Vergilerimizle maaşlarını ödediğimiz kontrol mekanizması içindeki görevliler bence en büyük sorumlulardır. Ne yazık ki sorumlulardan hesap soracak bir mekanizma yok. Tuz kokmuş,elimiz kolumuz bağlı.
Printable View
Vergilerimizle maaşlarını ödediğimiz kontrol mekanizması içindeki görevliler bence en büyük sorumlulardır. Ne yazık ki sorumlulardan hesap soracak bir mekanizma yok. Tuz kokmuş,elimiz kolumuz bağlı.
Yıllarca bedavadan ,birçoğumuz cebimizden bedel ödeyerek bunların mallarına bekçilik yaptık.Yazıklar olsun..
Bu hissede açık şekilde masum yatırımcıyı hor gören patronun veya hisse sahibinin baskısı artmaya başladı.Allah doyursun ne diyelim!
Yatırım tavsiyesi degildir.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaşananlar silkeleme işlemi de olabilir. Sn Bekir gibi ben de senelerdir hisselere hamallık yapmaya alışkınım. Yatırım holding defter değerine gelirse satarım diye kendime söz vermiştim, sattım 2 katına gitti. Ilaç defter değerinin sadece 2 lira üstünde, kabaca 200 mio dolar diyelim. Buna bakıp da satışa geçmem. Fakat Eczacibasi'na guvenilmeyecegini de bilirim. Primini yaptırırlarsa addio derim. Yaptirmazlarsa hamallık maceraları sürer.
Sadece ilaç yatırım uzun yıllar ortalamasına gelse(1 e 2.5) ilacın fiyatı yatırım fiyatının sabit kalması varsayımıyla 16 tl olur. Tabi bu adamlarbezdirmek için herşeyi yapar. Ben ve Noreply bu işlere alışıktır. Diğerleri panik yapabilir. Şu anda ilaçtan aldığın temettülerle TURGG portföyüm var. Ortalama 39 tl den aldım yaklaşık 4 yıl bekledim bugün 200 tl yi geçti. İlaç portföyümün neredeyse % 40 değerine ulaştı. Tamam bekledim ama değdi. İlaç tam bir hamallık. Beyfendilerin hamalıyız, keriziyiz ya. Ama bu saaten sonra artık satılmaz. Çorbayı içeceğiz.
Hesap yapalım şimdi bize kaç katlık imar verildi onu bilmiyorum ama projemiiz Dap Yapının İstanbul Marinasıyla eş değer görelim.
Hesapta hatamız varsa güncelleye güncelleye gideriz.
Şimdi öncelikle ben dün kartla belediye meclisinden onayın çıktığını düşünüyorum ona göre bu hesabı yapıyoruz..
arsanın yeri istanbul marinaya yakın.. fiyatları onunla emsal tutsak.
https://i.hizliresim.com/6rdVa4.png
istanbul marina internette yazan bilgiye göre
Kartal/İstanbul adresinde bulunuyor ve 64.500 m2'lik bir alanı kaplıyor. Birbirinden bağımsız şekilde inşa edilmiş 5 kuleden oluşan projede, toplam 1.463 konut ve 258 adet ticari ünite bulunuyor.
1463 konut +258 ticari alanı ortalama fiyatını 2 milyon tl den hesap etsek 4 milyar TL eder..
bizim arsa 318 dönüm o bölgeye emsal 3 verilse 1 milyon metrekarelik İnşaat alanı demek.
buraya da rahat 2500-3000 konut sığar.
3000 konut 6-7milyat TL hasılat demek. o da ilaca 2.5 milyar tllik ciro bırakır..
%60 giderler olsa aşağı yukarı 1-1.2 milyar tlye yakın kar kalması gerek.
şirketin karlılığı 328 milyon şuan piyasa değeri 5.8 milar TL..
ödenmiş sermayesi 685 milyon.. özsermayesi 4.5 milyar TL
yada 318 dönüm araziyi 4 milyar tl ye satıp gene 1-1,5 milyar tlsi eczaci ilaca girebilir.
ki yaptığım hesaplar fazlasıyla muhafazakar bir hesaplama oldu.
tek korkum Eczacı yönetiminin yeteri kadar şefffaf olmamasıdır. Belediyeden geçtimi onu bile tam bilmiyoruz.
28/01 ve 04/02 tarihleri arasında Yabancı Payı 25.8 m. lottan 16.4 m.lota gerilemiş. Ne ilginçtir ki bu tarihler arası hisse prim de yapmış.Hisse yükselmiş ama yabancı da satmış.(Gerçi son açıklanan verilere göre bu dönemde genel olarak BİST'den çıkış olmuş)
ECİLC özelinde biraz beklemeye geçileceğine inanıyorum.Arsa haberleri uzun bir süreç,şirketin nemalanması daha da uzun.Tabi buna Sn.Eczacıbaşılar ne derece izin verir bilemem.Sonuçta ;Eczacıbaşı topluluğunda Holding bölümü,tüm iştiraklerin gelirlerini profesyonelce sürekli kendi bünyesine aktarır. Doymaz balık holdingdir...Yıllardır böyle...Mantalite değişir mi? Pek sanmam...
czacıbaşı'nın Kartal'daki Arazisine 5 Milyar TL'lik Proje(2018 haberi)
Eczacıbaşı, Kartal'daki 318 dönümlük arsası için NUROL, MESA ve Tahincioğlu ile Tahinciğoğlu ile anlaşma sağladı. Gelir paylaşımı modeli ile yapılacak proje 5 milyar TL yatırım değeriyle hayata geçirilecek ve 3 bin konut yapılacak.
https://www.insaatderyasi.com/d/banner/banner1.jpg
A+A-
İstanbul Kartal’da eski fabrikalar birer birer lüks konut, ofis ve AVM projelerine dönüşüyor. Ulaşım yatırımlarıyla da gelişen ilçe markalı konut geliştiricilerin gözdesi oldu. İlçede en çok merak edilen arsalardan biri de Eczacıbaşı Holding’e ait. 318 bin metrekarelik arsanın akıbeti sonunda belli oldu. Uzun süredir gündemde olan ve konumu ile dikkat çeken arsada inşaat sektörünün bilinen isimlerinden olan Mesa, Nurol ve Tahincioğlu güç birliği yapacak.
HASILAT PAYLAŞIMI
Arsa sahibi olan Eczacıbaşı ile hasılat paylaşım modelli bir anlaşma yapılacak. Edinilen bildiler göre ortaklar tüm şartlarda anlaşmaya vardı, imzalar da birkaç gün içinde atılacak. Sahile yakın bir noktada bulunan arsada mevcutta metruk halde depolar var. Ortakların bu alanlar temizlendikten sonra 2019’da süreci başlatması bekleniyor. Arsada ağırlıklı konut hayata geçmesi öngörülüyor. Uzmanlara göre 3 bine yakın konut bu alanda inşa edilecek.
5 MİLYAR LİRA HASILAT
Eczacıbaşı arsası Dap Yapı’nın İstmarina projesine komşu. Bu projenin 60 dönümlük arsası için EmlakKonut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2012’de ihale yapmıştı. İhaleyi 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile Dap Holding kazanmıştı. Okul, AVM, hastane, ofis ve konutlara yer verilen proje tamamlandı. Bu projede ortaya çıkan değer gösteriyor ki yeni proje de büyüklüğüyle adından söz ettirecek. Gayrimenkul değerleme uzmanları 3 firmanın 4.5-5 milyar lira hasılat elde edeceğini öngörüyor.
Kaynak: Eczacıbaşı'nın Kartal'daki Arazisine 5 Milyar TL'lik Proje
kabaca hesap
2018 dolar kuru 4,80 bugunku dolar kuru 7.30=1,5.....5 milyar proje degeri 2018 fiyatlarıyla ..bugun 7,5 milyar.
3 milyar 750 milyon net kasaya para girebilir. %50 gelir paylasımına göre...arsa eczacıbasından harcamalar inşaat firmasından olacak sekılde...
bunun %37 sı ecilcnın kasasına gırerse eczacı ilacın kasaya 1 milyar 400 bin tl girerbilir:!!!! yaklaşı 200 milyon dolar
İlaçta olan bitenin piyasa ile ilişkisi yok. Patron nefes aldırmıyor. İntema ve yatırım örneklerinden sonra burada sıkıyönetim ilan etmiş. Sorarsan piyasa fiyatı biz ne yapalım derler. Ama ellerini hiç üzerinden çekmezler. Düpedüz manipülatif bir baskı var. Adeta elinde tutanlar cezalandırılıyor. Kusturulmaya çalışılıyor. Bugün de gitmeyecekse ne zaman sorusu beyin yaksın isteniyor..Yaatırımda yapamadığını burada fazlasıyla yapıyor. adamlar. Bu kaleyi korumakta kararlı görünüyorlar. Şu anda ilaç yatırım paritesi 1 e 5 i geçti yeniden.
İçi boş intema 63 tl olmuş toplam değer 1.224.000.000 tl. Evet içi boş saçma bir şirket. İlaç ağzına kadar dolu, İntema ile kıyası bile komik. 6 milyar tl bile etmiyor. İlaç intemanın 100 katı değerindedir en az. Evet diğerlerinde ipin ucu kaçmış. Adamlar bu hisseyi ibretllik baskılıyorlar.
Baskın şöyle bir örnek vereyim Ege seramik kendi başına ihracat yapan kar eden bir şirket. Şu anda 150 milyon dolar bile etmiyor. Çiddi ihracat yapıyor. Karlılık çok iyi.
İçi boş intema 170 milyon dolar ediyor. İşte bu ipin ucunu kaçırmadır. İntema ve yatırımda hakim olamadılar, acısını ilaçtan çıkarıyorlar.
şaka gibi bir firma gercekten :) 15 20 liraları konusmamız gerekirken
kapa habere bile korkuyor ağalarımız
hadi artık ama nazlı kagıt yeter bu kadar baskı
ytd
Kartal Belediyesi Meclisi'nce 04.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Eczacıbaşı Holding A.Ş.(*)'nin maliki olduğu İstanbul İli Kartal ilçesindeki arazinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının kabul edildiği, öğrenilmiştir.
Söz konusu karar kapsamında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının kesinleşmesi için İstanbul Büyükşehir ve Kartal Belediyelerince yürütülecek prosedürlerin tamamlanmasını müteakip, uygulama imar planlarının onanmasının kesinleşmesi durumunda kamuya açıklama yapılacaktır.
(*) İstanbul İli Kartal ilçesindeki arazinin mülkiyeti Şirketimize ait olmayıp, ana ortaklığımız Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetindedir. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde Şirketimiz %37,28; Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. %11,54 oranında pay sahibidir.
Açıklamada dahi ECILC ı pas geçmeye çalışıyorlar.Ee neymiş arsa holdinge aitmiş.Onu gelde külahıma anlatın.Sabır,sabır,sabır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Baskıla bakalım nereye kadar basıcaksın.. biz burdayız... yetırım tavsiyesi değildir..
robota bağlamışlar haber falan hikaye
hisse de açılan pozisyona göre yön tayini yapıyor ..
çok güçlü bir gurup gelip almadan tahta hiç bir yere gidemez ..
yada insafa gelip onlar götürürler ...
su habere ucması gereken hisse
neler yapıyor olamaz böyle olmamalı yazık gercekten yazık
senin Allah belanı versin %5- 6 ne.. yasal kumarhane
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu ruh hastası patronlar buraları okuyorlar büyük ihtimal. Psikolojik savaşı sürdürmek için buralardan veri topluyorlar. Bugünkü haraket düpedüz KY düşmanlığı. yatırım ilaç paritesi 1 e 5 e yeniden ulşatı. Kendileri bilirler daha çok mal kaptırırlar piyasaya. Tabi bu sinir savaşında satıp çıkan çok KY olmazsa.
Ekranımdan bile silmiştim, bu haysiyetsiz hisseyi.. Ne demeye bulaştıysam..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
isterseniz 3 lira yapın inat degilmi burdayız
#ecılc Halen yatırımcı olamadık. Haber okumasını bilmiyoruz. Holding sermayesinin %37.28 'si #ecilc i bugün neden sattik. Arazide #ecılc in payi var. Akıllı olmak gerek. Peki size bir soru KAP haberi niye 18:10 dan sonra degilde 16:20 de verildi. Düşünün. Kaptan aptal degil
Sayın heg aynı anda aynı hesapları yapmısız. Sizin aynı hesabı yaptıgınızı görsem yapmazdım. Aklın yolu bir. Aşagı yukarı aynı projeksıyonu yapmışız..
Başka çaremiz yok.Yirmi yıllık hissemiz.Altı ay,bir yıl daha bekleriz.Sorun yok.Sabır,metanet,soğukkanlı olmak!
Beyler bugünkü yawsk hareketle ilgili iki tez okudum ikisi tek olarak da değerlendirilebilir
1 haberden sonra millet Alisa geçince robota bağlanmış ecilc aşağı bastı
2 doce bu haberi çıkış için kullandı 20 mlyn lotu 3 e indirdi
Bence bu şirket için olumsuz bir şey olmadığı gibi olumlu göruyorum 8.42 ortalama ile aldım pişman değilim, korkmuyorum, fikrimi paylasmak istedim
Maddi Duran Varlık Satımı
Gönderim Tarihi:05.02.2021 18:25:44
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:
Özet Bilgi
Bağlı ortaklığımızın Baxter hastane ürünleri dağıtımı iş kolunun satılması kararı
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Maddi Duran Varlık Satımı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
25.01.2016
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği
Devredilecek iş koluna ait ?Ürünler, Ürünlere ilişkin Ruhsatlar, Anlaşmalar, Duran Varlıklar, Envanter, İşletmesel Know-How ve Alan Adları, Çalışanlar?
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü
-
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
05/02/2021
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
Bağlı ortaklığımız halka kapalıdır, bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunmamaktadır.
Toplam Satış Bedeli
1) Envanter ve Duran Varlıklar haricindeki Varlıklar için 3.700.000 ABD Doları + KDV (*) 2) Miktarı devir tarihinden hemen önce yapılacak sayım sonucunda belirlenecek olan; - Envanter için "Maliyet Bedeli + %5 devir ücreti + KDV" - Duran Varlıklar için ?Net defter değeri + %5 devir ücreti + KDV? 3) İlgili iş kolunun 2021 yılında yaratacağı net ciroya bağlı olarak, en fazla 550.000 ABD Doları?na kadar çıkabilecek ilave performans ödemesi
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%)
0,55 (*)
Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%)
3,85 (*)
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
0,51 (*)
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%)
144,98 (*) (**)
Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%)
0,87 (*)
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
3,01 (*)
Satış Koşulları
Vadeli (Timed)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
01.05.2021
Satış Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Sağlık sektöründeki gelişmeler ve sektörün gelişimi konusundaki beklentiler, kısa dönemde Covid 19 salgının etkileri ve yurt içi rekabet şartları dikkate alınmıştır. Devir işleminin faaliyetlerimize önemli bir etkisi bulunmamaktadır.
Elde Edilen Maddi Duran Varlık Satış Karının/Zararının Tutarı
Bağlı ortaklığımız tarafından gerçekleştirilecek satış işlemi sonucunda TFRS?ye göre oluşacak kar/zarar, devir tarihi itibarıyla hazırlanacak finansal tablolar üzerinden yapılacak hesaplama ile kesinleşecektir.
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
-
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
-
Karşı Taraf
Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş.
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği
-
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
05/02/2021
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı
Önemli nitelikte işlem kriterlerini sağlamamaktadır.
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
Taraflar arasında pazarlık ile belirlenmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
Pazarlık yoluyla belirlendiği için düzenlenmemiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
-
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
-
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açıklamalar
(*) Oran hesaplamalarında kullanılan satış bedeli; 3,7 milyon ABD Doları üzerinden bugünkü Merkez Bankası Döviz Alış kuru (7,1324) kullanılarak hesaplanmış olup, devir tarihinde yapılacak sayım sonucunda belirlenecek tutarlar kesinleştiğinde oranlar yeniden hesaplanacaktır.
(**) Envanter ve Duran Varlıklar haricindeki Varlıklar (Ürünler, Ürünlere ilişkin Ruhsatlar, Anlaşmalar, İşletmesel Know-How ve Alan Adları), "Maddi Olmayan Varlık" niteliğinde olduğu için sözkonusu oran hesaplamasında Şirketimizin kamuya açıklanan 30.09.2020 tarihli finansal tablosundaki "Maddi Olmayan Duran Varlıkların Net Değeri" hesap kalemi kullanılmıştır.
25 Ocak 2016 tarihli açıklamamızda özetle; Eczacıbaşı Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde yürütülen hastane ürünlerinin dağıtımı işine son verilmesine ve bu kapsamda hastane ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin bağlı ortaklığımız EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.'ye ("EİP") devredilmesine ve hastane ürünlerinin EİP tarafından dağıtılması için Baxter Grubu ile bir Dağıtım Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiğini, duyurmuştuk.
Bağlı ortaklığımız EİP'in bugün toplanan Yönetim Kurulu'nda;
Baxter Grubu ile 2016 yılında yapılan münhasırlık içeren Dağıtım Sözleşmesi, 2021 yılında sona ermiş olup, Baxter Grubu ilgili iş kolunu kendi bünyesi içerisinde yürütme isteğini EİP'e iletmiştir. Sağlık sektöründe son dönemde, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi kapsamında yaşanan gelişmeler ve sektörün gelişimi konusundaki beklentiler çerçevesinde Baxter Grubu'nun bu talebi ve diğer stratejik opsiyonlar değerlendirilmiş ve bu kapsamda, EİP bünyesinde yürüttüğü hastane ürünlerinin dağıtımı işine son verilmesi ve hastane ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş.'ne ("Baxter Türkiye") devredilmesi konusunda 5 Şubat 2021 tarihinde EİP ile Baxter Türkiye arasında bir Malvarlığı Alım ve Satım Sözleşmesi'nin imzalanmasına karar verilmiştir.
İlgili Malvarlığı Alım ve Satım Sözleşmesi uyarınca Baxter Türkiye tarafından EİP'e:
- İlgili iş koluna dahil envanter ve duran varlıklar haricindeki varlıkların devri için 3,7 milyon ABD Doları + KDV'lik tutarın devir tarihi olan 1 Mayıs 2021 tarihinden ("Devir Tarihi") sonraki ilk iş günü olan 3 Mayıs 2021 tarihinde,
- İlgili iş koluna dahil envanter ve duran varlıkların devri için Devir Tarihi'nden hemen önce yapılacak sayımla TL bazında hesaplanan ve sayım gününde geçerli olan T.C. Merkez Bankası ABD Doları/TL döviz alış kuru üzerinden ABD Doları'na çevrilerek belirlenen bedelin Devir Tarihi'nden 180 gün sonra,
- İlgili iş kolunun 2021 yılında yaratacağı net ciroya bağlı olarak belirlenecek ve en fazla 550.000 ABD Doları'na kadar çıkabilecek ilave performans bedelinin 31 Ocak 2022 tarihine kadar,
ödenmesi hükme bağlanmıştır. Devredilecek iş kolu kapsamındaki çalışanların iş sözleşmeleri, Devir Tarihi itibarıyla tüm hak ve vecibeleri ile Baxter Türkiye'ye devredilecektir.
Devirle ilgili olarak Rekabet Kurumu'na izin başvurusunda bulunulacak olup, süreçte kesinlik kazanan hususlar hakkında kamuya gerekli açıklamalar yapılacaktır.
TURGG onca yükselişten sonra düzeltmesini yaptı.Ya ECİLC?
Yatırımcının kafasını karıştırmak için gereken her şey yapılıyor.
Yatırım tavsiyesi degildir.
Borsadaki ve borsada olmayan grup şirketlerinin karşılıklı birbirine iştirak etmesi ile oluşturulan karmaşık ortaklık yapısı içinde şirket varlıkları birbiri içine gizlenmiş. Sadeleşme ve şefaflaşmaya gidilmeli.
Bunun için de; Ecilc, Eczyt ve borsada olmayan Eczacıbaşı Holding üçlü şirket birleşmesi gerekir. (ECZACIBAŞI HOLDİNG kapsamında olabilir)
Daha sonra bu yeni oluşturulan anaortağa ait karo vitra artema gibi yapı varlıklarıyla ilgili şirketler ile emlak geliştirme şirketleri ile varlıkları İNTEMA kapsamında birleştirilebilinir (aynı veya benzer faliyet alanları olduğu için). Tabi intema nın da ünvanı değişir ozaman.
borsada yeni büyük bir şirket oluşumu ortaya çıkacağı için, daha sonrada halka açıklık oranı artırılarak emlak geliştirme projelerine önemli miktar nakit kaynağı da sağlanabilinir.
Arsanın 318.000 metrekare olduğunu bile yazmıyorlar
Hinlik pesindeler yazsana miktarını
neyin birleşmesi...birleşmeden yatırımcı çok acayip bir kazık yer..oturur yetine...durduk yere mahkemelik iş çıkarmayın.,,,her iki yere yazdığına göre alt yapı yoklama hazırlığımı... başka işlerle uğraşın bence...
