Fransa’da ağustosta yüzde 2,4 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatlarının etkisiyle eylülde yüzde 2,7'ye çıkarak, Aralık 2011’den bu yana yüksek seviyesine ulaştı.
Printable View
Fransa’da ağustosta yüzde 2,4 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatlarının etkisiyle eylülde yüzde 2,7'ye çıkarak, Aralık 2011’den bu yana yüksek seviyesine ulaştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri Hazine'nin eurobond ihracının etkisiyle 24 Eylül haftasında yükseliş kaydetti.
TCMB verilerine göre toplam rezerv bu haftada 122,2 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta bu rakam 120,9 milyar dolar olmuştu.
Net rezervlere bakıldığında ise 24 Eylül haftasında 30 milyar dolar sınırının aşıldığı görüldü. Önceki hafta net rezervler 28,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
Swap hariç tutulduğunda net rezervler 24 Eylül haftasında da negatif bölgede yer aldı. Buna göre ilgili haftada swap hariç net rezerv eksi 37,3 milyar dolar oldu. Önceki hafta bu rakam eksi 40,2 milyar dolardı.
Almanya'da harmonize enflasyon Ağustos'ta yıllık yüzde 4,1 yükselişle verinin yayımlanmaya başlandığı 1997 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi ise enflasyonun yüzde 4 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.
Avrupa’da doğalgaz ve elektrik fiyatları kış sezonunun yaklaşması ve tedarik sıkıntılarının sürmesiyle rekor tazeledi. Avrupa doğalgaz fiyatı göstergesi Hollanda 1 ay vadeli doğalgaz sözleşmesi yüzde 4 yükselişle megavatsaat başına 90 euroya ulaştı. Almanya elektrik fiyatları ise yüzde 5,3 yükselişle megavatsaat başına 124 euroya tırmandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'deki zirvenin ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.
Bir defa S-400 konusunda bizim sürecimiz devam ediyor. Geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu yararlı görüşmemizde tabi ki bunları da etraflıca konuştuk ve bunları daha ileri boyutlara nasıl taşıyacağımızı görüştük. Hatta uçak motorları yapımında ne gibi adımlar atacağız, savaş uçaklarıyla ilgili ne gibi adımlar atacağız; bunları da yine etraflıca konuşma imkanımız oldu. Allah nasip ederse uçak motorları konusunda da aynı adımı atacağız. Bir diğer konu, gemi inşasında da yine beraber birçok adım atabiliriz. Denizaltılara varıncaya kadar, burada da yine Rusya ile müşterek adımlarımız inşallah olacaktır. Çalışacağız. Durmak yok yola devam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile F-35 sorununa ilişkin, 'Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler' cevabını verdi. ABD’li McGurk ile ilgili olarak da, ‘Bu aslında teröre destek veren bir isimdir. Terör örgütleri ile el ele, kol kola oralarda dolaşan adamdır bu.’ dedi. Erdoğan Suriye konusu ile ilgili olarak ise, 'Terör örgütü PKK/YPG’nin bu bölgelerdeki varlığının sonlandırılmasıyla ilgili Rusya ile varılan mutabakatların gereği yapılmalıdır' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca uzay çalışmaları hakkında, 'Sayın Putin, uzayla ilgili Türkiye ile beraber çalışmaya var. Uzayla ilgili atılabilecek adımlarla ilgili de heyetlerimizi, ekiplerimizi çalıştıracağız. Yani uzay çalışmalarında da çok daha ileri boyutta bir teklif var.' dedi.
Yeni aracı kurumum takas saklama komisyonu olarak aylık bedeller kesmeye başladı ve hepsini takasbankin aldigini söylüyor.cok aracı kurumla calisiyorum.onlar neden almıyor dediğimde komisyon oranlarinin içindedir diyorlar.bazilarinda 1 yılı aşkın işlem yapmadim peki onlar bu parayı cebinden mı veriyor dediğimde Takas ve Saklama Hizmetlerine İlişkin Komisyon Tarifesi Hk. Diye açılmayan bir mail de var dediler.konu Hk. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
S400 leri kurup radarlarını açarak aktif hale getirmek suretiyle eyyyy abd eyyy biden s400 leri aktif hale getirdik elinden geleni ardına koyma diye göhsümüzü gere gere haykırmayı nasip eyle Yarabbi.
Çekya Merkez Bankası, enflasyondaki yükselişle gösterge faizi 75 baz puan yükseltti. Bu, 1997’den beri bankanın yaptığı en büyük faiz artış oldu
Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam yapılmış.
Anketimizde son durum
"uzatılır"17
"Uzatılmaz"13
https://onlinepoll.me/poll/vote/2392...ar-uzatilir-mi
Böyle bir haber var ama bilemiyeceğim, belki 2 ekimde yaparlar filan:)
EPDK’dan elektrik zammı açıklaması
EPDK'dan elektrik satış fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamada, "1 Ekim 2021 itibariyle nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Elektrik tarifelerine yönelik yapılan bütün değişiklikler Kurumumuz tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmakta ve ilgili Resmi Gazete’de de yayımlanmaktadır" denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...=sol_surmanset
BOTAŞ internet sitesinde Ekim ayına ilişkin doğalgaz satış tarifesini yayımladı. Tarifeye göre konut aboneleri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanan tarife değişmezken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim santralleri tarifesine yüzde 15 zam geldi
Mevduatta stopaj indirimi konusunda da haber çıkmadı galiba...
Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 30 Eylül tarihi itibariyle son bulması öngörülen stopaj indirimi 31 Aralık tarihine uzatıldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yatırımcı, ekonomist ve* analistlerle 7 Ekim'de toplantı düzenleyecek
ODTÜ'lü tikky kalem kullanıyor.
Kalemi zaten anlattım.
Yatırım tavsiyesi değildir:
https://www.youtube.com/watch?v=QzHVPSuVn8I
NASDA Q, DJI şarampole..DAX sınırda...
Vergi Uzmanı ozan Bingöl, Vergiye Dair isimli sitesinde kaleme aldığı yazıda Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) hakkında çarpıcı veriler paylaştı. Bingöl, 1923 yılından bugüne kadar arka arkaya yedi yıl boyunca kişi başına GSYH nın düştüğü tek dönem 2014-2021 yılları olmuştur. dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ir-ilk-1873286
İzliyoruz işte, extra bir şey yok, DJI bu kadar sarkmaz dedik ama, NASDA Q ve SP500 bozuyor hepsini, çok primliler, baskı yapıyorlar borç tavanı konusunda...hikaye bu...
Borcu borçla çevirip, yüksek enflasyon yaratıp, sonunda tüm parayı eritecekler, tüm dünyaya vergi kesiyorlar...Al sana rezerv para..
Eroin gibi...daha çok..daha da çok..uyuşmuş bir finansal sistem...ama mutlu herkes...kalp birden durunca, ortaya çıkacak gerçekler, durduğunda mutlu ölecekler..
Enflasyon gizli özne...
İzlenecek 'tek şey' Başabaş Enflasyon Oranı..(Kırmızı olan)
Her şey, faiz+tahvil ile enflasyon denkleminin bir alt fonksiyonu...
Fraktalı herkes görebilir..Petrol, borsa, altın..Altın ara dönemlerde ayrışıyor, doların değerin belirlemekte kullanılıyor, ama en nihayetinde gideceği yere gidiyor..
FED, Başabaş Enflasyon Oranıyla oynuyor tahvillerle oynayarak, eş zamanlı likiditeyi ayarlıyor, sonra da izliyor piyasaya yansımalarını...
https://www.tradingview.com/x/HlXzGM4M/
Varlık Fonu SGK nın petrol payına çöktü.
Türkiye Varlık Fonu na devredilen TPAO hisselerinin yüzde 5.47 si SGK ya ait. Ancak fon, SGK ya kârdan pay vermediği gibi bu hisseleri de üzerine geçirdi. Sayıştay, SGK nın hakkını aramasını istedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...sag_textmanset
Yükseltilmiş gibi yapıyor sonra yine düşüyor değil mi?
Oğuzhan Asiltürk ile ilgili bir mesaj yazmıştım, mesajı bulamadım be ya. 13 eylülde hastaneye kaldırılmıştı. Daha önce Durmuş Durduyan diye bir mesajim vardı o değil.
"Covid'den öldüğü aciklanirsa" diye bir mesaj.
Standard Chartered, TCMB'nin yıl sonuna kadar faizi 300 baz puan daha düşürerek %15'e indirmesini bekliyor
İstanbul Şile de tapuda rüşvet iddiasıyla aralarında tapu müdürü ve yardımcısının da olduğu 87 gözaltı yapıldı.
Şile Cumhuriyet Başsavcılığı, tapuda rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma neticesinde yapılan operasyonla aralarında tapu müdür ve yardımcısının da olduğu 87 kişi gözaltına alındı.
https://www.karar.com/sehir-haberler...asyonu-1634240
Yukardaki cokerse, asagidaki dururmu ?
Sayıştay ın devletteki kötü yönetimi ortaya koyan raporlarında Cumhurbaşkanlığı nın yabancı danışmanlara, geçen yıl 14 milyon son üç yılda ise toplam 35.5 milyon lira harcadığı tespiti yapıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu nda 61 kişinin sınavsız memur yapıldığını belirleyen Sayıştay, Paris İklim Anlaşması nın imzalanmaya hazırlandığı dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın yetkilendirilmiş atık yönetim kuruluşlarını denetlemediğini ortaya koydu.
https://www.karar.com/guncel-haberle...-odedi-1634224
Şerro : 8.8531
Hortumun içine zincir koydular.
Dayak klübü
Özelden geldi abi mesaj. Çok teşekkürler.
Tayyip Erdoğan gidecek abi. Oğuzhan Asiltürk 13 eylülde hastaneye kaldırılmış. Ben o tarihte "şayet Oğuzhan Asilturk'un covid'den vefat ettiği açıklanırsa Turkiye'de siyaset şöyle sekillenir" diye mesaj yazmıştım. 1 saat sonra sildim o mesajı.
Forumda ve sosyal medyada seçimle gitmezler gibi yazılar okuyorum. Bakın buraya yazayım, öyle bir ihtimal yok. Öyle bir giderler ki şaşırıp kalırsınız.
Hiç iktidar olmadılar. Iktidar olduk ve vesayetleri yıktık sandılar.
Bir tek kişi gitmez. Hulusi Akar' i kimse dışarıda birakamaz.
Sosyal medyada, geçen gün Ibrahim Kalin'in çektiği bir foto vardı. Sabah sporu sonrası Tayyip Agamin fotosu. Masada oturuyor, yanında ve karşısında birileri var, Tayyip Agamda ve diğerlerinde maske yok.
Soci'de ise Putin'le ne kadar antikorun var, benim 1000'in üzerinde diyordu. Putin niye " 10 civarı antikorum var" dedi? Nasıl hesaplanıyor?
Acayip sinyaller alıyorum. Çok acayip. Çok önemli sadece piyasaları değil, tüm siyaseti değiştirecek olaylar olabilir.
Dolar işi çok basit. Ne zaman goreceginizi merakla bekliyorum. Göremediğimiz sürece para kazanacam.
Bu sizin cebinizdeki paralar olacak.
Gördüğünüz zaman stratejimi derhal degistirecem.
Abi bu kisinin yazdıklarına sahidim. Böyle yazdım çünkü sosyal medyada yalandan hastalık paylaşan çok sayıda kişi var. Bu kişiyi uzun zamandır takip ediyorum.Alıntı:
Fatih Doğrucan����
@fatihdogrucan
·
6d
Ağır Kanser tedavisi görüyorum. 9 ameliyat geçirdim, Kemoterapi, Radyoterapi gördüm ve 2 haftaya kadar yeni seans görmeye devam edeceğim. RİSK grubum yüksek COVİD oldum. Hem de DELTA tipi.. Hafif atlatıyoruz. sebebi ise 2 doz aşımız hem eşimin hem de benim mevcut... AŞI OLUN...
Yazdıklarında eksiği var fazlası yok.
Erdoğan: Nakit rezervimizi güçlü tutma politikamızı sürdüreceğiz
Erdoğan:
- Bütçe açığının milli gelire oranını bu yıl ve önümüzdeki yıl özellikle %3,5 olarak belirledik
- Bu sene bazı uygulamalar bütçe açığı üzerinde baskı oluşturdu
- Sene sonundaki açık hedefine rahatlıkla ulaşacağımız anlaşılıyor
Erdoğan:
- Gıda tarafında gerek kuraklık gerekse artan girdi maliyetlerinin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz, rekabet politikaları da mercek altına aldık
- Rekabeti bozan firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz
Erdoğan:
- Milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz
- Ekonomi reform programı ve OVP ile belirlediğimiz eylemleri kararlılıkla hayata geçireceğiz
- İhracatta tarihimizin en iyi seviyelerine ulaştık
Erdoğan:
- Merkez Bankası rezervimiz 122 milyar dolar seviyesine ulaştı
- IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlar ciddi bir yönetim krizi içindeler
- Türkiye bu zorlu dönemde güçlü kalmayı başaran, hatta gücünü artıran az sayıda ülkeden biridir