4 yılın sonunda 5 yıl uzatma alırsa :D geçmişte yaptı :D
Printable View
Yarın tavan olur bu hisse yukarı aşağı toplanıyor ky ye yukardan sat aşağıdan alırsın diyorlar yukardan satan aşağı bekliyor adamlar sürüyor yukarı böyle böyle mallar alınıyor yaslanın arkanıza seyredin bakın alka yüzde 200 kâr artışı oldu kağıt bir ayda 2 e katladı herkese bol kazançlar esen kalın.
Kendi adıma söyleyeyim, beni hisse alırken beklentim temettü, bedelsiz falan değildir.
Benim için en önemli şey önünde bir hikayesinin olmasıdır.
Yılbaşında kutpo da idim. Virüsten dolayı siparişlerin Çin den Türkiye ye kayma durumu vardı. Virüs ülkemize de gelince hikayesi gecikti ancak gerçekleşti.
Şimdilerde kademeli olarak kutpo dan çıkıp, kağıt karton mukavva ambalaj sektörüne girmeyi düşünüyorum..
Tabi kafamızda yazdığımız senaryo her zaman gerçekleşmeyebilir. Kimsenin de benden asla etkilenmesini istemem..
Ben bu sektörü olumlu buluyorum.
Tabi bir de bu sektörden hisse seçimi yapmak gerek.. benim hepsi takibimde şu an..
Bakalım hayırlısı..
İnşallah siparişlerin Türkiye ye kaymasıyla yatırımcılar güzel para kazanır..
Söylediklerim adla yatırımcı tavsiyesi değildir.
Herkes kendi araştırmasını kendi yapsın.
Alacağı hisseye kendi karar versin..
hayret ediyorum insanlara
corona çıkalı 4 ay oldu
ülkemizde ise 3 ay oldu
ambalaj sektörü 3 aydır canlı bunu sağır sultanda biliyor
fiyat geçen ay 270 iken burada sektöre dair bir tarafımı yırtarken burada feci korku vardı
aradan 1 aydan biraz fazla bir süre geçti ve hissenin fiyatı geçen aya göre % 100 yaptı kabaca
ve yeni yeni insanlar gelip amerikayı yeniden keşfeder gibi ambalaj sektöründen bahsediyor
bu yeni vatandaşların yürek yiyip gelmesi beni feci rahatsız etmeye başladı
tavan mavan gibi absürt şeylerde yazıyorlar
valla ben bu patronu tanıyorsam bıçağını biliyor olabilir şu manzarayı görünce
kaldı ki heryeri okuduklarından eminim
du bakem neler olcek hehehehehe
Evet herkes her şeyi biliyor.
Fiyat hareketlerini de herkes görüyor.
Ama beklenti ne kadar satın alındı, olması gerekenden fazla mı primlendi yoksa daha gidecek çok yeri mi var? Bunları iyi analiz yapmak gerek...
Hiç bir hisse için tavan yapar, uçar falan demedim..
Herkes kendi analizini kendi yapsın kendi karar versin hissesine..
Her hissede ters köşe olma, çarpılma riski var tabi..
Borsa diğer yatırım araçlarına göre daha riskli sonuçta...
Sn Ric; bu hissenin gerçekten emektarısınız.
Sizi çok iyi anlıyorum..
Yeni kişiler daha önceki şeyleri tekrar ederek yazmaya başlayınca verdiğiniz tepkiyi anlıyorum..
O hisse daha riskli bir döneme girmiş oluyor..
O zaman ben yazmadan geriden takip edeyim en iyisi...
