacaktır...ya sabır diyelim...
Son bir ayda yatırım finansman 1.170 bin lot artmıs takas.city 398 bin artmıs.osmanlı aldığını tutuyor 818 bin lot var .garanti satmıs 1.6 milyon lot.teb satmıs 700 bin lot.
Bilanço dan önce 1.5 2 milyon TL işlem hacmi ile stabil iken bu gün işlem hacmi 3.5 milyon TL olmuştur. .bilançodan sonra her gün bu şekilde birbirine yakin İşlem hacmi ile çıkması olumludur.
Bu gün ağırlıklı ortalaması 1.53 iken gentaş 1.55 ten bir kapanış yapmıştır. Bu kapanış hissenin yarın da çıkması için uygun bir ortam sağlamıştır.
Kısacası bu günkü kapanışı çok beğendigimi söylemek isterim. ..
Satis baskısının tam olarak bitmesi için 1.59 ün geçilmesi gerekiyor.bence hisse buna çok yakın
Belki aynı şeyleri yazacağım ama;
Hissedarlardan bu günlerdevsatış bekliyordum, gelmemesi tek başına en önemli pozitif gelişme.
Güzel mali tabloları ve potansiyeli gören küçük veya kurumsal yatırımcı eninde sonunda hak ettiği değere gelene kadar ilgiyi ve takibi sürdürecektir.
Sanki bir kaç ay daha sabır göstermek gerekir gibi geliyor bana.
Her ne kadar 3. Çeyrekler geleneksel olarak gentaşın en iyi çeyreği olsada , yıl sonu itibariyle konsolide kar rakamı 40 a yaklaşabilir.
En azından düzenli bir işi, yurt içi ve dışı pazarı, kalitesini ispatlamış bir markası var. Düzenli temettü dağıtıyor....
Tek eksiği burada cirit atan bir speği yok.
Bu da belki daha hayırlı bir seçenek. Zamanla göreceğiz.
Ben en az defter değeri kadar bir hedefin çok normal olduğunu düşünüyorum.
Yarın için günlük düşünenler için
1.49-1.52 destekler
1.57-1.59 dirençler.
Eski goz agrımdır.. geri geldim... şu anda finansallara göre büyük potansiyel iceriyor.. sabretmek lazım... borsanın en ucuz ilk 3 ünde.. ytd.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temel rasyolarının bu ucuzluğuyla , bu bilançoyla Gents bakalım daha ne kadar cezalandırılacak
Benim de gördüğüm bilançoların içinde en güzeli gentaşın...bence endeksin durgun olduğu günlerde gentaş kendini belli ettirecektir...belli ettirmesiyle de yavaş yavaş tüm dikkatleri üzerine çekecektir...bu arada üçüncü çeyrek bilançosunda 87 milyonluk cirosunun %39 unu ihraç ediyor...bu miktar aşağı yukarı 34 milyon tl ye denk geliyor...
şirketin 39 milyon tl değerinde döviz açığı da var...ama buna karılık son gelen bilançoda 34 milyon tl değerinde de avrupa ülkelerine ihracatı var...geriye 5 milyon tl civarında bir miktar dövizin çıkmasından olumsuz etkileniyor...ama sürekli artan ciro bu dezavantajı da çok etkisiz hale getirecektir...
döviz çıkışı hisseyi dördüncü çeyreklerde 0,5-1 milyon tl civarlarında olumsuz etkileyecek...bunu son yaptığı 13,5 milyonluk kardan düşürürsek bile geriye net 12,5 milyon tl kar kalır...
çeyreklerde 12,5 milyon kar yapma potansiyeli olan bir şirketin yıllık karı 50 milyon tl olur...şirketler genelikle fk sı 8-10 aralıklarında değer görülürler...biz fk yı 8 olarak ele alırsak = 50*8=400 /110 =3,63 tl fiyat ortaya çıkar
çeyreklerde 12,5 milyon tl ,yıllıkta ise 50 milyon tl kar edecek bir şirket fk sı 8 olacak şekilde bir hesap yaptığımızda olması gereken fiyatı 3,63 tl olarak buluyorduk...
en kötü ihtimalle çeyreklerde 12,5 değil de 10 milyon tl kar yapmış olsun...o vakit de aynı hesabı yaptığımızda 10*4=40 milyon yıllık kar....40*8=320 milyon olması gereken değer...110 milyon adet hisse adetine bölersek...320/110=2,9 tl olur..
şirketin sürekli artan cirosu ve karı bundan sonraki çeyreklerde de devam ederse o vakit hesaplamalarımızı tekrardan yapmamız lazım...tahminlerime göre o vakitler belki de olması gereken fiyat 5 tl falan da olabilir...
kısacası bana göre gentaş çok bakir ve güzel bir hisse...son bilançosu hiç bir şekilde satın alınmamış...bu yüzden de hakkı verilmemiş...bana göre bu yüzden hakkı verilmeye başlanırsa o vakit borsada sözü en çok edilen hisselerden biri olur...
bu arada 18 gün öncesine kadar bile 2,2 milyon adet hisse satan genpazdan hiç bir satış haberinin gelmemesi de çok ilginç olmuş...genpaz satmak istese bile bence daha yüksekten satmak varken neden bu kelepir fiyatlardan satsın ki ??
sürekli büyüyen ve sürekli karını artıran bu hisse bu güne kadar gözlerden bu şekilde saklanabilmiş olması gerçekten de çok güzel....güzel yerden almak nasip oldu...gerçi bilanço açıklanır açıklanmaz zaten fiyat 1,54 ten açıldı...almak isteyenlerin tümü hisse biraz gevşesin alalım düşüncesindeydiler ama hisse gevşemeyip bir ara 1,59 lara doğru çıkınca herkes kaçırırım korkusu saldırmaya başladı...o yüzden de bana göre bir çok kişinin maliyeti 1,55-56 seviyelerindedir...son günlere göre biraz yüksek maliyet olabilir ama gelecekteki hisse fiyatına göre bana göre çok ucuzdur..
ben hepimize başarılar diliyorum...
