Ben de gece rahat uyutandir diyorum.
Syg ,
konusu neresi bilemedim de bu özel şirket tahvilleri için ne diyorsunuz???
çok iyi oranlar duyuyorum...
%23-25 bunun aslı astarı varmı bilemedim?
en iy bu topik bilir herhalde.
0.25 bile indirsin ya da stopaj avantajı uzatılmasın o dakika karşı köye geçin. aynı hataları tekrarlamayın.
Hscb den para bağlarken valöre çok dikkat edin otomatik bir gün sonra başlatıyorlar, gün hesabınızı kendiniz baştan mutlaka yapın arkadaşlar.
bankalara paranızı ucuza kaptırmayın, para piyasası fonları mevduattan daha iyi getirmeye başladı. Hem de risksiz.
ppz mk 18.24%
ppf stopaj % 10
ppf de stopaj sıfır ,zero ,null.
Sıfır mı yüzde 10 mu..
Düştü diye duydum idi ama..
CB kararnamesi ile pp fonlarında stopaj 0 (sıfır) yapıldı (mart sonuna kadar.)
Ben yanıldım.
23.12.2020 tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirli yatırım ve döviz fonlarına ilişkin stopaj oranlarında birtakım değişiklikler meydana gelmiştir.
Değişken, Karma, Eurobond, Dış Borçlanma, Yabancı, Serbest Fonlar ile ünvanında döviz yazan yatırım fonları hariç olmak üzere, 23 Aralık 2020 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasında gerçek kişi müşterilerimiz tarafından satın alınacak yatırım fonlarının herhangi bir tarihde elden çıkarılması sırasında edilecek gelirlere %0 (değişiklik öncesi dönem satın alınan fonlarda bu oran %10) stopaj uygulanacaktır.
Ben hsbc den aynı gün valörlü bağladım. Hatta öğleden sonra 4 te. Hiç sorun olmadı.
mart sonuna kadar para piyasası fonlarında stopaj 0%.
yukaridaki yaziya gore southpark hakli
31a kadar alana sonsuza kadar stopaj yok. ama oranlar bu zamandaki gibi net 18 gitmez. faiz düşerse getiri düşüyor. mevduat gibi 1 yıl ve üzeri bağladım kafam rahat diyemiyorsunuz.
Sonsuza kadar 0 stopaj olmaz mutlaka bir sinir gelir sonradan şimdilik böyle.
31Mart 2021 tarihine kadar ppf fondan elde ettiğiniz kazançta stopaj 0 olarak uygulanır, sonrasındaki süre ne olursa olsun ister 1 yıl ister 1 gün stopaj eski oran 10% olarak uygulanır. Örnek 31 Martta ppf aldın 1 Nisan da sattın. yani 2 gün tutup sattın. 1 gün elde ettiğin kazançta stopaj 0 + 1 gün elde ettiğin kazançta stopaj 10%
Şu anki düzenlemeye göre bu dönemde alınan stopajdan muaf fonlar için sonsuza kadar sıfır stopaj var.
Kesin ve net bu.
Portföy yönetim şirketleri bile elli kere aynı konuda açıklama yaptı.Hala niye tartışılıyor anlamadım.
Ama yeni bir karar çıkar ve bu stopaj muafiyeti kaldırılırsa o ayrı konu.
Arkadaşlar, HSBC 19% devam mı?Bugün soran oldu mu?
nurol
%19
32 gün
+1m TL
ytd.
syg,
İCBC 500bin üzerine 32-91 gün %18 veriyor. 91 gün üzerine oran vermedi. Faiz artışı beklemiyoruz ama Stopaj indirimi devam ederse şaşırmayız dedi şube müdürü. Ytd.
ppz mk 18.21%
Yeni açıklama
Merkez Bankası Başkanı: Uzun süre faiz indirimi olmayacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal "Bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmek mümkün görünmüyor" dedi.
https://www.memurlar.net/haber/95285...olmayacak.html
Merkez biraz sözlü yönlendireyim de olmadı bir arttırın daha yaparım diyor bırak indirimi. Demek ki doların seviyesinden hala memnun değil 6 da kesmeyebilir
Söyledik mayista falan ne indirimi enflasyonun kaça çıkacağını onlar bizden iyi biliyor.hazirana kadar stopaji uzatirlar bence.
doların selası okundu :)) .ben dahil 2018 den 5.50 den alanlar dahi küllüm zararda hele 6.60 tan alanlar pul oldu bu enflasyonda .sorsan gerçek enflasyona karsı koruyormuş.ayni tarihteki tl m dolari solladi %20 fazla dolar aliyor .
Söyledik düşecek dedik bir kaç kişi sağolsun bir sürü laf etti.şöyle olur böyle olur sonuç ortada. Şuraya gelsin dolar alırım diyenler bir adım öne çıksın bakalım kim di onlar alırlar mı şuan.bence almazlar. Dolar 6 nın da altına gelecek. Bir kişiye faydam oldu ise ne mutlu.