Umarım kimse terste kalıp çarpılmaz, herkese hayırlı bol kazançlar dilerim...
estağfirullah sayın kardeşim
kusuruma bakma lütfen
bu hisse benim portföyde ki hisselerim içinde ağırlığı en düşük olanı
sahibi nemrutun teki olduğu için belli bir ağırlığın üstüne çıkmak sektör ne kadar iyi olursa olsun sıkıntılı
değilse zaten pekçok yatırımcının köşe bucak kaçtığı bir hisse olmak yerine pek çok saygın değer yatırımcısının top 10 unda olurdu
benim bugünlerde biraz fazla çenem düştü
sanırım karantina sürecinde olup birde emekli olunca evde tıkılıp kalmak çenemi düşürdü
tekrar kusuruma bakmayın
bir mühlet buraları sadece okusam iyi olacak
saygılar bereketli kazançlar
Arsam vardi. Bekledigim primi dort bucuk yilda yapmadi...
Sattim gecen hafta ve satis miktari kadar tam tamina kartn aldim full sekilde...
Bakalim yeni arsamiz once bir icinde nasil bir performans gostercek...Ekranimdan izlemeyi kaldirdim... Kapanis fiyatlarina bakmam kafi...
bizim yeni arsanin icinden yol mu gececek yoksa yanina hastane okul vs mi yapilcak gorucez...ytd
yönetim kurulu toplantıları ayın 15inde mi yapılıyor şirketlerde bilgisi olan varmı?
Bir perşembe günü seans kapanacak ve.......,
Kartonsan Esas Sözleşme:
Yönetim Kurulu Toplantıları
Madde: 11- Yönetim Kurulu ayda en az bir defa olmak üzere, görevlerini etkin olarak yerine
getirebileceği sıklıkta toplanır. Yönetim Kurulu Başkanı, diğer yönetim kurulu üyeleri ve icra komitesi
başkanı ile görüşerek yönetim kurulu toplantılarının gündemini belirler. Toplantılar Şirket merkezinde
yapılır. Ancak Yönetim Kurulu kararı ile toplantıların Şirket merkezi dışında başka bir yerde veya
uzaktan erişim sağlayan her türlü teknolojik yöntemle de yapılması mümkündür. Yönetim Kurulunda
her üyenin bir oy hakkı bulunur. Yönetim Kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve toplantıda
bulunan üyelerin çoğunluğu ile karar alır.
Çin'de yabancı sermaye miktarı yüzde 11.8 oranında arttı
Çin Ticaret Bakanlığı, fiilen değerlendirilen yabancı yatırımların nisan ayında yüzde 11,8 oranında artarak 70 milyar 360 yuanı bulduğunu açıkladı. Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, bugün düzenlenen basın toplantısında, ülke genelinde değerlendirilen yabancı yatırımların ocak-nisan aylarında yeni koronavirüsten (Covid-19) kaynaklı salgının etkisiyle geçen yılın ayını dönemine göre yüzde 6,1 düşerek 286 milyar 550 milyon yuana gerilediğini söyledi.
Sözcü, Çin hükümetinin yabancı yatırımlarda istikrarın korunması için bu yıldan itibaren bir dizi tedbiri hayata geçirerek, bazı kritik yabancı yatırım projelerine imza attığını belirtti.
Hâlihazırda dünyanın salgının getirdiği sınamalarda baş etmekte olduğunu hatırlatan Gao, doğrudan dış yatırımlarda dünya çapında durgunluk görüldüğünü ifade etti. Dolayısıyla bu yıl yabancı yatırım çekme durumunun karmaşık olduğunu anlatan Çinli sözcü, dış ticaret faaliyetleri ve yabancı yatırımlarda istikrarın korunması hususunda da ciddi bir baskının mevcut olduğunu sözlerine ekledi.
Çin Uluslararası Radyosu
Bilançoda uzatmaları da oynamak isteyen firmalar,
18 Mayıs 20 de son günü olan VUK Gelir tablosunu Kap a bildiriyor..
Bilançolar daha önce geldiği için ara dönem bu tablolar önemini yitirmekteydi..
Bir çok iş yeri belli aralarla da olsa durdurma kararı aldı,
Bu türler için bilanço uzatma kararı anlaşılır bir şey...
Ama, 3 vardiya 24 saat çalışıp da zamanında hazırlanamayan bilançoyu anlayamam..
