Sayfa 158/346 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1. Bunu daha detaylı bir mesajla yazarım ilerleyen saatlerde.
     Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Raporların uzatıldığını biliyorum da ilaç satışının artması kısmı kafama yatmadı. Sonuçta her zaman kullandığı ilaç. Birden niye artış olsun?
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    Bir eczacı olarak kısaca bilgi vereyim.3 grup ilaç var.A grubu ilaçları (tansiyon, şeker, onkoloji, astım ,vs kronik hastalık ilaçları),B grubu ilaçları (antibiyotik, ağrı kesiciler,mide ilaçları, vitaminler, göz damlaları, flakonlar vs ),C grubu ilaçları (oral beslenme mamalari). özellikle Nisan ayina kadar satışlar gayet dengeli ve yüksekti.covid sonrası B grubu reçeteleri yüzde 80 düşüş yaşadı.cunku kronik hastalıgi olan insanlar dışında hastane girişleri muazzam bir düşüş yaşadı yaşadığım ilde.bunun tersine A grubu reçetelerinde de eczaneden devam reçetesi düzenlenmesinin önü açıldığı için yüzde 100 e yakın bir artış yasandi.C grubu sıralı dağıtım ise aynı oranda satışlar devam etti.ilk üç ay zaten sıkıntı yoktu.nisan ayı ise ciro olarak totalde önceki aylara oranla artış olduğunu söylemem mümkün.zaten Nisan ilk çeyrek dışı bir ay, ikinci çeyregin ilk ayı.

yanlışsam düzeltiniz lütfen b grubu dediğiniz ilaçların ciro içinde ki payı düşük olur heralde.

3.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    Bunu daha detaylı bir mesajla yazarım ilerleyen saatlerde.

Tamamdır. Benim eczacı arkadaşlar diğer ilaçlardaki satış azalmasını kronik hastalar ile kapatmaya çalışıyoruz demişti.

Selec için kimsenin tahmin edemediği kısım bence vitamin ve takviye edici ilaçlar kısmındaki durum. O kısımda ciddi bir artış olmuşsa kar biraz daha yüksek gelebilir. Onlarda devletin fiyat belirleme politikası olmadığı için kar marjı da yüksek.

4. Bu sıkışma bitmek zorunda.. Bunu bu sıralar yapar mı, göreceğiz..
    Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

5. Deva endeksli gittiği kadar gider.. 1/2 oranını koruyarak gitsin yeter. Zaten ucuz hisse.. çift haneleri devirir inşaallah.. Kolonyağcı sıkıntı burda.. Uluun u Petun mahvetti.. Bunu da Ecilc bozmaz inşaallah..

SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    yanlışsam düzeltiniz lütfen b grubu dediğiniz ilaçların ciro içinde ki payı düşük olur heralde.
    Antibiyotik ve ağrı kesici fiyatları düşük genelde..Mide ilaçları biraz tuzlu. Lansor nexium benzerleri.
    Ama cidden ihtiyacı olan da para verip alabilir,reçeteye mecbur değil. Sadece antibiyotik reçetesi mecburi.
    Yatırım tavsiyesi değildir,subjektif ve yanılma olasılığı da bulunan şahsi fikirlerimdir.

7. SELEC kasasındaki 1 milyar nakiti Fin yöneticisi mantığı ile değerlendirme çok daha muhteşem olur.Ama bankaya oluruna birakulirsa yemeyenin malını banka yer.insallahiyi değerlendirilmiştir.

8.  Alıntı Originally Posted by arif turgay Yazıyı Oku
    selec kasasındaki 1 milyar nakiti fin yöneticisi mantığı ile değerlendirme çok daha muhteşem olur.ama bankaya oluruna birakulirsa yemeyenin malını banka yer.insallahiyi değerlendirilmiştir.
    eşek değillerdir diye düşünüyorum.

Sayfa 158/346 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •