Her zamanki gibi ağzından bal damlıyor... :ok:
Gelecek 6 ayda kazanacağı para şirketi düze çıkarmaya hayli hayli yeter. Ondan sonrası Allah Kerim dedikleri şekilde gelişir...
Printable View
kuranlar işi biliyormuş, dinçkökleri ve cezi iyi kazıklamışlar
senin anlamadığın kapasitenin yetmedigi konularda her lafa atlama huyunu ne yapacağız?
soru kaynamasın
belki sayın anyoranza'nın bu konuda bir tahmini vardır. neden özellikle iskenderunda ve neden doğalgaz santrali kurdular
veya merit orderda her dönem açık ara daha aşağıda olan neden ithal kömür ,
döviz alim garantili rüzgar güneş tercih etmedi
taner yıldızın (2009-2015) mı gazına geldiler, sonra berat mı işi bozdu
Muhtemelen Ak hükümet, elektrik talebinin yıllık bileşik %8-9 büyüyeceğini ve yeşil mutabakat benzeri uluslararası anlaşmaya geçileceğini gazladı bunlara. Yoksa sistemi elbet bizden daha iyi biliyorlar.
Birde tabi gaz tedarik piyasası liberalleşecekti. 2020 ye kadar santrallere kâr etmeyeceği fiyattan sattılar gazı.
merit orderda ithal kömürün üzerinde kaldığı her fiyat, kar etmeyeceği fiyattır. gazın mwh fiyatının kömürden 100 lira pahali olmasi ile 1000 lira, 2000lira pahali olmasi arasinda pek bir fark yok.
hukümet, gazın kömürden daha ucuz olduğu yıllarda dahi kömürcüyü korudu kolladı (spot 120-200dolar zamanları) , gazı santrallere 2 kat fiyata sattı.
dinçkökler 2012 yilinda, elektrik talebinin 8-9% büyüyecegine, turkiyenin ab'ye girecegine inanacak kadar salak olamaz.
nukleerin akkuyuda yapilacagi da o tarihlerde bilinen bir sey. egemer 2011de basladi, 2014te devreye alindi. akkuyunun hikayesi bizden önce. gittik yanibasina dogalgaz santrali kurduk.
2004'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, reaktör kurulacağını ilan etti, 21 Kasım 2007'de nükleer santral kurulumu ve enerji satışıyla ilgili kanun kabul edildi.2010'da Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında Akkuyu sahasında bir nükleer santral yapım antlaşması imzalandı ve 2012'de TAEK kararıyla Rusya Federasyonu'ndaki Kalininskaya Santrali referans kabul edildi. 14 Nisan 2015'te tesisteki deniz yapıları ve limanın temeli atıldı.
Başkentgaz KAP Özel Durum Açıklaması (Genel):
01.08.2022 tarihli açıklamamızda; Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana ortağı
olan AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin paylarının %50'sinin, Şirketimiz payı hisse satış sözleşmesinden sonra
belirlenmek üzere, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte satın alınmasına karar verildiği ve Şirketimiz payı
belirlendiğinde kamuoyuna ayrıca duyurulacağı açıklanmıştır.
Yapılan görüşmeler sonrasında AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic. A.Ş.'nin 124.875.000 TL nominal değerli (yaklaşık %
24,99'u) payının Şirketimiz, 125.000.000 TL nominal değerli (yaklaşık %25,01'i) payının ise Torunlar Enerji Sanayi ve
Ticaret A.Ş. tarafından satın alınmasına karar verilmiştir.Bu kapsamda Şirketimiz Yönetim Kurulunun 12.12.2022 tarihli
kararına istinaden; Şirketimiz, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Akkök Holding Anonim Şirketi arasında AKCEZ
Enerji Yatırımları San.ve Tic. A.Ş.'ne ve iştiraklerine ilişkin hissedarlar sözleşmesi imzalanmıştır. AKCEZ Enerji Yatırımları
San.ve Tic. A.Ş. payları devralınınca ayrıca kamuoyuna duyurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
Ayak bağı çözülüyor...
Hayırlı olsun....
Geldiler doğdukları güne..
Yumurta tokuşturma eğlenceli bir oyun niye olmasın ki ?
https://i.hizliresim.com/ck5qjy0.gif
al birini vur diğerine , sen mi düşenecen.. alan, veren düşünsün...
Aşağıdaki ilan Kariyer.net'e AKENERJİ tarafından verilmiş.. Sakarya'daki Biyokütle santrali için teknisyen arıyorlar!.. İlginç olan AKENR'in Sakarya'da biyokütle santrali yok!.. Bir satın alma durumu mu var acaba yakın zamanda?
https://www.kariyer.net/is-ilani/ake...isyeni-2738436
GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI
Sakarya'daki Biyokütle Enerji Santralinde görevlendirmek üzere Mekanik Bakım Teknisyeni aramaktayız.
Meslek Lisesi / Meslek Yüksekokulu ilgili bölümlerinden mezun,
Biyokütle Santrali, Kömür Santrali veya Doğalgaz Santralinde görev yapmış,
Konusunda en az 5 yıl tecrübeli,
Buhar türbinleri, atık ısı kazanları, yan tesisler mekanik bakımları konusunda tecrübeli,
Hidrolik ve Pnömatik konularında bilgi sahibi,
Mekanik Atölye uygulamalarına (Kaynak..vb.) hakim, Koruyucu ve Kestirimci bakımlar konusunda bilgi sahibi,
MS Office programlarını kullanabilen,
Arıza ve problem çözme yeteneği gelişmiş,
Ekip çalışmasına uyumlu,
Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek,
Sakarya ilinde ikamet eden / edebilecek,
Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış adayların başvurularını beklemekteyiz.
İŞ TANIMI
Biyokütle Elektrik Santrali mekanik ekipmanın bakımı, tamiri ile ilgili işleri yürütmek,
Tüm sistem ve alt sistemlerin kontrollerinin yapılarak arıza tespiti halinde bunların Bakım Mühendisine / Sorumlusuna haber verilmesini sağlamak ve arızaların giderilmesini sağlamak,
Çalışır vaziyette olan mekanik / elektrik aksam işlerini yürütmek,
Kestirimci, önleyici, düzenli ve yalıtımcı bakım çalışmalarında bulunarak mekanik / elektrik ekipmanın sürekli iyi durumda olmasını sağlamak,
Günlük, Haftalık, Aylık ve Yıllık Bakım programındaki bakımları yapmak,
Ekipmanların bakımını, tamirini ve izolasyon işlerini Bakım Mühendisinin / Sorumlusunun denetiminde yürütmek.
Borsadaki düşüş ortamı Paellacılara yarıyor. 6.5-7 Lira arasında sattıkları hisseleri bu panik ortamında yerine koyup, yollarına devam ederler...
Tamamen uyduruk, hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak düşünceme göre bir sonraki hareketin hedefi bu grafikteki gibi olacak...
Milyonda bir şansla böyle bir şey olursa oralarda satıp, kendime bir lolipop ve çokomilk alırım...:oleyo:
Olmazsa da ağlamam. Müslüm Abimizi dinler, acımı içime atarım...:Sad:
https://www.tradingview.com/x/og5r1Fef/
bırakın siyaseti bakın bizim ceo cuk neler demiş..
https://www.ekonomim.com/ekonomi/ser...-haberi-676995
Türkiye'de yenilenebilir için önümüzdeki sene için de 10 centin altında... AUF 8,3civarına geliyor. Yaklaşık 20000 MW tesis YEKDEM'e başvurdu... 7,3-8,6-9,6 civarı... Büyük çoğunluğu 7,3 cent
Bugün ikili anlaşma piyasası olmadığı için
1224 MW gücümüzle ne kadar enerji üretirsek tamamen EPİAŞ piyasasına veriyoruz.
Finansal olarak oldukça iyi bir konumdayız, onu inkâr edemem. İlk 9 aylık finansal verilerimizi de açıkladık. Geçtiğimiz senelere göre
faiz ve vergi öncesi kar rakamlarımızda iyileşme var. Zaten enerji fiyatlarının yukarıya çıktığı dönemlerde zaten bu kaçınılmaz oluyor
eğer okullar olmasa milli eğitimi ne güzel idare ederdim demisti birisi...
bana faizsiz 1 milyar dolar verin, 10 yil da vergiden muaf tutun... ben de enerji santrali kurar, ceo cfo hepsi birden olurum.... kendime ödül bile verdiririm
başvurular sonuçlandı galiba.
