Ulu önderimiz de bu toprakları vuruşarak geri aldı.
Saygı ve minnetle...
Ulu önderimiz de bu toprakları vuruşarak geri aldı.
Saygı ve minnetle...
Artik vergilerden dolayi araba alinmaz.hem abd de yillik vergi de yok.halbuki almak istiyoruz.fakat cok pahali.
Dudu sana yeni Q3 sportback yakışır bence[emoji39]
Bu ülkede 35 yaşına gelmiş evlenmemiş hala anasının ve babasının evinde yaşıyan bir çok genç var
daha birey olamamış bu tiplerin kendine bakacak çocuk yapması çok normal.
Cocugu olmayana saygım var. Evlenmeyene saygım var.
Çocuk yapmayıp ülke elden gidiyor diyene, çocuk yapmayıp emeklilik isteyene, çocuk yapmayıp suriyeli vs kafa şişirene hiç saygım yok. Hatta çocuk yapmayan kişilerin bana göre oy kullanmalarına da çok gerek yok. ( tıbbi vs sorun olabilir ona karşılık da evlatlık almak kolaylaşırılmalı )
Çocuk sizin topluma verdiğiniz bir katkıdır. Hiç vermeden almak istemek bencillikten başka bir şey değil.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun....
nice yıllara....
1 aylık dolar faizi oranı alan var mı.....60 K dolares için...son duydugum oranlar cok dusuktu.Çekip kasaya mı koymalı kararsız kaldım....
Dolara kimse faiz vermek istemiyor , dolarcılar için 2 seçenek var ;
1-Sistemde kalacak isen eurobonda yatacaksın (kısa vade) 2023 olabilir
2-Ben bu faize para yatırmam diyenler içinde en iyisi sistem dışına çıkmasıdır....Şahsen ben 1 seçeneği kullandım ve ağırlıklı 2023 kağıdına yatırdım...
Bol kazançlar....
Evlilik konusu oldukça bilinmeyenli karmaşık bir denklemdir....Hangi yaşta evlenilir ,kiminle evlendiniz sizin ve eşinizin ekonomik durumu yetiştiği ortam falan....25 yaş altı evliliğe şahsen ben sıcak bakmadım , 30 civarında evlendim (mahalle baskısı ile) ...40 yaş civarında evlenmeyi planlıyordum ...Hem gerekli ekonomik güce sahip olur hem de yeteri kadar hayat tecrübesine ....
Evlilik konusunda nötr bir bakış açım var....Çocuk sahibi olmak güzel bir duygu ama dikenleri bol gül gibi dersek daha doğru....Bende 3 çocuk var hala onları hayata hazırlamakla uğraşıyorum....
Kadınlar yaşlanınca biraz daha çekilmez olduklarını da belirtmek isterim....
Yargıtay boşanmalarda çoğunlukla kadın lehine içtihatlar yayınlıyor eğer vicdansız birine denk gelirsen tüm birikimin tehlike altına girebilir en doğrusu maddi yönden denk birini bulabilmek ama bu seferde karakter huy zevkler hayattan beklentiler tutmuyor evlenecek kişinin ilerde boşanırsam psikolojik ve maddi açıdan bu yükü kaldırıp tekrar yoluma bakabilirmiyim sorusunu cevaplaması lazım ben bu soruya olumsuz cevap verdiğim için bekarım tabi bu yazdıklarım beyni ile karar verebilen insanlar için sadece dürtüleri ile karar alanlar için bir sorun yok
Evlilik sözleşmesi seni kurtarmaz.
Sözleşme de olsa farketmez ömür boyu nafaka vermeyi engellemez.
Sözleşmenin mal paylaşımında faydası vardır.
Nafaka bağlanırken, birlikte yaşarken sağlanan yaşam standartları göz önüne alınır. Sadece erkeğin geliri ile ayda 50bin tl giren evden çıkan kadın 15-20 bin tl nafakasını da alır çıkar.
