Çimento ve demir çelik uzun zaman kendine gelemez bu krizden sonra.
Printable View
bist burdan 67k ya gider.
YTD.
Mertim gardasim
Pazar gece dolar kacla acar onu de sen bana
Ben anlamadım bist sadece viop mu ? insanlar kağıtların muhattaplarına güvenmediği ve temettü beklentileri zayıf olacağından uzun vadeli yatırımlarda bist değilde daha farklı türk varlıklarına yatırım yapamaz mı ? kısa vadedeki adamda zaten yatırım yapmaz hepsi ppf de.
99 dediğimde bazıları güldüler,
Siz gülmediniz belki şuanki tahminime ama abartı buldunuz,
Bende zaten 2-3 haftalık bir tahmin olarak yazmadım bunu,
Burdan sonra artık düzeltmesiz bir şekilde hergün düzenli olarak eksilerin geleceği bir sürece girdik.
Artık yerli ve yabancı kurum ve yatırımcılar, devletin sokağa çıkma yasağının benchmarkını yaptığını ve sonuçlara göre bunu devam ettireceğini biliyorlar.
gece vakti açılışta belki input veya output bir gap oluşabilir fakat tahminim yok ve şuan açık bir FX pozisyonumda yok, tek fikrim hafta içerisinde brent tartışmalarının dahada alevleneceği ve doların değer kaybedeceği bir haftaya gireceğimiz.
Türkiye bence piyasası hakkında endişelenecek ilk ülkelerden son ülkelere geçti.
kırkını bilmem ama 30'a dair iddiamı en az olacak şekilde yineliyorum, böyle bir salgın olmasaydı yine dış dinamiklerle şekillenen iç dinamikler en kötü sonbahara kadar kredilerde bir talep patlamasına yol açacak ve repolarda fırlamaya sebep olacaktı.
Şuan bir salgın krizi var ve profesörlerin söylemlerine göre aralıktan önce bir çözüm bulunamayacağı hatta bu süredende uzayabileceği çok bariz ve ortada. Amerika nekadar sınırsız dolar basıyom desede 0 faiz desede şuanda hiçbir dünya ülkesi bankası amerikanın salacağı sınırsız dolar ve tahvile göre pozisyon almaz, çünkü bugune kadar amerikanın nekadar dolar bastığı belli değilki üzerine ne basmışta ona göre hareket edilecek veyahut amerika'nın bel kemiği olan dünya piyasasını belirleyen amerikan şirketlerin şuan kaçının önümüzdeki aylarda ne duruma geleceği belli değilki amerikan tahvillere göre pozisyon alınsın ? her ülkenin merkez bankası bu süreçte izole çalışacak ve kendi iç talebine göre faizini oluşturacak,
Artık zaten ağırlıklı olarak tıbbi malzemelerin ithal ve ihraç edildiği bir dünya lojistiği mevcut ve bunlarda bile bir para geçmiyor devletler birbirine hediye ediyor. Buda bunun en büyük kanıtıdır.
Hükümetin şuankinin 2 katı batık kredilerle uğraşabilecek ve buna istinaden paradan bir sıfır daha atacak gücü kalmadı.
Bi şekilde gaydelenecek ve halkı oyalayarak kredi vermeme yoluna gidecek, bununda tek yolu politika faizini arttırmaktan geçiyor.
Tahviller ve politika faizlerinin negatif ayrıştığı enteresan bir döneme girebiliriz
Sanmam
O çok seri hareket ediyor.
Satar kaçar
Bu arada en iyisi malda kalmamak.
Becerebiliyorsan sabah al yarım saat sonra sat
Olmadı
stop loss koy uygula.
Böyle böyle devam.
Tabi becerebilene.
Olan fonlarda olanlara olur.
Ne oluyoruz diyemeden o fonlar elde patlar.
Daha öncede demiştim
En doğrusunu siz yapıyorsunuz.Hisse al-sat.
Seri hareket etmek ve stoploss bu işin püf noktası.
Birde isabetli hisse seçimi eklenirse buna tadından yenmez.
Fon işi nasıl peki, 2 gün sonrayı tahmin etmeye çalışmakla uğraşıyorsun
Fon ancak stabil piyasalarda iş görür bence.
Üstadım bana hangi kağıtlar için neyi fiyatladığını söyle sana tek tek anlatayım...
Öncelikle Çin bizim için bir örnek 3 ayda normale yakın bir seviyeye döndüler (3 ay fiyatlanıyor)
Mart başı gelen vakaları baz alırsak Haziran ilk hafta normale döneriz diye fiyatlamalar yapılıyor..
Havayolları özelinde...Türk hava yolları bilet satışlarına başladı mayıs için... 23 liralara inen pegasus %162 kar artışı yapmış bir firma borcu da 2.7 milyar tl thy ile kıyaslama dahi yapılamaz Thy güncel borcu 20 milyar lira kar artışı sadece %12.... Tav tam bir piyango 350 milyon borç %62 kar artışı var...en kötü 33 lira hedef fiyatı var %81 marj demek...
Bankaların en kötüsü %50 marj ile piyasada alıcı bekliyor... swaplar açılırsa 1 haftada %20 garanti getiri sağlar....en ufak olumlu habere gebe piyasalar...
Burada dikkat edilmesi gereken dayanıklı tüketim ama onlara da yabancılar saldırmış durumda mart 2020 de en çok satın alınan Vestel Arçelik Sahol Aselsan olmuşş...
Otomotiv tarafı şüpheli takip edilmeli..
Siz sorun ben söyleyeyim
Ha benim uzak ara favorim AEFES .....muazzam bir kar artışı var %1000 üstü gibi sermayesine göre ucuz kaldı..aynı zamnda coca colanın %51 ortağı..
Borsa ucuz mu pahalı mı bilemem ama rüzgar şuan Bist arkasında dünyadan Türkiye'ye hep olumlu haber pompalanıyor.
TÜRKİYE 40 ülkeye yardım gönderiyor...şuan hava pozitif bu hafta aksi bir haber gelmediği sürece 100 bin zorlanır...
Elinde kağıt olmayan herkesin hedefi ya 70 bindir ya 60 bin...piyasa 82 lerden döndü artık....gelir mi tekra bilemem ama gelirse güçlü destek yapacağı kesin...vaka sayılarında artık en kötüler görüldü ABD ve TR hariç... Avrupa stabilize olmaya başladı...
2. dalga dedikleri şey bu fiyatların içinde değil tabi siz 2. dalga için bu fiyatlamaları yapıyorsanız öngörülerinizi belirtin bizde faydalanalım...
Eğer ekonomik göstergelerdeki muhtemel bozulmaları hesaba katıyorsanız onların hepsi Bist fiyatlarının içinde fiyatlanıdı...Endeks 45 bin puan düştü... şaka değil 45 bin puan....
Biraz once yazılanları okudumda herkes ikinci dalgadan bahsediyor su aşamada turp reyiz ve fed bu ikinci dalgaya izin vermez yani veremez..imf bu hafta telekonferans yapacak üye ülkeler ile ..muhtemelen arka kapıdan imfyi kullanicaz yani çaktırmadan..
Gecen demistim bistin babası dowsa anası daxtır..bu iki piyasa nasil hareket ederse bizde arkasından geliriz..
Tek katıldıgım şey artık benjonun ipi çekildi..yavaş yavaş geri cekilmeler devam edecektir..
Haa bu arada hep etrafimdakilere soylerim sepet yapacaksın..gerekirse fondada bi miktar paran olacak vadeli mevduattada altındada dolardada tabi birazda hissen olacak( saglam kagitlar çöp degil)
Borsa toparlandi bütün yatirimini oraya gomersen senide gommeleri icin zemin hazirlarsin
Fazla ziplayan cekirgenin hazin sonunuda unutmayin..bu piyasa kimleri yuttu gozumun onunde...herkes gibi bende kaybettim ama sukunetli davranmayi ogrendim..
Hayatta düsmek degil düstükten sonra kalkabilen yoluna devam ediyor
Faiz konusunda uzun süre yüksek faizleri unutsun bu ülke bu iktidar artık en son care o yola başvurur..ha secim olur degisir hersey o zaman rollerde degisir