tapu harcindan bahsetmiyorum gelir vergisinden bahsediyorum
alis satis arasindaki farktan vergi var
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...kiyor-1087025/
Printable View
tapu harcindan bahsetmiyorum gelir vergisinden bahsediyorum
alis satis arasindaki farktan vergi var
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...kiyor-1087025/
Evi 5 yıl içinde satmanın gerekirse, alacak adam kredi ile öderse, sana emlak değer artış vergisi çıkacak. Sonra o kurtardığın 3 bin TL sana 20 bin TL olarak geri döner.
Devlet artık önümüzdeki dönemlerde eskisi gibi rahat bırakmayacak. Zaten son zamanlarda bu başladı sayılır.
Ben tapu harcı anladım. Pardon. Alış satış farkı da 5 yıl içinde elden çıkarılırsa etkiliyor.
Öncelikle devlet bu konuyu çok fazla deşmez. Çünkü ucu büyük yerlere dokunur.
İkinci olarak da bu durumun tesbiti çok zor bir durum.
Zor dan kastım şu. Tapu tutarı yazarken beyanı dikkate alıyor.
Alıcı ne kadar kredi de çekse nakit vs şekilde ödeme isteyebilirsin. vs. vs.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kredi çekiyorsa, banka bu parayı tapu işlemi gerçekleşirken resmi yollardan öder, yani bankadan kredi çektim- krediyi nakit aldım elden ödedim olmaz.. diğer kısmı doğru, de ki 200 bin beyan ettin işlemin geçtiği fiyatı, tapu memuru sorar satıcıya- aldın mı paranı ? aldım' der, imzalar atılır, iş biter.. nakit mi aldın, bankadan eft mi yaptın, bloke çek mi düzenlediniz, nerde bu ödemenin makbuzu? falan gibi durumlar söz konusu değildir..
300 kredi kullandın, alım fiyatını 250 gösterdin, işte bu olmaz.. maliye 3 gün sonra yada 3 yıl sonra- gel lan buraya, ceza kestim sana' der.. işlem fiyatı düşük gösterildiyse (vergi çıkacak diye veya harç fazla çıkıyor diye) kayıtdışı kısım elden nakit verilmelidir.. başka türlü olmaz
Hocam banka direkt satıcıya ödemeyebilir krediyi. Alıcı da satıcıya istediği gibi öder. Sorun yok yani.
Hocam satacakmış gibi eksper yaptırın. Orda kesin çıkar tüm ortaklar...😅😅
Size en kolay yöntemi söyliyeyim. Tapunun olduğu bölgede yoğun çalışan emlakçıyı tespit edin. Durumu izah edin. O telefonla anında öğrenir. Emlakçıların tapu ile rüşvete dayalı ilişkileri hep vardır. O yüzden çok kolay bilgi alırlar. Muhtemelen satış düşüneceğiniz için gönüllü yardımcı olurlar işi kapmak için.
Ramazan bayramında Yazlığa giderek 3 ay kalacağım. Sizin işe o zaman bakabilirim. Ancak Doğanbey köyü çok değişik bir yer. Askeri tatbikat ( efes tatbikatları ) bölgesi ve köyün %60 arazisi sit bölgesi. Köy içinde bile çoğu evler dökülüyor ve onaramıyorlar. Muhtemelen sizin arsa da sit kapsamındadır. Yoksa bugüne kadar bölgedeki emlakçılar uzayda olsanız sizi bulurlardı.
valla sagi solu heryerinde evler yazliklar yapilmis
en son arabayla gittik orada sordum insanlara parseline yani 300 metrekaresini 80 binden asagi verme dediler
bizimki yarisi ani 150 metrekare
SIT alaniysa nasil ev yapiyorlar bende bilmiyorum ama sasirmam orasi Turkiye
Efendim size san fransisco nun zenci mahallesi ve sokaklarinda her gun adam oldurulen Oakland denen yerinden bir ev gostereyim
Fiyati 755 bin dolar ev dokuluyor acaip tamir lazim
bu evin yillik emlak vergisi rahat 20 bin dolar falan
http://www.sfgate.com/realestate/art...s-11083945.php
Simdi size Vancouver dan bir ev gostereyim FIyati 755 bin dolar ev yine dokuluyor tamir masraf bilmemne
fiyati 2 milyon 300 bin dolar (zannediyorum Canada dolari)
ev dokuluyor ve evin yillik emlak vergisi 6500 dolar
https://www.rew.ca/properties/R21460...o-vancouver-bc
Efendim San fransisco o kadar pahaliki insanlar kiraya para verecegine sokaga otobus parkedip icinde yasiyor. Bunlar homeless falan degil adamlarin isi gucu var Amerikali duzgun adamlar
https://www.elitetrader.com/et/threa...riving.309257/
Sonuc:
Istanbul bedavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Hemde sapik bedava. Insanoglu tarihinin en ucuz sehri Istanbul. Bu kadar guzelsin ama bedavasin. Yazik....
Bir şeyin pahalı yada ucuzluk durumu sadece benzerlerinin fiyatı ile mi belli olur?
Bu durumda Silikon vadisine göre gebze bedava [emoji41]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Van'ın bilmem ne köyü dahada bedava. :)
adam istanbulu metropol sanıyor kim kandırsıysa artık. gece tek başına çık bakalım görelim istanbulda bedavayı.
senin buraya abd den anca tabutun gelir ama ondan bile şüpheliyim kölesin köle kalacaksın.
Adam burada ABD de dagin basinda it urumez kervan gecmez yerden saray gibi evleri ucuz ucuz gosterirken iyiydi
Biz burada elma elma armut armut iliskisi kuruyoruz
ABD de San fransisco varsa TR de de Istanbul var
San fransisco nun zenci mahallesini ornek verdim. Sokaklarda tinerciler gezer herher homeless doludur pahali diye insanlar ev yerine otobuslerde yasar yere iseyen mi istersin toplanmamis coplermi istersin
Ama fiyatlar Istanbul un bilmem kac misli
Okudugunu anlamadan cevap yazma yoksa boyle rezil olursun
Cahil amerikalı.. sende zenci doğabilirdin beyaz olmakla kendini bi haltmı sanıyorsun.
istanbul bedavaymışta bilmem ne. zencinin arasında ne işin var ozaman gel istanbula.
istanbul ve tr hakkında tek bildiğin annenin sana telefonla anlattıkları:). başkada bi ok bilmiyorsun.:ok:
avrupa'daki yaşam ortamını negatif tasvir eden görüşler büyük tepki alıyor bizim forumda.. bu tepki paradigmanın gereğidir, yani esas paradigma- türkiye'nin (uzundur süren çok kötü yönetim yüzünden) artık yaşanması mümkün olmayan ülke olarak tasvir edilmesi- herşey kötü, her şey çok kötü; en cahil insanlar bu ülkede, sokaklarında dolaşmanın en tehlikeli olduğu şehir istanbul, en anti-demokratik uygulamalar burda, herşeyin en pahalı olduğu şehir- en çok bomba patlayan şehir- en kro, en kötü, en cehennemi şehir istanbul.. paradigma bu, yani algı düzlemi bu..
bu algı düzleminde, TR hakkında en kötü tanımlamalar yapılır, lakin avrupa/abd hakkında negatif bir tanımlama hoş karşılanmaz çünkü bu tür tanımlamalar TR-kötü algısını relatif olarak zayıflatır, paradigmayı sarsar.. bu algıya göre, batı teknolojik gelişim açısından çok öndedir ve Tr bunu kapatamayacak olduğu için durum umutsuzdur.. zaten Tr ile batının yaşam şartları yada fiyatlar açısından mukayese bile edilmesi hoş karşılanmaz.. batı ütopyadır, cennettir- Tr cehennemdir, neyi mukayese edebilirsin ki ?
Benim de forumda linç edilmişliğim var. Paris te 4500 ey maaş alan doktoralı, üniversite hocası bir proje yöneticisini örnek verdim diye taşlanmıştım. 45 yaşındasın, 2 çocuğun var, üniversitede ders veriyorsun proje yöneticisi olmuşsun maaş 4500 euro.
Tek sebebi ne? Adının muhammed olması ve faslı olman.
Batı böyle. Ama batı böyle diye de biz kendimizi iyi zannetmeyelim lütfen. Her kesimde tahammülsüzlük, yobazlık almış başını gitmiş. Tv lerde inanılmaz endoktrinasyon pompalanıyor. Halkın bir kısmı en güzel şeye bile muhalif, diğer kısmı en kötü şeyi bile destekler durumda. Durumumuz tek kelimeyle iyi, iki kelimeyle iyi değil...
Harbiye istanbul 60 yıl var:)
https://i.hizliresim.com/j8oyXm.jpg
icraatleri her alanda sınıfta kalmış mevcut zihniyetle karşılaştırıldığında gelişmiş batının karnesinde en azından çok sayıda geçer not ve hatta çok iyi notlarda var. o yüzden zaten bizim ülkemizde dahil olmak üzere islamcı elitler kendileri yada cocukları ile batının imkan tanıdığı özgürlükler, adalet, yeşil alanlarla bezenmiş modern şehirler ve sayısız medeniyet göstergesi için londraya, parise, berline, new york' a filan gidiyor. hamaset politikaları ile ancak eğitim seviyesi ortalamanın çok altındaki kitleleri etkiyelebilirsin, ama dunyada hükmün geçmez.
estetik anlayışının seviyesini görmek için istanbul un şu haline bakmak yeterli. dünyada herşeyi herkesten daha iyi yaparım iddiasındaysan şu şehirleri de güzel hale getirmeye çabalaman gerekirdi, ama şehirlerimiz köy mertebesinde, üstelik geçmişe kıyasla nüfus yoğunluğu çok daha artmış durumda, estetik yerlerde sürünüyor, beton yığını halini almış bir şehir.
şimdi, istanbul gibi aslında büyükçe bir köy halini almış bir yerde emlak yatırımı yapmak ne kadar doğru ? cevabı ise modern imar kanunlarına en çok uyulan yerler haricinde sıkıntı var olmalı, bunu söylerken elbette fiyat konusunda bir makul sınırın olması da gerekir.
ama şehir içlerindeki, yeşil alanı çok kısıtlı, rahatça yürüyebileceğin yolları olmayan, fiyatı çok yüksek ve kendisi kümes gibi yapılar artık çok sorunlu bir yatırım aracı, nitekim son zamanlarda halkında ekonomik yönlerine ek olarak estetik ve benzeri saikleri de sorgulaması güzel bir gelişme, ayrıca beton lobisinin istediği paralar absürt rakamlar, halkın gelir seviyesi ise yılalrdır emlağa göre geriliyor.
arızalı biri amerikadan örnek veriyor, verdiği örnek ülkede veya o şehirde değil yüzde bir, binde biri bile teşkil etmez
ben de yıllarca yaşadım lakin her gördüğümü genellersem adamlar perişan, shrinke para vermek yerine burada yazıyor..
BİLİRKİŞİ RAPORUNA RAĞMEN SAHİL KIYIMI
Danıştay 6. Daire Mahkemesi, Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına ilişkin itirazını bilirkişi raporuna rağmen oybirliği ile reddetti
http://www.gazetekadikoy.com.tr/imag...-kalamis_5.jpg
http://www.gazetekadikoy.com.tr/gund...mi-h10556.html
4+1 sıfır daire 129 bin TL ...!
http://www.hurriyetemlak.com/konut-s...haberdetay|xml
emlak satmak içn zaman zaman batı ile karşılaştırma yaparlar, çoğu kez de bariz gerçekleri tahrif edip halka yutturmaya çalışırlar, yıllardır görüyoruz bunu. ilk olarak demokrasi aşığı olarak ortaya çıktılar, ama zamanla bununla alakalarının olmadığı net belli oldu. sonra ülkeyi geliştireceğiz dediler, ama tüm kazanımlarını sattılar, sayısız vergi icat ettiler ama ekonomi yine çuvalladı: devasa cari açık, dış borç ve kronik işşizlik. 500 milyar dolar ihracat dediler, yıllardır yerinde sayıyor. tüm bu fiyaskoların nedeni rasyonel aklı dışlayan ve hamaset ve cehalete hitap eden bir retorik ile dunyayı tanzim edebileceklerini zannetmeleri.
hala dunyayı 1500 lü yıllardan ibaret sanan, ortadoğuda benden habersiz kuş uçmaz diyerek yada "ecdad şöyleydi, koydumu oturturdu" tarzında söylemlerle kendi yetersizliklerini hamaset ile kapamaya çalışan bir zihniyet. dünya gülüyor, zira kurtlar sofrası olan dünyada mevcut zihniyetin elinde güçlü bir şey yok rakiplere karşı kullanabileceği, boş söylemlerden başka (sahi, 16 nisan ı bekleyin avrupaya haddini bildireceğiz şeklindeki söylemlere ne oldu ?) . ülke adına boşa geçen ve kayıp yıllar.
Dünya gülüyor ama oyu o hamasete inananlar veriyor.
Turk pasaportunu gorunce, elinde silah, entari giymis Afganli diye dusunuyor dünyali.
Hile ve YSK ile secim kazandigini da biliyor dünya.
Dünya gülüyor,
Yarin yok etecegi anlayisin bir noktada kumelenmesine gülüyor, seviniyor.
Dangalaklar anlamiyor, mali goturecegi bir yol bulacagini saniyor.
Istanbulda konut fiyatlari dunya metropollerine gore gercekten ucuz sayilir. Ama kira gelir carpanlarina gore ise pahali ....Bunun nedeni ise fazla konut arzi. Yoksa istanbulda bu fiyatlardan ne konut alinirdi nede kiralanabilirdi....
..Asiri arz devam ettikce bu denklem hep boyle devam edecek. Hatta zaman zaman dahada ucuzlayacaktir.
Şehir yaşancak halde değilse ucuz olsa ne olur pahalı olsa ne olur. Ben izmirde yaşıyorum. Trafikten , kural tanımamazlıktan , rantsal dönüşüm diye otoparksız alanlar yaratılmasından yoruldum. Şehirde doğru düzgün etkinliğe bile gidemiyorsunuz zira sizle beraber yaklaşık 100000 :) kişi aynı yöne gidiyor. Dün bir avmde boş otopark yeri kapma savaşlarını izledim. Milletin gözü dönmüş. Sanırsın ki taş devrinde yaşıyoruz.
istanbul da dünyaya göre ucuz olan şey esasen çalışanların gelirleri. gerçek bu.
şimdi, yandaş ve benzeri cenahın ve hatta emlak/beton lobisinin diğer çöken argümanlarına ek olarak sık sık one sürdükleri bir şey var: istanbulda evler dunya emsallerine göre ucuz, elbette ortalama fiyatlardan bahsediyorlar, yoksa gerçekten pahalı yerlerde var ancak sınırlı, boğaz gibi yerler veya onemli sitelerde.
şimdi, istanbul ortalamada dünyaya göre ucuz kaldıysa burada ölçme problemi ile karşılaşıyoruz. ev fiyatlarını dunyaya göre karşılaştırıyor emlak/beton lobisi, ancak bu evleri alacak insanların gelirlerinin dünyaya göre ne durumda olduğunu gözlerden kaçırıyor.
cevabı biliyorsunuz: bu ülkenin insanları rasyonel olmayan ve hamaset dilini kullanan mevcut zihniyetin ortaya çıkardığı düzen (adaletsizlik, hukuksuzluk, kurumların çökertilmesi, israf vb) nedeniyle ciddi bir fakirleşme sürecinde, ve ev alabilecek gelirler bir çok insan için mümkün değil.
http://havadanemlakvideo.com/resimle...MTIwNDEwNz.jpg
Şu evleri 100bin'den dağıtsan ne olur? Yazık...
Turkiye de bir proje cilginligidir gidiyor. Arada anadolu kanallarini izlerim. Hangi sehrin televizyonunu acsam once amator ev reklamlari sonra ise yerel yonetimlerin proje haberleri. Kesinlikle islerlik kazanmayan bir sure sonra curumeye birakilan sirf ihale olsun diye yapilan bu projelerden derhal vazgecilmelidir. Su an Turkiyenin basindaki en buyuk sorunu nepotist belediyelerdir.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslinda konut satislarini artirmak isteyen anlayis bu konuya egilmeli.
FETÖ soruşturması nedeniyle kayyum atanan Dumankaya’dan ev alan 10 bine yakın insan mağdur. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), duran inşaatları harekete geçirmek için kaynak arıyor. Şirketin toplam 700 milyon TL değer biçilen mülklerini satmaları için şirket arayan TMSF, talip bulmakta oldukça zorlanıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...niyor-40457229
Sayın Egeli,biz gelişmiş ülkeleri sadece sadece şeklen kopya ettiğimiz için bunlar normal.O ülkeler bu seviyeye nasıl gelmiş araştıran yok,banka parasıyla 20 yıl vade ile alınan evlerde oturup,ayni bankanın kredi kartlarından sınırsız harcama yaptığımız AVM lerden yer kapmak için bir anda Avrupa lı mod undan Orta doğu lu moda geçiş yapıp,gerekirse birbirimizin boğazına sarılabiliriz maalesef..