20 Eylül Cuma 10:00 TÜİK: TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ EYLÜLDE 55,8 OLDU, ÖNCEKİ 58,3
güven yok güven...değişim şart !!!
Printable View
20 Eylül Cuma 10:00 TÜİK: TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ EYLÜLDE 55,8 OLDU, ÖNCEKİ 58,3
güven yok güven...değişim şart !!!
"tl de istikrar dth seviyesini neden düşürmüyor?"
bbht de biraz önce segmentin başlığı buydu ! hahaaaaa.. zavallılar.. istikrar varmış ve buna rağmen halk dth larını hala çözmemiş..!
aylardır bıktırma politikası izledikleri çok net.. bu kuru baskılamaları sadece kaçınılmazı geciktiriyor.. normal vatandaşa "ders vermek" için ekonomiyi büyük riske atıyorlar..
kuru serbest bırakın, sihirbazlıklarla "istikrar" kazandırmayı bırakın, kur daha yukarı bir seviyede zaten dengelenecek.. eğer yapmazsanız uzun süre boşuna bekleyeceksiniz, millet dth larını bu seviyelerden çözmez.. bunu kafanıza sokun..
bu haberlerde filan tam bir komedi sergileniyor..
sürekli "güven" kelimesi üzerinden bir arguman geliştiriliyor.."henüz piyasada güven yok" deniliyor mesela..
nedir arkadaş bu "güven".. ortada bir güvensizlik var.. adını koyun.. hayali argumanlarla vakit kaybetmeyin.. bu "piyasa" neye güvenmiyor..
size bir ipucu..
köprü yaptık.. tünel yaptık.. kim yaptı.. ben mi ? Türk halkı mı? hayır.. siz medya olarak ne diyorsunuz buna ? a.k.p. partisi ve recep erdoğan yaptı bu icraatleri diyorsunuz..
yalan mı? hayır..
o halde.. sizin açınızdan "iyi şeylerin" adresi belliyse ekonomik kriz gibi kötü şeylerin neden belli değil ?? bunun bir sorumlusu yok mu?
Borsa 50 bine dusse de bu dolar cikamayacak anlasilan
Dth lar iyi is goruyor dolari tutmada
*ssm/demir: (s-400) aralık'ta sistem kurulup hazır olacak-cnn türk
*ssm/demir: (patriot alımı) teklifleri değerlendiririz-cnn türk
Günlük Toplam USDTRY İşlem Miktarı : 2.195.000.000
Günlük Toplam EURTRY İşlem Miktarı : 90.000.000
Son güncellenme tarihi : 11:22:33
Dth artinca dolarin artmasini beklemek :thumbdown: :vk:
20 Eylül Cuma 11:11 DOĞAN HOLDİNG: D YATIRIM BANKASININ BAŞLANGIÇ SERMAYESİNİN 150 MN TL OLMASI PLANLANIYOR
20 Eylül Cuma 11:10 DOĞAN HOLDİNG: YATIRIM BANKASI KURULUŞU İÇİN BDDK'YA BAŞVURULDU
dth lar artınca dolar artmasını beklemek küçük yatırımcı full hissedeyken endeksin artmasını beklemeye benzer :vk:
dth ların artması veya azalması dolar üzerinde lokal etkiler oluşturur ancak doların artması için dth ların azalması gerekir gibi bir sonuç tamamıyla yannıştır..
bir siyasi kriz.. bir batık haberi.. durumun sanıldığından daha kötü olduğunun ortaya çıkması..vesaire..
ama neticede bizim gibi aşırı borçlu ve tembel bir ülkede soru ""eğer olur mu" değil "ne zaman" sorusudur..
biz rahatız.. dünya ölçeğinde alım gücümüzü koruyalım yeter.. tl ye karşı taşıma maliyeti gibi argumanlara karnımız tok..
Millet dth i cozsun ya da sistem disina cikarirsa dolar kisa surede zirve yeniler
Borsa neden coktu bu hafta
Suriye riski var hatta urfa da doktor izinleri iptal edilmis
Bankalarin durumu fecaat
Iran riski ciddi7
Bunlar piyasayi bozuyor ama dolari artyirmiyor :)
191 m dolar iyi para
Imf yerini dth aldi ki secim iptali s400 lerin gelmesi mb in 800 puan faiz indirmesi gibi onlarca sebep de dolari arttirmamisti
doların artışı merasimle borazanla gelmiyor..
bekliyor.. bekliyor.. şartlar olgunlaşınca gelmesi gereken seviyeye geliyor..
Turk ekonomisinde geçen seneye göre değişen bir şey yok.. hatta daha kötü..
palyatif tedbirlerle hayali bir portre resmediyorlar.. ama gerçeklerle alakası yok..
halkın dth larını arttırması bu nedenle, inanmıyor hayal satanlara..
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Türk bankalarındaki batık kredi miktarının gelecek 12-18 aylık dönemde iki katına çıkmasını bekliyor.
S&P'nin Türkiye raporunda “Eylül 2018’deki yüzde 3.5 olan (bankacılık) sektöründeki tahsisi gecikmiş sorunlu kredi oranının gelecek 12-18 ayda yaklaşık yüzde 6’ya yükselerek ikiye katlanmasını bekliyoruz.” denildi.
Öte yandan S&P’ye göre sorunlu kredi tanımına ‘yeniden yapılandırılan’ kredilerin de eklenmesi durumunda bu oranın çoktan yüzde 10’u geçmiş durumda ve baz senaryoya göre bu oran gelecek yıl yüzde 20’ye kadar yükselebilir.
04.12.2018 tarihli haber. Adamlar uyarmış.
2 sey vardi forum acildigindan beri soylerim
Tonlarca kisi itiraz etti ilk basta sonra vay be adam hakliymis dediler
Efendim fed bagimsiz oyle trump istiyor diye degismez
Ora muz cumhuriyeti deeelll....
Fed ve trump ikilisi dolari sopaliyor surekli
Birde bunlara dth cilar eklendi
Trump fed ve dth cilar..
Dolarin 3 kabusu oldular.
Trump ve fed yurtiçi sikintilara donemsel ilac oluyordu kisa sureli
Ama dth cilar durun bende yardim edeyim bunlara dolari frenleyelim dediler :he:
Fed/Bullard: Fed'in son faiz indirimi kararına muhalif oldum çünkü 50 baz puan ve daha büyük indirim daha uygundu
halk dth larına sahip çıktı ..
şimdi durmadan ağlayanları görüyoruz tv lerde.. forumlarda..medyada..sağda solda..
neymiş dth çılar aldıkça dolar artmazmış..
öyle bir artar ki şaşırır kalırsınız.. siz satın biz alalım.. zaten alıyoruz.. bakın halk hala alıyor haberlerde geçiyor bu bilgi.. dünya ölçeğinde alım gücümüzü koruyoruz.. mesela 100 dolara geçen sene aldığım kitabı yine 100 dolara amazondan alıyorum.. dth alanların çoğu tl ye karşı sözde taşıma maliyetini umursamıyor.. kitabını alabiliyor mu? tatilini yapabiliyor mu ? dolar ile alınan/satılan şeyler üzerinden düşündüğünde onun için bir problem yok.. hatta tl kazanıyorsa doların suni baskılanması daha çok dolar biriktirebilmesi için bir avantaj..
Ve ilk anket ortaya çıktı.
Katılımcıların yüzde 10'u Ali Babacan'a, yüzde 7.3'ü de Ahmet Davutoğlu'na "oy vereceğim" dedi.
https://odatv.com/ve-ilk-anket-ortay...-20091949.html
Yaklaşık 20 yıldır Hisse Net takip ederim, ben bu konu kadar,
bilgisiz, fikrinde bağnaz, trade bilmeyen daha kötüsü anlamayan, siyasi düşünce ve görüşü mantığının önüne geçmiş kişileri bir arada görmemiştim.
Kabak gibi görünüyor işte bu USD artmayacak, yani reel getiri yapmayacak daha neyin kafasını yaşıyorsunuz.
Yabancılar enayi değil 190 Milyar DTH olmuş, 2019 da 30 milyar USD sadece artış olmuş, millet döviz artsında para kazanalım diye pusuya yatmış, yabancıda gerizekalıya usd yi arttırıp herkese para kazandıracak.
Hem de Dünyada bol para dönemi başlamışken, cari açık sıfırlanmış, ekonomiler yavaşlarken, emtialar ucuzlarken, bankalar kredileri tamamen yavaşlatmışken, bunu bekliyorlar.
sonrada ağlaşıyorlar niye bu kadar kötü habere rağmen döviz artmıyor. ÇÜNKİ KİMSE ENAYİ DEĞİL, SENİN ALDIĞIN UCUZ USD Yİ 7-8 LİRAYA SENDEN ALSIN.
Piyasada pozisyon aşkı olmaz, TL faiz iyidir onda kalırsın, USD ışık verir ona geçersin(büyüme artar, cari açık çoğalır, sıkı para döner, çok olumsuz bir gelişme olur Rusya krizi mesela)
para borsaya geçer onu alırsın.
adam amazondan kitabı usd ile alıyorum, nasılsa diye tüm parasına USD alıyormuş, sadece ALLAH akıl fikir versin diyorum, boşuna ağlaşmayın diyeceğim ama , müstehak böyle insanlara, alsın beklesin parasıyla
milletin dth larını bozmaması birilerini yine germiş..
bir de sanki üstüne vazifeymiş gibi "tl den" faiz alırsın filan diye akıl veriyor.. komedi..
evet.. örnek olarak verdim.. amazondan her yıl hatırı sayılır oranda kitap alıyorum mesela.. dolar üzerinden.. tl kazanıyorum.. bir sürü enstrümanla alım satım yapıp (endeks , hisse vb) dolar üzerinden muhasebeleştiriyorum.. bu forumda defalarca yazdım bunları..
netice.. halk sizin saçmalıklarınıza inanmıyor.. boşuna ağlamayın..halk para kazanmak için dolar almıyor.. alım gücü korunsun diye alıyor.. ve orta uzun vadede alım gücü korunuyor.. burası net..