Konuya nereden başlasam bilmiyorum arkadaşlar. 24 yil oldu borsayla tanışalı. Evet birçok arkadaş gibi bende birçok olaylar yaşadım. Neler neler o zamanlar bilgi yok haber akışı yok şimdiki gibi paylaşım yok. Simdi bakiyorum aramızda gerçekten bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlarda var, olmayanlarda. Değerli arkadaslar para kazanmak sanıldığı gibi kolay degil. Gönül istiyor bir hisseyi alalım hemen %50,%100 para kazanalım. Arkadaşım yok öyle bir dünya. Her zaman diyorum ki sabir. Her neyse esas konuya gelelim, aldığın hisse seni korkutuyor, panikletiyorsa o hisseyi hangi fiyattan aldığına iyi bak ve kendine şu soruyu sor şirket kâr mı, yoksa zarar mı ediyor. Ama aldığın hisse seni korkutmuyorsa burda fiyatı sorgulama ve zararına islem yapma. Size şunu soruyorum. Siz hiç dolara veya altina yatirim yapıp ta zararına satan kaç kişi gördünüz. Bakın arkadaslar su anda ecilc gibi altin değerinde kaç tane hisse var bir bakin. Kasasında nakit olan, kasasında gayrimenkul olan,bir holdingde %37,28 payı olan tabi burda holdig iştiraklerini saymıyorum maden arama ve çıkarmalarını vs. Var mı varsa kac tane. Bakın bir zamanlar ayni olayi GUBRE fabrikalarında yaşadım. O zamanlar gübre fabrikaları dört yıl düşerek milleti bıktırmış ve fiyatı 2,70 civarlarina gelmiş. Ve yatırımlar yapmış ayrıca elinde de altin madeni ocakları var koza altin isletmelerine kiraya vermiş geri işletme hakkını almak icin mahkeme sureci devam ediyor. Bakın burada artı parantez sunu belirteyim. Maden yataklarının sahibi kendisi zaten sadece işletme devri yapmışlar. Şunu söylemek istiyorum zamanında birilerine gel minareyi çal biz kılıfını hazırlarız denmiş 😃diye tahmin ediyorum. Dört yıl bekleten hisse Sonra ne oldu yaklaşık 18 ayda hisse nereye gitti 80 TL ye. Şimdi hesabını siz yapın ben ecilc gibi bir hissem varken neden korkmama gerek var. Bazı arkadaslar yakınıyor. Eee bu hisse neden düştü neden girmiyor, neden çıkmıyor, çöp hisseler bire on gitti vs. Arkadaşlar size altın yumurtlayan tavuğu bedavaya kim verir. Bakın bir hesaplama yapalim. Bir tarama yapın cok basit. Borsada pd/dd si 1 veya altinda kac tane hisse kaldı. Bir araştırın. Birde şirketlerin yeniden değerlemesi en yakın hangi tarihte yapılmış bunları bir araştırın. O zaman gerçekleri daha iyi anlarsınız. Eczacıbaşı ilaçın neden gitmediğini. Bazı sebepleri var onu da burada uzun uzun yazmıyorum. En basiti mesela İNTEMA neden gitti,adam hisseyi yeteri kadar topladı da ondan. Bakın arkadaşlar borsa kurtlar sofrası öyle size kimse bedava para vermez. Sabırlı olacaksınız ve bekleyeceksiniz ama nerde guzel hissede. Beş kuruş etmeyen hissede degil. Gidin eski tabirle bist30, bist50 ve bist 100 içerisinde büyüyen ortalama her yil temettü veren hisselerden alın bir sepet yapın. Emin olun 10 yilda size kazancı dolar ve altından daha fazla olur. Basit bir ornek BİM, VESTEL, ARCELİK ,FORD ,ASELSAN vb bu hisselerden alıpta on yilda zarar eden kac kişi var. Dolar ve altınla karşılaştırın. Kalın sağlıcakla.
arkadaslar, ilac gitmiyor diye hayiflaniyorsunuz ama bu isin fiyatlamasi boyle ..aslinda bu durum cok normal....net holding meritin sahibi butun oteller net holdinge ait...merit sadece isletiyor ki pandemide hep japali idi..merit 6 liradan 170 e gitti net 2 tl den anca 3 oldu.. yine borusan ve borusanyatirim goz onune alin yborusan yatirim 40tlden 650 ye gitti borysan cok yukselmedi...eczaci yatirimin artisi sermaye artisini en son ilac yapti sira yatirimda 1e 10 sermaye artirsa fiyat ucar gider..o yuzden beklenti farki arayi dahada acacagi goruluyor.