Aldinmi fuatim
Webster!
Eğer oynak beyi ben isem sana emrediyorum obanın ve marabanın başına geç.
Yok oynak beyi sen isen obanın ve marabanın başına tez geçesin de başıboş bırakmayasın.
fuat bosch Blueberry onur üstadlar geldiler biler. Oba dışından da çok talep var. Hayranların seni bekler. Kısa zamanda oba nüfusu 10'un üzerine çıkacak.
Gel başımızda dur!
Grupta her şeyi yapmak daha kolay. Mesela istediğin anda böyle derinlik bilgilerini atmak 2-3 sn benim için;
Ek 26770
Ellerim girileydiii gollarim gopaydiii 😀😀
Rbh +%0,63
tcd +%1,27
nnf +%0,99
gmr?
Bugün çok canım sıkıldı.
Birikimlerle bir ev alırız belki diye düşünüyordum.
Ama adamlar her ay ev fiyatlarının üzerine 20-30'ar bin TL koyup duruyorlar, yetişmemiz mümkün değil.
Dedikleri fiyata da satıyorlar işin ilginci.
Temmuz ayında 900 olan evler olmuş 1300
Yaza doğru ve yazın daha artacak bunlar deniyor.
Yani biz burada boşa kürek çekiyoruz galiba.
Uygun bir yerden bir ev alabilseydik çok daha fazla kazanmış olacaktık
Tabi iyi yönetilen bazı hsyf'lerin son 1 yılki performanslarını hariç tutuyorum.
üstadım şu anda daire fiyatlarında çok ciddi bir balon var.
bir metrekare daire maliyeti (normalin bi tı üstünün) 1,000 TL
Tabi arsa maliyeti de var ama, çoğunun fiyatı maliyetin içinde var.
ama gel gör ki
150 bin liralık maliyeti var.
ama en ucuz ev sıfır ev 500 bin lira.
daire fiyatlarında%400 balon var
fazladan dairem olsa starım. ama ksinlikle almam 2023 e kadar
gayrimenkülün para ettiği yıllar, faizlerin düşük olduğu yıllardı. faiz oranları yükselince gayri menkul fiyatları düşer di.
2023 e yaklaştıkça, tabi paranın bollaşmasıda en büyük etken. herşey bilinçli ve dengesiz bir şekilde yükseltiliyor. para veriyor alıyorlar. çöpe atıyorlar. maliyet enflasyonunun iki tarafınada vuruyorlar. çok enteresan yıllardayız. ama kopacak. altta kalanın da canı çıkacak. 2023 seçimleri çok şeye gebe.
Yazliklar keza oyle
Gecen sene 500 e satilan yazlik simfdi 1500
Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor.
Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu.
İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı.
Sağlık Bakanı az önce böyle dedi.
Virüs işi gene sarpa sarmaya başladı.
5000'e inen vaka sayısı tekrar yükselmeye başladı.
Mutasyonun varyasyonlarıda görülmeye başlamış.
Bu iş 2-3 yıl daha sürecek galiba.
Virüs işi beni de korkutuyor, umutla aşı haberlerini takip ediyorduk aşı bulundu ancak üretim yetersiz .Derken mutasyon olayları baş gösterdi.Brezilya ve g.afrika kökenli mutasyana uğrayan viruslere de aşı fayda etmiyormuş diye okudum. Kısıtlamalar faydalı ama insanları eknomik yönden tüketiyor .Adana da yaşıyorum müzisyenler işsizlikten sokaklarda müzik yapıyorlar. Hayatımda ilk defa davulcu ile zurnacının önlerine mendil koyup müzik yaptıklarını gördüm. Diger yandan enflasyon artarken dolar ve altın düşüyor(eksi rezev) borsa yukseliyor. Faizler yükselirken ev fiyatları da yukseliyor konut kredileri 1.40 larda. Piyasalar her şeye rağmen iyimser.Nasıl hareket edecegimi bilemiyorum...
Zabanan 200 k tcd 100 tte 100 aft alacagim canlar
Boylece altin ve euro yuda eritmis olacagiz
Muduremin emridir