şu an doların artmaması tüm milletin yararınadır.ülke için çok iyi bir gelişme oldu.200 milyar lık kitlenin yanılmadığını düşünüyorum.bu kitle sayesinde birileri nin oyun alanı daralmıştır, kızgındır.%100 dolar da olan birisi olarak doların düşmesinin aleyhimize olmadığını biliyorum.nakitim dolar da olsa da geri ye kalan varlığım(taşınır, taşınmaz vs..) ve geleceğim her zaman tl de.işte bu yüzde dolar 1 sene daha çıkmazsa sorun yok.ortalama da 2013 senesine yakınsayacağız.o yüzden telaş edilecek bir durum yok.ytd.
la ne teknik kaldı ne matematik artacak mı artmacak mı yazı tura ya da rulet gibi bişey oldu kırmızı mı yeşil mi bul kırmızıyı al parayı akm
geçtiğin köprü bile dolara endeksli..evet.. evet.. doğru duydun.. Turkiye de geçtiğin köprü dolara endeksli geçiş fiyatına sahip..
bunlar gelmişler sanki "genius" gibi tl faizi al sonra başka enstrümana zıpla filan diye akıl veriyorlar.. bunların medya versiyonu da bbht de "tl de istikrar var ama halk neden dth larını bozmuyor" diye ağlaşıyorlar :kahkah: komedi..
1- 20 sene takip etmişsin ama piyasadan ve işleyişinden bi b...k anlamamışsın. piyasayı anlamamışsın. bu kadar sene piyasa içinde olup da yabancının gelip buradan benim onun dth larını alarak doları yükselteceğini sanan çok BİLGİLİ insan. bu piyasa senin düşündüğün gibi işlemez. keşke 20 yıl boyunca dersini iyi çalışsaydın. yada okul hayatına dönüp tekrar başlasaydın. İnan bana bu 20 yıl içinde 2 kere tıp bitirirdin de hayatını heba etmezdin. çok bilirmiş gibi böyle boş boş konuşmazdın. 7-8 tl de insanların tl ye dönmesi onlara mal çakılmış yatırımcı pozisyonuna sokmaz. bu piyasa bist değil. piyasacılarla takılarak bu ağızlarla az buçuk duyumlarınla insanlara ahkam kesme.... Şurada insanlara diyebilir misin? 1 sene içinde dolar yükselmez. Yükselirse o kabağı ben alırım diye
Hocam,
Geçenlerde bunlardan biri geldi, ' siz dolarcılar böle hepten dinsizmisiniz ' dedi.
Ortalığı gerdi gitti.
Simdi diyorlar ki, gelin bu hırsız taifesine militanlık ( trollük ) yapın, yoksa dinden çıkarsınız.
Beyincikleri bu kadar.
Şimdi bu yeni nickle gelenin, trollükten mi, yoksa bu işten anlıyor olmasından mı yazdığını anlamadım.
Yazdığı benim için yok hükmünde.:)
Çünkü dünya ve siyasi görüşünden bağımsız olarak halkımız maddi anlamda yediği kazıkları asla unutmuyor,geçen seneki kur atağında tl de yakalanan veya döviz borçlusu olarak büyük zarar yazan kişi,esnaf veya ayakta kalabilen şirketler asla pozisyonlarını değiştirmek istemiyor,döviz bu şekilde bir ileri iki geri gitmeye bir yıl daha devam etse bile bana göre DTH lerin ancak %10 u çözülür,geri kalan azıcık aşım ağrısız başım diyerek dövizde kalmaya devam eder,ta ki ciddi bir kar yazdığına ikna olana kadar...
2018 1 nisanında 3.80 olan USD nin 2018 Ağustos ayında 7.20 olması ihtimali...bi anda olup bitiyor herşey...ani ve kısa sürüyor...
Kimse artık RTE ve AKP ye güvenmiyor...
AKP artık : Bir avuç Aileyi/Akrabaları Kalkındırma/Kayırma Partisi oldu...Kimse kalmadı partide...
bir altında yazdıklarımın yorumunu merak etmedim değil.
medya tamamen kontrol altında.. ekonomi hakkındaki gerçekleri ve anomalileri yabancı basından takip etmek zorunda kalıyoruz..
düşünün.. swap olayının perde arkası.. gerçek rezerv miktarı.. merkezden hazineye aktarımlar..
bu haberleri ilk once yabancı basından, ft den, wall street journal veya reuters ten alıyoruz..
bir de kalkmışlar finans merkezi kuracağız diyorlar..daha doğru dürüst haber kanalın/medyan yok ekonomi alanında..