200 bin yıl önce homo sapiens ortaya çıktı ve yaklaşık 180-190bin yıl avcı toplayıcı olarak yaşadık. Bu süreçte evrimin doğal dünyasına müdahale edemedik. Ne zaman tarımı bulup avcı toplayıcıdan yerleşik hayata geçtik yaklaşık 10-15bin yıl önce işte o zaman doğal evrime yapay olarak müdahaleye başladık. Dinler devletler kurallar kanunlar koyduk. Aslında iyide oldu. Neticede doğal olsun diye tekrar avcı-toplayıcı çağa asla dönmek istemem. Sadece kurallar koyarken çok fazla hatalar ve saçmalıklar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Devletler kurup birbirimizle savaştık oysa tek bir devlet yeterdi. Niye bu kadar devlet olsun ki. Korktuğumuz için dinlere sarıldık. 5bin küsür din icat ettik. Hala daha onlara inanıp onların kuralıyla yaşıyoruz. Hiçbirine gerek yok. Irklar milliyetler vs uydurduk. Oysa hepimiz insanız tek bir türüz. Başka tanımlamaya gerek yoktu. Bence yerleşik hayata geçtikten sonra doğru kurallar belirleyemedik ve hala onların kötü sonuçlarıyla uğraşıyoruz. Yinede avcı-toplayıcı dönemden kat kat daha iyiyiz. O açıdan itirazım yok.
Hocam inan gerçeğe ulaşırken dini kitapları ayetleri hadisleri defalarca okudum. Günlerce işin ehilleriyle tartıştım. Sonuç değişmedi aksine dini öğrendikçe vay be buda mı varmış deyip iyice aydınlandım. Neyse inanç tartışması yapmak istemiyorum. Konu evlilikten buralara kadar geldi.
Eyvallah. Para işi en zoru bence. Önceden ne güzel altına dolara yatırıyodum para kazandığımı sanıyodum. İnsan bilmeyince mutlu oluyor. Ne zaman reel getiri enflasyon farkı paranın zaman içindeki değeri vs düşünmeye başladım vay be zaradaymışım yıllarca dedim. Şimdi nasıl başaracaz bilemiyorum. Çok zor işler.
Neyse gelelim faiz vb konulara.
Bana Eylül ayında 50 baz puan veya 100 baz puan indirim olacağı gibi gelmeye başladı son günlerde.
Öte yandan böyle bir indirimin kuru zıplatacağını düşünmüyorum. Kamu bankalarının döviz varlıkları bir miktar daha iyi. O taraftan yumuşak müdahale ile dövizin 8.50 yi geçmesi engellenir diye düşünüyorum.
MB başkanı geldiğinden bu güne kadar Naci Ağbal kadar olmasa da piyasaya bir miktar güven verdi diye görüyorum.
Eylül ve ekim aylarında enflasyon yüksek çıkar genelde. Bu nedenle MB negatif faiz vermemek adına faizi bu aylarda sabit tutar diye düşünüyorum. Aksi halde dolar hızla 9 TL civarına yükselebilir. Bu da enflasyonu yükseltir. Kasım ve Aralık aylarında minik faiz indirinleri gelir diye düşünüyorum. Ytd.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...828649988?s=19
İthalat artışı ihracattaki artıştan hala daha yüksek...
Şu an en iyi oranlar halen ppf’lerde değil mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
31 Temmuz İtibarı ile dolar - 30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 367 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;
ayda yüzde 1,666 faizden 5 ayda net yüzde 8,33 faiz aldık.
Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 9,02 e karşılık geliyor.
31 AĞUSTOS sabahı dolar 8,33 ten işlem görüyor.
Aradaki fark YÜZDE 9,06 KAR.
Arkadaşlar bugun tl ve dolar oranı alan varmı ? tşk
Tabii bu yüzde 9,06 lık kar satın alma gücündeki erimeyi asla karşılamıyor.
Yıllık konut fiyatlarındaki artış ve malzeme-işçilikteki yüzde 50 den başlayan maliyet faktörü ile beklenen YENİ zamları içermiyor. (ÜFE etkisi)
Neredeyse her ay yağmur gibi gelen bu zamlar karşısında başta hizmet olmak üzere her sektör kendini ayarlamak için emtiaya bağımlı olmasa da en az yüzde 25 oranında zam yapıyor.
Sonuçta Dolar tutan , TL de olan herkes fakirleşiyor.
evet geçen sene hisse senedi yatırımcısı bir nebze enflasyondan korunmuştu. Bu yıl tüm yatırım araçları enflasyon karşısında eridi. Tabi burada bahsettiğimiz resmi enflasyon değil bizlerin hissettiği, yaşadığı enflasyon. Yoksa kağıt üzerinde mevduat bile enflasyon üzeri getiri vaad ediyor.
marifetli 19.25
Konutla güç alakası yok ama vakıf temdit m+ 18.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...214624259?s=19
2022 bina inşaat maliyetleri