Artan

156,20 10 15:03
38,72 10 15:04
145,20 10 14:52
114,70 9.97 15:03
9,83 9.96 15:04
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 15:03
14,64 -9.96 15:04
29,00 -6.45 15:03
27,56 -5.94 15:04
68,96 -4.99 15:04
Azalan Hisseler

İşlem

7.802.416.993,25 15:04
5.885.257.421,30 15:04
4.648.438.772,14 15:04
4.351.450.758,05 15:04
4.324.728.723,90 15:04
Tüm Hisseler
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Yaklaşık 20 yıldır Hisse Net takip ederim, ben bu konu kadar,
    bilgisiz, fikrinde bağnaz, trade bilmeyen daha kötüsü anlamayan, siyasi düşünce ve görüşü mantığının önüne geçmiş kişileri bir arada görmemiştim.
    Kabak gibi görünüyor işte bu USD artmayacak, yani reel getiri yapmayacak daha neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    Yabancılar enayi değil 190 Milyar DTH olmuş, 2019 da 30 milyar USD sadece artış olmuş, millet döviz artsında para kazanalım diye pusuya yatmış, yabancıda gerizekalıya usd yi arttırıp herkese para kazandıracak.

Hem de Dünyada bol para dönemi başlamışken, cari açık sıfırlanmış, ekonomiler yavaşlarken, emtialar ucuzlarken, bankalar kredileri tamamen yavaşlatmışken, bunu bekliyorlar.

sonrada ağlaşıyorlar niye bu kadar kötü habere rağmen döviz artmıyor. ÇÜNKİ KİMSE ENAYİ DEĞİL, SENİN ALDIĞIN UCUZ USD Yİ 7-8 LİRAYA SENDEN ALSIN.

Piyasada pozisyon aşkı olmaz, TL faiz iyidir onda kalırsın, USD ışık verir ona geçersin(büyüme artar, cari açık çoğalır, sıkı para döner, çok olumsuz bir gelişme olur Rusya krizi mesela)
    para borsaya geçer onu alırsın.

adam amazondan kitabı usd ile alıyorum, nasılsa diye tüm parasına USD alıyormuş, sadece ALLAH akıl fikir versin diyorum, boşuna ağlaşmayın diyeceğim ama , müstehak böyle insanlara, alsın beklesin parasıyla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by reynman Yazıyı Oku
    Yaklaşık 20 yıldır Hisse Net takip ederim, ben bu konu kadar,
    bilgisiz, fikrinde bağnaz, trade bilmeyen daha kötüsü anlamayan, siyasi düşünce ve görüşü mantığının önüne geçmiş kişileri bir arada görmemiştim.
    Kabak gibi görünüyor işte bu USD artmayacak, yani reel getiri yapmayacak daha neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    Yabancılar enayi değil 190 Milyar DTH olmuş, 2019 da 30 milyar USD sadece artış olmuş, millet döviz artsında para kazanalım diye pusuya yatmış, yabancıda gerizekalıya usd yi arttırıp herkese para kazandıracak.

Hem de Dünyada bol para dönemi başlamışken, cari açık sıfırlanmış, ekonomiler yavaşlarken, emtialar ucuzlarken, bankalar kredileri tamamen yavaşlatmışken, bunu bekliyorlar.

sonrada ağlaşıyorlar niye bu kadar kötü habere rağmen döviz artmıyor. ÇÜNKİ KİMSE ENAYİ DEĞİL, SENİN ALDIĞIN UCUZ USD Yİ 7-8 LİRAYA SENDEN ALSIN.

Piyasada pozisyon aşkı olmaz, TL faiz iyidir onda kalırsın, USD ışık verir ona geçersin(büyüme artar, cari açık çoğalır, sıkı para döner, çok olumsuz bir gelişme olur Rusya krizi mesela)

adam amazondan kitabı usd ile alıyorum, nasılsa diye tüm parasına USD alıyormuş, sadece ALLAH akıl fikir versin diyorum, boşuna ağlaşmayın diyeceğim ama , müstehak böyle insanlara, alsın beklesin parasıyla

Güzel tespitleriniz var.

Ama 20 yıldır takip ettiğiniz bu foruma niye şimdi üye oldunuz. ?

milletin dth larını bozmaması birilerini yine germiş..

bir de sanki üstüne vazifeymiş gibi "tl den" faiz alırsın filan diye akıl veriyor.. komedi..

evet.. örnek olarak verdim.. amazondan her yıl hatırı sayılır oranda kitap alıyorum mesela.. dolar üzerinden.. tl kazanıyorum.. bir sürü enstrümanla alım satım yapıp (endeks , hisse vb) dolar üzerinden muhasebeleştiriyorum.. bu forumda defalarca yazdım bunları..

netice.. halk sizin saçmalıklarınıza inanmıyor.. boşuna ağlamayın..halk para kazanmak için dolar almıyor.. alım gücü korunsun diye alıyor.. ve orta uzun vadede alım gücü korunuyor.. burası net..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Güzel tespitleriniz var.

Ama 20 yıldır takip ettiğiniz bu foruma niye şimdi üye oldunuz. ?
    Sizinki de çok güzel bir tespit olmuş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Sn.Delikan,

Bakın nasıl görüş belirtiyor, derinlik katıyor dimi.
    Dediğim gibi. Farklı fikirlere, farklı görüşlere de ihtiyaç var... farlı fikirler derinliği arttırır....

Yoksa... bu topikte dolara yatırım yapmış ve 3-5 kuruşluk aşağı yukarı hareketleri öylesine izleyen kişiler menemen testisi gibi dizi dizi oturup bekleşirler.

Biri kazara bir şeyler yazınca da hemen küfüre, hakarete, iftiraya başlar.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Dediğim gibi. Farklı fikirlere, farklı görüşlere de ihtiyaç var... farlı fikirler derinliği arttırır....

Yoksa... bu topikte dolara yatırım yapmış ve 3-5 kuruşluk aşağı yukarı hareketleri öylesine izleyen kişiler menemen testisi gibi dizi dizi oturup bekleşirler.

Biri kazara bir şeyler yazınca da hemen küfüre, hakarete, iftiraya başlar.
    Farklı görüş belirtmeye gelmiyor.

Niza çıkarmaya geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by reynman Yazıyı Oku

adam amazondan kitabı usd ile alıyorum, nasılsa diye tüm parasına USD alıyormuş, sadece akıl fikir versin diyorum, boşuna ağlaşmayın diyeceğim ama , müstehak böyle insanlara, alsın beklesin parasıyla
    1- 20 sene takip etmişsin ama piyasadan ve işleyişinden bi b...k anlamamışsın. piyasayı anlamamışsın. bu kadar sene piyasa içinde olup da yabancının gelip buradan benim onun dth larını alarak doları yükselteceğini sanan çok BİLGİLİ insan. bu piyasa senin düşündüğün gibi işlemez. keşke 20 yıl boyunca dersini iyi çalışsaydın. yada okul hayatına dönüp tekrar başlasaydın. İnan bana bu 20 yıl içinde 2 kere tıp bitirirdin de hayatını heba etmezdin. çok bilirmiş gibi böyle boş boş konuşmazdın. 7-8 tl de insanların tl ye dönmesi onlara mal çakılmış yatırımcı pozisyonuna sokmaz. bu piyasa bist değil. piyasacılarla takılarak bu ağızlarla az buçuk duyumlarınla insanlara ahkam kesme.... Şurada insanlara diyebilir misin? 1 sene içinde dolar yükselmez. Yükselirse o kabağı ben alırım diye

Alıntı Originally Posted by reynman Yazıyı Oku

hisse neti 20 senedir takip eden ama hiç birşey öğrenemeyen adam bu yazınızdan çıkacan sonuç bu ne yazıkki

enayi olan bence doları 1.2 lerden alıp 2 .2 lerden satanlar

bir dolar bir tl olacak diyenlere güvenip tabiki.

bir fiyatı birşeyin bolluğu belirlemez kardiş. ülkemizde fındık üretimine bir bak mesela. ama fındık bedava gibi duruyomu sence ?

alamıyon bile demi.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •