Aynen öyle. Haftaya Tüpraş 120 de olabilir 160 da olabilir uzaklık aynı tahmin etmene de imkan yok kafasına göre abi. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen öyle. Haftaya Tüpraş 120 de olabilir 160 da olabilir uzaklık aynı tahmin etmene de imkan yok kafasına göre abi. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunda yüzde 10 etkisi de var hocam yani düşüş ve çıkış öyle hemen tamamlanmıyor..
Bunun etkisinin çok olduğunu düşünüyorum..
O yüzden robotta olsan malı iyi yere getirmen uzun sürüyor..
Trendler kısalar da uzun uzun lar da kısa kalıyor..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gündi abi büyük tahtalarda ky kazanamıyor artık populer tahtalar hergün farklı fışkırtma gelen tahtalara coinlere koşuyor vatandaş, mesela herkesin tspor tahtası ekranında günlerdir bakıyo alsak mı diye
agaa bu ne..
https://i.hizliresim.com/clhakg2.PNG
6 ekim günü dim dip bir kapanış...1467..
Normalde böyle dimmm dip kapanışın ERTESİ günü de eksi açıp sürmesi lazım..
Öyle demi..Saat 6 ya kadar devamlı satış yapan ekibin bütün mermileri 18.00 itibari ile bitti mi..
Ama hayır..
1 gün sonra 1482 açıyor..Ve başlıyor..
Ve ilginç..1467 olan zorlama kapanış tam da boşluk kapama işi..Yahu arkadaşım neden bu kadar ısrarla kapamaya çalışıyorsun o boşluğu..Manası ne..
Neyse..
Faiz günü.Herkes pas mas derken..2 puan haşırtttt..Oysaki deel 2 puan 1 puan inse ÇÖKERİZ denirken..
Yine tam bi boşluk kapama manevrası hurrraa sür sonra..
Üzerine persona krizi..Yine sür..
Bu ne şimdi..
He kazandık..
Ama beni bilen bilir..Burada teknik analiz ile ilgili asla bir rakam falan belirtmem.Şunun üstü şurası..İnen çıkan takoz makoz..ı ıh......
Tamamen iç güdü..
Normalde tamam ralli startı verildi diyebileceğim bir çıkış oldu amma velakin..dimdirek 1500 e çakar mı yeniden..
Hayır diyemem..
en ucuz tcell kaldı galiba ama oda devletin elinde olduğu için çöp...
Son not:
Beklenen 5.2 realizasyonunda FDow'un 34357 altına inmemesi gerekir. Eğer 34850 altına inmeden geri dönüp yeni zirveye giderse yaşanan realizasyon 5.2 değil, 5.1.4 demektir.
Bu seviyeler sayımın tam olarak neresinde olduğumuzu anlamamız açısından çok önemli. İki gündür attığım mesajların en önemlisi bu mesaj diyebiliriz.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://i.hizliresim.com/balavvm.PNG
Benzerlikleri bulun..:)
İyi niyetli uyarılar her zaman olmalı. Fakar usluğ önemli tabii. Bir de herkesin farklı hikayesi olabilir. Ben örneğin endeste long iken pay vadelide short olabiliyorum çoğu zaman. ya da tam tersi.
Şu anda endexte shortum her iki vadede hem de. Fakat dün pay vadeli de 8.98 den garan long yaptım ve sabah 6.25 ve 26 dan % 80 ini vererek short maliyetlerimi 2500 puan yükselttim. Teminat sorununuz yoksa ve hedge edebiliyorsanız yani bir planınız varsa çoğunlukla karlı çıkabiliyorsunuz.
Şef ayuların üslubu boğalarınkinden daha bozuk aşağılayıcı ve seviyesiz..
İlk önce bunu bilerek yorum yapmak lazım..
İnanın long pozda ayı şerri ne maruz kalmak ve o şerre dayanarak tutmak daha zor..
Neden..
Şunu kabul etmek lazım..
Ayular daha bilmiş..
Bu net..
Ben günlük haftalık uzun dönem grafiklere bakıyorum hareketler hep aynı..
Ne değişiyor anlayabilsem..
Çok anlayışsız adamım ben yau..
Habire birşeyler anlamaya çalışıyorum!
endeks oldu 1510 ama hala hisselerimiz 1400 deki değerindeler. hangi hisseler çıkıyorda bisti götürüyor ki böyle . öyle sahlanarak yükselen bir durumda yok .
Yahu tüpraş ın hareketini e beğenmiyorsan...temel, teknik, taktik kabak gibi her şey..tecrübeli geçinip de son tüpraş yükselişimden para kazanmayan bu işi biliyorum demesin...silkeleme bile yok, acaba bile dedirtmeden %50 yaptı..daha ne yapın.
Bu arada, aynı toaso hareketi yapıyor...çünkü alan bıyıklı ya da gerçek yabancı aynı grup-fon..ak yatırım üzerinden korkusuzca aldılar, endeks göçerken de aldı, çıkarken de..bazı rkadaşlr da toaso da olduğu gibi tüpraşta da short sevdasına düştü.
neyse..aynı futbol gibi, dünyanın en basit işi gibi gözüküyor...ama kazanmak kolay değil.
Teknikten pek anlamam, ema lı iki ortalama ile orta vade yön konusunda karar veriyorum..ama iyi teknikçiden anlarım.
iyi teknikçi de ikiye ayrılır, güzel çizikler atan, işin karikatür kısmını güzel yapan..bir de bu işten pratik sonuçlar çıkaran, güzel stratejiler çizenler.
JAS la ara ara fikri münakaşalarımız olsa da, yukarıdaki iki koşulu da sağlayan 3-5 analistten biridir gözümde...nice overrated adam gördüm, görüyorum...çoğu hikaye.
Tekrar tebrikler Jas.
Çok fazla açılmadan belli başlı hisseleri takip edene palo güzel kazandırıyor ...
Zaten long olan azdır genelde herkes ayu olduğu için..
Spot dünyası hisse bazlı bambaşka bir hal aldı
Ben de bu fikirdeyim...toaso ve tüpraş bile aynı hareketi yapıyor...çünkü borsamızda paralı adam-fon sayısı o kadar azaldı ki, hareketleri yapanar ya da karşıda direnenler aynı olunca, hareketler de benziyor.
Ben de diyorum ki, daha ne olacak, kafana vurup klavyeye de o mu basacak.
https://i.ibb.co/bXbHkh0/Ads-z.png
https://i.ibb.co/Yhw8dRW/Ads-z1.png
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...CR7...
Selamın hello. Vakit tamam...
Bir Petki e bak, bir Tüpraş a..Petkim de 1-2 oç var, hareketler o kadar dengesiz ki...çıkarken de düşerken de saçma salak hareketler...muhtemelen patronlar da işin içinde çünkü..kağıda güven sıfır.
Tüpraş ın hareketleri petkim yanında melek gibi, şiir gibi.
Dolares ve saz arkadaşları için son çağrı...
https://i.ibb.co/K9zWFRH/Ads-z.png
https://i.ibb.co/Y7hWwnk/Ads-z1.png
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...CR7...
Hocam şaşırmadık..
Mehteran takımı gibi 2 ileri bir geri Seans içi hareket sıkıntılı..
Bende var ne zaman alsam bezdirdi
ayı- boğa demeyelim de, tek yöne koşullanmış olanlar bi ara kesin batar diyelim.. mesela ben short poz nadir açarım ama short zarara geçerse hiç beklemem, zarar büyümeden stop olurum, ama aynısını long pozda yapamıyorum, long benim için hisse almak gibi -hisse seçimi derdi olmayan bir sepet- hissede uzun vade beklenebildiği için longu da beklerim gibi düşünürüm, gerisi risk yönetimi, yani hissede kredili pozisyonda beklemek gibi, bi noktada kredili pozu kapatman gerekir, sen kapatmasan aracı kurum kapatır, onun gibi terse giden long pozu azaltarak bekleme modu
borsa endeksleri uzun vadede yükselmeye programlıdır
Selamlaaar viopcular iyi trade'ler :))
Ne diyor kriptocu gençler 'to the moon'
Öyle de olmus sanki buralar ;)
İlgi yazıları toplasak roman olur en bi ağırından ağır roman....
Es&kalın...
Bu konuda sana hiç katılmıyorum. Ben hiç ağlayıp zirlayan tahtaciya küfür eden açıkci shortcu görmedim. Amma hisseciler ağlayıp zırlayıp küfür etmek yaptıkları en doğal iş. spkya şikayetten tut ,cimere, abi şaka değil mite bile şikayet eden adam gördüm tahtayı fetoculer yapıyor diye başka bir manyak chp yi suçlu bulur. Vs. Vs. Çünkü short açan adam masaya rest çekmeye gelmiştir her şeye hazırdır sonu hüsranda olsa ağlayıp zırlamaz.
Günlük işlem hiç yapmıyorum, zaten orta vadeli portföye hisse ekleyip çıkarma kararım bilançolarla şekilleniyor...riskimi viop long-short açarak azaltıp arttırıyorum..sistem basit yani.
ama yarı profesyonel bu işi yapıyoruz, ekran takip ediyoruz, alana satana hobi niyetine de olsa bakıyoruz..şu petkim ve şişe deki gün içi dengesiz hareketleri gördükten sonra, toaso-tüpraş hareketleri melek gibi gerçekten.
Hisselere dolar bazlı bakmanın da suyu çıktı. Bir gün öyle bir gün böyle. Çiz çizebilirsen çizgileri. B.ku çıktı iyicene
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tikkat tikkat!!! Cızz!!! El yakar... Ben uyarayım...
Karax abi ye benden +1 puan
Tam da bunu diyorum..
Boğalık danalıktır..
Siz bana standart ky den bahsediyorsunuz oysa ki vop ta long olan da var ve az değiller..
Sonuç..
Ayular sağa sola çatar ve istediği net gerçekleşmez ürkek ceylan gibidir ama boğalar en azından trendde kalır buna çok şahit oldum burada .
Hatta buraya ben bir ara indikatör diyordum..
İşe de yarıyordu..
Gene belli başlı kişilerden belli başlı kıstaslar çıkarıp gene emin olduk..
Ve ben gene diyorum ayı takılan çoğu adamın üslubu gereksiz bozuk..
Gelir birisi dünyanın en iyi borsası ..
Endeks 800 de olsa aklına gelmez long olmak..ya da spot hisse yığılmak..
Ayı diyen 5 dk short olur nedense boğa sezonunda kazanır..
Bunu da gördük..
Bir de ky ye salladın ama bu ülke bunu haketmiyor ..
Bu ülke bu kadar etmez deyip aşağılayan vs hep ayılar bahane de belli..
O bahsettiğiniz ky ler ile aynı hesap ..
Öyle fanatikler var bunda ve gene diyorum..
Çok emin olduğun şeyde bir long ol da hele ki bir ayuya takılır isen o zaman ne demek istediğimi anlarsın
Dolar daki çılgın hareketler dolar bazlı analizleri de çöp haline getirdi kısa vadede.
Ama şuan piyasa yukarı en azından tl bazlı döndü gibi. Ağalar özellikle bazı kağıtlarda mala gömülmüş.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gibi durumlarda savaş çıksa no problem
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtacı ya küfreden shortcu diyorsun sayın karax...
Toaso tahtayı kaldıran adam çoğu shortcuyu ağlattı burda...
Eee.
Şahit olmadınız mı..
Daha ne ağlamayan adamdan bahsediyorsunuz..
Bir nokta daha belirteyim..
Ayular biraz da inkarcı oluyor...
En son şu forumda yaşadık ..
Hala ağlayan ky yi boğa sanan var...
Ne kastettiği mi anladınız..
Ayuluk yapıp işinize geldiği gibi anlayıp durmayın..