şirket üç vardiya fuul çalışıyor dostlar....satışlarının %40 a yakını ihracat...şirket bakir...patronlar da biraz destek verse küçük bir yataş vakası yaşanabilir...
bakir olduğunun en güzel ispatlarından birisi de topikteki sayıdır...şu anda toplam dört kişi takip ediyor..aktif olarak bir tek ben varım...:) bir gün gelecek burada 100 leri bulan sayı olacak dostlar....bakalım o vakit ne zaman gelecek ???
:kahkah: :kahkah: bu çeneye maaş alsaydım şu anda gentaşı nakitim ile alırdım...:) dostum biraz da sıkıntıdan yazıyoruz...topik boş kalmasın insanlar sıkılmasın...ama senin başka yazacak şeylerin varsa seni memnuniyet ile dinleriz...aha ben bir kenara çekiliyorum....
Dostum bence tespitlerin doğru.sıkıntı patronda.sorunlu bir tip .ondan hisse gitmiyor.şahsen ben rahatsız değilim yazdıklarından.
sanki bu hareketi 3.çeyrekte üretim yapmista, karı bir seferlik menkul satışından gelmiş gibi haraket ediyor...uzun vadeli burdayız bakalım zaman neyi gosterecek...
bazı arkadaşlar sık yazmamı istiyorlar ama bazıları da açıkçası rahatsız oluyorlar...sanırım bir özeleştiri yapıp paylaşımlarımı azaltırsam daha güzel olacak gibi..bazen ayarım kaçıyor dostlar...kusura bakmayın....
aklımız ve mantığımız bu hisse çok kelepir fiyatındadır ve hisse çok güzel çıkma potansiyeli taşıyor diyor...ama şu anda gözlerimiz hissenin isteksizliğine baktığında bu hisse çıkmayacak diyor...:kahkah: ama bence gözler bu günü , akıllar ise yarını görür...
bu şekilde göstersinler bakalım...biz sabır ile beklemeye devam edecez....
gentaş bu saatlerde tekrardan çok ilginç bir şekilde işlem hacmini düşürdü...şu saat itibari ile sadece 260 bin tl lik işlem hacmi oluşmuş...bu hissenin stabil olduğu dönemde en az 1,5 milyon ila 2 milyon tl lik işlem hacimleri yaptığını biliyoruz...işlem hacmi düşüşlerini her daim severim...bana göre dün 1,52 seviyelerinde yaptığını şu anda 1,55 seviyelerinde yapıyor..
bu seviyelerden satan var mı der gibi...satanları alsınlar ,sıkılanların hisselerini de toplasınlar ki inananlar kalsın...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...32a5ce30c3.jpg
normal pc den paylaştıkların görünmüyordu bende cepten baktım...senden on dakika önce bende aracı kurumumdan sormuştum aynen paylaştığın bilgileri vermişti...1,60 a kadar kalın bir satıcı lotu var...bir çeşit bu hisse gitmez satın gidin demek istiyorlar...1,60 tan sonraki kademeler ise normal 40-50 bin lotlardır...
şu anda endeks ekside ve gentaşımız da 1,55-56 fiyatındadır....kötü endekse rağmen düşmemesi ve endeksten pozitif ayrışması güzeldir...buda bize ilk etapta toplama yapıldığı şüphemizi güçlendiriyor...
son gelen süpriz güzel bilanço ile babalar yavaş yavaş bu hissede çaktırmadan mal toplama telaşına kapılmış görünüyorlar...toplama güçlendikten sonra göze hoş gelebilecek hareketleri görebileceğiz....bu toplama olgunlaşmadan biraz sıkıcı seanslar geçireceğiz görünüyor...
temelcilerin güzel bir lafı vardır ...sabır acıdır ,meyvesi tatlıdır.....:) bize de çok da kıpraşmadan sabır etmek gerekiyor...
Ek 10899
Gentaş yılların acısını bu bilançoyla çıkaracak mı?
Oktare kardeş paylaşımların çok güzel..normal bilgisayardan da görülüyor...topik adına teşekür ediyorum...
bu paylaşımdan da görüldüğü üzere asıl yoğunlaşan satış kademesi 1,59 dur ama 1,64 e kadar nisbeten kalın satış kademeleri var...dün 1,59 ve 1,64 e dikkati çekmiş ve olası 1,64 ün yukarı kırılması ile hissenin önünde herhangi bir direnç olmayacağından ilk etapta 1,81 defter değerine kadar daha sonra da 2,00 lara kadar biraz da agresif çıkışların görülebileceğini söylemiştim... eğer 2,00 geçilirse 2,50 ve 3,00 gibi seviyeler ana hedefler olurlar...
bakalım gentaş bu güzel bilançosunu güzel bir çıkış ile süsleyebilecek mi ??
oktare kardeş zaman şu kademeleri paylaşırsan seviniriz...şu anda hisse 1,60 ta görünüyor...o kalın kademelerin tümünü hüpletmişler..hüpleten arkadaşlara afiyet olsun diyorum ben....alan memnun satan memnun olduktan sonra bize pek de laf düşmüyor...:)