Originally Posted by
abcd
Bilen arkadaþlardan bir bilgi ve paylaþým rica ediyorum.
Ana ortak selçuk ecza holding aþ nin borsadaki paylardan %5,1 lik kýsmýný yani yaklaþýk 31 milyon lotu borsadan topladýðýný dipnotlardan görebiliyoruz. Takasta da iþ bankasýn da hereketsiz olarak bekliyor bu hisseler.
Bu bilgi dipnotunu en eski tarih olarak gördüðüm mali tablo 30 eylül 2018.
ve bir önceki 30 haziran 2018 dipnotlarýnda bu bilgi yok , bu demektir ki, hisse alýmý 2018 yýlý 3. Çeyrekte yapýlmýþ görünüyor.
Ancak, ne þirketin web sitesinden ne de kap ta bu konuyla ilgili özel durum açýklamasý bulamadým.
Bu forumdaki sayfalarýn ilgili tarihlerinde de bu konuyla ilgili bir bilgi yok.
Neden bunu öðrenmeye çalýþýyorum?
1-Ana ortak hangi fiyatlardan 31 mln lot geri almýþ?
2-geri alýmý piyasadan mý, yoksa özel emirle yabancý dan mý almýþ, piyasadan almýþsa piyasanýn fiyat tepkisi ne olmuþ?
3- en önemlisi de, aldýðý fiyat seviyesi ve dönemine baðlý olarak, yüksek temettü daðýtmayan ve baþka sektörlere girmeyen, ve ciddi miktarda parasý olan þirket ve ana ortaðý acaba tekrar, piyasadan hisse toplamayý düþünür mü?
Sorularýna yorum yapmak ve cevap bulmak için yardým istiyorum , elbette hatýrlayan ve uzun süredir hisseyi elinde tutan yatýrýmcý arkadaþlar varsa.
Buradan cevap alamazsam tabiiki þirketi arayýp yatýrýmcý iliþkilerine soracaðým, borsadan paylarýn hangi tarihte ve ne þekilde toplandýðýný....
Yer Ýmleri