öncesinde size sormuştum : 8.3sentten auf ile satmak varken niye 7.3e razı olsunlar diye
siz de küçük santraller piyasa mevzuatina uymakta zorlaniyorlar, yekdem daha garanti gelir gibisinden bir cevap vermistiniz.
netice ne oldu peki?
Yekdemden faydalanma hakkı olan tüm santraller yekdemde kalmayı mı tercih etti? Yoksa basvuru oraninda bir düşme var mı
(yekdem süresi dolanlar da oldugu için mw bazında mukayese yapmak bizi yaniltir)
Tam bir oran veremem.. YEKDEM'e girme hakkı bulunan toplam kapasiteyi tam olarak bilmiyorum.
Ön YEK listesi yayınlandı..
https://epdk.gov.tr/Detay/Icerik/5-1...stesi-hakkinda
Yaklaşık 19345 MW YEKDEM'e giriş için başvuru yapmış durumda... YEKDEM'e başvuruda %80 gibi bir orandan bahsedebiliriz..
Bana göre de HES ve RES'ler için AUF olduğu sürece YEKDEM mantıklı. Çünkü HES'lerin üretimde olduğu ve yıllık üretiminin neredeyse %80'ini yaptığı günlerde rüzgarla da çakışıldığı saatlerde fiyatlar AUF'un ve YEKDEM'in çok altında olacaktır. Bu durumda ortalamanın YEKDEMi geçebilmesinin pek kolay olacağını zannetmiyorum.
Almanya Uniper'i ayakta tutmak için 51.5 Milyar Dolar, eski Gazrprom Germany için de 14 Milyar Dolar harcadı. Depolarını doldurmak için de fazladan şirketlere 52 Milyar Dolar pozisyon açtı. Ayrıca enerji şirketleri batmasın diye de 100 Milyar Dolar destek çıkıyor. 2023'de Rus gazının yerini doldurmak için ne kadar harcayacakları ise belirsiz. Rakamlar sadece Almanya için. Toplamda Avrupa için bunların maliyeti çok çok daha yukarılarda...
Zaten Amerika yıllardır Avrupa'nın ticaret fazlasına gıcık oluyordu. Ukrayna savaşını körükleyerek hem alıcı bulamadığı için yaktığı gazı kat kat fazlasına Avrup'ya LNG olarak yolladı hem de küçülmeye başlamış olan savaş endüstrisini ateşledi...
Tüm bunları düşününce biz gayet iyi durumdayız...
The money includes four relief packages worth 295 billion euros, including the 51.5 billion euro bailout of power firm Uniper and a 14 billion rescue package for Sefe, formerly known as Gazprom Germania; up to 100 billion in liquidity for utilities to secure their sales against default; and around 10 billion on infrastructure to import LNG.
The sum also includes previously unreported commitments of 52.2 billion euros by state lender KfW to help utilities and traders fill up gas caverns, buy coal, replace sources of gas procurement and cover some margin calls, according to KfW data reviewed by Reuters.
https://finance.yahoo.com/news/germa...060718577.html
Trilyon euro negatif faizde bekliyordu. Küresel bir şekilde o parayı AB nin cebinden alır. Benzeri bize faiz düşecek, enflasyon düşecek söylemleri ile gerçekleştirildi.
Evet, haklısınız. Amerikalılar o parayı alacak Avrupa'dan ama bunun ne bizde ne de başka bir yerde benzeri yok. İngilizler Hindistan'ı zamanında 200 yıl içinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri iken en fakir ülkesi haline getirdiler ama bu şekilde savaş ile olmadı...
Batı bize de bunu yaptı 20. yüzyıl başında ama şu anda dokunamıyorlar...
Bunu da aynı şekilde okuyabilirsiniz. Türkiye'de enerji fiyatları Avrupa'dan kat kat fazla idi ama şimdi 1-2 kat daha ucuz.
