Sağlam kurumlar el atarsa kaldırırlar tüm malı, bugün devre kesici olan gyo hisseleri bundan daha mı iyi mi, hemen hemen hergün sektörden birileri sert çıkıyor, bu öküz hariç.
Printable View
Değerli dostum,
Faiz indirimleri diger gyo lara yararken bizimki istisna mı?
Döviz kurları 30 eylul tarihli, bilançoya pazitif etki yapmayacak mı?
Şirketin şuan itibarı ile yılda 600 milyon avm+kira geliri yok mu?
Her şey pozitif olduğuna göre geriye bir tek şey kalıyor.
Bizim spek gvat........
şeker yatırım 1000000 lot alınca satış kademeleri birden boşaldı şirketin kendiside alım yapabilir istese
Potansiyeli nedir ?
Varsayalim ki stoklardaki varliklar arsalar dahil, tum borclari oduyor,2023 sonu hedefledikleri durum, ilave pasabahce otel kira gelirlerine ilave oluyor.. Yeni proje yok yeni borclanma yok … GYO lar proje uretme zorunlulugu var sanki neyse..
Sirketin gelirlerinin tumu kiralama faaliytlerinden ve giderlerde bu portfoy yapisindan olusuyor..
Yaklasik 100 m usd vergi oncesi safi kar anlamina gelir .. 2018 vuk zarar oldugundan yedek akceler pas gecilmis, bu yil da boyle olabilir, 2023 sonuna kadar 1.tertip limiti dolacaktir, sirketten ilave bir %100 sermaye bedelsiz artis gelmesi olasidir.. Bu durumda tum safi kar 1 ve 2 temettu olarak verilenilir, kanunni yedekler ayrildiktan sonra.. Bu ssenaryo da yillik 87.7 m usd temettu odemesi karsiligi 2 mia lot bir sermaye olusuyor, 0.044 cent hisse basi odeme. maximum 1.1 usd hisse hedefi, net aktif degeri defter degeri vs onemsiz
hissenin 32 cent den islem gordugunu belirtelim.. Yani beklerim trade etmem, faiz geliri onemli degil arsa aldim attim diyen yatirimci icin ideal.. tum stabil bir ekonomik ortamda .. Kiralar odenir, kira ve maliyet artis orani enflasyon yada tl nin degeri ile dogru orantili artar, stoklar 2023 e kadar tum borclari da kapar rahatca diyorsaniz..
herkese iyi seanslar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d3357b950b.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Osmanlı sahnede 1900000 alış
global 1500000 satış
TEB takası 15.5 milyon
global 2 milyon sattı şu an itibariyle
sanırım Osmanlı global ortak çalışıyor
neticede 13.5 kaldı gerçekten ciddi bir alıcı varsa kalanı yukarı doğru tek kalemde alabilir bu seviyelerden fiyat yükselmeden bu kadar malı almakta başarı
Dönen bi dolap/lar var gibi..
Virman edin birbirinize ...,,.,,..,,..... spekleri....
kafasına kafasına vuruyorlar, 1-2 kademe yükselince eski yerine tek vuruş.
bunca yıldır borsadayım neyin kafasını yaşadıklarını anlayamadım
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...39a2394c4a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1044152f37.jpg
dolar düşmeye başladı bir kerede kapanışı yukarı doğru yapın artık
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0bad78f035.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...628ceda94f.jpg
Teşekkürler ortak...
hep_yek
Kağıt 1,83-84 bandına tekrar geldi bu kadar işlemden sonra bi şey anlayan, anlatabilecek olan var mı?
..,,,..,,
..,,..,,..,....Ben.m düşüncelerim.
osmanli klasik aldigini verip kapatacak, kac lotu varsa onu da veiri kanimca., islemler o kadar belli ki sat-al yapmadik kerizlikten
Osmanlı resmen tüy dikti. Herzaman yaptığı gibi. Bugün ki maliyeti nedir acaba. Evin yaramaz çocuğu...
hep_yek
Bugün de 38 milyonu aşkın lot işlemle yine gıdım gitmeden aynı yerden kapattı...
Hani bunca hacimle 5-10 kademe gitse göze batmaz, ama son 1 aylık işlemleri hangi kurum incelerse incelesin olmaz böyle şey der, demesi lazım.
6 Eylül 2019 da yüksek hacimler başlamış, hisse fiyatı 1.84, geçen zaman içerisnde yüzmilyonlarca lot işlem hacmi ve hisse yine 1.84 kapattı.
Takdiri kurumlara, piyasa yapıcılarına bırakıyorum, sizce normal mi bu işlemler, henüz incelemediler galiba.
https://invst.ly/g2h2m
https://i.postimg.cc/Y26gydd0/201910012018202143.png
https://i.postimg.cc/W4qqm8D2/201910022017163867.png
Osmanlı nın 1 günde artan lot miktarını doğru mu görüyorum?
Ümitsizlik diyarına gitme, umutlar var. Karanlığa kapılma, güneşler var.
[Mevlana]
Gerçekte çok sığ ve hacimsiz bir hissedir, özel günler (bilanço haber vs.) dışında gerçek anlamda günlük işlem hacmi en fazla 500 bin TL civarında bir hisse iken son birkaç aydır tarihi yüksek işlem hacimleri oluyor. Bunlar karşılıklı yapılan fiktif işlemler ancak burada amaç ne anlamış değilim bist100'e girmesini sağlayıp hisseyi vitrine çıkarmak olabilir belki ancak bal yapmayan arı gibi, vites boşta arabanın gazına bas dur :) biraz daha devam ederse motoru yakacaklar. Her gün boş boş milyonlarca TL işlem, anlaşılan komisyon falan ödemiyorlar.
Sngyo son 4 ayda 3 katı çıktı, 0.30 kuruştan 0.91 kuruş oldu, bu da 2.50'den 1.80 lere. Kısacası gyoların en lanetlisi bu torun çıktı.
Şirketin elinde bunca bitmiş proje varken neden hiç reklam yapmazlar, ihtiyaç mı duymuyorlar, yoksa daha yüksekten satmak için mi acele etmiyorlar.
Bugün film kaldığı yerden devam mı yoksa tamam mı, birgün de mola verin hisse az bir gitsin.
Kademe derinliği atabilecek akadaş var mı?
Gerçi hacim ayaklar altın da ama..
Endeks ..,,...,,... seni spek...
Bu sabah işlem yok daha uyanmamışlar:)
AVM+kira gelirlerının mütemadiyen olması çok önemli.Düşünelim bir an devamlı para basan varlıkları var.Yap sat mantığından ziyade devamlılığı olan ve artarak devam eden gelirlere sahip.Şu anki yıllık gelirle 3 yıl sonunda ödenmiş sermayesi kadar nakit yaratmak fevkalade bir durum.Bedelli sorunu yok.Aksine temettü ve bedelsiz potansiyeline sahip.Bundan iyisi Şam' da kayısı diyorum.
Sorun hisse fiyatı nın uzunca süre baskılanması idi.Artık son bulacağını temenni ediyorum.Çünkü farklı grupların hissenin tekniğini farkettiği anlaşılıyor.Bundan sonra burada tutamayacaklardır.
yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
:vk:
dax kapali bugun, osmanli islemi olmaz ise ecnebinin kaynagi icin ipucu verebilir..
Para basan sirketimizin :whistling: , net kira/ust hak geliri tahmini 514 m Trl hic konut satmaz ise,(satilan malin maliyeti, ve genel ve pazarlama giderleri vs) Faiz gideri ise ana para odemesi olmadan mevduat dahil net 400 m Trl civarinda.. yani hic konut satamaz ise elde kalan 114 M tRL, eldeki stoklarin vergisi ivirziviri elde kaldi +100 M Trl, bununla da net 4.25 m trl civari borcu odeyecek..
Kabaca stok eritemez ise. bu borcu ise bu durumda 42.5 senede oduyor, kira gelirlerinin doviz kadar arttigini varsayarsak o da ..
Yani ev aldim , 42.5 sene sona kira almaya baslayacagim,
Kabaca stok erimez ise , konut piayasasi canlanmaz ise, pasabahceyi yapamaz yaparsa onu da borcla yapar, o borc karsiliginda da bizim zannettigimiz paylari da bankalara kefalet olarak veriyor zaten, ozetle elde ki stoklari eritmesi gerekli, eritemez ise net kira geliri odenmis sermayesinin 2 kati , piyasa degerinin de 3 kati olmasinin hicbir anlami yok… Yatirimcinin hisseye gelmesinin iki nedeni var, ilki fiyat hareketi olsun al-sat, ikincisi ise temettu geliri, temettu geliri ya da bir haber yaratmayan bir sirket , innovasyon, varlik satisi gii olmayanlara da bu 2.grup ki yabanci byuk fonlar zaten ilk yatirimci grbunu tetiklemiyor, kisaca temettu verecek hale gelmesi lazim.. su an odenmis sermayesinin %5 i kadar bir temettu yasal olarak ayiriyor, o da %2.78 getiri ki fiyati da acikliyorzaten.. %3 almak isteyecekleri getiridir, yabancilarin bunun alti icin guvenli limanlar var, o da parasini tl ye donecek, temettusunu alip kendi parasiyla %3 getiriyi alacak, ana fonlar hesaplama methodu budur, Kairosun cikmasinin nedenlerinden biri de bu bence…
yani sene sonu tahmini odeyecegi 50 m temettu trl bugunku cari degerle %2.78 lere geliyor, trl nin gelecegi yeri de hesaplamadan hani. o da 1.666 milyar trl pd anlamina gelir, fiyat 1.67 Trl
Stoklar erimeden ki bu borclari azaltmanin tek yontemi, ya da varlik satis olmadan bu temettu rakami bunun uzerine cikamaz,
Burada iki acidan bakilmali, isler yoluna girer dusuncesi ilk aci, stoklar erir demek onumuzde ki donem, temettu veriminin %10 a dogru cekilmesi demek, %3 temettu verimi, fonlarin parketmesine yeter fiayti da 3.3 lere tasir,
diger aci ise stoklar erimez dolarizasyon surer, enflasyon ekonomik aktivitenin iyilesmesi ve Guven ortaminin saglanabilmesi uzun surer, zor diye dusunuluyorsa da buralar +- %10 yeridir olur..
Hisseye yatirim yapanlarin oncelikle ekonomik aktivite ile ilgili perspektifini ortaya koymasi gerekir diye dusunuyorum..
Olumlu seyleri pompalarken ki ben olumluyum, 11kasim bilancosu destekleyecektir dusuncesindeyim, stok azalisi ile.., olumsuz seyleri de yazmak gerekir..
Stok azalisi sonrasi pasabahce sonrasi ise stok erimesi ile 2023 borclarin kapanmasi, arada bir bedelsiz%100 sermaye arttirmi ve 100 m usd net kira geliri ve sifir borcla ile 1.00 usd hisse degeri, bu arada ki sermaye arttirimi ile bugunun 2.00 usd anlamina gelir bu arada, hisse fiyati 0.32 cent, potansiyle budur, ammma velakin diger potansiyel de olumsuz olan gozden kacmamalidir.
Yani yine ozetle 1.66 trl bir fiyat olabilir ki sene sonu 6.00 usdtry den 0.28 cent civari eder, ya da ilk acidan bakar gelecegi aliriz diyarsaniz da 0.50 cent e tasir, ikisde olabilecek senaryolar.. Buradan ortaya cikan sonuc %10 kayip riskine karsilik %56 getiri potansiyeli, durum benim acimdan budur..
sevgiler
global 1 000000 satışta
iş 2120000 alışta
umarım iş Osmanlı gibi yapmaz bu kadar katakulliye iyi dayandı günlerdir
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8075788d48.jpg