VUK gelir tablosunun akibeti ne olacak, yollanacak mı..
Hakem belki ona da uzatma gösterir..
Kim bilir...
Uzatmanın son günü 9 Haziran...
Dönem bitmiş neyi yolluyorsun artık..
Karton un şuanki fiyatının 4.60 tl olduğunu düşünelim...(100 bedelsiz hali) dolaşımdaki lot sayısı da 550 bin böşünmemiş, 55 milyon bölünmüş varsayalım... 100 bedelsiz de bile sığ tahtadır. Alır 20 TL ye götürürsün, kimse yadırgamaz. Çok örneği var çünkü, karlılığına görede gider normalde. Ama cin ünal bu nalıncı keseri gibi hep kendine yontar. Kefenin cebi yok ünaaaaallll... Bi bez parçası ile gidiyon öbür tarafa... Çok beddua alıyon unutma! Tabi inancın varsa!
Biri bez bağlasın şu ünal ın altına. Kokutacak gibi... kademeler bomboş.. insan biraz onurlu olur, kendine laf söyletmez.. Ama eski spek olunca demekki onur monur hikaye...Bu borsada şimdiye kadar 2 onurlu şirketle tanıştım... Bu kadar. Birincisi BSHEV kottan çıkacak 135 TL çıkış fiyatı. Yanlış hatırlamıyorsam şirket yetkilileri açıklama yaptı benim şirketimin değeri 135 değil 165 TL dedi ve halktan 165 TL ye( yanlış hatırlamıyorsam rakamı) hisselerini aldı gitti. Diğeri de EGEEN patronu. Kağıdın borsadaki fiyatı 20 TL iken açıklama yaptı, 500 TL ye kadar alıcıyım diye. Bizim sümüklüböcek ne yaptı? Sırf milleti söğüşlemek için yıllardır bedelsiz havucunu gösterdi durdu kansız. Süt içeceğim diye ineği kesemezmiş... Agaaaa inek yaşlandı.. Sende öyle ünaaallll. Toprak seni almayacakkkkk.Yazıklar olsun....
Patron şanslı fiyat pahalı olduğu için küçük yatırımcı alım satımlarda gerekli mesajı veremiyor.yoksa ky ona tahta üzerinde çok ince ince mesaj gönderirdi.
OLMIP bilanço gelmiş.Geçmişte ortaklardı lakin korana buna yaramamış.
Aynı ürün bazında üretim yapmıyorlar lakin patron zihniyeti işte.
YTD.
Senet normalde F/K olarak pahalı görünüyor.F/K'ya göre doğru.Ama hangi F/K? 2019 F/K'sı.
Peki ama bundan sonraki yıllarda F/K 'nın ne olacağını bilen var mı?
Benim işim geçen yılın F/K sı değil.Ben 438.660 metrekare üzerine İzmit'in en müstesna yerine kurulmuş,bütün yatırımlarını tamamlamış,modası geçmeyen ürün üreten ve günden güne talebi artan bir modern fabrikadan bahsediyorum.Ve bugünkü piyasa değeri dolar olarak sadece 188 milyon dolar. Oysa benim fabrikaya biçtiğim yeniden kurulma değeri asgari 350 milyon dolar.Yani şu anki değerin iki katı.
Küçük bir araştırma yaptım ve tesadüf tam bizim Kartonsan'ın bitişiğinde 48.683 metrekare arsanın satılık olduğunu ve arsa birim metrekare fiyatının 1316 TL olduğunu gördüm.Buna göre Kartonsan'ın 438.660 metrekare arsa değeri 577 milyon TL dir. Bir de 101.270 metrekare kapalı alan inşaatı ve içindeki tesis maliyetini düşünün.
İşte bu yüzden kimse F/K ya göre fiyat pahalı dememeli.Gerçeğe göre fiyat biçilmeli.
