Biz söylediğimizde hakaretvari konuşanlar vardı.
Bu kağıdı, bu forumu ve bu şirketi idrak edebilmek zordur.
Kimse darılmasın ve kızmasın.
Neticede ben de bu hissedeyim.
Bu haftanın böyle geçeceği belliydi.
Öyle değil mi OSMANLI...
Printable View
Biz söylediğimizde hakaretvari konuşanlar vardı.
Bu kağıdı, bu forumu ve bu şirketi idrak edebilmek zordur.
Kimse darılmasın ve kızmasın.
Neticede ben de bu hissedeyim.
Bu haftanın böyle geçeceği belliydi.
Öyle değil mi OSMANLI...
Yatırım için parası var.
Temettüden sonra baya parası kalıyor.
Bir sürü de teşvik te alır herhalde.
Sonuçta konu İHRACAT.
Ben İHLAS tahtalarında neler gördüm.
Onlarda dahi 3 misli yaptık.
Geçelim bunları arkadaşlar.
FMİZP gibi hisse az bulunur.
Ha bu arada bu adamlar gerçekten veriyorsa emin olun FMİZP uçar.:yes:
bas aşağı bas spek efendi *****n a. kadar yolun var suzme oç
Bu arada kendiniz söylüyorsunuz hissenin yükselmesi için bilançosunun da iyi olması şartı yok.:yes:
Bu patronu sikayet etmez ipligini pazara sermezsek, Daha cok surunuruz. Spk ya bu sirkette donen dumenleri sirket ici sirket mevzularini Gayet net sekilde anlatmamiz lazim, bu sirketin uretme satma mevzusunda sikintisi yok sikintisi halka acik sirketin karini dusuk gosteren , sirket duran varliklarini degerlemeye sokmayan, sirket ici sirketle katakulle ceviren patronudur. Sayin muhip gecen bu kagit yuzunden son 5 senede kaybettigim takibimde olan kagitlarin listesini yaptim, eger bu iblisin sirketine ortak olmasaydim su anda 33 yasinda emekli olmustum, guney asyada ekran karsisinda hobi olarak borsa takip ediodum
E madem o zaman hanginiz alıp hanginiz satıyorsunuz sayın ortaklar?
Çoğu fiktif işlemdir. O konuyu da SPK'ya detaylıca yazdım. O işi yapan varsa bence SPK takipte ve veri topluyor.
bu hissenin dolasımda toplam ne kadar hissesi var?
Bu yazı işlerini dikkatli yapmak lazım. Sıradan bir şikayet ciddiye alınmayabilir.
En son Smartiks in halka arzını gördünüz mü? Arz fiyatı ile ilgili kaç kurumdan görüş alındı?
Benzer birşey isteyeceğiz. Çalışıyorum.
Ama bence manipülatör başkası. Algı yapmasınlar.
Sayin osmanli gecen sordugum soruyu tekrar ediyorum , bakkal hesabi yapalim biliyorum bin cesit Piston var ,ama ortalama soruyorum. Yedek parcaci da bir federal mogul pistonu kac para , ayni Piston ihrac edilirken kaca gonderiliyor. Simdi bilanco onumde yok da en son hesabima gore 80-90 tl ye satiyordu pistonu ,teknolojik dedigimiz urun bu mu yani :)) zaten hammaddeyi de hazir alioz Piston basina 20 tl mi kazaniyoruz yani .. Bak yine bakkal hesabi yapiom 1.3 Milyon piston pim satiyoruz 30 Milyon kar ediyoruz 25 tl midir Piston basi kari fabrikanin ..almissin o kadar makine o kadar adam calisiyor dunya markasina uretim yapiyorsun 25 tl icin mi :))
Manipulator direk patron ve tayfasi. Adim gibi eminim yatirimci isleri de bal gibi durumun farkinda. Cevaplari islerine geldigi gibi hep koruyucu
O zaman adam sana "57 kişi ile 30 milyon KAR üretiyorum" derse ne diyeceksin?
Son hali destekten döndü döndü dönmedi kendi bilir
https://resmim.net/f/tGkg27.png
Ek 23546
Yine ayni senaryo , yine ayni film.. Kacan kagitlar, tirpanlanan bilancolar, beddualar, keskeler, hayaller, hayalkirikliklari ..
Piston yatirimcilarinin hali ekteki gorseldedir..
Geçen sefer de yazdım kimse ilgilenmedi. Arkadaşlar mutlaka şikayetlerinizi yapın.
Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur.
Bugün bunun için çok güzel bir gün. Geç değil. Yıllardır niye sessiz kalıyorsunuz?
"SPK şikayet" diye aratın ve başlayın. Hem şirket hem de hissedeki manipülatörler...
Suçlu varsa şayet araştırılsın.
Ben zaten kim hangi sirkette calisiyor o mevzuyu cozemedim gitti , Facebook da bakiom arada sirketin sayfasinda ya da tespit ettigim calisanlarin sayfalarinda baya kalabalik gibi ortam :) soruma soruyla karsilik verion osmanli😃guzel yazion cizion da su soruya bahadir cevap bekliom senden. Bence didiklemen gereken seyleri degil bize gostermek istediklerini yazion gibime gelio . Hep bardagin dolu tarafini gosterion. Satis artmis diosun isaretliosun ama artan satis maliyetinden hic bahsetmiosun mesela 😂
Bakın hacim yapan İŞ yatırım.
Gedik şu bu ... Diğer kurumları zaten yazdım.
Açık net.
Özellikle hacim yapanları takip edin.
Yine bazilari saldiracak ama guzel mal kitlediler 22 den falan millete , ne yazik ki oyle oldu galiba Bu kagitla ilgili tecrubelerim beni yaniltmiyorsa
Maxim al satçı olsan dediklerine eyvallah diyeceğimde. Hem uzun vadeci olup hemde bukadar sallamanı anlamıyorum. Bukadar olumsuzsan niye bekliyorsun. Bekleme sebebin nedir öğrenebilirmiyim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...078ef619e5.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence şikayet edecek bir durum yok, spekler istediğini yapsın, uzun vade düşünenler en çok kazancı fiyatların düşüşlerinden kazanırlar, bu durum uzun vade düşünenler için fırsat olabilir, 2 ayda %47 yükselmiş 2 günde %13 düşmüş, gayet normal, şimdilik döneceği yeri bekleyip görmek lazım, buralarda tutunması bile gayet başarılı sayılır bana göre... dışarıdan bakan biri olarak grafik pek sağlam durmuyor ve hala pahalı görünüyor, buraları destek yapıp yatay olarak da olsa kalmalı, son temettüye göre temettü verimi 19,68 fiyatı ile olarak %8,38 civarı makul fiyatlar, ama biraz daha düşerse %10 verim civarı olursa daha güzel olur,
Bekleme sebebim satarsam ucarsa bunun acisina dayanamam o sebeple tutuyorum, ben sattim uctu muhabbetini bilirsin, onun basima gelmesini istemiom. Eee madem ucacak diye inanmiosan Niye beklion dersen, yeter ki ucurmak istesinler haber uydururlar ne olacak :)
Böyle sürekli karlılığı olan güzel temettü veren şirketler satılmaz yav ,karlılığı devam ettiği sürece düştükçe alınır bana göre, 2 aydır elinde tutan birisi için %30-40 artıda %10 da temettü alsa zaten % 50 yıllık kazanç olur, jantsa %100 yapmış ,bfren alkim temettü hisseleri çok kazandırdı bu sene, ve sanırım son 1-2 aya kadar toplayanlar geleceğin zenginleri olurlar gibi görünüyor, tabi fiyatlar hemen hepsinde şu an için çok şişti, biraz sindirilmesi lazım sanki
Sayin muhipe katiliyorum gel 4-5 sene dur bu kagitta da ondan sonra boyle yaz seker kardesim. O zaman aldigimda da rasyolar harika borcsuz ihrac eden sirketti bi sikintisi yoktu , yine piston pim satiyordu ve net kar marji yuzde 35 civarindaydi. Rasyolar harikaydi yani ama bi buyuk tecrubeyi bana ogretti , patronu arastirmak. O konuda buyuk hata yaptim o iblisin her seyini arastirmam lazimdi. Su borsada takip edip yatirimcisini delirten 2 sirket var biri bizimki digeri de goody . Jants da oyleydi cerciogullarinin elinde karini Cok guzel arttirdi Bu iki kagit gereken hakettigi yerlere gelemedi
yok ben de alamadım 16 larda iken farketmiştim, hatta Osmanlı'ya bildirim attım bu gerçekten güzel bir şirketmiş diye, ama sermaye yeterli değildi alamadık, sağlık olsun, portföyde altın hesabı oranı %20 lere kadar düştü, onu %50 lere çekeceğim onun için bir müddet hisse alamıyorum, altına yöneldim, 5 yıldır temettüler ile hisse almışsanız eğer bence harika bir durum olmuştur, 5 yılda 5,25 tl temettü vermiş maliyet yarılanmıştır sanırım...
Evet aynen böyle oldu.
Sayın Mohikan bana mesaj atmıştı.
Burda asıl mesele oyunda mısınız değil misiniz?
Bir kere oyundan düştün mü dönmesi zordur. Bu adamlar da onu yapıyor.
Ayrıca bizde yatırımcı tam kazanacağı noktada sabırsızlıktan kaybeder.
Aslında o da normal. Çünkü topiklerde sürekli olumsuzluk pompalayanlar ve kasıtlı yanlış bilgi verenler vardır.
Bazılarının niyeti iyidir. Ama bazıları bu işten çıkar sağlar.
Beğenmiyorsan başka hisseler var arkadaş.
Tek bir hisse almak zorunda da değilsin.
Şimdi Ahtapod a sormak lazım.
"BFREN düşer. FMİZP de ona uyar" diyordun.
3 hafta üretim yapmayan şirket düşmedi.
FROTO yükseldi. TOASO yükseldi.
FMİZP bu bilançoyla niye düşürüldü? Dolandırıcı bir çete olabilir mi?
zarar açıklayanlar tavan tavan gidiyor. %200 250 prim yaptı çoğu kağıt. bizimki Yüzde 45-50 verdi onunda %15'ini geri aldı. Yok mu bu kağıdın bir sahibi. O çakılı duran 500.000 200.000 lotların sahipleri Karda mı? Enflasyon ve dolar bazında ne kadar zararda acaba? Şimdi elindeki tüm malı tek fiyattan bozsa 20,00den eski alım gücü var mı?
Ne yazmışlar:
"İzmit Tesislerinde ;
Ford, Renault, GM, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, FIAT, WM gibi dünyanın en şöhretli otomotiv markaları için piston üretimi yapmaktadır." WM herhalde VW. :oleyo:
Bu kadar üst,n teknoloji ile oto üreten dünyanın önemli markaları sana neden gelir?
Çünkü FEDERAL MOGUL PİSTON teknolojisi, üst düzeydir.
Siz parayı buraya yatırıyorsunuz. Tabi bizim kısımda hangi markalar var bilmiyoruz ama bunların hepsi de önemli.:yes:
"Federal Mogul Arslanbey Tesislerinde ;
Bentley,
Perkins,
Volvo,
Scaına,
Caterpıllar,
JCB,
Isuzu,
Ford,
Iveco,
Daimler markasına orijinal ekipman üretiyor."
Bu arada bizim şirket Arslanbey tesislerine taşınmış mıydı?
Fiat var listede. "Tofaş" arkadaşlar. Yerli üretim araçlara sağlanan kredi avantajlarını unutmayalım.:yes:
Caterpillar.:ok:
Listeye bakın. Geriye kaç oto üreticisi kalıyor?
Yalnız bizim şirket tam olarak hangi markalar için PİSTON ürettiğimiz bilgisini vermedi.
Bunu sordum. Yalnız piston sayısı değişiyorsa ebatı büyük araçlara da piston ürettiğimizi düşünebiliriz.
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...89d03-full.png upload
Geçen hafta ABD'de TENNECO show vardı. Dipten dönüş devam ediyor.
Bugün de %9 yukarda. Açılış ta $15.64 olmuş.
https://bloomberg.com/quote/TEN:US
patron zaten kansiz, vicdansiz, insafsiz, kabul , fakat maxim denen herifin yuklu mallarindan dolayi kagidi yukseltmiyor.. tek tek lot sayiliyor bu tahtada, kimde ne var ne yok biliyorlar.
Maxim sen git biraz baska yerde otla artik, bu ahlar beddualar sadece patrona degil dolayli yonden sana da gidiyor.Bu kadar beddua alinca tabi yuzun de gulmuyor, yuzun gulmeyince kagdinda yukselmiyor, bu boyle kisir dongu gidiyor...