la ne teknik kaldý ne matematik artacak mý artmacak mý yazý tura ya da rulet gibi biþey oldu kýrmýzý mý yeþil mi bul kýrmýzýyý al parayý akm
la ne teknik kaldý ne matematik artacak mý artmacak mý yazý tura ya da rulet gibi biþey oldu kýrmýzý mý yeþil mi bul kýrmýzýyý al parayý akm
Batýk ayýyým poz açacak halim yok
geçtiðin köprü bile dolara endeksli..evet.. evet.. doðru duydun.. Turkiye de geçtiðin köprü dolara endeksli geçiþ fiyatýna sahip..
bunlar gelmiþler sanki "genius" gibi tl faizi al sonra baþka enstrümana zýpla filan diye akýl veriyorlar.. bunlarýn medya versiyonu da bbht de "tl de istikrar var ama halk neden dth larýný bozmuyor" diye aðlaþýyorlarkomedi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
1- 20 sene takip etmiþsin ama piyasadan ve iþleyiþinden bi b...k anlamamýþsýn. piyasayý anlamamýþsýn. bu kadar sene piyasa içinde olup da yabancýnýn gelip buradan benim onun dth larýný alarak dolarý yükselteceðini sanan çok BÝLGÝLÝ insan. bu piyasa senin düþündüðün gibi iþlemez. keþke 20 yýl boyunca dersini iyi çalýþsaydýn. yada okul hayatýna dönüp tekrar baþlasaydýn. Ýnan bana bu 20 yýl içinde 2 kere týp bitirirdin de hayatýný heba etmezdin. çok bilirmiþ gibi böyle boþ boþ konuþmazdýn. 7-8 tl de insanlarýn tl ye dönmesi onlara mal çakýlmýþ yatýrýmcý pozisyonuna sokmaz. bu piyasa bist deðil. piyasacýlarla takýlarak bu aðýzlarla az buçuk duyumlarýnla insanlara ahkam kesme.... Þurada insanlara diyebilir misin? 1 sene içinde dolar yükselmez. Yükselirse o kabaðý ben alýrým diye
Hocam,
Geçenlerde bunlardan biri geldi, ' siz dolarcýlar böle hepten dinsizmisiniz ' dedi.
Ortalýðý gerdi gitti.
Simdi diyorlar ki, gelin bu hýrsýz taifesine militanlýk ( trollük ) yapýn, yoksa dinden çýkarsýnýz.
Beyincikleri bu kadar.
Þimdi bu yeni nickle gelenin, trollükten mi, yoksa bu iþten anlýyor olmasýndan mý yazdýðýný anlamadým.
Yazdýðý benim için yok hükmünde.![]()
Çünkü dünya ve siyasi görüþünden baðýmsýz olarak halkýmýz maddi anlamda yediði kazýklarý asla unutmuyor,geçen seneki kur ataðýnda tl de yakalanan veya döviz borçlusu olarak büyük zarar yazan kiþi,esnaf veya ayakta kalabilen þirketler asla pozisyonlarýný deðiþtirmek istemiyor,döviz bu þekilde bir ileri iki geri gitmeye bir yýl daha devam etse bile bana göre DTH lerin ancak %10 u çözülür,geri kalan azýcýk aþým aðrýsýz baþým diyerek dövizde kalmaya devam eder,ta ki ciddi bir kar yazdýðýna ikna olana kadar...
2018 1 nisanýnda 3.80 olan USD nin 2018 Aðustos ayýnda 7.20 olmasý ihtimali...bi anda olup bitiyor herþey...ani ve kýsa sürüyor...
Kimse artýk RTE ve AKP ye güvenmiyor...
AKP artýk : Bir avuç Aileyi/Akrabalarý Kalkýndýrma/Kayýrma Partisi oldu...Kimse kalmadý partide...
bir altýnda yazdýklarýmýn yorumunu merak etmedim deðil.
medya tamamen kontrol altýnda.. ekonomi hakkýndaki gerçekleri ve anomalileri yabancý basýndan takip etmek zorunda kalýyoruz..
düþünün.. swap olayýnýn perde arkasý.. gerçek rezerv miktarý.. merkezden hazineye aktarýmlar..
bu haberleri ilk once yabancý basýndan, ft den, wall street journal veya reuters ten alýyoruz..
bir de kalkmýþlar finans merkezi kuracaðýz diyorlar..daha doðru dürüst haber kanalýn/medyan yok ekonomi alanýnda..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri