350 güzel rakam ama sanmam dostum.
300 civarı olur gibi sanki.
Printable View
Foreks anketinde 213 milyon kar bekleniyor.bana biraz düşük gibi göründü.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yılki 3 aylık karı..253 zaten. nasıl hesap yapıyorlar.
Enflasyon ve kabaca ilaç zammı %11..onu ekle zaten 280 banko görünüyor.
Üstüne ne koyabildiyse kendi başarısı olacak.
En büyük ciroyu yapan kurum..sağlığın kıymete bindiği bir ortamda.. geri mi gidecek.
İlaç zammı şubat ortası olduğu için banko rakamda biraz fire olabilir.
İkiye bölüp % 6 diyelim, 265 olsun hadi.
İlaç cirosu hafif düşse de covid sonrası vitamin ve bağışıklık karışımları yok satmış.
Öyle diyor eczacı arkadaş. Bunlar ilaçtan daha pahalı ve hep nakit satış yapmışlar.
Bir eczacı olarak kısaca bilgi vereyim.3 grup ilaç var.A grubu ilaçları (tansiyon, şeker, onkoloji, astım ,vs kronik hastalık ilaçları),B grubu ilaçları (antibiyotik, ağrı kesiciler,mide ilaçları, vitaminler, göz damlaları, flakonlar vs ),C grubu ilaçları (oral beslenme mamalari). özellikle Nisan ayina kadar satışlar gayet dengeli ve yüksekti.covid sonrası B grubu reçeteleri yüzde 80 düşüş yaşadı.cunku kronik hastalıgi olan insanlar dışında hastane girişleri muazzam bir düşüş yaşadı yaşadığım ilde.bunun tersine A grubu reçetelerinde de eczaneden devam reçetesi düzenlenmesinin önü açıldığı için yüzde 100 e yakın bir artış yasandi.C grubu sıralı dağıtım ise aynı oranda satışlar devam etti.ilk üç ay zaten sıkıntı yoktu.nisan ayı ise ciro olarak totalde önceki aylara oranla artış olduğunu söylemem mümkün.zaten Nisan ilk çeyrek dışı bir ay, ikinci çeyregin ilk ayı.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birkaç kere yazmıştım. İlaca ilk çeyrekte zam yapıldığı için bu şirketin ilk çeyrek karları stoktaki üründen dolayı yüksek olur.Geçen sene ilaç zammı %26 olduğu için ilk çeyrekte stoktaki ilaçtan yüksek kar elde etmişti. Bu sene zam %12 ve burdan elde ettiği kar düşecek.
Oraya da geliyorum.subat zammı ile stok karı yapması kaçınılmaz normalde.ilk çeyrek nasıl 213 milyon bekleniyor? aklım almıyor.eger bu ayda da Nisan benzeri bir ciro çıkarsa eczanemde ikinci çeyreğinde de iyi gideceğini söyleyebilirim.deva ilacın kar patlamasi ortada iken selec 213 tuhaf kaçar.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
A grubu raporlu ilaçlar oluyor.virus sebebiyle raporlu ilaçlara devlet düzenleme getirdi.kronik hastalar hastane girişi yapmadan eczaneden ilaçlarını alabiliyor 1,5 aydır.bu A grubu reçetelerinde yüzde 100 civarı bir ciro artışı yaşattı bizde.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Batman'da yaşıyorum.bendeki durum tüm eczacı arkadaşlarda da benzer.istanbul , Ankara, İzmir gibi büyük illerde durum nasıl bilmiyorum.bunu da belirtmemde fayda var.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu daha detaylı bir mesajla yazarım ilerleyen saatlerde.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamdır. Benim eczacı arkadaşlar diğer ilaçlardaki satış azalmasını kronik hastalar ile kapatmaya çalışıyoruz demişti.
Selec için kimsenin tahmin edemediği kısım bence vitamin ve takviye edici ilaçlar kısmındaki durum. O kısımda ciddi bir artış olmuşsa kar biraz daha yüksek gelebilir. Onlarda devletin fiyat belirleme politikası olmadığı için kar marjı da yüksek.
https://i.hizliresim.com/gvIPzp.jpg
Bu sıkışma bitmek zorunda.. Bunu bu sıralar yapar mı, göreceğiz..
Deva endeksli gittiği kadar gider.. 1/2 oranını koruyarak gitsin yeter. Zaten ucuz hisse.. çift haneleri devirir inşaallah.. Kolonyağcı sıkıntı burda.. Uluun u Petun mahvetti.. Bunu da Ecilc bozmaz inşaallah..
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SELEC kasasındaki 1 milyar nakiti Fin yöneticisi mantığı ile değerlendirme çok daha muhteşem olur.Ama bankaya oluruna birakulirsa yemeyenin malını banka yer.insallahiyi değerlendirilmiştir.
Bakan koca 1 milyon kutu ilaç depoladık diyordu...herhalde Çin den ayrı idi bu aklıma geldi birden...
Hisse bir tavan yapinca yorumlarda degisti...demekki bir tavan daha olsa yorumlar havada ucacak...
Bazı arkadaşlar eczane sayısı hakkında bilgi talep ediyorlardı.Şöyle bir yazı gördüm belki fikir sağlayıcı olabilir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, 2002'de geri ödeme listesindeki 5 bin 423 ilaç sayısının bu yıl 8 bin 976'ya ulaştığını, 18 bin 100 olan sözleşmeli eczane sayısının da 26 bin 363'e yükseldiğini söyledi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, 2002'de geri ödeme listesindeki 5 bin 423 ilaç sayısının bu yıl 8 bin 976'ya ulaştığını, 18 bin 100 olan sözleşmeli eczane sayısının da 26 bin 363'e yükseldiğini söyledi.
https://www.aksam.com.tr/ekonomi/soz.../haber-1073305
Bilgiyi beğenirseniz ayıp olmazsa bir itibar puanınızı alırım :):):):)
bu ne ya her an tavanı açtı açacak. alım yapsanıza kardeşimmmmmmmmmmmm.
bugünkü tavan düşük , şöyle bekleyen 1 milyon lot olsa tadından yenmezdi
Allahaşkına bu hafta bilançoyu göndermesinler
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.trthaber.com/haber/sagli...ir-483754.html
ABD'deki araştırmaya göre D vitamini eksikliği Covid-19'dan ölüm riskini artırabilir
Raporda, araştırma grubu başkanı Vadim Backman’ın, ‘’Analizimiz, Covid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor.’’ ifadelerine yer verildi.
"Şimdilik ek tedavi olarak kullanılabilir"
Backman, Covid-19’a karşı daha savunmasız olan Afro-Amerikalılar ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini belirtti.
:rtfm:
bu haber dün yayınlandı. bu haberden sonra dünya borsalarının çoğunda özellikle ilaç şirketlerinde büyük hareketlilik var
çoğu yerde vitamin hapları satışı patlamış haberleri dönüyo, vitamin hapı satan şirketleri olumlu etkiler hesabı
yatırım tavsiyesi değildir
al-sat-tut tavsiyesi değildir
bireysel fikirlerimdir, yanılıyor olabilirim, dikkate alamayın
karanlık odada bir hayli satış oldu...dünkünün yarısı bir lotla tavan kapattık...tek tesellim dün ecilc da yaklaşık bu oran ile tavan kapatmıştı ve yine tavan oldu bugün...darısı yarın başımıza..
Çok güzel bir rüya görüyorum, umarım kabusa dönmez
Herkese bol kazançlar
Eczacıyı götüren iki gündür selec :) ama seans sonu onda manyak alış yazıyorlar . Selec düşerse ecilc önde gümler havası var :)
tavan bozması çok iyidir,çürükler ayıklanır,doldura doldura gider,bakalım nolcek
sabahtan deva yine tavandan açarsa bu yine yedire yedire mi gider .