Atalet eylemsizlik,tembellik,oblomovluk deðil mi?
Ekonomi jargonunda ne anlamda kullanýlýyor ki?
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atalet eylemsizlik,tembellik,oblomovluk deðil mi?
Ekonomi jargonunda ne anlamda kullanýlýyor ki?
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Tamamdýr, saðolasýn
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Atalet : Durgunluk, eylemsizlik...
Örnek:
Atýl durmayýn hareket edin...
Þu araba da orda atýl durumda duruyor...
Tcmb baskani uysal: önümüzdeki dönemde iktisadi faaliyette toparlanmanýn ýlýmlý bir þekilde süreceðini öngörüyoruz
*uysal: Ekonomik dengelenme ikinci yarýda da devam ediyor
*uysal: Cari dengenin ana eðiliminde bir bozulma olmadýðýný görüyoruz
*uysal: Ihracatýmýzda güçlü seyir devam ediyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*uysal: 2019 yýlýnýn geri kalanýnda cari iþlemler dengesinde iyileþmenin devam etmesini bekliyoruz
*uysal: Birikimli döviz kuru etkilerinin azalmasý ve iç talebin ýlýmlý seyri enflasyondaki düþüþün temel sebebi olarak ortaya çýkmaktadýr
*uysal: Enflasyondaki düþüþün önümüzdeki dönemde devam edeceðini öngörüyoruz
uysal: önümüzdeki dönemde enflasyondaki iyileþmeye baðlý olarak beklentilerin de iyileþmeye baþlayacaðýný öngörüyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Evet ben de fizikteki ataleti yani eylemsizlik kuvvetini kast etmiþtim.
Kýsaca:
Evrende madde her zaman ilk hareketini korumak ister, yani duruyorsa durmak hareket halindeyse o hýzda hareke devam etmek ister. Cisme bir kuvvet uygulandýðýnda cisim harekete ters yönde cevap vererek ilk halini korumak isteyecektir, bu cevap eylemsizlik kuvvetidir. (kýsaca atalet diyebiliriz).
Buraya uyan tam doðru tanýmý sanýrým atalet momenti. ingilizce: moment of inertia
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri