x1:=MOV(C,5,e);x1*1.05;x1;x1*0.95
Printable View
x1:=MOV(C,5,e);x1*1.05;x1;x1*0.95
Hocam cok tesekkurler,bir baska forumdasimiz da ozelden yazmis.sagolun,varolun kibirden uzak guzel insanlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizin meşhur bearbull band vari bir sey yapmaya calismistim da onu matrikse uyarlama derdindeyim..
Saygilar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli arkadaşlar Lütfen şu formülü yazmada bana yardımcı olunuz..
indikatörler içerisinde yer lan ''MOST''(most Prametleri) indikatörü içerisinde periyod(3) ve %(2) olarak 2 veri var. İsteğim şu :
3 günlük periyod yukarıdan aşağı %2 kesince satsın.
3 günlük periyod aşağıdan yukarı %2 kesince alsın.
Sabahtan beri uğraşıyorum lütfen yardım
MOST(Data,Period,%) olmak üzere 3 veri var Data kısmına C ya da başka (ema,sma vs) falan alabilirsiniz Formulu denedim sanırım olmadı test ettim hatalı bilenler yardım edebilir fikir açısından paylaşıyorum buna benzer birşey olmalı
a:=MOST(C,3,2)*.98;
b:=1.02*MOST(C,3,2);
a;b
al:=CROSS(a,MOST(C,3,2));
sat:=CROSS(b,MOST(C,3,2))
Most tam olarak hareketli ortalamanın %x altı olarak çalışmıyor. uufuk hoca http://www.hisse.net/topluluk/showth...63#post2088363 linkinde most'un matrikste çalışan açık formülünü paylaşmıştı ;
yuzde:=Input("% stop",0,10,2);
per:=Input("period",1,100,3);
a1:=Mov(C,per,E);
a2:=a1-(a1*yuzde/100);
a3:=a1+(a1*yuzde/100);
b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV));
b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1));
k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
s2:=If(s1=-1,b1,b2);
a1;s2
Bu formülde ;
a1: Matriks içindeki default Most göstergesinde ExMOV yazan değere denk geliyor.
s2: Matriks içindeki default Most göstergesinde MOST yazan değere denk geliyor.
Değerli Arkadaşlar Matrix veri terminalinde yer alan indikatörleri Alım-Satım formüllerinin yazılı olduğu bir kaynak yok mu?
Yani Biz sadece Değerleri değiştireceğiz. Bu nasıl yazılır diye uğraş vermek çok zaman alıyor!!
Güncel forum ve aşağıda linki bulunan arşivlenmiş eski forum sayfalarında aşağı yukarı bütün indikatörlerin al sat formları mevcut, matriks kodlama dilinde kendinizi geliştirmek için çok daha fazlasını da bulabilirsiniz. :yes:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162
z4:=if(Z3<0,0,Z3*Z3v);
if(Z3<0,0,
bu satırın anlamı nedir
eğer z3 büyğkse sıfırdan ...ikinci sıfırın işlevini bulamadım..
Eğer Z3 sıfırdan küçük ise birşey yapma anlamında
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uufuk Hocam,
Ay sonu kapanış değerini nasıl yazabilirim acaba ?
uufuk hocam,matrikste altta yeni pencerede çizilen bir indikatör trendi kırıldığı anda alarm verecek bir yöntem varmıdır?
uufuk hocam trend seviye alarmlarını biliyorum anlatmak istediğim; çizgi olarak kırıldığında yeşil üçgen içinde indikator kırıldığında alarm verecek
Sizler için YENİYIL hediyesi olarak,birşeyler hazırlıgındayım...
MTF özelliginde olacak....:drunk:
Bazılarının olamaz dedigi...
https://i.hizliresim.com/y6M1Xn.png
OLACAK
Çok tesekkur ederim..saygılar
matriks platformu için yurtdışı vps tavsiyesi verecek varmı. kullanan memnun kalan ?
malum donma sorunları olabiliyor bazı vps sunucularda. contabo da düzgün çalışmıyor şu sıralar.
[QUOTE=uufuk;2954630]Sizler için YENİYIL hediyesi olarak,birşeyler hazırlıgındayım...
MTF özelliginde olacak....:drunk:
Bazılarının olamaz dedigi...
Sayın uufuk.
Hakkın ödenmez hocam. Aklına, gözlerine, ellerine sağlık.
Saygılar.
[QUOTE=uufuk;2954630]Sizler için YENİYIL hediyesi olarak,birşeyler hazırlıgındayım...
Eyvallah üstad, size de mutlu yıllar, esenlikler.
Herkese iyi pazarlar
Uufuk hocam
hhv(h,50) ile son 50 barın en yükseğini bulabiliyoruz
En yüksekten sonraki 2. yükseği bulmak imkanımız var mıdır? var ise yardımcı olursanız sevinirim.
Daha 3. mesajınızda noktayı koymuşsunuz. Bundan önce de benzer şekilde olaylar yaşandı. uufuk abinin doğranmasına izin vermeyeceğim !!! Belli ki forumda yenisiniz, bilgi sahibi olmadan kişiler hakkında yanlış yorumlarda bulunuyorsunuz...
Daha dikkatli olmanız konusunu hatırlatmak isterim...
uufuk abiye saygım da güvenim de tamdır, önyargılı birisi olduğumu düşünmüyorum. Aksine sizin insanları belli kalıplar içerisine yerleştirmeye çalıştığınızı düşünüyorum. İnsanları beğenin beğenmeyin ama olduğu gibi kabullenin şekil vermeye çalışmayın. Eleştirebilirsiniz de bu da doğal hakkınız ama karşınızdaki kişinin seviyesini de unutmayın derim. Haddi bilmek lazım...
https://i.hizliresim.com/265PrA.png
Sorulan soruya,günün ilk ışıkları ile cevap verilmiş...
Test etmiş veya etmemişsin..
Başka bir kaynak şöyle cevapladı;buyrun sizde bilgilenin ne demek..
Ya aşırı özensiz,saygısız,ukalalasınız...
Veya art niyetli..
Başka izahı yok..
Forumdaki ikinci mesajınızda bunları yazmanız,bende art niyetli oldugunuz ihtimalini daha da güçlendirdi...
Her türlü yıldırmaya karşı,ben forumdaşlara sadece formul konusunda yardımcı olmaya devam edecegim...
uufuk abi selamlar, bir sorum olacaktı hali hazırda calısan bir explorerım var di+ di- 3 bardır al konumunda olanları listelemek istiyorum ancak denemelerim sonuc vermedi yardımcı olabilir misin acaba?
şimdiden teşekkür ederim, emeklerine sağlık abi.