Aynı şekilde şu anda Türkiye'de doğalgaz dünyadaki en ucuzlar arasında...
https://finance.yahoo.com/news/count...200000208.html
tesekkurler
7.3 sentten daha ucuz saat dilimine gelme ihtimali az degil diyorsunuz.
rezervuarlı hes bence teoride bunu her türlü aşabilir başvurmayan %20 de belki bu santraller olabilir.
ben olsam 8.3 için sansimi denerdim, ve auf olur da secimden sonra kaldirilirsa 6 ayda koşeyi dönerdim.
umut fakirin ekmeği
tabi bu auf'nin ayni sekilde devam edeceği varsayımına da dayanıyor. böyle gelmiş böyle gider demişler. belki adam 8.3u 9a çıkaacak 6 ay sonunda, nereden biliyoruz.. formuller kervanlar habire degisiyor
Serbest doğalgaz piyasasında BOTAŞ’ın konumu ne olacak?
Nasıl ki EPİAŞ’ta, elektrik piyasasında Elektrik Üretim AŞ EÜAŞ bir oyuncuysa BOTAŞ’ın da başlangıçta dominant bir oyuncu olarak yer alacağı düşünülebilir. Sonrası elindeki kontratların nasıl yenileneceği ya da evrilecegi ile alakalı. Mevzuata göre yeni kontrat yapmaması ya da mevcutları yenilememesi gerekiyor
Bizim yeni uzattığımız Gazprom’la anlaşmamız Avrupa’daki hub fiyatlarından da etkileniyor. Oradaki fiyatlar ne kadar yüksekse, o kadar etkileneceğiz. Ama kısa-orta vadede bu sistem devam eder. Mesela Türkiye’de elektrik fiyatları kısa ve orta vadede artık 10 cent’in altına pek düşmez gibi bir görüntü var ortada
Akkuyu devreye girdiğinde oluşacak enerji fazlasını satabileceğimiz bir yer var mı? Sonuçta Avrupa'da enerji fiyatları bizimkinin en azından 2-3 katı...
1320 baz yük daha ilave oldu.
Egemerin köküne kibrit suyu
Çinli
Shanghai Elektrik Enerjisi Limited Şirketi tarafından yatırımı yapılan ve inşa edilen Hunutlu Termik Santrali’nin açılış töreni yapıldı. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde kurulan, 1320 MWe kurulu güce sahip termik santralinde ithal kömürle elektrik üretimi yapılacak. Santralin yıllık üretim kapasitesinin 9 milyar 900 milyon kWh (kilovatsaat) olması planlanıyor.
İstanbul'lu bir asker acemiliği tamamlamış, kura çekiyor... Elini torbaya daldırmış, bir kağıt seçmiş. Komutan: "Bu mu oğlum?" demiş.
Asker: "Hayır komutanım; ben Sarıyer'liyim ve Sarıyer Orduevi'ni istiyorum. İçime doğdu bu kura İstanbul ama Sarıyer değil!" demiş ve kağıdı açmadan torbaya atmış. Karıştırmış, karıştırmış ve bir kağıt çıkartmış, komutana vermiş. Komutan:
- Evladım bu mudur?
Asker:
- Evet komutanım budur... Kesin hissettim bu Sarıyer Orduevi...
Komutan kağıdı açıp okumuş:
- Evladım "sarı"yı tutturdun da... demiş. Yanındaki Kamışı ne yapacaksın merak ediyorum!...
Egemer'in sağı solu baz yük, bakalım bu kamışlarla baş edebilecek mi?
Güzel hikaye ama bence Dinçkökler kamışı kime tutturacağını bilirler...
Gelecek yıl devreye girecek baz santralleri yüzünden geceleri uykuları kaçan Akenerji genel müdürünün resmi. İşi bitmiş ama haberi yok...
https://i.ekonomim.com/2/660/372/sto...cover.jpg.webp
işi bitmiş haberi yok...
https://i.hizliresim.com/guzp5x0.jpg
Bahara kadar bir cacık olmaz diyenler acaba neden hala buralarda...
Bunların bahar dedikleri arap baharı gibi farklı bir tür olsa gerek
Bahara kadar bir cacık olmaz diyen kimmiş? Alıntı yap da biz de öğrenelim bari...
Hissenin gözü hala toprağa bakıyor nedense
Çok mu alıcı geldi , ne oldu
Tahtacının da çulsuzu hiç çekilmiyor