Sayfa 157/1003 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    sayın forumdaşlar mazotta olacağız mutlaka...yanılacağız kaybedeceğiz. tahminimiz doğru çıkacak kazanacağız çarkın suyu ölçüsünde...küçük yatırımcı nereye meyilli palacan ne yöne sürecek bilme şansımız yok en azından ben anlayamıyorum...fakat paylaşım sonrası negatif kinayeli dokundurmalar hoş olmamakta...bol şanslar...
    İyi niyetli uyarılar her zaman olmalı. Fakar usluğ önemli tabii. Bir de herkesin farklı hikayesi olabilir. Ben örneğin endeste long iken pay vadelide short olabiliyorum çoğu zaman. ya da tam tersi.
    Şu anda endexte shortum her iki vadede hem de. Fakat dün pay vadeli de 8.98 den garan long yaptım ve sabah 6.25 ve 26 dan % 80 ini vererek short maliyetlerimi 2500 puan yükselttim. Teminat sorununuz yoksa ve hedge edebiliyorsanız yani bir planınız varsa çoğunlukla karlı çıkabiliyorsunuz.

2. Şef ayuların üslubu boğalarınkinden daha bozuk aşağılayıcı ve seviyesiz..
    İlk önce bunu bilerek yorum yapmak lazım..
    İnanın long pozda ayı şerri ne maruz kalmak ve o şerre dayanarak tutmak daha zor..
    Neden..
    Şunu kabul etmek lazım..
    Ayular daha bilmiş..
    Bu net..
     Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    İyi niyetli uyarılar her zaman olmalı. Fakar usluğ önemli tabii. Bir de herkesin farklı hikayesi olabilir. Ben örneğin endeste long iken pay vadelide short olabiliyorum çoğu zaman. ya da tam tersi.
    Şu anda endexte shortum her iki vadede hem de. Fakat dün pay vadeli de 8.98 den garan long yaptım ve sabah 6.25 ve 26 dan % 80 ini vererek short maliyetlerimi 2500 puan yükselttim. Teminat sorununuz yoksa ve hedge edebiliyorsanız yani bir planınız varsa çoğunlukla karlı çıkabiliyorsunuz.
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ben günlük haftalık uzun dönem grafiklere bakıyorum hareketler hep aynı..

Ne değişiyor anlayabilsem..

4. Çok anlayışsız adamım ben yau..

Habire birşeyler anlamaya çalışıyorum!

5. endeks oldu 1510 ama hala hisselerimiz 1400 deki değerindeler. hangi hisseler çıkıyorda bisti götürüyor ki böyle . öyle sahlanarak yükselen bir durumda yok .

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Neo..
    Alırlar ok..
    Ben taaaa nisan ayında tuprs topiğinde yazdım..3. çeyrek bilanço..sonbahar da hareketlenir diye dee..
    Ben 20 senedir anlık izlerim her gün..
    Anlatması güç..
    Hareketler..

Saçma artık..
    Eskiden de yürüyen tahtalar olurdu falan ama..
    Böyle deeldi ya..

Hatta meşhur tepeden yüzde 20 düştü mü trend bitti tamam bu iş derdin mesela..Ve haklıda çıkardık..
    Şimdi bakıyorum 240 dan 150 ye düşmüş froto..
    ayyylardır sürünüyo oralarda..
    chip krizi falan deniyor..

Bir anda dimdirek tavan lıyor falan..Yahu...
    DOAS
    27 den 35 e gidiyo..Dönüyor gerisin geri 29..Haydaaa..
    Tamam bitti diyorsun..1 ay böyle..
    hopp 4 günde yeniden 36..
    Haydaaa..
    Yahu tüpraş ın hareketini e beğenmiyorsan...temel, teknik, taktik kabak gibi her şey..tecrübeli geçinip de son tüpraş yükselişimden para kazanmayan bu işi biliyorum demesin...silkeleme bile yok, acaba bile dedirtmeden %50 yaptı..daha ne yapın.

Bu arada, aynı toaso hareketi yapıyor...çünkü alan bıyıklı ya da gerçek yabancı aynı grup-fon..ak yatırım üzerinden korkusuzca aldılar, endeks göçerken de aldı, çıkarken de..bazı rkadaşlr da toaso da olduğu gibi tüpraşta da short sevdasına düştü.

neyse..aynı futbol gibi, dünyanın en basit işi gibi gözüküyor...ama kazanmak kolay değil.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    1) Dow 3. dalga yaparken EM'lerde short açmak manyaklık deneyelim de boşuna para kaybetmektir. Şu anda daha 5.1'in 3. dalgasını (5.1.3) yapıyor. Daha 5.3 ün kendisi var. Ama önce 5.1 bitiminde 700-1000 puanlık 5.2 realizasyonu var
    2) 5. dalgada olduğumuz için ilk ÇOK CİDDİ realizasyon zaten büyük döngünün, yani 18000-38000 yükselişinin düzeltmesi olur ki (kimileri buna çöküş diyecektir) bu da öyle aniden olmaz. Yapılması gereken 5.3 zirvesinde shortları açıp, 5.5 zirvesine kadar rahatlıkla dayanacak teminat bulundurmaktır. 5.5 gelsin short açayım diyenlerin çoğu büyük realizasyonu kaçırır
    3) Pandemi öncesinde de 5.3 dalgası kabak gibi gelişmiştir. Dalgalar çok barizdir. Sadece 5.5 kısa sürdüğü için çoğu kişi bunu kaçırdı. Yani derin dünya devleti adamı olmaya gerek yok. Dow'da ciddi para götürmek isteyen 5.3-5.5 arasında geçici kaybı kabullenmeli, teminatı ona göre ayarlamalıdır.
    4) Doğrudur, "Dow bizim borsa gibi değildir..Daha ağır hareket eder formasyonun tamamlanması zaman alır.." Bu yüzden Dow %5-6 yapacak ise ve biz bir de dolar rallisi yaşamış isek, şimdi olduğu gibi, bizdeki artış %20 üzerine rahatlıkla çıkabilir. Bunu Sn sindoma'ya da yazmıştım.
    Dow'u iyi anlamak ve EM ler ile ilişkisini doğru kurmak gerekir.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teknikten pek anlamam, ema lı iki ortalama ile orta vade yön konusunda karar veriyorum..ama iyi teknikçiden anlarım.

iyi teknikçi de ikiye ayrılır, güzel çizikler atan, işin karikatür kısmını güzel yapan..bir de bu işten pratik sonuçlar çıkaran, güzel stratejiler çizenler.

JAS la ara ara fikri münakaşalarımız olsa da, yukarıdaki iki koşulu da sağlayan 3-5 analistten biridir gözümde...nice overrated adam gördüm, görüyorum...çoğu hikaye.

Tekrar tebrikler Jas.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Çok fazla açılmadan belli başlı hisseleri takip edene palo güzel kazandırıyor ...
    Zaten long olan azdır genelde herkes ayu olduğu için..
    Spot dünyası hisse bazlı bambaşka bir hal aldı

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 157/1003 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •