Sağol abi, çıktık bir yola bakalım, bizi nereye götürecekse götürecek...
Printable View
Ben bu yıl orantaj olarak en büyük yakaladığım balık pkent oldu ama uzun bir zaman bekletmisdi 7 yıl gibi bunun intikamı en zirveden tahtayı yapanın kucağına malı boşaltmam oldu..
Teknik açıdan sinyal vermiş sıralanmış listeyi, Temel açıdan sıralanmış listeye çevirebilirim inşaallah.
Benim yegane amacım aynı formasyonlarla aynı kriterlerle listeye girmiş olan senetlerin neden farklı davrandıklarını bulmak. Bunun için başka kriterler mi eklemem lazım çözemedim. Sizin yapacağınız liste bence güzel bir kriter güzel bir ayıraç olabilir, teşekkür ederim şimdiden...
Ortaya "Mükemmel bir Eser" çıkabilir, neden olmasın.
Size yakışır Tolga Bey, Hem burada değerli arkadaşlarla tanışma fırsatım olur. Ayrıca ben de sizlerden yararlanmış olacağım. Daha öncesinde şimdiden hepiniz Sağolun.
Borsa kurtlar sofrası. Güçlerimizi birleştirelim ki, yem olmayalım. Hiç faydası olmayan olmaz bu işlerde. Bir anda bir fikir söyler, şöyle olmalı der, dua eder. Çok önemli...
[IMG]Benim yegane amacım aynı formasyonlarla aynı kriterlerle listeye girmiş olan senetlerin neden farklı davrandıklarını bulmak.[/IMG]
Bunun sebebi tahmini olarak her enstrümanın kendine has davranış biçimlerinin olmasından kaynaklanır.
Bunun sebepleri çok çeşitlidir, Zamansal ( Mevsimsel ) olabilir, Patron kaynaklı olabilir, finansal olarak olabilir, tahta yapıcının psikolojisi olabilir,spekülatif olabilir. takas pozisyonu olabilir, sığ tahta olabilir, endex trendine bağlı olabilir,robot yazılım olabilir.kısacası olabilirde olabilir.Böyle durumlarda tüm parametreler kullanılsa dahi tahmin edebilmek çok zordur.
Her daim tolga bilgi güçtür hepimiz öğreniyoruz sn.izci'nin dediği gibi bu çakallara yem olmamak adına birlik olmak gerekir.
https://www.tradingview.com/x/rfaB4OW6/
Bryat 1. kanal üzeri aylık kapanışlar yapınca 2. kanal üst bandına gitmesi olağandır.
1. kanal üzeri 80 tl den bunu almış olan 2. kanal üst bandı 200 tl diyelim oradan satar abi.
Zaten sığ hisse herkes satıncada spek bunu götürür o 3. kanalı bile kırıp 1.400 e bile götürür.
Önemli olan burada temel analiz bu fiyatı destekliyor mu sorusudur.
Tarih tekerrür den ibaret 2000 li yıllar da şimdi ki gibi endeksde ralli ye denk gelmişti bende vardı bryat sabredememistim acemilik işte.yine Aynı si oldu yine ralli yine bryat .75 fiyat larda döküldü m.4 k vardı haliyle sabredemedik.ulkemiz gibi enflasyon olduğu yerlerde hisse fiyatları 7 yılda bir ralliye denk gelip yakaladınız yakaladınız insan ömrün de 2-3 defa ancak olur. 2000 yılında 2008 de 2019-2020 yılında endeks de ralli yakaladım.geri Kalan zamanda kriz lerde çöktu. 95 asya krizi 2001 de 2008 de vb. mal krizde alınır işte doğru zamanda doğru hissede sabır vb.kolay değil bu işler kazanan servet sahibi olanda çoktur.ogrenene kadar da. Bir ömür geçiyor..
Borusan Yatırım Temel Analizi desteklemiyor. 35 liralarda "Pamuk Prenses" iken, 100 lira üstünde "Uçan Süpürgeli İhtiyar Cadı" oluverdi. :)
100 Lira üstü Temel Katalog tan çıkmış olur. 100 Lira ile 200 Lira arası ciddi pahalı, 200 Lira üstünde ise Spekülasyon olur.
Audi bilir lot sayısı az bedelsiz furyası bu rallidede ortaya çıktı. Sene 2010 aslan çimento sene 2006 bjk bölünme serbest marj ciddi kazançlar ortaya çıkmış ti. Tek kural sabretmek ti.ytd.
Temel analizin de her şeyde olduğu gibi bir ömrü var dostlar. 35 lirada Borusan yatırıma sevdalıydım. Şimdi ise öcü görmüş gibi ondan kaçıyorum.
HUBVC açılış %3.45, bakalım devamı gelecek mi?
https://www.tradingview.com/x/llEBjqHx/
Bu gün sadece endex rakamları olsun diğerlerini izlemede kalalım.
Endex haftalık pivot değerleri 1445 direnci üzerinde 1464 rakamı var, 1445 altındaki rakamlar sırası ile gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/8dLkqn.png
Yeni senet eklenmedi, sisteme takılan yok bugün. İncelerken hala ASELS'ın güçlü olduğunu gördüm. ALKIM ise daha iyiye gidiyor...
Hayırlı akşamlar dostlar.
Teknik listenin Temel listeye çevrimi:
1- Alkim:10 Puan
2- Özkgy: 9 Puan
3- Ecz İlaç: 8 Puan
4- Kozal: 7 Puan
5- Aselsan: 6 Puan
6- Kront: 5 Puan
7- Bimaş: 4 Puan
8- Karsan: 3 Puan
9- Hubvc: 2 Puan
10-Turgyo: 1 Puan
Hissenin primli veya primsiz olması Finansal Analiz için önem arz etmemektedir. Örneğin Karsan Ucuz ve primsiz olduğu halde Temel Analiz için bir potansiyel taşımamakta. Fakat Sn. Dandakan'ın ifade ettiği gibi ihale beklentisi gibi arka planda ciddi hikaye taşır, işte onu bakan göz ile göremeyiz. Pozisyon itibariyle Gören Göz devreye girmiş olur...:)
Prim olayına kendimden bir örnek vermek gerekirse; A hissesini 5.50 den sattım, ardından aynı hisseyi 2 çeyrek bilanço sonrası (6 ay sonra) 13.78 den geri aldım.