Bence bu patron bu mantalitesini değiştirmeden siz yine de böyle hesaplara pek girmeyin. Şirketin ederi hakkında kimse söylediklerinizin aksini iddia edemez zaten, sorun orada değil. Sorun patronun şirketinin değerinin düşük kalmasını istiyor oluşunda. Tercihi bu yönde. 2017 de karını 20 milyondan 120 milyona çıkardığında ne olduysa bu sene de o olacak malesef. Bu hisse bedelsiz vermeden işin değer kısmı asla ön plana çıkmayacak. Geçen sene ki genel kurulda patronun tutanaklara geçen sözlerini okudum ve açık açık bedelsiz vermeyeceğiz sözlerine denk gelen cümlelerini görünce anladım ki bu adamlar devletin bir zorlaması olmadıkça bu sermayeye hiç dokunmayacaklar. Maalesef durum bu.
Sayın Behzat öncelikle sizin gibi değerli bir abimiz ve üstadımızın verdiği çok kıymetli bilgiler için teşekkür ediyorum lakin bu hisse de daha doğrusu bu patronla değil o arazinin değeri 188 milyon dolar milyar dolarla da etse adam istemedikten sonra maalesef kağıt yürümüyor..Bu hisse bedelsiz verdikten sonra oda yüksek bir oran çünkü diğer türlü bir önemi olmaz tahtası sığlıktan kurtulduktan sonra alınır ben öyle düşünüyorum..Gelecek bilançoyu türlü oyunlarla kuşa çevirmezlerse 500 taban yapıp 550 civarı bir yere yerleşir diye düşünüyorum bakalım yaşayıp göreceğiz..
Kurumsal yabancı son yükselişte son lotuna kadar sattı, cıtı de görünen mallar patronun off shore hesaplarında ki malları.
En son 31 mart da toplam 3 fon ve ellerinde 13 bin lot toplam hisseleri vardı, Nisan ayında credit suisse üzerinden kalan bu 13 bin lot hisselerinide sattılar. Şu an bir lot daha yabancı kalmadı.
Bkz: https://www.morningstar.com/stocks/xist/kartn/ownership
Şirketin arsasının vs sinin değerinin hissedar için hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bu patron daha 10 gün önce yatırımcının hak ettiği temettüyü dahi 10 liradan 3.5 liraya çekip vermedi, bunu görüp halen arsa muhabbeti yapmak abesle iştigal eylemektir kıymetli arkadaşlar.
İşte neyin ne olduğunu yaşayarak öğrenmiş bir yatırımcı, iliklerine kadar hemde! Sayın Felix çok haklısınız ve bu haklılığınızn nedenlerinden ötürü bu hisseye kimse bulaşmıyor. Çünkü kimse bulaşıp başına bu patron gibi bir belayı almak istemiyor. Sizin düştüğünüz durum insanlara çok büyük ibret. Tüm içtenliğimle üzüntünüzü paylaşıyorum.
Gecen yazimda arsami satip arsadan gelen nakitle de karton hissesi aldigimi solemistim...
Uzun yillardir kartonsani izlerim ve al sat yaparim...
ozellikle ortaklarin son iki yildir hisselerini topladigini goruyorum takaslardan...bu cok bariz...
Kendime su sorulari soruyorum...
İki yil once ben faizler yuksekken ve doviz dusukken bu entrumanlara yatirsaydim nakitimi cok cok daha fazla bir kazancim olurdu...Ama ben bunu yapmadim...kendi hissemi aldim ve iki yildirda ole bisi kazanmadim...
seytanin avukatligini yaptigim zaman ise bu adamlar salak mi ki yatirim yaptigi seyin degeri artmazken ve dolara ve faize gore zarar etmisken neden bu hissenin fiyati burlarda???
Herkes hani bu adam zamaninda spek cok kan emici yok vs diyor ya...Bu adam cok zeki ve zamani gelince bu hissenin fiytlarini akil almaz sekilde artiracak...O zaman ise kazanan bu hisseyi arsa gibi alan yatirimcilar olcak...al satcilar degil...
ben bir yil min beklicem bu hisseyi ve deneyimin sonuclarini tekrar allah omur verirse burda yazicam...
cok degerli yorumcular var bu hissede ve bu da gosterior ki bos hissede degiliz...
tskler
İlk yıllarda 1/2 portföyüm buradaydı. Birkaç yıl sonra 1/3 e düşürdüm. Kendi kendime söz verdim. Aslan çimento da da aynı inatta 1/3 ile 9 yıl çakılı bekledim, 1 e 60 kazandım.. Karton da şuan maliyetim 50 TL altıdır... (arada 1/3 harici de al/sat yaptım,az da olsa temettü aldım. Bu kağıdı bedelli/bedelsiz sermaye arttırımı beklentisi ile aldım.) O zamandan beride çakılı duruyor ve duracak...
Yatırım tavsiyesi değildir.
ressam güzel tablo cizmiş (tobo) kubilayhan _ behzat _felix gibi eski tüfeklerde burada ise yaslan arkaya kahveni yudumla :)
Çok değerli kardeşim.Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.Açıkça söylemem gerekirse işin en önemli ayağı patron.Ve benden yıllar önce bu senede girmiş ve belki de fabrikanın kapı kollarının rengine kadar bilgilenmiş olan sizin gibi değerli kardeşlerimin fikirleri inanın kendi fikirlerimden çok daha değerlidir.Tecrübe teoriden daha değerlidir. İnanın burada hala anlayıp kavrayamadığım şu;dolaşımdaki hisse sayısı sadece 595.747 lt olan bu hisse ki bunun bile çoğu eminim patronun uhdesindedir.Nasıl olur da patron bu kadar basit işlerle uğraşır.Gerçekten patron böyleyse bu adama selam bile verilmez.Açıkçası kendisine yuh olsun,yazıklar olsun.Ve şayet böyleyse;bu adam asla iflah da olmaz..Ayrıca "gelecek bilançoyu türlü oyunlarla kuşa çevirmezlerse " cümleniz de patronu tanımanız açısından manidar.Sadece şaşkınım,bu kadar mı? diye...
Sizde uzun süredir buradasınız. İmalı yazınızı açıkçası yadırgadım. Daha öncede çok kez yazmıştım. 10 yılı aşkın süredir 1/3 çakılı, 1/3 başka bir kağıt, kalan serbest grafiğe göre al/sat.. ondada bereket versin iyi kazandım. Örn. Kront 12.5 maliyet 32 TL satış. Vade 2.5 ay..... Ayrıca Karton da maliyeti sıfır olan arkadaşta var burada hala. Onuda bilirsiniz!!!(eko...) Az biraz teknik ve temelde bilirim, finans çalışanıyım.. Geçen eskilerden temel de bsm teknikte turquaz yazmıştım, sizi atlamıştım teknikte, sanırım gücendiniz. Ha bide Kubilay arkadaşımız var. (Siyasi fikirlerimiz pek uyuşmadığı için beni pek sevmez[emoji846] birkaç kez laf dalaşı yaşamıştık.) SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kartonsanı 20 yıldır alıp satan birisi olarak inanın bana sayın lalezar dostumuzun söylediklerinin eksiği var fazlası yok. Bu şirketin patronu olacak zat-ı muhterem esasen şirketin maaşlı adamı, şirketin gerçek sahibi Mehmet İmregün. Nam-ı diğer Damat! Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş, iki zalim voltranı oluşturmuş. Böyle olmasaydı koskoca şirketini Ünal efendiye teslim edermiydi? Hasıl-ı kelam çok ağır sıkıntılı bir patronaj. Yeterince tanımadığınızı farkettim, gıyabınızda bilmeyenlerde bilmiş olsun. Saygılarımı sunarım.
BORSADA HANGİ ŞİRKET HİSSESİ NE KADAR DEĞER KAZANDI?
https://www.haberturk.com/yatirimcil...681230-ekonomi
Hiç uçak uçurmayan pegasusla hemen hemen aynı artmışız!